Sada je: 17 kol 2026, 18:40.

TORCH i PCR na CMV

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

Re: TORCH i PCR na CMV

PostPostao/la RasteBuša » 24 ožu 2012, 19:03

uh...Ja sam koma...Jesi ti shvatila dal su nalazi gotovi za 10 dana il 10 radnih dana????(što bi bilo 2 tjedna)
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la RasteBuša » 25 ožu 2012, 00:05

znaš li dal se računa 10 dana,il 10 radnih dana za nalaze?
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Pacifika » 25 ožu 2012, 16:27

pa, ako su rekli da su nalazi za 10 dana...valjda onda kalendarski :/
"Majčinska ljubav se ne dijeli, nego se množi."
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RasteBuša » 25 ožu 2012, 22:16

hm...s njima ti se nikad ne zna....Zvat ću ih ponedjeljak za tjedan dana...Izludit ću dotle...Ja se trudim,al stalno o tom mislim,kopam,čitam.....Kako ste vi?
Kako Oli? Vježbate??? Znam ja da se sve može kroz vježbe i igru al frka me tog CMV-.a.....A tebi pedica rekla da ne brineš?
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Pacifika » 26 ožu 2012, 00:53

pa...meni se zeludac stisne svaki put kad se sjetim CMV-a i nalaza...strah me, stvarno me strah.
Vjezamo...ali bas i nisam u tome uspjesna i nekako me brine da mi ovo na Goljaku nije dovoljno ( fizijatra cemo vidjeti tek krajem 5. mj - vjezbice svaka 2-3 tj. + nisu mi bas ni nesto specijalno pokazali) :/
Skuzila sam neki dan da ponekad ima palac u sakama...pa sam sada to vjezbala s njim i ide na bolje (u 2 dana kuc kuc kuc). Citavo vrijeme testiramo sluh :ajme ...ne reagira uvjek, ali cini mi se da nije gluh (u rodilistu je je na testiranju sve bilo ok).

A sto da ti kazem, pedijatrica nas pokusava smiriti jer od panike nema koristi :kima
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RasteBuša » 26 ožu 2012, 10:21

i ja sam u komi.Pokušavam ne biti,al kad je vidim,čujem....koma sam.Nadam se da su nam dječica zdrava.
Ne znam gdje bih i kada pokupila u trudnoći taj CMV .I valjda bi nešto osjetila kvragu!!!

I naša L.dobro čuje,u bolnici sve bilo ok...Znači,s vremenom sluh može stradat? Ja sam se nadala da je šteta učinjena (ako je) u trudnoći il na porodu,pa kakvi se rode-to je to....Čitam puno o tome...Može bit nešto,svašta ali i NIŠTA!!!!!!Tako da pokušavam misliti da je i kod nas ako ima nešto onda to to-ta distonija i lagani hipertonus....a to se sve da ispravit!!!!!To nije nikakav problem ako vježbamo,vježbamo i volimo se!!

Za skupljene šakice ti je super kupit one bodljikave loptice ili ježiće i gurat mu u ruku.I lopta općenito je super da otvara šake i prima je.Mi smo s loptom naučili primati s dvije ručice!!!
A i nama se čini malo tog vježbanja na Goljaku,plus što imamo tortikolis i nikako ga ispravit,pa stalno tražimo nove vježbice jer ništa ne uspijeva.A vježbamo maltene od njena rođenja.
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la RasteBuša » 26 ožu 2012, 10:23

a mi sad u pol 12 moramo opet u Klaićevu, na dopler krvnih žila glave.Muka mi je više od svega,od njenog plača,mučenja,dijagnoza,cisti....Od rođenja stalno nešto,ne stignem uopće uživat u bebici.
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Pacifika » 26 ožu 2012, 10:34

znam kako ti je :jadnimi
Ni ja nisam bila bolesna u trudnoci...ali pise da moze biti potpuno bez simptoma
Oli je zakurio danas :(
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RasteBuša » 26 ožu 2012, 13:22

Eto nas...
nisam ni sanjala da ću ako ikad uspijem ostati trudna (nije išlo dvije godine) ,od njena rođenja biti tužna i nesretna...Sad pak ima nešto na mozgu šta ne znaju šta je.Može bit svašta,a ne mora ništa. :conf
Za mjesec dana moramo na kontrolu pa ako ne daj Bože to raste mora na magnetnu....Ja sam toliko tužna da ne znam kako ću izdržat sve to...

Doktorica je također vidjela na mozgu nešto što po njoj upućuje na neku od infekcija,al kaže da je u jako maloj mjeri.Pitala sam je za taj CMV i kaže da bi se već vidjelo na njoj da je nešto strašno,pitala sam s obzirom da super vidi i čuje dal se može pogoršat-kaže da bi se i to već dogodilo....malo me ipak umirila,jer ako nam i budu pozitivni nalazi kaže da ne mora biti ništa,puno bebača imaju s takvim nalazom,redovito se kontroliraju,vježbaju i sve je OK!!!!Tako da će nadam se biti i s nama.
Al tužna sam,ne prestajem plakat,ne mogu si pomoć....Ovo je toliko teško,ta neizvjesnost...Moža je ništa,a možda je svašta...
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la RasteBuša » 26 ožu 2012, 13:22

Eto nas...
nisam ni sanjala da ću ako ikad uspijem ostati trudna (nije išlo dvije godine) ,od njena rođenja biti tužna i nesretna...Sad pak ima nešto na mozgu šta ne znaju šta je.Može bit svašta,a ne mora ništa. :conf
Za mjesec dana moramo na kontrolu pa ako ne daj Bože to raste mora na magnetnu....Ja sam toliko tužna da ne znam kako ću izdržat sve to...

Doktorica je također vidjela na mozgu nešto što po njoj upućuje na neku od infekcija,al kaže da je u jako maloj mjeri.Pitala sam je za taj CMV i kaže da bi se već vidjelo na njoj da je nešto strašno,pitala sam s obzirom da super vidi i čuje dal se može pogoršat-kaže da bi se i to već dogodilo....malo me ipak umirila,jer ako nam i budu pozitivni nalazi kaže da ne mora biti ništa,puno bebača imaju s takvim nalazom,redovito se kontroliraju,vježbaju i sve je OK!!!!Tako da će nadam se biti i s nama.
Al tužna sam,ne prestajem plakat,ne mogu si pomoć....Ovo je toliko teško,ta neizvjesnost...Moža je ništa,a možda je svašta...
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la † Sanika » 26 ožu 2012, 13:59

Raste Buša drži se :hug vibriram da sve bude ok :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Pacifika » 26 ožu 2012, 15:41

Drzi se i vibriram da bude sve OK ~~~~~~~~~~~~~~~~
Mi bili u pol. Heleni danas...radi bubrega...isto sam im spomenula TORCH pa su rekli da se ne brinem jer da je malo vjerojatno da ima (raste, gleda, cuje...dobre je volje), a ako ima ne znaci da ce mu smetati.
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RasteBuša » 26 ožu 2012, 22:03

Držim fige .Sebi,tebi...Idemo sutra na more na tjedan dana da nekako manje mislim o svemu ovom....

Kako je Oli? Temperatura??Šta kažu za bubrege? Mišeki mali...pa nisu još ni počeli živjet,već ih stalno nekaj zeza...
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Pacifika » 26 ožu 2012, 23:53

Bubreg je bolje...operacija, ako sve bude ok, ce biti tek iduce godine. Viroza ga napusta. Dobre je volje jer je tata svirao gitaru, a to mu se jako svidja :)

Drzi se :hug
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RasteBuša » 02 tra 2012, 10:23

Već 2 dana ti ne mogu na pp pisat,baca me van.Neki error.Ugl.zvala sam zaraznu jutros,samo TORCH je gotov.A CMV da nek zovem u čet.ak je gotov,da nemaju nešto,gužva,bla bla....Tak da ti mm i danas može po nalaz TORCH-A.Čekam sveki da ode po nalaz,mi van Zg.
SRETNO NAM!!!
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la RasteBuša » 02 tra 2012, 12:42

TORCH negativan :yess

A CMV nažalost neće biti.Čekamo taj PCR nalaz,al ova IGG tijela Lara ima.Negativno je 0,4 a ona ima 1,2....a to znači da je virus ili prisutan ili bio prisutan....Ne radi mi pedica,ne javljaju mi se u Sabolu,Klaićevoj...Plačem od pola 11.Pakiramo se,idemo u Zagreb.Užas.

Al opet tješim se da je valjda sve u maloj mjeri jer bi se inače vidjelo nešto.

VAMA SVU SREĆU SVIJETA!!!!!!!!
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Sreca najveca » 02 tra 2012, 13:08

RasteBuša, držim fige da je u najblažoj mogućoj varijanti :hug
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la RasteBuša » 02 tra 2012, 14:25

Hvala ti!!!!

eto dobila sam dr.Kovać iz Sabola,Bogu hvala da postoji.Umirila me.Do četvrtka se ništa ne zna.Ovaj nalazi može značiti i da sam ja nekad davno preboljela CMV,a L.preko dojenja prenjela antitijela To je taj IGG.Čekamo Igm.Opet ispočetka,nova agonija ali i nova nada da nije beba zaražena.

Pacifika-ako slučajno dobiješ tako polovičan nalaz,nemoj se uplašit !!!!POZITIVAN IGG ne znači da je bebica zaražena.

Držim nam fige!!! :mah :mah
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Sreca najveca » 02 tra 2012, 16:22

super! ~~~~~~~~~~~~~~~ da malena nije zaražena
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Pacifika » 02 tra 2012, 17:32

~~~~~~~~~~~~ da je sve OK. I ja mislim da su to antitijela od tebe. Ja prije trudnoce nisam prebolila CMV pa me stvarno strah.
Mislim da ce u cetvrtak MM ici po nalaze...a do tada :kima
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RasteBuša » 03 tra 2012, 11:06

mi odrasli CMV možemo preboljeti,a da toga nismo ni svjesni.Nije to kod nas kao kod malenih,tako da si možda i ti preboljela....Taj je virus svuda oko nas,meni kažu da sam ga u tramvaju mogla pokupit,kod ginekologa,u dućanu....Ma bilo gdje.
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Pacifika » 03 tra 2012, 12:20

ja sam se testirala u trudnoci sa Ivom i bila sam neg.
Olich - torch sve neg :mrgreen
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † Sanika » 05 tra 2012, 15:42

RasteBuša imaš li novih vijesti?
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la RasteBuša » 05 tra 2012, 20:26

ne...osim da sam zvala jučer i rekli su mi da naš uzorak nisu niti zaprimili kolike imaju zaostatke,da nek zovem krajem slij.tjedna.
Uhhhhhhh...Baš sam na iglama.Igg joj je pozitivan,al tješim se da bi to mogla bit moja antitijela....Ali sudeći po zaključku Gojmerca kojeg sam izguglala uzduž i poprijeko....sve sam više sigurna da je riječ ipak o Cmv-u......U teroiji to zvuči grozno,tješi me to da je bab super.I valjda bi već svi fizijatri,fizioteraputi,pedijatri i neuropedijatri primjetili da je kod nje u pitanju teško oštećenje.

Ipak,bojim se.Srce mi se stisne kad je pogledam tako slatku i pomislim da će možda biti neka loša prognoza.Ne znam,vrtim se u krug i teško podnosim ovu neizvjesnost.
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Miki » 06 tra 2012, 08:09

:hug
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la RasteBuša » 06 tra 2012, 10:57

:mah :kiss :kiss

baš si draga....hvala što brineš....Imaš slično iskustvo ili???
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la † Sanika » 06 tra 2012, 11:42

Raste Buša, ako mene pitaš (ili Miki, svejedno) :) nemam slično iskustvo, ali sam imala na samom početku trudnoće onu petu bolest (kad se djeci crvene obraz a odrasle bole kosti :)
Pa to može utjecati na bebu u buši, stoga sam bila radila Torch i znam koja je to grozota iščekivanje.
Kod nas je sve prošlo ok, vjerujem da će i kod vas!
Pusa :hug
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la RasteBuša » 07 tra 2012, 22:03

ne znam o kojoj je bolesti riječ..Valjda neki herpes...?jooj,al drago mi je da je sve prošlo ok.
Mi čekamo.Idemo korak po korak,a naše sunce raste.I grije nas....Pusa!!! :kiss
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la RasteBuša » 10 tra 2012, 10:57

nalaz je pozitivan. :place :place :place :place
Imamo 5800 kopija,naravno ne znamo šta to znači.Mm je krenuo kod pedijatrice,ja udem zvat Sabol.
Ima li tko iskustva s infektolozima?Jesu li samo u zaraznoj ili ih ima i privatno???

Tužna sam neopisivo.Naravno,po glavi mi samo idU pitanjA:zašto,zašto,kako,kada??
Pola sam trudnoće preležala doma,jela zdravo,pila folnu,vitamine,kuhala...pazila se....i eto...Uhhh,znam da mi to sad neće pomoći,ali eto.Idem zvat Sabol.
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Sreca najveca » 10 tra 2012, 11:02

RasteBuša, držim fige ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sreca najveca
je sada precool

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca od 0 do 1