Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Re: Plač koji ne prestaje

02 tra 2009, 15:56

Joj Tonka :hug

Sjetila sam se da je neka od mojih starijih teta znala reci da
to bole kosti kad beba raste...tko zna...mozda je neki skok,
veca promjena koja se ne vidi..drzim fige samo da sto prije prodje :kiss

Re: Plač koji ne prestaje

02 tra 2009, 16:30

hvala ti JTS :kiss

evo danas ćemo izgleda izbjeć plakanje... jer očito nema namjeru uopće danas spavati (ne račun 15 minuta oko podneva :roll: )

beba od 6 tj plače u snu

20 lis 2009, 08:31

Pokušat ću ovdje dobiti savjet jer sam malo zabrinuta.
Našla sam dosta priča o plaču i jecanju djece u snu,ali nema ništa o plaču kod ovako male bebe!
Moja cura zadnjih par dana uredno papa oko 3,4 ujutro i onda počne od 6h onako na momente jecati,stenjati,mahati ručicama,a kad je pogledam vidim da čvrsto spava!
Jel to normalno? :conf
Pa kakve ona jadna može imati traume da tako reagira?
Da li je tako ostaviti ili probuditi?
Help!

Re: beba od 6 tj plače u snu

20 lis 2009, 08:38

tako je i Vjeran u toj dobi, a bilo je još mama koje su se žalile na to.
ja sam to pripisivala vjetrovima, općenito probavi. mučila ga je, ali ne toliko da bi se probudio, pa je stenjao, i stenjao, i istovremeno spavao, dok sam ja osluškivala svaki jecaj i bila ko zombi

20 lis 2009, 08:43

Najvjerojatnije probava, pred jutro se malo aktivira pa ju muce vjetrovi. Jedno vrijeme je kod nas bila redovita stvar plac i nemir bas oko 6 ujutro. Onda bi se cesto pokakao i zaspao dalje.

20 lis 2009, 11:01

J i place i smije se u snu. naravno da mi je tuzno da ga gledam, ali prihvatila sam kao normalno

20 lis 2009, 15:32

Isti problem. Imamo 5 mj, plače po noći a spava, onda sam ga pokrila bolje i više se ne budi. Bilo mu hladno.Svaki dan naučimo nešto novao! :dada

20 lis 2009, 17:41

tin zna plakati u snu. jecanje, čak i zna zavrištati. a spava.

20 lis 2009, 21:21

Hvala,sad mi je ipak malo lakse!
Znam da i nasi bebaci sanjaju ali mislila sam da to ipak pocinje u malo kasnijim mjesecima!
Cula sam da oni na taj nacin ispoljavaju ono sto su percipirali iz svoje okoline!
Onda mora da ona,bogac mali,stvarno dozivljava traume po danu kad u snu izgleda kao da se bori s necim,mahanje,stenjanje,cendranje...
Ali to sigurno nije nista opasno,znak neke bolesti ili tak necega?

S drugim djetetom cu valjda bit opustenija ;) !

25 lis 2009, 11:47

evo pre neki dan plakao je tako tuzno sa liptanjem. nisam mogla da ga probudim, a spavao je na mene i samo sam ga ljubila i mazila.

26 lis 2009, 09:10

Skuzila sam jos nesto kod nje,zvukovi koje ispusta dok spava uz zo plakanje i kmekanje-vrlo cesto dok spava stenje i stisce kao kad se napinje da kaka (ali ujutro kad je pogledam ne bude ukakana),i radi neki zvuk kao kad odrasla osoba hoce nesto iskasljati.
Kad sam pitala doktoricu kaze da ne zna o cemu pricam! :/
Mozda ja ne znam objasniti taj zvuk!Jel ima tko slicno iskustvo?
Inace ona se zna tak glasat cijelo vrijeme dok spava,po par sati i to skoro iskljucivo nocu.
Jel zna tko o cemu pricam? :conf

26 lis 2009, 10:09

imamo isti problem....mislim to i nije neki problem :lol i moja je tako i prije 6 tj! sada je 2 mj. i još uvijek se tako glasa po noći..i to je postalo pod normalno.....
samo se ništa ne brini ;)

26 lis 2009, 13:28

i J se isto tako glasa, ali ne uvijek. kod nas su grcevi razlog za to.

26 lis 2009, 19:18

Danas nam je opet bila patronažna,i skuzila je da Magdalena ima malu pupčanu kilu,al to je već druga tema!
Stalno neki problemi,a meni se čine veliki kao kuće :( !
Uglavnom ja njoj objašnjavam opet kak se cura glasa al ona i dalje za to nije čula,kaže da svako dijete ima neke svoje zvukove koje proizvodi!
Morat ću ja to fino snimit na mobitel da im svima mogu dočarati o čemu pričam!
Znači,to zvuči grozno a u biti nije ništa zabrinjavajuće?
Koji sam ja paničar,jadna moja djeca....bit ću ko neki lik iz komedija,djeca ušla u 50-te a majka se brine dal redovno kakaju,uh :lol !

28 lis 2009, 16:59

I J. isto u snu zna jecati, ali tako tužno da mi se srce stiska. ali ko zna šta njima preko dana izgleda strašno pa da to sanjaju. Ono, npr. kad se šetamo, a kraj nas prođe autobus - nekad se cila izbezumi, ko zna koliko još tako nama običnih stvari njima mogu izgledat grozno. I onda da se to reflektira na san

28 lis 2009, 20:57

Evo jutros opet!Najela se,stavim je spavat u 5,i onda gotovo oka ne sklopim jer ona stvarno glasno stenje,cvili,bori se....
A preko dana mi sad sve više guguće i smije se,mrva moja mala :srca !
Tko zna zašto to bude najintenzivnije baš pred jutro!?

28 lis 2009, 21:06

stenjanje i cviljenje je od probave. smeta joj zrak u crijevima. kad si već budna ;) prebaci je potrbuške i to stenjanje će se smanjiti.
čudno disanje slično hrkanju je iz grla zbog hrskavice koja još nije na mjestu gdje i odraslima i to traje par mjeseci.

11 stu 2009, 13:53

Zdravo

Ja imam isto tako slican problem kao i vi sve mame,imam sina od 5 mjeseci :bab ,
prije par dana poceo je kad zaspi ponekad da place u snu i to jak vrisak da se mi uplasimo .
Ja ga uzmem i on se umiri i odmah otvori svoje okice i bude sve ok.Ali ima jos nesta sto me brine i neznam dali je to normalno kod beba .Ja ga nahranim i bude vesao posle dode samo kao da place a ne place ,a kad si pored njega onda je miran i ponekad place, a ne place.Dali je to ok

poz svim mamama

11 stu 2009, 13:58

mene je mama upozoril na to, da djeca znaju plakati u snu

tako da sam to spremno docekala
:kiss

Razmaženo dijete?

14 tra 2010, 23:59

Trebam vaša stručna mišljenja
Šime mi je počeo vrištati na svaku stvar koja mu ne paše.
Ja ga spustim nakon hranjenja on počne urlati,uzme ga moja mama on počne vrištati,čim netko pozvoni na vrata počinje dernjava.
I čitav niz primjera bih mogla navesti.
Pazim zaista da se ničega ne uplaši,nikad ga ne puštam da vrišti,ne idem ni na wc bez njega.
MM kaže da je prokužio da čim zine ja skačem i mjenjam položaj/uzmem ga/sva se uzrujam i panično činim sve da prestane negodovati
Plače bez suza,vrišti,sav se "zajapuri";a djeluje kao da se sili na plač

Ja mislim da je premalen da bi bio razmažen i nepojmljivo mi je da "manipulira" mojim strahom za njega i neiskustvom jer sam prvi put mama :lol
Iz vaših iskustava;jel i tako male bebe imaju "taktiku"? :shock

Re: Razmaženo dijete?

15 tra 2010, 00:04

Između 7-8 mj i godine dana bebe prolaze fazu "straha odvajanja od mame" a to vuče i neke druge strahove kao strah od nepoznatih osoba. Nekima to potraje i duže, kasnije se manifestira i kroz "noćne strahove" a tvoj je možda ranije ušao u tu fazu.
Oni dakle postaju tek tad svjesni da su ono i mama dva odvojena bića i to ih plaši pa možeš očekivati da uskoro nećeš moći ni na wc bez grčevitog plača.

15 tra 2010, 00:06

rusulica je napisao/la:Između 7-8 mj i godine dana bebe prolaze fazu "straha odvajanja od mame" a to vuče i neke druge strahove kao strah od nepoznatih osoba. Nekima to potraje i duže, kasnije se manifestira i kroz "noćne strahove" a tvoj je možda ranije ušao u tu fazu.
Oni dakle postaju tek tad svjesni da su ono i mama dva odvojena bića i to ih plaši pa možeš očekivati da uskoro nećeš moći ni na wc bez grčevitog plača.

rusulice,hvala :mah
stavljam živce na tregere :dj

15 tra 2010, 00:08

offtopic
Maslina jesi ti na generacijskom pdf-u (jel se tako zove). Tamo možeš uspoređivati razvoj svoje bebe sa vršnjacima i tako puno toga saznati.

15 tra 2010, 00:09

ne
uključiti ću se :dada

15 tra 2010, 07:44

Nije razmažen, to je normalno.

15 tra 2010, 14:02

Da, normalno je, u nas je to na dane. Pokušaj skužit kad plače jer mu stvarno nešto je, a kad samo grinta. Kad grinta, probaj ne skakat odma. u nas to nekad pali i smiri se sama

15 tra 2010, 14:14

ja mislim da ti moras biti sto smirenija, takvih sam ja znala imati situacija sa prvim djetetom, a i vise njih oko mene

samo smirenije i hladnokrvnije reagiraj na te njegove vriske, zagrli ga smireno, poljubi, kazi mu tihim smirenim tonom: tu je mama ljubavi! ili nesto drugo, nebitno, ali moras biti smirena :dada

kod tih malih ti je sve normalno, ne brini :mah

15 tra 2010, 17:53

cure hvala vam,super ste :zivili
nela22-ja se uzrujavam na svaku stvarčicu otkad imam dijete,Šime to kuži očito :mrgreen

15 tra 2010, 21:34

ma to ti je normalno i budemo cesto nepotrebno zastitnicki nastrojene prema njima, tim prvim klincima,mnogi ih razmaze, sto je lose za te bebe, budu nesigurnije

samo se umiri i bit ce sve ok i ne dizi ga na svaki plac, spusti se kod njega, zagrli ga, daj mu zanimljivu igracku, bilo sta, ali ne odmah podizanje :zivili

15 tra 2010, 21:37

ma ja mislim da je svako 1 dijete pomalo razmazeno ipak dok se mi malo naucimo a njim i ono s namoa tako to ide,a poslije kad imas vise dijece nemas vremena da ih toliko razmazis ,pa sve opet dode na svoje.. :zivili
Odgovori