Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Tema je zaključana

Re: Da li spavaju sa vama ili u kindaču?

30 lis 2009, 11:00

Zwerka je napisao/la:Kad se prije probudio, stavila sam ga u kindač i otišla se umiti bez problema jer sam znala da neće nikud iz kindača, a kako ću sad?
Otpuzat će mi prije nego ja uopće i izađem iz sobe.
Kako rješavate taj problem, vi koje ste isto spojile kindača s krevetom?

Zwerka, od jastuka i moje posteljine zagradim dio kindića bez stranice, stalno osluškujem i mali šum, a ako nešto radim u kuhinji imam babyalarm, te čekiram svakih par minuta :kiss .

30 lis 2009, 11:03

Mi smo za onu stranu kreveta gdje nije krevetić, dakle koja je slobodna, kupili onu ogradu što se zatakne ispod madraca s krakovima i onda tak ne može pasti dok se samo kotrlja u snu. Ali dok je budan to ga ne sprečava da se uz tu ogradu podigne. Tak da ga izbjegavam tamo staviti ak idem npr. na wc - radije ga sjednem na pod ili u igralište njegovo ili u sobicu, mada najčešće ovo prvo...

30 lis 2009, 11:56

Prva otprilike tri mjeseca je spavao sa mnom u krevetu (muž se bio odselio kod starijeg sina u sobu). Od tada spava u svom krevetiću,ali nije pravilo...Dogodi se da je nemiran u snu, bolestan i sl. pa ga prenesemo kod sebe.

30 lis 2009, 18:17

Ova noć nam je bila ubitačna, nisam niti morala spajati kindač s našim krevetom, katastrofa..
Jedva sam ga uspjela podojiti jer se nikako nisam mogla namjestiti u kindač i kad se ponovo probudio, bila je druga cika na redu, pa sam ga svejedno morala prebaciti u naš krevet..

Muko moja...

30 lis 2009, 18:52

spavamo zajedno. komentare nema, niko se ne usudi komentirati :dada

30 lis 2009, 18:54

Lada za sada zaspi s nama (čitaj: na ciki) u krevetu, ali se obavezno budi u kinderbetu. Čim čvrsto zaspe, a 'zločesta vila' mama ju prebaci.

30 lis 2009, 20:52

Starija je spavala s nama u krevetu dok se nije rodila beba. Onda je MM otisao u njenu sobu a ja sam spavala s njih dvije. Unatrag godinu dana starija spava u svojoj sobi u svom krevetu (dakle punih 5 je imala kada je presla u svoj krevet i sobu) a malena je izmedu nas dva.
Kad je bila beba - ja sam spavala u sredini (bilo me strah da ju starija ne lupi ili gurne po noci) Sada malena spava u sredini a MM i ja se stisnemo svaki uz svoj rub da se gospodicna moze rasiriti :mrgreen:
Kinderbet sluzi kao spremnik za igracke. TO nam je najneisplativija investicija u ovih 6 godina koliko imamo djecu.

30 lis 2009, 21:09

nisu nikad spavali sa mnom. protivnica sam takvog grupnog spavanja ( u mojoj kuci, onima kojima pase.... eto im ).
moj krevet, moja sloboda. pa makar to znacilo dizanje po xy puta po noci.
bolest je izuzetak. i dan danas, a skoro im je 9 godina, kad je koji bolestan, spava sa mnom.
i ponekad kad im se bas jako mazi, ali to onda nije spavanje, nego gnjavaza cijelu noc.

30 lis 2009, 21:10

do nedavno u krevetiću, bez problema.
od nedavno obavezno sa mnom, inače se budi milijun puta uz urlanje. sa mnom spava cijelu noć, tu i tamo se probudi jednom za bočicu.
od tada se ja budim svako malo i u sebi urlam, od bolova u kralježnici, trncima u šakama i stopalima... :loce s tim da meni nije dosta onih 15 cm, malo sam, jelte, krupnija, a on zauzme uglavnom cijeli krevet.
a svejedno mi nema ništa draže nego kad se prije spavanja mazimo u krevetu, pa se sav sklupča uz mene i prilijepi ko čičak, i kad me ujutro probude njegove ručice na mom licu :srca
komentara ima samo od sveki, gotovo svaki dan, više puta. ne prestaje iako sam joj par puta pošteno odbrusila.

02 stu 2009, 21:22

Kad je došao doma s mjesec dana spavao je u velikoj Chicco košari sve tamo dok nije uhvatio nekih 56cm, što je u našem slučaju značilo 4-5 mjeseci. Obzirom da je bio taaaaaaaako sitan, bojala sam se staviti ga k nama. Onda se preselio u kindač i spava isključivo u njemu, samo zato jer je to jedino mjesto gdje se smiri - svaki put kad ga budnog stavim u kindač usta mu se rašire u široki osmijeh, a ja se uvijek pitam što sa mnom nije u redu da dijete želi rađe u kindač?
Kad ga stavim k nama u krevet, ubaci u petu brzinu: gore-dole-lijevo-desno, s kraja na kraj madraca. Na svakom kraju pogleda dole, kaže "Bum!" i otpuže na drugi kraj. Svaki moj pokušaj da ga smirim, privučem k sebi, rezultira urlikom i odgurivanjem u stilu "Kud navaljuješ, imam važnijeg posla..." :roll:
Istina, ni inače se neće maziti i gotovo - nije nikoga od nas nikada zagrlio oko vrata, hoće se nositi samo tako da gleda prema naprijed...mislila sam da to ima veze s tim što je bio mjesec dana sam u inkubatoru, ali vidim druge klince koji su startali i gore od nas da se sada beskrajno maze :dunno
Takav karakter i gotovo!
...za razliku od njegove velike sestre koja koristi svako MMovo odsustvo da mi se uvali u krevet, a isto i njemu kad nema mene. Ona je više-manje spavala s nama/u kindaču dok joj nismo sredili sobu, a onda je odselila sva ponosna.

29 stu 2009, 19:48

moji su klinci spavali s nama u krevetu od svojih 9-10mj do 2-2,5god i onda su bez problema prešli u svoje krevetiće
ni meni to nije predstavljalo neki problem-a i nije bilo nekog problema za prelazak u njihov krevetić i sobu
-neznam zašto je to pitanje tako važno gdje spavaju-glavno da spavaju zar ne?!
karla je do 8mj spavala u kindaću i onda smo je jednostavno počeli ostavljati s nmaa u krevetu

29 stu 2009, 21:06

Prvih 2-3 mjeseca je spavao s nama, pa kak je narasl i počel se okretatii vrpoljiti odlučili smo ga staviti u kindač da ge nebi zgnječili u snu, ali to je išlo tak da bi zaspal na ciki, pa ga prebacili u snu u kindač...onda su počela sve čšća buđenja po noći, pa je postepeno opet se prebacil k nama, jer nam se nije dalo dizati svako malo, a ovak u krevetu bi ga samo prištekala na ciku... sa nekih 8 mjeseci smo bili kronično neispavani, pa smo ga opet vratili u kindač ( teškom mukom) i ta idila spavanja u kindaču je trajala mjesec dan, pa se opet postepeno vratil k nama...onda smo izdržali tak do njegovih16 mjeseci, pa sa opet ja pukla od kroničnog umora i odlučila ukinuti dojenje ( pogotovo noćno) i automatski spavanje s nama...sad ima 18 mjeseci, po noći više ne dojimo , po danu svaka 2-3 dana malo, a spava u kindaču do prvog buđenja-ima noći kad je to tek u 7 ujutro, a ima i onih kad je to već u 12, pa ostane do jutra sa nama... ( opet je sve više ovih drugih, pa mi se čini da bude opet uskoro skroz preselil k nama :/ )
Ja nemam niš protiv toga da spava s nama, al ipak se bolje naspavam kad je on u kindaču!
A kaj se tiče prigovaranja, samo mi jedna bliska osoba prigovara radi toga, al ona mi prigovara i radi drugih stvari i to me jaaaako živcira ( pogotovo zato kaj sama nema djece, pa mislim da nema nikakvo pravo suditi o mojem odgoju), ali nemam srca joj odbrusiti...

29 stu 2009, 21:29

mi smo isto makli stranu kreveta i pripojili krevetić našem. spava u njemu većinu noći do 5-5.30, pa ga do 7 prebacim kod sebe. neke noći, ako je baš nešto onda ga prebacim prije

07 pro 2009, 19:25

U svome krevetiću spava od prvog dana. Navečer prije spavanja se mazimo u našem krevetu, nekad tu zaspe pa je odma prebacim u njezin ili je prebacim već kad vidim da će zaspat. To do sad nije bio problem. Dolazila sam u napast da je stavim spavat sa mno dok je MM na putu, ali nisam da joj ne pokvarim red.
Najčešće se igra u krevetiću, tu i tamo baci pogled na nas i kad vidi da smo i mi u svom krevetu, blizu nje, samo se nasmiješi i zaspe...

07 pro 2009, 20:27

Naš je spavao sa nama prvih mjesec dana, tj.dok je bio na prsima. Kada je prestao sisati prebacili smo ga u njegov krevetić i tako je ostalo

12 pro 2009, 14:37

Moj A spava u kindacu od prvog dana i tako mu odgovara.MM se uvjek bojao da ga u snu ne udari slučajno.
Jedino kad je bolestan ga znam stavit k nama jer traži utjehu al onda MM ne spava cjelu noć

12 pro 2009, 16:21

moja starija kcer je jako lose spavala u kimbacu pa sam na kraju ipak popuatila i dozvolila joj da spava kod nas.to je trajalo do njene druge godine,ilti dva mj.pred porod.dobila je svoju sobu,sa velikim krevetom,i super.kad sam rodila taricu,u nasoj je sobi bila prva dva mj.,ali u kosari u kolicima.nakon toga sam je odnjela u kimbac i stalno spava u sobi sa sekom.bas sam sretna,curke dobro spavaju,ako je koji problem u pitanju,odselim se u kcerkin vejiki krevet i sve tri tamo spavamo.mm i moj krevet je ipak samo nas..... :sajkosnjesko :roll: :mah

12 pro 2009, 23:12

spavamo u kindaču...Sara od prvog dana, a sad i Luka...

12 pro 2009, 23:39

kod nas je: "kud koji, mili moji". a zašto? zato što niko ne spava mirno ali se na kraju svi oni do jutra naspavaju i dižu u 6.00, a ja ko zombi. ima jutara kad jednostavno nisam sposobna, a moram biti i tako več skoro 4god. samo smo povečali broj.

12 pro 2009, 23:59

kika 2 je napisao/la:kod nas je: "kud koji, mili moji". a zašto? zato što niko ne spava mirno ali se na kraju svi oni do jutra naspavaju i dižu u 6.00, a ja ko zombi. ima jutara kad jednostavno nisam sposobna, a moram biti i tako več skoro 4god. samo smo povečali broj.

:dada

14 pro 2009, 08:20

sanama od prvog dana i nemam namjeru to mijenjati :ljubav

23 svi 2010, 07:51

naš sin je spavao s nama samo prve dvije noći kad smo došli iz bolnice jer smo ja i mm bili u strahu i stalno smo ga gledali da li diše :dada . od tada je spavao u zibci tri mjeseca a sad spava u kindaču. nemam ga namjeru stavljat sebi u krevet jer se nećemo moć naspavat a i netreba mu ta navika. ima svoj krevetić i tako će i ostati.

23 svi 2010, 13:57

Od mojeg posta ovdje stanje kod nas se ( opet) promjenilo, pa je opet sa nama cijelu noć i ovaj put mi ne pada na pamet to mjenjati, jer spava cijelu noć u komadu , kaj znači da i ja spavam cijelu noć u komadu :dada

23 svi 2010, 14:50

ja se niti ne trudim da ih naviknem na spavanje u svom krevetu, malac je sa mnom u krevetu od prvog dana a ovi stariji isto mogu doći kad god zažele,meni je tako nekako najugodnije i najljepše.

23 svi 2010, 18:42

Starija je od prvog dana spavala u svom krevetiću, kad smo preselili u novi stan nastavila sama u svojoj sobi u velikom krevetu (imala je nešto preko 2.5 godine).

Mlađa je spavala sa nama prvih 20 dana, od tada sama u svom krevetiću. Poslije noćnog podoja je vratim nazad bez problema.

Pošto su obije spavačice, mi smo jedna skroz naspavana familija :dj

23 svi 2010, 23:08

malac je sa mnom u krevetu od prvog dana

X

23 svi 2010, 23:29

tratinčica1711 je napisao/la:Spava u svom krevetiću..svega 2 puta sam ga stavila kod nas, al pred jutro..kad je bio jako nemiran... meni osobno ne smeta..

Citiram samu sebe... spava već 3 mjeseca s nama i ne da se van! A meni baš lijepo :srca

23 svi 2010, 23:41

:mah
Ema spava s nama nekih tjedan dana, do tada je spavala u kindaću, tj. zaspala bi
u krevetu pa bi ju ja prebacila... nedavno se počela budit svako malo, ja bi ju onda stavila kod nas
u krevet i u sekundi bi nazad zaspala... ljutilo me to, al sad se ni ne trudim prebacivat ju u kindić, uopče mi ne smeta :srca , lijepo spava cijelu noć... i svi smo sretni i naspavani ;)

28 lip 2010, 13:34

Karlo je sa godinu i par mjeseci presao u nas krevet, i onda sam njegov sklopila i ostavila za durgo- da ne skuplja prasinu u sobi. :lol Ne smeta mi sto spava s nama, imamo veliki krevet 200x200 i super nam je. I on mene preko noci tako slatko grli da ga je nebih mogla odvojiti od sebe.

28 lip 2010, 13:54

Ovako je bilo:
Moj A spava u kindacu od prvog dana i tako mu odgovara.MM se uvjek bojao da ga u snu ne udari slučajno.
Jedino kad je bolestan ga znam stavit k nama jer traži utjehu al onda MM ne spava cjelu noć

Sad otkad zna kako izaći iz kindača spava s nama, nema smisla ga vračat nazad u jer je prije natrag u naš krevet nego ja :lol
Nema zezancije, A kao da ima neki senzor, ako ga u snu premjestim, on se i u snu vrati nazad.
Ali evo, sad nam je super, spavamo svi troje zajedno i baš nam je lijepo (MM se navikao pa i on sad spava)
A se nekad se noću probudi samo da mi da pusu, zagrli me i opet spava... :ljubav :srca
Tema je zaključana