Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
15 tra 2010, 21:50
ja ništa od toga ne mislim-moja mala šmizla je neusporedivo veća maza od šerifa

svakako-meni razmaženo dijete znači ono koje nema, ne poznaje i ne poštuje granice-onda mi je za tako malo dijete čudno i pričat o razmaženosti
15 tra 2010, 21:57
Krumpirić je napisao/la:ja ništa od toga ne mislim-moja mala šmizla je neusporedivo veća maza od šerifa
potpis
15 tra 2010, 22:52
nije razmaženo defintivno. dobro krumpi zbori.
i moj je takav, a taman ima 8 mj korigirano. vriš vrišt vrištkad me ne vidi. ili kad nešto ne može dohvatiti, ili kad mu nešto padne....
faza, dakle.
15 tra 2010, 22:53
a dešava li vam se da plaču bez suza?meni Šime zna tolikom silinom se opirati nogama od podlogu i urlati ponekad da se ja pitam kakvog sam to kako krumpi kaže šerifa rodila
15 tra 2010, 23:37
o da, kao neka frustrirana ljutnja. bez suza.
15 tra 2010, 23:54
nevenera je napisao/la:o da, kao neka frustrirana ljutnja. bez suza.
e to,odlično si definirala
16 tra 2010, 23:41
Moj će F idući tjedan godinu dana.. ali već duže vrije traje ta faza " opiranja ".. čim mu nešto nije po volji, kreće dernjava- bez suza naravno.. čak se baci na pod i onako izvija.. tuče nogama i rukama.. ja sam takvo šta očekivala s 2-3 god, ali ovo je već sad strašno.. nekad mi bude smiješno, ali mi nije smiješno npr. kad mu u trgovini neću nešto kupiti a on viče : TO, TO , TO! i naravno- dernjava kreće
21 tra 2010, 11:07
Imam bebicu staru 7 i po mjeseci koja hoće da se nosi po cijele dane!!Čim odem u wc ili čak u kuhinju oprati suđe on vrišti!!Miran je jedino ako ga nosim ili sjedim pored njega dok se on igra!!Čim odem vrištanje!!Prvo sam mislila da su zubići,međutim prva tura je izbila a on je cijelo vrijeme isti.Neće nikom u ruke osim meni,pa nekad čak ni mužu!Nažalost nemam nikoga,sami smo po cijele dane jer muž radi a ja već na rubu živaca

jer ne mogu od njega ništa.Ni skuhati,ni počistiti...Napominjem da je zdraVA BEBA,NEMA NIKAKVIH ZDR. PROBLEMA,normalno jede...panika me lovi jer uskoro idem raditi a on će u jaslice,pa šta će tek tamo biti!!Molim vas za savjete!!
21 tra 2010, 12:25
Kupi maramu, stavi ga na sebe i veselo mozete skoro sve raditi po kuci (M. do godine dana nije hteo iz moje ruke).
21 tra 2010, 12:54
sasvim normalno, moji su svi bili takvi
21 tra 2010, 14:47
i jesmo do prije tjedan dana nosili se stalno u mei taju,ali sad je vručina i moram ga naučiti na kolica,što mu se nikako ne sviđa!!Ja znam da je vezan za mene,mene zanima dali netko ima neku tehniku kako bih ga mogla barem malo pustiti samog,a ne da se dere po cijeli dan,i u kući i u kolicima,više me sramota šetati sa njim...a ljeto ide i ne mogu ga više nositi,porodila sam se na carski i svakog dana mi je sve teži i teži..
21 tra 2010, 14:54
Na pod ga stavi, na deku ili podne puzzle ili strunjaču, u kuhinji, boravku, gdje si već. Nek leži, sjedi na podu dok ti kuhaš i ostalo. Daj mu plastične poklopce i slično da se igra. U kolicima stavi mu neke igračke da se zabavlja.
21 tra 2010, 15:07

već isprobano,ima prostirku na podu dužine 4 metra,igračke i sve živo,no ništa mu nije zanimljivo...samo ja,ja i ja...
21 tra 2010, 15:08
selim ovo na 0 - 1, tamo ćeš sigurno dobiti više odgovora
21 tra 2010, 15:54
Ja se ne sjećam kad sam na wc išla jer je stalnoooooo bio na rukama i to mojim naravno.
A najgore je bilo i kad je želio igrati se i sjediti nikad, ama baš nikad nije smio ostati sam u prostoriji i to duuuugo, čak i sa 5-6g., ali na svu sreću imali smo pradedu pa je on sjedio pored njega dok se on igrao
Nemam savjet jer sam ja popustila, niš nisam radila nego bila s njim kako je on želio. Koristila vrijeme popod. spavanja i zato sam navečer bila budna od 22h do 1 u noći i pospremala.........
Popravilo se stanje sa negdje 10-11 mj. kad je hodao uz namještaj, pa očekuj i ti jer će tada istraživati i manje ćeš mu biti potrebna. A onda opet se vraća na ti i samo ti kad sve istraži
21 tra 2010, 15:58
I da osim što je bio takvo dijete, razmazila sam ga nesvjesno, uvijek na usluzi

i dugo se to obijalo meni u glavu, skužila sam to kod drugog djeteta kad sam se malo drugačije postavila ali od samog početka, odvajala ju od sebe, a i on je bio često bolestan pa nisam imala srca.
21 tra 2010, 18:13
ima puno takvih tema, a ja svuda pišem svoje mišljenje da razmaženost znači nepoštivanje granica, a to bebe ne mogu raditi, jer ni pojma nemaju što su granice
možda "zahtjevnija" beba u smislu-razdražljivija, češće gladna, smeta joj svaka dlaka...ili jednostavno osjetljiva na tvoje promjene raspoloženja, na okolinu,na..
ako želi biti na rukama, dobila si super savjet, nabavi si maramu, to će ti spasiti život (i kućanstvo

)
21 tra 2010, 18:16
ZacKa je napisao/la:sam to kod drugog djeteta kad sam se malo drugačije postavila ali od samog početka, odvajala ju od sebe
svi mi različito poimamo majčinstvo, moji su stavovi da nema ništa loše u maženju i paženju uz granice svojeg psihofizičkog zdravlja
mnogo žena misli kao ZacKa, da dijete treba naučiti na nekakav drugačiji sistem, režim funkcioniranja
Ja to ne mogu, zapravo NE ŽELIM, ali tko hoće....
21 tra 2010, 22:07
Krumpirić je napisao/la:ima puno takvih tema, a ja svuda pišem svoje mišljenje da razmaženost znači nepoštivanje granica, a to bebe ne mogu raditi, jer ni pojma nemaju što su granice
možda "zahtjevnija" beba u smislu-razdražljivija, češće gladna, smeta joj svaka dlaka...ili jednostavno osjetljiva na tvoje promjene raspoloženja, na okolinu,na..
Jooj, ovo je totalna istina!! Moja je Pia dosta zahtjevna, al mi užasno ide na živce kad netko primijeti da je "razmažena"!! Isto tako sam ju nosala po cijele dane, nisam se usuđivala maknuti, i marama mi tada nažalost nije bila na pameti!
Al, evo što je veća, manji problem, puno je razumnija, u smislu možeš joj objasniti što da,a što ne
22 tra 2010, 07:25
Ne brini, to je sasvim normalno i proci ce.
Moja drugarica je imala isti problem, mala nije htjela bukvalno nikom drugom. Cak i kad je tata proba uzeti odmah bi pocela kriviti usta kao pripremu za plac. Isto tako nije htjela ni u AS, kolica, ili da sjedi sama na podu. Ni krevetic nije dolazio u obzir.
Bila je kao cicak trakom zaljepljena za struk/kuk moje drugarice, kojoj je s vremenom biceps na desnoj ruci vidno ojacao

.
I, trajalo je par mjeseci, pa proslo.
22 tra 2010, 09:56
Krumpirić je napisao/la:ZacKa je napisao/la:sam to kod drugog djeteta kad sam se malo drugačije postavila ali od samog početka, odvajala ju od sebe
svi mi različito poimamo majčinstvo, moji su stavovi da nema ništa loše u maženju i paženju uz granice svojeg psihofizičkog zdravlja
mnogo žena misli kao ZacKa, da dijete treba naučiti na nekakav drugačiji sistem, režim funkcioniranja
Ja to ne mogu, zapravo NE ŽELIM, ali tko hoće....
I moje je mišljenje da nema ništa loše u maženju i paženju uz te granice psihofizičkog zdravlja, ali kad to prelazi te granice ?
Kad je dijete zahtjevno ? A ti ne možeš ?
Kod mene je, ja sam pala na 45kg., jer sam reagirala svaki put na njegov plač, i tako se naravno naučio da će plakanjem poslije deranjem dobiti što želi, bilo to na početku maženje a kasnije nešto drugo, i teško je poslije na brzinu te granice smanjivati kad je dijete već naviknuto da mu se želje ispunjavaju.
S njom nisam svaki put reagirala, nisam odmah skakala, normalno da je malo i plakala, to je između ostalog njezin (bebin) način izražavanja, i puno je bolja, smirenija, s više samopouzdanja, i kad kažem ne ona zna što to znači.
Zadnja izmjena:
ZacKa; 22 tra 2010, 10:53; ukupno mijenjano 1 put/a.
22 tra 2010, 10:01
ZacKa je napisao/la:sam to kod drugog djeteta kad sam se malo drugačije postavila ali od samog početka, odvajala ju od sebe
.......ovo odvajala ju od sebe sam mislila na stavljanje u krevetić više puta dok ne bi prihvatila, jer je bilo vrijeme spavanja a ne nošenja, kad sam ju nosila nosila sam je, kad sam smatrala da ne mogu odlagala sam je na pod, na krevet, u vrtić prije svega da se i samostalno igra...............i danas imam djevojčicu koja se igra po 2h sama, a sin niti 5 min. ako nije komp.

.
22 tra 2010, 10:08
nisam čitala sve postove ali mislim da tako mala beba ne vrišti bez veze
imam u blizini slučaj bebe koja se stalno htjela nositi i puno je plakala, da bi joj na kraju dijagnosticirali distoni i rekli da je zbog njega puno plakala i bila nervozna
stoga nikako ne bih prepustila situaciju " to svi rade i to je normalno" jer mislim da nije
i sigurno nije razmažena
22 tra 2010, 10:14
Istina Luantaro, pogotovo ako od početka nije bila plačljiva već je postala sad sa 7mj., moj je bio od rođenja galamđija
Ali je imao i fistulu i grčeve, bio na operaciji i zato sam ga stalno nosala, i nisam dozvolila da plače. Prvo provjeri ipak i zdravlje.
22 tra 2010, 10:27
ZaCka, to je uvjerena sam do karaktera, moj se ni s 5 ne igra sam (al s prijateljima može i po 6h), a ona evo sada sjedi pored mene i zabija one kolute na štap

, mada i nju nosam i uzletam se kad zajaukne. Stvarno mislim da je do djeteta.
22 tra 2010, 11:00
Krumpirić, svakako je do djeteta, da su moji željeli ležati u krevetiću sami ne bih ja njih toliko po rukama.

Naravno da sa zahtjevnijom djecom više i tvojeg truda treba.
Ali sa drugim djetetom nisi sam 1:1, tu je i prvo dijete koje i sa 5g. želi tebe (i sama veliš da se ne zna igrati sam kao ni moj

), i ne možeš drugom nikada dati toliko vremena i sebe kao prvom. Dijeliš sada to vrijeme na 2. I sama kažeš da se curka igra sama ali i vjeruj mi manje se s njom uzletaš nego s prvim, manje si na iglama jer si to već otprilike prošla, , pa sad imaš iskustva da ne treba na svaku skakati . Nešto moraju i sami znati rješiti.
Zadnja izmjena:
ZacKa; 22 tra 2010, 11:21; ukupno mijenjano 1 put/a.
22 tra 2010, 11:10
da...nisam ga ni ja puštala da plače,cilo vrime sam visila nad njim i valjda sad plačam danak...samo se nadam da to neće još dugo trajati...Čak nekad ni tati neće u ruke,a kamoli nekom drugom..znači takva beba i gotovo..hvala vam puno
22 tra 2010, 14:35
U potpunosti se slažem sa ZacKom.
Toma mi je prvo dijete, ali od početka (od 3.mj.) sam počela ne reagirati na svako njegovo kenjkanje. Vrlo često bi se smirio nakon nekog vremena, a ako ne bi, Bože moj, uzela bi ga. Sada se stvarno zna zaigrati sam, a da ne govorim da i sam bez problema zaspi. Kako će biti s drugim djetetom, vidjet ćemo, ali nastojat ću na isti način.
Ima i on svoje faze urlanja (ne plakanja jer on ne zna plakati) kad nije kako on hoće, ali u granicama normale.
23 tra 2010, 13:34
Moja je bila takva od rođenja dok nije propuzala. Sada je jako samostalna i sama se igra, nekada mene uključi u igru ali nije pravilo. Da napomenem ima godinu i tri mjeseca. Kada smo vani ode se igrati sa djecom, druželjubiva i uopće me ne obadiva kada ima društvo. Znači iako sam ju non stop nosala, iako nije htjela nikome (cijelo vrijeme smo bile same), čak ju ni mm privih par mjeseci nije smio presvući, sada je normalno socijalizirana i nisam ju razmazila sa tom pažnjom i nosanjem svuda sa sobom. Kolica nije nikada prihvatila no sada već trči pa je u redu. Znači faza, proći će, izdrži. A ovo da te je sram više da ga svuda nosaš

! Mislim ono, koga te sram, nosi svoje dijete i mazi kada mu to treba !!
23 tra 2010, 13:45
to je točno dob kad dijete prolazi fazu straha odvajanja od majke jer počinje kužiti da su oni dva odvojena biće. Sasvim normalno i dobrodošla u klub. Ovih tema ima stvarno puno, mislim da ih je samo maslina par otvorila
*bez uvrede maslina