Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Re: što sve bebi treba?

31 sij 2010, 20:46

kako sam zaboravila maramu/sling!?!? must have! pod obavezno! :lol

što se tiče ormarića on je meni nepraktičan kad je tin postao veći. previše bi se bacakao okolo pa bi me bilo strah. umjesto toga sam uzela podlogu tvrđu za presvlačenje i presvlačila sam ga svugdje, na kauču, na stolu kuhinjskom, na krevetu.... gdje kod mi je bilo zgodno.

od igračaka je stvarno potrebno malo. najbolje uzeti didaktičke igračke, kad je manji šuškalice gumene - predlažem da bude bar jedan njihov dio ili kockasti ili okrugli (pomaže motorici ruke) te da je boja što šarenija, najbolje su bebačima crvena i žuta boja. ni plišane šuškalice nisu loše.

podne puzzle su nam super. mi imamo one za vježbače ali mislim da su sve iste tj dobre.

za zubiće koristimo jantarne ogrlice.

MTČ hulahopke su stvarno zakon. odlične su!

ogradicu smo koristili od 4 mj. prije toga je bio na dekici mekoj.

31 sij 2010, 22:23

podloga na ormaricu-nikad upotrebljena

31 sij 2010, 22:53

a mi smo nasu toliko upotrebljavali da smo je stigli i polomiti i nabaviti novu ;)

31 sij 2010, 22:56

mi smo podlogu za presvlačenje imali onu na kinderbetu i super nam je koristila a ne zauzima uopće mjesta.
ogradicu smo isključivo koristili u dvorištu jer smo proljeće i ljeto proveli pred kućom a tu je ipak slobodniji nego u kolicima. ipak brzo je postao nezadovoljan u njoj pa sam za van kupila onaj super madrac što se sam napuše zrakom kad ga odrolaš a i jednostavno se ispuše kada ga slažeš. to nam je bila suoer investicija i kad smo bili na moru a i za po vani.
gym pod obavezno i to stvarno kvalitetan.
nekoliko setova podnih puzzli :D
mobil također ali je prestao biti zanimljiv već s nekih 4-5 mjeseci ne sjećam se više.

igračke, već nabrojane. platnene slikovnice pod obavezno. ona iz dm-a je super a ima i nekih skupljih odličnih.

01 vel 2010, 01:34

Ja se spremam sad jedan dan kupiti gym i dobru ste mi ideju dali podne puzzle :up , mobil nemamo već one muzičke šta se špagica povuče 2 čak. Za jantarnu ogrlicu sam čula, neznam dal pomaže. :dunno

01 vel 2010, 07:16

da vas izvjestim-bila u shoppingu i kupila dvanaestak bodića dugih rukava,trenirkica nekoliko,majica dugih rukava i nekoliko mekih hlačica sa stopalima,čarapica i one papučice za bebe tenisice i neke cipelice(slatke su skroz izgledaju kao prave) kupila sam mu i dvije jakne i u mtč-u 6 hulahopića
i vidjela sam neku košuljicu i vesticu i traperice pa se nisam mogla suzdržati
dekica,ručnika i ostalih pomagala smo nadobivali
po igračke idemo drugi dan
nekad imam dojam da su sve žene sve potrebno tijekom trudnoće pripremile, a ja kako sam radila skoro stalno nisam stigla- al je moja mama bila toliko euforična pa je nakupovala svega; neke stvari nisam ni otpakirala prerastao ih je već
sad ćemo uskoro ići na zimovanje pa moram još jedan skafander obezbjedit;-)

01 vel 2010, 09:56

Maslina ja bi ti ipak preporucila da vidis i na pdf Trudnoca o tim topicima o kojima smo raspavljali.
I ne zaboraviti da je potreba svake bebe/mame razlicita ;)
ja nemam kolica, ali zato imam 3 marame :dada

01 vel 2010, 13:41

snowwhite je napisao/la:mobil također ali je prestao biti zanimljiv već s nekih 4-5 mjeseci ne sjećam se više.

On i je za do 5 mj jer se poslije beba diže pa ga može potrgati i ozlijediti se. Na mome je to i pisalo na kutiji ali ja sam i imala neki ogromni ko spejs šatl. Čini mi se da su oni manji čvršći.

Maslina čini mi se da ako tako nastaviš pola robice nećeš stići ni otpakirati a kamoli iznosati i biti će ti kasnije žao svakog komada kojeg praktički novog spremaš u kese. Ako sam dobro shvatila beba ti ima 2mj i babine tek počinju. Radije od dobrih prijatelja i obitelji naruči što ti treba. Sigurno će i njima biti draže da ti kupe nešto što ti treba nego da to baciš ili proslijediš dalje.
Možeš im npr reći da ti osim robice i koje igračke(svaka igračka nije dobra igračka, radije imaj par kvalitetnih za razvoj nego krcato svega i svačega i djetetu daji jednu po jednu pa će joj uvijek biti zanimljive(npr didaktične, zvučne, svjetlosne)) kupe i poklone za kasnije kao npr kišobran kolica, hranilicu, hodalicu(oprezno s tim), tutu (kahlicu), guralicu...
Meni je npr onaj projektor što sam ga u prošlom postu spomenula bio super za uspavljivanje
P.s. ja sam prije poroda pripremila samo ono što će mi trebati u prvih nekoliko tjedana dok se ja malo ne oporavim.

01 vel 2010, 13:44

moj klinac je mobil imao do skoro godinu dana, ali zato ga sad nemamo za drugo dijete, vise se ne vrti :lol
njemu je bio super zanimljiv... sad mu je ostao jos samo onaj dio sto svira i to si gospodin obavezno upali kad ide spavati ili kad se probudi....
neznam hoce li uopce biti moguce da ga uzmemo sa njegovog kreveta za novo dijete :mrgreen
(imamo od tiny love-a sa zirafom,slonom,...)

01 vel 2010, 13:44

moram se ubacit, hodalica najn.

01 vel 2010, 14:05

Ma zato sam i napisala oprezno s tim. Ja sam je koristila 15 min dnevno po preporuci ortopeda.

01 vel 2010, 21:53

cudno mi je ovo po preporuci ortopeda, ne za tebe, vec za ortopeda, isto kao sto mi je bilo cudno od moje pedijatrice danas koja me nagovarala da posjedam J.
Razne sprave-pomagace nisu pomos za bebu, vec veliki problem.

01 vel 2010, 22:06

arkana mene je pedica uvjeravala da je sasvim normalno da ga posjedam vec od 3mjeseca. srecom imala sam malo soli u glavi pa to nisam radila.istovremeno kad sam je pitala kako da ga nagovorim da lezi potrbuske i dize glavicu mi je rekla da to nije potrebno(jer je super drzao glavicu ovako kad ga drzis,....)
cudni su ponekada savjeti doktora i ne treba ih se uvijek slijepo drzati.
radije potraziti drugo misljenje .....

01 vel 2010, 22:12

Mi smo Lanni nakupovali i sto je trbalo i sto ne...
Ipak ono prvo djete pa kao "trebace"i ovo ,nije nam ni ovo od viska,na ove fore smo prolazili :D
Preporucujem svima da nekupuju mnogo,jer sigurna sam da nece to sve iskoristiti praavo..
Lanni sam najvise oblacila one gegice i trenerkice sa stopalom..
Kada se Deen rodio ista stvar se ponavljala,al ovaj put je bio kriv MM..
Svake sedmice kad smo isli u shopping on je morao "sincini"kupiti neku majicu,pa cak pred Novu je kupi i 2 kosuljice koje sumnjam da ce nositi i sa 3 mj., :lol
Gegice su zakon_:))))

01 vel 2010, 22:30

Arkana10 je napisao/la:cudno mi je ovo po preporuci ortopeda, ne za tebe, vec za ortopeda, isto kao sto mi je bilo cudno od moje pedijatrice danas koja me nagovarala da posjedam J.
Razne sprave-pomagace nisu pomos za bebu, vec veliki problem.

Ma ne nije da smo mi išli kod ortopeda pa nam preporučio da koristimo hodalicu nego ja imala hodalicu a jedan ortoped mi rekao da ako već koristimo to onda ne više od 15min dnevno jer sve iznad toga može naštetiti kukovima. To sam i čitala negdje. Inače mi smo jako rano skinuli velike pelene jer su kukovi bili ok već na prvom pregledu.

Ja sam kao beba nosila one kaišiće za kukove, kasnije se ispostavilo da su mi možda i odmagali. Bila sam stalno u hodalici :roll

01 vel 2010, 22:32

na sreću, nisam kupila nikakve podloge za puzanje. samo onu prostirku za plažu koja se zarola. ionako puzavca ima po cijelom stanu. na toj prostirci je bila samo dok je učila kako krenuti.
također nisam imala skoro ništa od nabrojanog. samo prematalicu, krevetić, odjeću.
i kolica i auto sjedalicu.

01 vel 2010, 22:35

e vidis ja nemam ni kolica ;)
marama i autosjedalica.

01 vel 2010, 22:39

ja sam imala najljepša i jako skupa. a lijepo mi je majka iz iskustva govorila da su kolica bacanje para. :zivili

01 vel 2010, 22:45

Nisam ni ja imala puno stvari ali da sam mogla tada sigurno bih si priuštila još nešto što bi bebi ili meni olakšalo život. Mi nismo imali od nikoga za posuditi i sve smo sami financirali pa smo kupovali najpotrebnije. Uvijek mi je npr bilo žao što nemam onu ležaljkicu ili ljuljačkicu jer baš nisam imala ništa za držati bebu kad je bila skroz malena pa se nisam mogla maknuti iz DB gdje bi bila na kauču ili babygym-u dok je bila budna (a stalno je bila budna). Kad bih morala npr kuhati stavila bih ju u autosjedalicu pa sa mnom u kuhinju ali nisam je voljela dugo držati u as pa sam je svaki čas vadila (bilo me strah da će zakržljat unutra :oops: ) Kolica su mi bila preteška da bih ih nosila na 5 kat (14 kg) a krevetić nema kotače (to je jedna od "pametnih" ideja mm) da bih ga dovelza u kuhinju.
Maslina cure ti dobro kažu, svako dijete ima individualne potrebe. Mi smo ti naapisale što se sve koristi ali ti trebaš prepoznati što je potrebno baš tvom djetetu (ili će tebi olakšati rukovanje njime)

01 vel 2010, 22:47

Rusulica zato je marama must have, malu bebu nosis sa sobom i ne brinez zbog sigurnosti. kad moras ici do wc ostavljas je na podu, ili na puzzle ili na dekicu. kad je malena moze i na kaucu, nije problem.
i mi smo sami financirali i nismo zeljeli nepotrebne stvari.

01 vel 2010, 22:49

nisam imala maramu, a poznavajući svoju, ta ne bi u njoj htjela biti. prepasivan je položaj.

01 vel 2010, 22:50

ja kolica ne bi mjenjala ni za kakvu maramu... ne mogu zamisliti da bi mogla biti u visesatnim setnjama sa maramom , ali opet ja to ni nesmijem....
ja sam kuci imala druga kolica sa veeeeeeeeeelikom kosarom koja me spasila prvih mjeseci, u tome smo isli i na balkon i po stanu i kod susjeda na kavu,...
zao mi je sto sam ta kolica posudila dalje i sad iscekujem hocu li ih ili ne dobiti natrag (na vrijeme).......

01 vel 2010, 22:56

Ok marama ima mnogo svojih prednosti (tada nisam ni razmišljala o marami, nekako su nosiljke bile više u điru a ja imala jednu groznu i nisam je nikad koristila jer mi se parilo da je beba speštana u njoj)ali ne mogu zamisliti da kuham šalšu i vruća tekućina prska na sve strane a ja držim dijete u marami :shock Ne znam možeš li s njom obavljati kućanske poslove, čini mi se nezgodno. Kako npr usisavaš, peglaš, pereš pod ili robu s njom, vješaš robu? Mislila sam da je ona više za kratke šetnje i shopping.

Meni su isto kolica zakon. Jedini problem mi je 5 kat a kolica preteška i ne mogu se sklopiti jednom rukom ali su zato preudobna i preogromna (pierre cardin). A ko mi je kriv što ne živim u prizemlju, tada bi mi bila idealna

01 vel 2010, 23:14

rusulica je napisao/la:ne mogu zamisliti da kuham šalšu i vruća tekućina prska na sve strane a ja držim dijete u marami :shock Ne znam možeš li s njom obavljati kućanske poslove, čini mi se nezgodno. Kako npr usisavaš, peglaš, pereš pod ili robu s njom, vješaš robu?

ja skoro nista od ovoga i nisam radila sa tako malim djetetom....
sve sam to stizala i kad MM dodje doma, ili je on to radio....

01 vel 2010, 23:43

Ja sam sve radila. MM radi po cijeli dan (do 6-7) i kad sam rodila nije dobio ni jedan jedini dan slobodnog, čak ni kada smo izlazili iz rodilišta( srećom sada je u puno boljoj firmi ali isto dugo radi). Mama mi isto nije puno mogla pomoći osim pristaviti ručak jer mi je baka pala i polomila se isti dan kad sam ja rodila pa je njoj bila potrebitija. Svekrva mi je rekla da ju zovem ako mi treba pa da će ona uzeti godišnji ali bilo mi je neugodno gnjaviti je a i nisam htjela priznati da ja nešto ne mogu. Sestra i zava (tada teenagerke) su mi navodno pomagale ali bi više odmagale i to prisilno pa sam ih se riješila (npr dok sam bila u rodilištu brišu pod u sobi pa gurnu prašinu pod krevet :roll ). Tada je jadan muž uz svoj naporan posao sve očistio da bi se i najbolja domaćica zasramila. srećom sam bila 7 dana u rodilištu pa je stigao jer nije stigao niti proslaviti.
uff koji off topic

01 vel 2010, 23:46

I tako mi je bilo do 6-7 mj kad sam kupila ogradicu - spasila me i laura se voljela igrati u njoj. Baš je ogromna pa je imala dosta prostora. Mijenjali smo joj igračke a kad bi joj dosadilo vadili je van

01 vel 2010, 23:52

ja skoro nista od ovoga i nisam radila sa tako malim djetetom....
sve sam to stizala i kad MM dodje doma, ili je on to radio....

x

02 vel 2010, 00:42

bome, mma ceka cisto, ispeglano i rucak na stolu :dunno
a nije neka seljacina koja to ocekuje, kad radim, sve radimo zajedno...samo meni nije jasno di ste vi s tim pustim vremenom?! na porodiljnom

ja usisavam, stavljam robu susit i slicno s tonkom u marami.
s njom u marami sam kuhala kad je bila sitna bebica i spavala umotana na meni, sada to ne radim, jer se mice i jer se bojim da se ne ozlijedi. Niti peglam. To radim kad spava :dunno

mislim, kad mm dodje doma, dodje s Marinom i ja se bacim njemu. A fali mi i mm. Odem na aerobik, nekad i na kavu...nema sad dugo dana od njegova dolaska do noci...

02 vel 2010, 01:14

Plusic je napisao/la:ja kolica ne bi mjenjala ni za kakvu maramu... ne mogu zamisliti da bi mogla biti u visesatnim setnjama sa maramom
isto tako ni ja, imam košaru u kojoj je beba zaštićena od zime i vjetra zimi, autosjedalicu koja je zgodna za dijete ljeti (jer je otvorena) - prikopča se na kolica, prilično se znojim i bed bi mi bio da se ljeti moje dijete preko mene oznoji u marami :ne

ja ne mogu reći da nisam pobornik marama za kratke šetnjice i nosanje po volji u kući, ali mi kolica znače sve na svijetu, bez njih nikud... imam veliko dijete (rođen s 4200 g), sad ima negdje 7 i po kg (4 mjeseca) i ne mogu se zamisliti da ga na svojoj kičmi vucaram okolo po kući obavljajući tako kućanjštine, a što će tek biti za koji mjesec kad još poraste... e, a onda se bebači naviknu na to da ih mame nose okolo, hoće osjetiti stalno njihov miris i blizinu i taman kad poželiš odbiti dijete od marame jer je preteško i ne možeš više, tu nastaju problemi jer ne zna biti samo i neovisno... po meni je varijanta da se dijete doma igra/leži na baby gymu ili u viperu dok ti radiš po kući puno bolja, možeš ga smjestiti gdje ti paše, da te gleda, smiješ mu se, komuniciraš s njim i uz to npr. peglaš bez problema, postoji vrijeme koje odvojiš za grljenje, nosanje, maženje i sl, a ostalo je na fiksnoj podlozi... ali opet, svatko ima svoje navike i to poštujem

ja isto sve sama po kući obavljam (mm samo navečer kad dođe s posla pere podove ili pričuva klince) sa dvoje malih klinaca, sve se stigne kad-tad (nešto prije, nešto kanije), svaki dan imamo kuhan ručak, donekle dobre uvjete življenja (čistoća, urednost, i sl.) i mislim da to ne bi sve stigla da R nosam u marami, ako ne sad, onda bi mi se to kasnije sigurno obilo o glavu

02 vel 2010, 01:17

boysmama, ja T sada nosam neusporedivo manje/i nikako skoro, osim ako je pospana, a nece zaspati na cici ...dakle, to se smanjilo s nosanja citav dan, na koji sat,pa sada na skoro nista...dok ju nosim obavljam te poslice da ne setam po kuci ko ludaca :mrgreen tamo amo...
pocela sam ju toliko nosati em da se smiri, em jer sam bila sama s njih dvoje do nedavno i htjela sam sve obaviti dok je ona budna, da kad spava budem s M :dunno il malo odmorim.
Eh, da, kolica u lezecem polozaju, ni pod razno. tek otkad sjedi, hoce se vozati i koristimo ih,.
Odgovori