Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
20 svi 2009, 21:00
Nocas spavao od 9 do 7 ujutro bez "A", dakle nije se budio. Kako je ukidao dojenje tako je poceo sve bolje spavat. Ja kod njega vidim tu poveznicu. Inace se budio svakako imali smo period budenja svakih 1.5 do 2 sata. To je bila najgora varijanta. Dugo smo bili na 3-4 budenja. E sad evo svi cemo valjda pocet bolje spavat
20 svi 2009, 21:03
a meni je zanimljivo kako buđenja mog malca uopće nisu povezana s dojenjem. on se vrti, baca, penje ili sjedne širom otvorenih očiju i igrao bi se ili plače, ali skoro u niti jednom slučaju ne traži ciku
20 svi 2009, 21:05
moj malac se poceo buditi po noci jer se poceo vrtiti, ali ga onda prebacim kod sebe u krevet i spava ko bubica. iako mi govore da cu ga nauciti na to ja ipak moram spavati. tri noci sam prosjedila uz njegov krevetic i vrtila ga natrag, uspavljivala i slicno i onda nisam vise znala za sebe.
20 svi 2009, 21:06
Skroz drugi sistem. Ovaj bi plakao i plakao neutjesno i nista nije pomagalo do dojenja ni voda ni caj ni duda ni nunanje... ma nista. A i to sto bi kao papao ne bi bas bilo neko hranjenje nego vise za onako usput

. Ne znam sad bas da li se ijednom probudio veseo usred noci i kao hoce se igrat, budan skroz. Mislim da nije, kod nas bi sve bilo u nekom polusnu a kad smo probavali na drugi nacin ga umirit tek tad bi se turbo rasplakao i razbudio pa se ne bi skidao sa cice.
20 svi 2009, 21:19
iako mi govore da cu ga nauciti na to ja ipak moram spavati.
ako tebi ne smeta, samo vi uživajte

mi isto skupa spavamo, ovo spavamo je pod navodnicima jer on slabo spava...i curica je spavala s nama. nismo imali problem sa odvikavanjem od toga
20 svi 2009, 21:27
Rachica je napisao/la:i curica je spavala s nama. nismo imali problem sa odvikavanjem od toga
pa to si i ja nekako mislim. a postalo mi je slatko pogotovo kad se ujutro probudi sav mazan i nasmijan.
02 lip 2009, 15:53
moj misko mali vec dva dana samo spava i spava.....
probudi se kad je gladan, normalno jede, 15 minuta se igra, dobro je raspolozen i onda opet spava. normalno kaka i piski, ma sve super osim sto mu je nosic malo zastopan, ali to je vec danima i ped nije obracao pozornost na to.
i ne bi se brimula da nisam to spomenula mami koja je stvorila paniku i tjera me da sto prije na hitnu.
meni hitna ne pada na pamet, eventualno pedijatar da ga pregleda. a i pitam se, ima li mjesta panici?
doduse, nikada mi nije toliko spavao, osim kao novorodjence.
noc prije nego je poceo tako spavati skoro uopce nije spavao, ali nocas je odrapio uobicajenih 10 sati u komadu.
da se brinem ili ne?
sto bi mogao biti uzrok? vrijeme ili?
02 lip 2009, 15:57
moguce je da je vrijeme. tako Karlo ima dana kad je nervozniji i ne spava i kad je zadovoljniji i spava vise nego inace.
koliko vremenski ukupno spava?
ja se ne brinem ako sve skupa ne prede 16h i ostale su funkcije ok.
02 lip 2009, 16:03
inace spava oko 14, 15 sati ukupno.
a u ova dva dana puno vise, morala bi izracunat. mislim da jucer nije bio budan vise od 3 sata ukupno (po pol sata, 40 min u komadu maksimalno). to sam pripisala neprospavanoj noci. nocas je prespavao noc kao i inace, a danas je mozda 2 sata sveukupno do sad bio budan.
02 lip 2009, 16:07
ne znam, to je dosta.
mozes nazvati hitnu na rebru, jako su ljubazni, saslusaju sta pricas i jos te pitaj njima bitne stvari i kazu ti da li da dolazis ili ne ili da pricekas i tako....tako da se ne nerviras bezveze, ali i da ne vuces malenog ako je nepotrebno (a i tamo kad dodes obicno te zadrze)!
02 lip 2009, 18:42
Meni je za moje dijete to uvijek bio siguran znak da nesto nije bas kako treba, i da ga treba vidjet pedijatar.
03 lip 2009, 08:33
danijela jeste bili negdje ili si zvala?
03 lip 2009, 08:45
zvala sam njegovog peda. kaze da nije zabrinjavajuce ako normalno jede i ako je dobro raspolozen dok je budan. u petak smo ionako kod njega radi uputnica pa ce ga pregledat, a rekao je da dodjemo ranije ako primjetim jos nesto sto nije uobicajeno kod njega.
danas opet spava, inace mi je budan u ovo vrijeme.
pratit cu ga opet cijeli dan pa vidjet. ped me malo umirio i cini mi se da je stvarno sve ok, ali jos mi nije svejedno.
03 lip 2009, 09:15
Drzim fige da je prolazna faza (tipa skok u rastu i sl.), ali znam da ti nije lako. Prati ga.
Zbog cega sve mame moraju da se stresiraju, sad spava, sad ne spava, sad jede, sad ne jede, sad kaki, sad ne kaki...
03 lip 2009, 09:22
Stefanova_mama je napisao/la:Zbog cega sve mame moraju da se stresiraju, sad spava, sad ne spava, sad jede, sad ne jede, sad kaki, sad ne kaki...
bas to
03 lip 2009, 10:41
Ma, ne bi se brinuli da ono ne spava, rekli bi, a nervozan, a zubi, probudio se... Al, nam neobično kad se umiri. Pia isto nekad krmi više, pa i sad ovih dana kad je zahladilo, jer je bila totalno nemirna na onoj vrućini. Ne vjerujem da je išta, ja sam nedavno cijeli dan prespavala, i dođe mi tako, pa zašto ne bi i beba. Al, svakako ćeš vidjeti peda.Javi što je bilo!
03 lip 2009, 12:00
Stefanova_mama je napisao/la:Zbog cega sve mame moraju da se stresiraju, sad spava, sad ne spava, sad jede, sad ne jede, sad kaki, sad ne kaki...
to je i meni palo na pamet. nista ne valja nama mamama
danijela drago mi je da te pedijatar smirio, a sad uzivaj u slobodnom vremenu ili se i ti prespavaj.
javi ako bude ista novo
05 lip 2009, 19:56
Lara ima 4 mjeseca i 3 tjedna, znaci skoro 5 mj. i zaspi oko 7 ipol ili 8 na vecer, a budi se nekad u 5, nekad u 6, a nekad i u 8 u jutro.
Preko noci se probudi 2-3 puta da ju nakratko nahranim. Preko dana se obicno igra po 2-3 sata i onda zaspe na 40-ak min i tako sve do 7 iol, 8, najkasnije 8 ipol na vecer.
05 lip 2009, 20:04
Rogue je napisao/la:Rachica je napisao/la:i curica je spavala s nama. nismo imali problem sa odvikavanjem od toga
pa to si i ja nekako mislim. a postalo mi je slatko pogotovo kad se ujutro probudi sav mazan i nasmijan.
mi smo pripremili krevetić. Svečano objavljujem da je desetodnevna Tonka spavala u krevetiću 20minuta, 3 puta, prvi, posljednji i jedini
ne odgovara ni njoj ni meni. Prazan mi je krevet, u krevetiću mi tako sitna ona, krevetić ogroman, ko mali usamljeni pilić...
a ona plače kad je tamo sama, čim joj se približim-tišina.
S nama spava i braceko i tajo. Ko što sam se pohvalila. Iliti, selimo se tamo amo-zasad. Ja i djeca idemo spavati u 9, jedno cicka, drugo sluša pričicu, oboje zakrme, mm dodje kasnije- ako nema mjesta prebaci šefa u njegov krevet u njegovu sobu, ako ima, samo se priključi
Šef, ako i ode, oko 5-6 se vrati
kod nas je noć vesela.
05 lip 2009, 21:13
O Krumpi , kad citam tvoju idilu pozelim sutra odmah barem jos jedno
06 lip 2009, 10:55
I ja mislim da je to spavanje sa roditeljima od kojeg se neće odviknuti samo neki mit. Dominik spava s nama od kad se rodio.Lakše mi je bilo tako ga podojit nego dizat se svaka dva sata, a i bilo mi je ljepše osjetit ga blizu sebe. MM nije imao ništa protiv. On je počeo spavati cijelu noć negdje oko 4. mjeseca života, i od onda nemamo s tim problema. Naučen je da spava u svom krevetiću, nema problema s tim,ali nama je najdraže kad spavamo svi troje u krevetu. Jeste da pritome i nastradamo ja i MM jer malecki proživljava dan u snu pa je nemiran,ali nema nam ništa slađe od toga.
06 lip 2009, 11:00
već vidim kako s 14 godina poslije izlaska pita more li s nama, yeah right
naravno da će se odviknut, svo to treniranje djece po strogim pravilima od rođenja zapravo nema nikakvu svrhu.
06 lip 2009, 11:02
s 14 godina poslije izlaska
a rano je počeo
06 lip 2009, 11:05
Rachica je napisao/la:s 14 godina poslije izlaska
a rano je počeo

mozda ce svi zajedno u provod?
06 lip 2009, 11:15
Rachica je napisao/la:s 14 godina poslije izlaska
a rano je počeo

bacio se na mater
09 lip 2009, 20:11
Danijela da li si bila kod pedijatra? Jos puno spava ili ga je proslo?
09 lip 2009, 20:16
proslo ga je.
valjda je bilo od vremena
ma tko zna od cega. uglavnom, trajalo je jedno 5 dana, i sad je sve po starom.
osim sto ima 4 nova zubica

ali to mi nekako nije za povezat s nespavanjem. obicno je obrnuta situacija.
10 lip 2009, 12:37
nadam se da si se bar odmorila u tih par dana
17 srp 2009, 06:09
Evo sa 6 mj. sve skupa 13h, 9h po noci, i 3 x 1h po danu...nadam se da je to od vrucine jer prije je spavao barem 14-15h.
17 srp 2009, 12:00
Za 5 dana, moj Filip će imati 3 mj...i noćas sam se odlično naspavala..od 22 h- 7: 30 nije se ni pomakao

onda ga nahranila, pa nastavio do 10 ( naravno i ja s njim

) evo, sad opet spava..znači legne mi opet oko podneva pa do 15 h, onda opet od 17- 19, pa kupanje, papanje,igra i u pola 10- 10 u krevetu..meni odgovara da malo kasnije legne jer onda ujutro duže spava..kad je u kolicima spavanje je pod obavezno!

Sve u svemu, spava dosta, iako ovih dana slabije- to pripisujem vručinama!