Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Re: što u torbi za stvari za dijete?

17 lis 2012, 08:50

kod mene je šetnja većinom u trajanju od oko 2h. u tom vremenu će dojit 1 pod sigurno a nekad i više puta. to za sobom vuče i bljucanje. do nedavno bi bljucnuo i povratio uredno pa bi ga najčešće presvlačila već u autu.

rusulica je napisao/la:Pitanjce: zašto nosite dvije dude. zar nije jednostavnije objesiti na lančić dok je djetetu u ustima da ne baci na pod
koristim one dude bez one ručkice. ravne.

17 lis 2012, 09:03

nevenera je napisao/la:kod mene je šetnja većinom u trajanju od oko 2h. u tom vremenu će dojit 1 pod sigurno a nekad i više puta. to za sobom vuče i bljucanje. do nedavno bi bljucnuo i povratio uredno pa bi ga najčešće presvlačila već u autu.

pa zar ti nije jednostavnije stavit mu babarin? :mrgreen
nego mene zanima čemu 8 pelena? :) mislim, nemoj mislit da kritiziram, nego stvarno me zanima

17 lis 2012, 09:38

radi moje sigurnosti :hahaha

milka je napisao/la:pa zar ti nije jednostavnije stavit mu babarin?
kad je to bilo, baš povraćanje, bilo je u mlazu, dakle čist ko suza oko glave a noge i oko struka sve mokro :ajme sad je bljucanje i to bude isključivo nakon podoja. ovo s povrćanjem je bilo bilo kad, sat nakon podoja, prije podoja. kad god.

17 lis 2012, 10:11

kod mene je isto kao i kod snow i DomiMame... s prvim djetetom mi je torba bila krcata, sa svakim sljedećim sve manje :mrgreen

imam MC torbu od kolica, baš veliku i prostranu, s puno pretinaca i patentima sastrane da se sve može uzeti bočno bez otkopčavanja torbe... torba mi je mrak, imam ju 5 godina i još sam zaljubljena u nju ;)

kad su tako mali, od obavezne opreme nosim:
2 jednokratne pelene (max 3 ako se ide na duže, tipa neki izlet, roštilj..)
jednokratna podloga za previjanje iz DM-a
paketić jednokratnih slinčeka od papira i 1 plastična žličica
tanke vlažne maramice iz DM-a
suhe maramice (obične) za noseve
1 tetra pelenu (za podrigivanje, eventualno presvlačenje, podloga za lice ako negdje usput zaspi)
1 pamučnu gazu (zbog bljuckanja)
rezervni bodi (a na duže staze i ostatak robice)
1 dudu i njenu kutijicu
1 mali paketić jastučića za dojenje (2 komada, Chicco)
1 plastičnu tanku kutijicu s mojim ulošcima, dnevnim ili pravim, po potrebi
1 mali bepanthen za guzu (zlu ne trebalo)
1 čepić paracetamola (zlu ne trebalo)
octenisept (to više za stariju braću i njihove putne ozljede)
1 malu igračkicu, eventualno autiće za braću
2-3 boce jane junior
novčanik, mobitel, ključevi, što god (za mene)... u posebnom vanjskom pretincu

ako usput planiram obrok na otvorenom ili u gostima, obično ga nosim posebno u maloj ukrasnoj vrećici ili ako je samo staklenka u pitanju, ona stane u tu istu torbu

dude koristimo Nuk pa može i običan lanac

17 lis 2012, 10:36

I kod mene su setnje po gradu trajale jakooo dugo. Ustvari taj gradski izlazak obicno traje cijeli dan kada su vikendi, a radnim danima bar tri sata.
E sada moja princeza je kao beba bila velika drekavica i ja sam bukvalno morala imati sve i u svakom trenutku.

17 lis 2012, 11:00

premjestila sam informaciju o trakici za dudu na topik o dudi, http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=48&t=72009

17 lis 2012, 13:31

moj(a) djeca(k) je napisao/la:I kod mene su setnje po gradu trajale jakooo dugo. Ustvari taj gradski izlazak obicno traje cijeli dan kada su vikendi, a radnim danima bar tri sata.

X

17 lis 2012, 14:25

2 djece (4 i 1,9 god.), Chiccova torba, duži boravak izvan kuće:
2 jednokratne pelene
1 pamučna pelena
vlažne maramice
krema
papirnate maramice
bočica soka i tetrapak sok
neki slatkiš/grickalice
novčanik
mobitel
ključevi

Za kraći boravak uzmem samo svoju torbicu i u nju ubacim manji paket vlažnih maramica, jednokratnu pelenu i neki sok, mobitel, novčanik, ključeve
Zadnja izmjena: mrava; 17 lis 2012, 14:27; ukupno mijenjano 1 put/a.

17 lis 2012, 14:26

ja imam dm-ovu torbu, standard u njoj je čaj, kašica, slinček, 2 žličice i duda, 2 pampersice, 1 tetra i 1 periva podloga za prematanje, vl. maramice veliko pakiranje (jer mi više treba zbog starije seke nego zbog maloga), mala krema za guzu ili neka tuba koja je već pri kraju, moja mala kozm. torbica s lijekovima i dezinf. maramicama za WC (opet za seku) , novčanik, ključevi i mob.
Ako idemo negdje dalje onda još nosimo i sekin ruksak s rezervnom robom za svakog, šlape, termosica i bočica za mlijeko, bojice i bojanke i papiri za crtanje, gablec za seku, jakna ili fils, dekica je u kolicima jedna, u autu druga...plus sekina priručna torbica s glupostima koje su samo njoj neophodne u tom trenutku :ajme

17 lis 2012, 16:04

nekako mi poznata ova tema.. :lol

u mom bunaru od torbe ima svega,torbica mi se zarize u rame koliko toga ima u unutra

barem 10ak pelena,vlazne maramice,novcanik,mobitel,ulosci,gaza,bavarin,isti,piti,banana,krokici od nedavno...bodiji,majcice!!

i kad zazvoni mobitel,aj ga nadji unutra... :lol

17 lis 2012, 19:28

I kod mene je torba za duži boravak van kuće krcata: 7,8 jednokratnih pelena, vlažne maramice, krema, bodi kratkih, bodi dugih rukava, trenerkica, dukserica, pam.maramica, pam.kapica, traka za uši, siperak, boca za sok, boca s vodom, boca s pahuljicama i AD(babylove), čarapice, papice.

A mobitel stavim u malu torbicu ;)

18 lis 2012, 08:21

moram pitat. :mrgreen 10 pelena? pa ja ga 10 puta u danu ne presvučem , bez obzira di smo.
jasno mi je za mame koje imaju više beba/male djece, ali samo s jednom, zašto se mučite sa navlačenjem toliko stvari?
što će se desiti djhetetu ako bude pola sata/sat u pokakanoj peleni?

18 lis 2012, 11:48

Joj i ja te plivasepte navlacim isto za sobom jedan mi cak u autu stoji stalno :hahaha
A dudu stavim na lancic jednu ali jednu i u rezervi imam jer zna on dudu obrisati od AS ili slicno pa mi zamjenim onda.

07 sij 2013, 13:22

Sta su tjesilica i suskalica?
Sadrzaj torbe zavisi gdje idemo. Uglavnom nekoliko pelena, vlažne maramice, robica za presvuci, tetra pelena, slinavice i pamučne maramice. Torba no name. Trece dijete stil ;)

12 srp 2013, 07:49

:baja Ne mogu spavati pa išla poluknuti sto sve ima u mojoj torbi.
Dakle, torba je od Peg Perega i s njom se dobije unutra ona podloga za presvlacenje.
Ja sam je dopunila sa 2 tetra pelene, 2 male gaze za bljuckanje, 2 jastucica za cice, 4 Pampersice, vlazne maramice, a derma za guzu, Bepanthen mast, plastična i platnena vrecica, krema za ruke, ključevi od auta, ključevi od stana, labello, antibakterijski gel za pranje ruku, suhe maramice, odol med 3 kaugume, vivil zeleni bomboni, lupocet teen 4 komada, stick za njegu kozice noktiju, mobitel, novcanik, planer, kemijska, fotic, krunica, gumica za kosu, flasteri, sjajilo za usne, sunčane naočale i u maloj plastičnoj vrecici posebno nosim robicu za presvlacenje - bodic sa kratkim i dugim rukavima, donji dio trenirke i sesiric. Trenutno se malena vozi u košari pa je dekica u njoj isto kao i tetra ispod nje i sa strane u depice stanu carapice i kapica. Mazilica i Hello Kitty nježna zveckica.
Evo to je u principu to. Ajme sad kad gledam bas mi izgleda puno ali ja kad odem od kuće neznam se vratiti. He he... Spremna sam ko njemacki vojnik '41. Nista me ne moze i ne smije iznenaditi.

12 srp 2013, 10:59

ja sam jutros išla do doktora, nosila sam podbradnik, body i jedu platnenu pelenu. ovaj me topik promijenio iz temelja :hahaha

12 srp 2013, 18:06

ajme..... :nesvist ..... upravo sam zamislila sve te kufere koje imate sa sobom... kayo nadam se da ti torba ima kotacice..... :mrgreen ... kad je girica bio mladji sa svakom setnjom izbacivala sam sve vise stvari iz torbe...... a setnje su nam bile "odoh kad se vracam ne znam"...... al uglavnom je bila jedna do dvi pelena vl maramice krema ono mini pakiranje..... dok je bio samo na mlijeku onda mini termosica od 2 deci i u bocici vec odmjereno ad.... poslije eventualno jedna kasica.... rezervna majica i carape.....eventualno..... tetra il gaza bile su u kolicima.... igracke mu nisu bile bas napete a duda bjese na lancu..... kolica su imala navlaku odnosno deku na patent.... a plus toga imala su svega 6 kila... pa da sam kojim slucajem objesila neku od tizijeh vasih napunjenih torbi mislim da bi se raspala od tezine......

sada ima onaj djecji rusakic a u kojeg (kad ja spakiram) stane odjece i pelena za 3 dana kad ode kod bake..... :mrgreen ....a kad idemo u setnju onda je samo moja torba s jednom pelenom vl maramicama i jednom majicom (eventualno) ...

moj moto uvijek bjese travel light a sta ti taj tren usfali ima ducan u blizini..... sad falabogu ima milera i deemova i spoing centara a svi imaju one sample pakiranja.....

12 srp 2013, 21:36

Azzul je napisao/la:iman i ja tu dm-ovu ljubistaću
s njon je došla ona plastična podloga za presvlačit al ja stavin još jednu šarenu od babylove
3 jednokratne pelene
malo pakiranje vlažnih maramica
malo pakiranje guzne kreme
3 plastične vrećice za smeće one kozmetičke od 9L
2 tetre
šuškalica
dudica
nešto za presvuć bude li potrebe
knjižica cijepljenja i ona od pedijatra
prije san nosila bočicu s prokuvanom vodom al nije se nikad do sad koristila pa san je izbacila

sve je uredno složeno po džepićima

godinu dana mudrija za višesatna izbivanja nosim:

2 jednokratne pelene
malo pakiranje vlažnih maramica
malo pakiranje guzne kreme
3 plastične vrećice za smeće
1 tetru
malu bocu vode
kašicu + žličicu

na kraće đirade nosim samo bočicu vode :lebdi

12 srp 2013, 22:44

3pelene, vlažne maramice, malu gazu, žličicu,kašicu , vodu i dudu naravno :)

13 srp 2013, 07:39

Mi još nismo na kasicama i priboru tako da sam mirna sa tim do 10. mjeseca. Bočice ionako neću uzimati nego cu je odmah učiti ko i Frana da pije. I da bez dude naravno.
Ali ja iskreno ne mogu bez tih stvari u torbi. Nikada ne nosim dvije torbe tako da mi je ovo ko Sport Billiyu super sag!!! Ona mi visi na kolicima i ne predstavlja mi nikakav problem.
Isto mi je nosila tri Pampersice ili pet, kad je sve unutra.
Naročito sad dok je tako mala...a poslije kad bude veća puni toga se korigira i sve stane u mali ruksak i na kisobran kolica.

04 lip 2014, 16:41

podižem temu? :mah
javim dojmove hoće li se u mom slučaju sadržaj torbe smanjiti s trećim :lol

05 lip 2014, 11:03

Neće... :lol :ajme

05 lip 2014, 11:20

- mi furamo uglavnom dudu, bočicu sa sokom i vlažne maramice :mrgreen :nokti

07 lip 2014, 09:37

Mi ovako volimo na brzinu skočiti u drugu državu pa mi je torba za kolica uglavnom ovog sadržaja: u jednom pretincu 5 jednokratnih pelena, vlažne maramice, u mustelinom ruksaku gel za dezinfekciju ruku, dezinf. maramice, krema za guzu, cold krema, mustela sun, 2 u 1 gel za kupanje, toplomjer i koji lupocet čepić, fiziološka otopina) u malom pretincu su knjiižica za cijepljenje, otpusno pismo, sličica sv Antuna:), uvijek imam pamučnu trenirkicu za presvići, štramplice, kapu i rukavice ako sluuučajno zazimi i kratki i dugi bodić, pamučna kapica i koji slinček. Još nosimo i janu baby i tupperwarovu žličicu. 2 Rezervne dudice .kašice kupim usput, i ako idemo nekud dulje ponesem i prokuhanu vodu iu termosici i njegovu bočicu. I da, u onim babylove mjericama za AD svaki dan nadopunjavam prah i stavljam u torbu :p Imam i one ključeve igračkicu. U košari od kolica nam je zaštita za kišu, mei thai i dekica.
Moglu slobodno reći da sam kontrol freak :faca

24 pro 2014, 12:36

umjesto da smanjujem meni je torba sve punija :hahaha

novčanik, mobitel, fotoaparat, ključevi - to je kao moje
u jedan wetbag je damjanu jedna promjena jer se desi koja nezgoda još, ne često
u drugi wetbag su stvari za nikšu, jedna presvlaka- tutica, body, čarape, hulahopke
+ 4 pelene i jedan cover
imamo i 3 tetre, jedna za ležanje na nju kad smo negdje, jedna za bljucanje i jedna viška :lol
vlažne maramice
jedna igračkica
jastučići za dojlije
i mora da nosim i koji odojak il pečene janjetine jer je torba preteška :lol :hahaha

06 sij 2015, 20:42

Ja imam nivein ruksak i na pocetku mi je bio malen pa sam nosila i dodatnu torbu. Sad u njemu imam:
Bodi dugih rukava, majica, hlačice, kapu, debeli duks, dvije terra pelene, vlažne i papirne maramice, 2-3 pelene, sapun za bebe, škarice, kremicu za guzu i jednu za razno, žličicu,moj novčanik i mobitel.
Ima još mjesta ako nekom treba :)

06 sij 2015, 21:13

rezervna robica za presvući (bodi, majica, hlače, slinček), 1-2 tetra pelene, vlažne maramice, 2-5 pelena (ovisi koliko nas dugo ne bude doma), rezervni cover, torba za zmazane pelene. Novčanik, mob, ključevi. Ako stariji ide s nama, njemu niš ne nosim ili vodu i grickalice ak smo duže u šetnji/negdje.
Odgovori