Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Re: dar bebe starijem djetetu

07 stu 2009, 14:57

teme su podeljene ;)

07 stu 2009, 15:18

Arkana hvala :)
nego pulse - ja nisam nikom servirala prsut i sir prvih misec dana. mmama je napravila kolač i dobili su kolac i sok. oni koji su dosli nakon mjesec, dva dobilis u i nesto vise.
i cudom se cudim kako nasi prijatelji nisu imali na pameti doc nas vidit prvi misec dana jer se trebamo odmorit, a najbliza rodbina se nacrtala odma 1. dan :strah
ovaj put sam zacrtala da cu bit zmaj i nema sanse da ikom otvorim vrata ko se nije najavio pa enk se smrtno uvridi, ili cu rec mm-u da ga pusti a ja cu se s bebom zatvorit u sobu.

07 stu 2009, 20:04

Kad smo mi izašli iz rodilišta, doma su nas čekala 2 mala nećaka s poklonima. Oni su dobili rodicu - to im je bio najbolji poklon, mislim da ništa drugo taj da ne bi primjetili jer smo ih mjesecima pripremali kako će oni bit njeni zaštitnici, meni pomoć i svašta nešto. I dan dans su presretni jer imaju rodicu, svugdi se hvale s njom :srca

07 stu 2009, 20:49

podocnjaci forever je napisao/la:Za ovaj običaj kupovanja nečega starijem djetetu nisam nikada prije čula. Prije foruma, mislim.
A kad sam čula, ostala sam srkoz izbezumljena. :dunno
Jer ne vdiim svrhu i smisao tog postupka.

isto i kod mene.
Prvo sam rekla mm-u da je sad postao običaj da djeca dobiju nešto od bebe, ali njemu to nije sjelo, a moram priznati da ni meni nema neke logike iako bi ja vjerojatno kupila klincima nešto u bebino ime, čisto da ne pogriješim u današnjim običajima. :lol
Također mislim da je dolazak bebe u kuću dovoljno velika stvar da se oni okupe oko nje, a ne oko igračaka. Jer, kako zajecka kaže, njima bi igračke već za koji dan postale bezveze.

I da, često kupim klincima nešto bez povoda, samo zato što mislim da bi bilo zgodno za njih.
Imam još 7 dana fore, ali mislim da im mala bespomoćna sekica koja ne govori već samo plače, spava, kaka i nema prebijene neće donijeti ništa. :cool

07 stu 2009, 22:48

podocnjaci forever je napisao/la:Za ovaj običaj kupovanja nečega starijem djetetu nisam nikada prije čula. Prije foruma, mislim.
A kad sam čula, ostala sam srkoz izbezumljena. :dunno

evo ja sam za to tek sad čula-znači naša k ništa nije donijela braci ni seki...brat -bratu oni su bili već veći i bilo im je baš samo bitno da dobiju seku
-od prvog trena su je prihvatili i više nego zaštitnički,bez trunke ljubomore...
- :D i kad je proljetos na naš krov sletjela još jedna roda tonac se tako obradovao da će mu ovaj put donijeti bracu...no nakon trenutka razmišljanja je zaključio...ipak su meni moje seke najbolje!!!! :D

07 stu 2009, 23:14

Mrđi je napisao/la:ovaj put sam zacrtala da cu bit zmaj i nema sanse da ikom otvorim vrata ko se nije najavio pa enk se smrtno uvridi, ili cu rec mm-u da ga pusti a ja cu se s bebom zatvorit u sobu.

Neces bit zmaj,bit ces mama koja uziva sa svojom bebicom u miru,kako i triba bit,a oni koji budu mislili da si zmaj ili ovakva onakva,i ne miritaju da dobiju ista,a kamoli prsuta i sira :whew

08 stu 2009, 11:57

opet ste poceli drugu temu ;)
da otvorimo i to - dolazak/nedolazak rodbine/prijatelja na babinje?

08 stu 2009, 12:45

Je,opet smo zabrazdile :loce
Kad su to usko povezani momenti :cool

08 stu 2009, 14:08

Arkana sorry.... ali ja sam toliko izgubljena u svemu tome (ko da nemam cer :roll: ) da samo pisem stpo mi dodje.
sorry..... ne treba jos jedna tema, vec se o tom pisalo, znam sta ce ekipa rec.

20 stu 2009, 23:21

Mislim, *ebes mene i moje odgovore s 2-tjednim zakašnjenjem :zub, al svejedno ću se samo tren nadovezati na krumpirić i tanju :mrgreen: :

Pa da, o filozofijij i principima se i radi - da se mene pita, ukinuli bi Zubić Vilu bez po' frke :lol .

Hoću reći, u ovom pregrozno potrošačkom društvu meni je ipak važno odijeliti prigode za poklanjanje na one manje i više smislene.
Djed Mraz kao mitski čiko-bradonja koji nosi darove (bez obzira što se to izvorno odnosi na sv. nikolu), rođendani i Uskrs, odn. zekan s košarom darova su mi vrlo smislene prigode.
Također tu ubrajam i nekakve zajedničke obiteljske dogovore o kupnji darova (neki imaju običaj pri svakoj plaći djeci kupiti kakvu sitnicu, npr.), ali i spontane kupnje - pa makar i pretjerane i prečeste. To su male (ili malo veće radosti).

Kupnja dara pri rođenju djeteta mi nikako ne leži, jer, koliko vidim po vašim pisanjima, ipak se djetetu daje do znanja da je taj dar od bebe ili će ga on uvijek povezivati uz taj događaj (bez razloga, po meni), a vrrlo često to i nisu male radosti, nego hm, pa malo i veće i skuplje. :dunno

A kakva je to pozitivna nula, krumpi?
Pitam te kao matematičarku.
Nije li nula sama po sebi uvijek pozitivna' :mrgreen:
Mislim, zaista me zanima. Postoji li minus nula? :da?

20 stu 2009, 23:44

draga mrđi,čestitam na prinovi koja stiže :) prvo što se poklona za kćerkicu tiče;mislim da ćeš u turbolimaču ili onetoplay trgovinama pronaći nešto adekvatno za stariju seku,izbor je odličan.a ako cura više voli odjeću ili cipelice i to joj seka može donijeti,nemoj se zamarati puno s tim jer je sve od navedenog dobar izbor i svidjet će joj se :mah
što se gostiju i rodbine tiče;lijepo ih zamolite da odgode svoj dolazak za malo prikladnija vremena a ako ne uvaže...uvijek možete ne otvoriti vrata i tako im dati do znanja da imate pravo na mir i odmor joji je prijeko potreban u takvoj situaciji :)
sigurna sam da ćeš se uhodati i super snaći,vještina opstanka s dvoje djece će ti doći sama od sebe i biti ćaš zadivljena svojim umijećem i organizacijom koja je u biti ključ uspjeha
za dobar odgoj je presudna ljubav a toga zasigurno imate na pretek
sretno!!!! :)

21 stu 2009, 00:14

ja sam kupila jedan bus s lutkicom malom unutra, stolicem, stolicama, priborom za jelo, toboganom itd.
umotala u super papir, stavila u vrecu s omiljenim joj likovima iz crtica i ponijeli smo isto jutro, kad je bio porod, tj. carski.
i kad je cura to dobila, nije mogla vjerovati, neizmjerno je bila sretna i dan danas prica o tome, kako joj je seka donijela geschenk, stavila kod kreveta itd.

uglavnom, mi smo s tim pogodili, bila je presretna i uvijek spominje i sad kad se igra s njim.
i poslije kad je god dolazila u bolnicu, ja bi stavila omiljeni bombon ispod ili jastuka, dekice i sl. da ona potrazi, a to je ako seka skrila.
to joj je bilo nesto najvaznije, kad mene i seku poljubi. jedva je cekala, da vidi gdje je seka sad skrila kikicu-bombonicu?! :srca

bas je bila simpaticna, bez obzira koliko je znala i vidjela da seka samo spava i nista ne zna, ipak je kikica i dar od nje! :ljubav

i da, ona je seki isto kupila mali darak, to smo skupa obavile, a ona ponijela i sva joj sretna darovala i pitala jel joj se svida?!

21 stu 2009, 20:21

nisam čula do sad za ovu ideju, da beba nešto donese iz rodilišta starijem djetetu, ali stvarno zvuči odlično.

22 stu 2009, 12:40

postoji čisto psihološki-nula koja teži ka plusu :lol :lol ili obećava :mrgreen:

inače, ja sam već pisala na slične teme o djeda mrazu i ekipi-ja sve to volim, volim i valentinovo i noć vještica i sve gluposti ovog svijeta-materijalističke, vake, nake, sve koje vesele.

S jedne sam strane svjesna da je to sve ogromna količina-plikih stvari, koje ne ispunjavaju čovjeka. A s druge su to sitnice koje, na kraju krajeva, uljepšavaju dane.

Nekako vjerujem da ne mora sve imati smisao i biti duboko, lijepo i pametno-pa Marinova bicikla može biti na razini kupljenih čizama i kavice nakon teškog tjedna-obična razbibriga.

Nije mi, iskreno, palo na pamet, da bi M više volio seku zbog ičega-osim zbog seke i našega ponašanje prema njima...ali mi je okej začiniti život glupostima-pozitivnim glupostima :mrgreen:
Odgovori