Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Re: jantarna ogrlica (spojene teme)

20 pro 2009, 14:54

spavao je nocas sa ogrlicom, bilo sve ok.

20 pro 2009, 15:23

Nikola je nosio jantarnu ogrlicu i ne mogu sa stopostotnom sigurnošću tvrditi da mu je pomogla, iako je njegovo nicanje zubića prošlo puno bezbolnije od Marinovog.
Nikoli sam je skidala samo za kupanje.
Staviti ću je i Tamari, jer mi je baš fensi-šmensi, pa ako još k tome i pomaže...super!
Smetaju me crveni tragovi koji joj ostaju ispod brade od te ogrlice. Vjerojatno je još premala za nju, "prestisnutog" vrata. Pričekati ćemo još neko vrijeme.
Navodno je protiv bolova od nicanja zubića i za dizanje imuniteta.

Ja sam svoju kupila u ljekarni i platila je 100 kn. Zakopčava se na navoj.

22 pro 2009, 22:56

i mi imamo ogrlicu, iskreno poima nemam da li pomaze ali nosimo je vec odavno, spavam s njom, ne smeta joj....

07 lip 2010, 22:26

da podignem topik :dada

08 lip 2010, 21:35

Imam pitanje, jel ona pomaže ako se nosi npr po noći oko ruke zamotana?

Malo me je prpa stavit ju oko vrata po noći.

08 lip 2010, 22:11

ne znam Janja, ali i mene je bilo strah, medjutim prosao je. on uredno spava sa orglicom od kad smo je stavili.

08 lip 2010, 22:50

Ja iskreno ne znam što bi napisala. Prvo je nismo imali pa jesmo ali nisam vidjela razliku. :dunno
Kad nas odvaljuje bol pri nicanju zubića onda ništa ne pomaže. A o (ne)spavanju neću.

01 srp 2010, 22:45

mi smo nosili ogrlicu od 3. mjeseca i to stalno osim kod kupanj. sa 6 je dobio prva dva zubića, a da nismo ni znali dok ja nisam vidjela taj prvi da se zabijelio kad je mali zinuo kod kupanja. onda smo kad su počele vrućine sve češće zaboravili stavit ogrlicu jer mi se činilo da mu smeta kad se sav uznoji (ili bi meni smetalo ;) ) i evo sad su izbile ogromne gornje jedinice, a sad vidim da idu i dvojke, a opet bez posebnih simptoma. ogrlicu više uopće ne nosi jer je stvarno zaboravim stavit i više ni ne znam gdje je, a iskreno - koliko ja sada vidim isto nam je i s njom i bez nje. to je eto moje iskustvo, iako sam ja bila ubjerena da ogrlica pomaže :mah

01 srp 2010, 23:54

mi svoju nosimo vec 2,5 mj i nismo je jos nikako skinuli. ne kuzim zasto je skidat za kupanje :dunno

jedino sto bi trebala je ono "pravilo" da je jednom mjesecno skinem i operem pa osusim na suncu. jel to tak ide?

02 srp 2010, 08:17

jedino sto bi trebala je ono "pravilo" da je jednom mjesecno skinem i operem pa osusim na suncu. jel to tak ide

Trebala bih je češće ''punit'' na suncu,recimo dva puta mjesečno.
I to ujutro ili navečer, kad nije jako sunce.
A pere se pod mlazom hladne vode.
Ovo sam negdje davno pročitala.Meni I. neče da je nosi, nikakav trik ne pomaže,odmah čupa sa vrata.
Jednostavno ne podnosi ništa na vratu :dunno

04 srp 2010, 23:40

Sreca najveca je napisao/la:mi svoju nosimo vec 2,5 mj i nismo je jos nikako skinuli. ne kuzim zasto je skidat za kupanje :dunno

jedino sto bi trebala je ono "pravilo" da je jednom mjesecno skinem i operem pa osusim na suncu. jel to tak ide?

mi smo je skidali za kupanje jer mi se činilo da se taj konac što drži kamenčiće namoči, a da se ne osuši odmah pa mi je nekako bilo bezveze da spava s tim vlažnim oko vrata. a i kod brisanja mi je nekako bilo nezgodno s stim. ali možda je to sve u mojoj glavi :mah

04 srp 2010, 23:43

Mi smo našu ogrlicu napokon skinuli... :D ...izišli su nam svi zubići...

04 ruj 2010, 08:03

prvo čujem da se ne skida uopće..pa da se skida dok spava.... kupila samn ju jučer i sad se razmišljam da li da ju stavim...

04 ruj 2010, 12:13

ne skida se. mi smo držali osim za kupanje da se ne smoči.

07 ruj 2010, 20:39

starija ju nije imala, mladjoj smo stavili sa tri mj., skidamo samo za vrijeme kupanja iz dole navedenih razloga...
latica je napisao/la:mi smo je skidali za kupanje jer mi se činilo da se taj konac što drži kamenčiće namoči, a da se ne osuši odmah pa mi je nekako bilo bezveze da spava s tim vlažnim oko vrata. a i kod brisanja mi je nekako bilo nezgodno s stim. ali možda je to sve u mojoj glavi :mah
Zadnja izmjena: Arkana10; 07 ruj 2010, 22:07; ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: korigiran quote

09 ruj 2010, 14:31

Evo da vam se pridružim drage moje....

ja sam Leonu stavila ogrlicu s 5 mjeseci, nakon što je dobio prvi zubić, tako da mi je bilo teško procijeniti da li mu pomaže ili ne, osim što je bio i još uvijek dosta kmezo da razdražljiv kada ga muče zubići, drugo nisam primjetila...prije tjedan dana sam mu skinula ogrlicu, jer sam od troje ljudi čula isto, a to, da je njihovoj djeci jantarna ogrlica usporavala izbijanje i rast zubića.... :/
za sada je nemamo ali lako mu ja opet stavim ako vidim neke promjene.. :roll

09 ruj 2010, 14:34

Nevjerojatno, mojoj su desni natečeni već mjesec dana, nikako da izbiju, prije par dana skinem jantarnu, njoj jučer izbio zubić :dunno bez nervoze i inih popratnih pojava :dunno

09 ruj 2010, 15:01

tinu su desni bile natečene mjesecima. stalno sam mislila sad će, sad će a ono ništa..... :roll
mi smo imali problem kad smo ju zbog kupanja u moru ovo ljeto skinuli. izašla su tad 3 zuba. prije toga su bez pol frke ozašla 4. a ta 3 bez ogrlice smo zapamtili. koma je bila. :ne

18 lis 2010, 14:43

Molila bih mame koje točno znaju kako se puni ogrlica.Ja sam svojoj kupila prije 4mj.sad ima 9 i nema još niti jedan zubić.Nestavljam joj baš često jer zaboravim i strah me ponoći da ju ima jer se jako vrti i nemirna je.

Čula sam od jedne mame da se svaka tri dana pere pod mlazom hladne vode i onda tri min na sunce,druga mi opet kaže pod mlaz mlake vode.Neznam ni sama kako bi,već par dana kod nas nema sunca :mrgreen gdje da ju napunim sa suncem :mrgreen Platila sam ju 120kn i kad ju već ima zašto ju ne bih nosila ali me buni to s punjenjem.Na uputstvima ništa nije pisalo.

18 lis 2010, 14:45

Prvi put čujem da ju treba puniti. Ja to nikad nisam radila niti sam čula bilo šta o tome. :dunno

18 lis 2010, 15:03

Ni ja ju nebi punila da nisam tako čula,ali mi je čudno što to na uputstvima ne piše. :dunno

18 lis 2010, 15:04

mamma2x je napisao/la:Prvi put čujem da ju treba puniti. Ja to nikad nisam radila niti sam čula bilo šta o tome. :dunno

a jel ti pomagala?

18 lis 2010, 15:33

Ja sam ju jednom mjesečno ispirala pod mlazom hladne vode i iznosila desetak minuta na sunce(meni su tako rekli,a i negdje na netu sam tako pročitala)....nama je pomogla,a sad sam ju posudila prijateljici i ona kaže da je super jer mala više ne cendra i nema temperaturu...

18 lis 2010, 16:07

mamma2x je napisao/la:Prvi put čujem da ju treba puniti. Ja to nikad nisam radila niti sam čula bilo šta o tome. :dunno

Svaki se kristal mora puniti/nabijati da bi imao svoju funkciju pa tako i jantar. Tijekom nošenja napuni se negativnom energijom i tada (najbolje svakih 15-ak dana) ga je potrebno prvo isprazniti pod mlazom mlake vode (2-3min) te puniti 1-2 sata na jutarnjem ili predvečernjem suncu (ne onom najjačem, podnevnom). Tada jantar dobiva ponovno sposobnost upijanja negativne i širenja svoje pozitivne energije. U protivnom, to je samo običan poludragi kamen koji krasi vrat vašeg djeteta, a drugu funkciju uopće nema. OBAVEZNO PRAZNITI I PUNITI!
(radim s kristalima pa mi je posao znati takve stvari)
Mi ogrlicu nosimo 10 mjeseci i itekako nam pomaže. Bol kod izbijanja je daleko manja, a sline jedno 50 x slabije. Znam pouzdano, jer sam joj, nakon kupanja, ponekad zaboravila staviti ogrlicu pa je bilo cendranja i arlaukanja dok nismo skužili da ju nema.
S kristalima je isto kao s ljudima, neki vas privlače, neki odbijaju, neki imaju na vas pozitivan utjecaj, neki negativan (...),a da si ni samo ne znate objasniti zašto. Tako da ni jantar možda neće baš svakom djetetu donjeti pozitivno iskustvo, ali da će ublažiti (bar koliko-toliko) bol i slinu - definitivno.

18 lis 2010, 17:13

mamaandrea je napisao/la:

a jel ti pomagala?

Teško je to reći. Sa starijom nije bilo nikakvih problema kod nicanja zubi a kod mlađe je bilo neprospavanih noći i noći. Tako da stvarno ne znam kako bi bilo da ju uoće nisam imala???

18 lis 2010, 19:09

I-STA je napisao/la:

Svaki se kristal mora puniti/nabijati da bi imao svoju funkciju pa tako i jantar. Tijekom nošenja napuni se negativnom energijom i tada (najbolje svakih 15-ak dana) ga je potrebno prvo isprazniti pod mlazom mlake vode (2-3min) te puniti 1-2 sata na jutarnjem ili predvečernjem suncu (ne onom najjačem, podnevnom). Tada jantar dobiva ponovno sposobnost upijanja negativne i širenja svoje pozitivne energije. U protivnom, to je samo običan poludragi kamen koji krasi vrat vašeg djeteta, a drugu funkciju uopće nema. OBAVEZNO PRAZNITI I PUNITI!
(radim s kristalima pa mi je posao znati takve stvari)
Mi ogrlicu nosimo 10 mjeseci i itekako nam pomaže. Bol kod izbijanja je daleko manja, a sline jedno 50 x slabije. Znam pouzdano, jer sam joj, nakon kupanja, ponekad zaboravila staviti ogrlicu pa je bilo cendranja i arlaukanja dok nismo skužili da ju nema.
S kristalima je isto kao s ljudima, neki vas privlače, neki odbijaju, neki imaju na vas pozitivan utjecaj, neki negativan (...),a da si ni samo ne znate objasniti zašto. Tako da ni jantar možda neće baš svakom djetetu donjeti pozitivno iskustvo, ali da će ublažiti (bar koliko-toliko) bol i slinu - definitivno.

Puno ti hvala :mrgreen jer ovako ako ju nepraznim i nepunim nebi bilo efekta nositi ju. :mah

18 lis 2010, 19:12

Nismo na tom topiću ali kad već ovdje pišem zanima me kad su otprilike vaša djeca dobila prvi zubić? :conf
Mojoj maloj 9mj.a već dosta dugo joj je čeljust onako raširena i nataćena.Prva mi je pa neznam ništa o tome.

Što se tiće ogrlice stavljat ću joj pa ako pomogne super,odmoći nemože. :mrgreen

18 lis 2010, 19:21

postoji topik o zubićima - sve dileme o prvim zubićima
tin je dobio prvi zub kasno. sad ih ima više nego neki vršnjaci. sve je to jako individulano

18 lis 2010, 22:26

moja starija kcer je prvi zub dobila s 10 mjeseci, mladja s 8. starija nije imala ogrlicu i nikad nikakvih problema, mladja je nosi i dosta se muci.
od frendice mala ima godinu i 9 mjeseci i ima samo 5 zubica. stvarno individualno.

26 stu 2010, 09:50

bok svima
mi nosimo jantarnu ogrlicu od 7 mjeseca (iako su zubići krenuli od 5 mjeseca) i spasili smo se :D
Više ne slinimo kao prije niti guramo ručice u usta.
Kad se kupamo uvijek je skinem da se ne smoći.

preporučam je svima :faca
Odgovori