Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
16 ruj 2009, 21:52
joooj i mi smo u fazi zubeka...pa imamo proljević...2 puta je stolica bila noramlna i sad navečer proljević...
nadam se da je od zubeka..
16 ruj 2009, 22:06
uh,iskreno...ja bih voljela kad bi se moj kvalitetno iskakao...jučer je siroče imao tako tvrdu stolicu da sam mu našla i malo krvi u peleni...ne znam što je gore od to dvoje...siročići mali...
P.S.slažem se s Powerfox za Niveu...najbolja je za crvenu guzu
16 ruj 2009, 22:28
dva pedijatra su nam rekla da kakica nema veze sa zubima a kome god kažem našu situaciju svi me pitaju rastu li mu zubi.eto tako ni sama neznam što mislit.
21 ruj 2009, 15:45
malo sluzi u bebinoj stolici??
25 stu 2009, 15:37
sluz u bebinoj stolici??????''
25 stu 2009, 16:02
ali mi imamo 11 mjeseci a neznam gdje drugdje da pišem....
25 stu 2009, 16:16
Ja stvarno ne znam odgovor na to pitanje...možda ima malo šlajma koji proguta pa se onda pojavi u stolici?!?
25 stu 2009, 16:22
bio je prehladjen doduše
25 stu 2009, 17:50
Kad je moj mališa bio prehlađen sve ono što nije izašlo na nosić i šlajm koji nije iskašljao(ispovraćao) je izašlo sa stolicom...ne znam,možda je to to...čak i sad kad je zdrav primjetim maleni trag sluzi,ali ne djeluje mi kao nešto zabrinjavajuće...kad bi se barem javio netko tko zna sa sigurnošću da li je to u redu ili nije...

...dva mišljenja su ipak bolja od jednog...
26 stu 2009, 10:07
Mi kad smo bili prehlađeni isto je sluz završavala u peleni, nekad više, nekad manje. Do sad u dva navrata bilo tako.
26 stu 2009, 12:27
hvala vam stvarno puno pomognete
26 ožu 2010, 23:53
Vjerujem da tema postoji ali nisam ju pronasla pa ne zamjerite....Beba stara 15 dana, od prije 3 dana iskljucivo dojena, do tad dojena + dohrana izdojenim mlijekom, u zadnja 3, 4 dana ima dosta stolica, 5 ili 6 (u zadnja 24 h cak 7). Stolice nisu obilne, uglavnom tek umrljaju pelenu, zute boje, sa nesto sluzi??

...jel' to previse u toku 24 h?
26 ožu 2010, 23:55
nema previše ako je kakica normalne konzistencije i mirisa. majčino mlijeko je jako probavljivo i obično djeca izbacuju višak koji crijeva ne uspiju upiti (nismo svi genetski jednaki, neki iskoriste sve pa ode u mast, drugi izbace ono što nije neophodno i puno manje gomilaju zalihe).
obično u toj dobi kakaju pri kraju skoro svakog podoja.
26 ožu 2010, 23:57
nije, i moja je imala tako! tj., svaka pelena je bila zamazana! ja sam svoju i po noći presvlačila prije svakog podoja, jer je bila pokakana!
26 ožu 2010, 23:59
Sjećam se da je mene zabrinjavalo što je L na početku imala jednu stolicu u dva dana. Po noći se pokakila samo dvaput u životu. Pedijatrica mi je rekla da je normalno i više stolica u danu i jedna stolica u čak 7 dana ako nema nikakvih drugih znakova probavnih smetnji
27 ožu 2010, 00:01
prvih šest tjedana par stolica dnevno je obavezno za dojenu bebu.
ja sam mijenjala 12 pelena na dan i svaka je bila ukakana. presvlačila sam je nakon podoja, jer obično im uguravanje hrane na jednu stranu potakne izlazak na drugu stranu tijela.
27 ožu 2010, 00:03
Moj je na pocetku (prvih mjesec dana) imao po 7, cak 8 stolica dnevno. Kako Eli kaze kod skoro svakog podoja. Onda je do 3 mjeseca imao po 4-5 stolica dnevno. Sada s 5mj. kaka svaki drugi do treci dan.
27 ožu 2010, 00:10
jer obično im uguravanje hrane na jednu stranu potakne izlazak na drugu stranu tijela.

moj je bio ko švicarski sat po tom pitanju.
Nakon papanja slijedilo je kakanje,a najčešće u isto vrijeme...znalo je dobro grmit po peleni kad je sisao.
27 ožu 2010, 00:27
To je slučaj kod vas i kod većine al normalno je iako rijetko i da dijete nema stolicu 5-6 dana. O tom sam dosta i čitala baš zato što me brinulo proguglajte ako mi ne vjerujete
27 ožu 2010, 00:33
To je slučaj kod vas i kod većine al normalno je iako rijetko i da dijete nema stolicu 5-6 dana. O tom sam dosta i čitala proguglajte ako mi ne vjerujete

Tako je kako kažeš.I to ako nema stolice par dana je normalno dok god beba piški.
27 ožu 2010, 08:23
imas moj topik na pdf Dojenje
J je kakio nakon svakog dojenja, a dojio na zahtev, pa vidi ti koliko puta je bilo
*
Olja vidim da te muce prve "probleme" dok god je bebica aktivna, zadovoljna, pisi/kaka, onda je normalno.
a i normalno je da ti kao mlada mama brines
27 ožu 2010, 08:50
To je slučaj kod vas i kod većine al normalno je iako rijetko i da dijete nema stolicu 5-6 dana. O tom sam dosta i čitala baš zato što me brinulo proguglajte ako mi ne vjerujete
ne trebamo guglati. za bebu mlađu od šest tjedana zabrinjavajuće je i ako kaki samo jednom dnevno.
27 ožu 2010, 09:06
J je kakio nakon svakog dojenja, a dojio na zahtev, pa vidi ti koliko puta je bilo
tak i moj Toni i u prva 3 mjeseca je dobivao 1kg mjesecno uz jos obiljno bljuckanje.
olja nadam se da si sada mirnija
27 ožu 2010, 15:26
hvala nebu na ovom forumu! Cure, umirile ste me, thnx, jos sinoc sam nasla post od eli i bila mirnija a bila sam
....arki,

znam da djelujem kao nova mama iako mi je ovo druga beba, kako smo produzile boravak u bolnici izgubila sam samopouzdanje tako da sad panicim oko svega.
27 ožu 2010, 16:05
olja- normalno da se brineš

dakle, kao što su cure rekle, sve je ok.
do 6 tj treba biti minimalno 2-3 stolice veličine 2,5 cm. a nakon toga je drukčije.
evo link
moj je tin npr bio nekakalica i ja sam ludila zbog toga. kakao je baš taj minimum. no on je očito iskorištavao sve iz mlijeka.
27 ožu 2010, 19:43
Ovo mi nije jasno za 2.5 cm veličine
Kako to mislite, kad kaka male bebe nije u komadu nego je kašasta/tečna i raspljeskana svuda po peleni?
27 ožu 2010, 19:44
ako je svuda po peleni, znači da je ima dovoljno. minimum je mrljica promjera 2,5 cm.
27 ožu 2010, 20:06
eli je napisao/la:To je slučaj kod vas i kod većine al normalno je iako rijetko i da dijete nema stolicu 5-6 dana. O tom sam dosta i čitala baš zato što me brinulo proguglajte ako mi ne vjerujete
ne trebamo guglati. za bebu mlađu od šest tjedana zabrinjavajuće je i ako kaki samo jednom dnevno.
eli,ti si pedijatrica?
rusulice,koliko je meni poznato(a poznato mi je)tvoja teorija je sasvim u redu
27 ožu 2010, 20:12
Tamara je dojena i do 5 tjedana je kakala svakih 2 dana po jednom. No, onda se pošteno pokakala.
Sada ima 6 mjeseci i kaka jednom dnevno.
Braća su kakala iza skoro svakog podoja.
27 ožu 2010, 20:13
ne nisam pedijatrica. bivša sam dojilja i čitačica stranih stranica tipa LLL.
po našoj pedijatrici, bolničkoj, rusulicina teorija nije dobra što se tiče broja kakica u novorođenačko vrijeme. ona je ok za kasnije.