Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Re: muževi sad kad su stigle bebice

27 srp 2012, 17:09

Ako vam je to prvo dete, prolazite kroz period prilagodjavanja. Ono sto tanjabb kaze, a sto je jako vazno, je da morate razgovarati. Tebi mozda izgleda sasvim normalno da od njega ocekujes da se zna ispravno postaviti, ali vidis da se to ne dogadja, razgovorom mozete puno postici. Kazi mu sta ocekujes od njega, kako konkretno da ti pomogne, ako vidis pozitivnu reakciju ima nade.

Ja sam mog pre braka razmazila iz sve snage (zabavljali smo se samo 11 godina). I onda sve sto sam mogla i stizala pre bebe odjedanput nisam mogla. Od nespavanja sam pucala po savovima. Dok nisam konkretno rekla da mi mora napraviti prilike da spavam preko dana, on je mislio da mogu i ovako. Sa drugim smo vec bili iskusniji.

Dakle vama se dogadja ono sto se dogadja vecini parova (mladi ili stariji nebitno) - prilagodjavate se na zivot sa bebom.

27 srp 2012, 17:40

nisam citala sve, samo malo pocetak topica...

imam troje djece: 11 god, 10 god i 9 mjeseci. prvo dvoje je donijelo cijeli dar mar u kucu, ja sam najozbiljine mislila da mm mora znati sta ja od njega trebam i ocekujem. on je isto mislio za mene. ja sa bila 150% vremena orijentirana samo i samo na djecu, i mislila da i on treba tako. a nije naravno... trebalo je pregrmiti preko nekoliko godina da stvari dodju na svoje mjesto, i da mozemo istinski uzivati u djeci, jedan u drugome i svi zajedno. sada imamo opet malu bebu, i ovog puta nema dar mara, nismo dozvolili da stare pogreske unesu nemir u nasu obitelj. koliko god paznje posvecivala bebi, odvajam paznju i za velu djecu, a i za mma, i to mi je sada toliko prirodno, koliko mi je prije bilo prirodno da sam samo djeci posvecena. jer sve se to moze u isto vrijeme...

27 srp 2012, 18:26

E ovako izgleda da nam je svima bilo slično u početku i ja sam se prije poroda zamišljala da ću, kada rodim, bit savršena žena, majka domaćica.. :nokti
Nakon poroda neka 2 tjedna čini mi se bili smo kod mojih jer smo tada živjeli van Zg-a pa sam zbog patronažne bili kod mojih, ona je morala 2x tjedno dolazit vagat N, bilo nam je lijepo mama kuha, sprema uživancija mi se divimo i brinemo o bebi..
Kad smo krenuli doma mama je krenula s nama pomagala i dalje je bilo sve super, kad je otišla mm je bio na godišnjem- ja hranim N on ju presvlači, ma divota radi sve u kući jer sam ja tek rodila..
e onda je mm počeo raditi, to mi je bio grozan šok ja sama s bebom, a živjeli smo na osami 2 km su nam prvi susjedi, ja usamljena očajna, mm radi 2 posla dođe na ručak malo se odmori pa ga nema do 20 ili 23 sata, kad smo se taman nekako navikli morali smo se preseliti kod mojih to je bilo grozno ja sam bila sigurna da nam razvod ne gine nismo imali ni minutu privatnosti jer je kod nas puna kuća ako bi ja otišla na kavu 2 dana za redom odmah napadi ja sam žena majka kud se skitam mm je često izbivaio iz kuće ili kod njegovih ili na kavu jer se nekako nije mogao "odmorit" kod mojih, kako bi on rekao..
Sad smo u svom stanu mm radi samo jedan posao, pomaže mi i u kući i oko N recimo on ju uvjek kupa i reže joj noktiće to je njegova mala obaveza, ostalo kad stigne,mogu otić bez problema gdje hoću ili oni odu u šetnju bez mene.. i sad je nekako sve sjelo na svoje mjesto stan je na super lokaciji ja i N uvjek imamo kod nekoga na kavu s nekim u park.. opet bude trzavica zašto nije nešto po kući napravljeno ili ja njemu zašto on nije nešto napravio ali sad je ok, a mislim da će me tek shvatit kad počmem raditi pa kad veći dio odgovornosti padne na njega.

Meni je najviše smetalo što ipak veći dio posla padne na mamu nekako sam bila zavidna na toj njegovoj "slobodi" ma da mi on nikad nije branio da odem negdje i ostavim mu N ali ja nisam htjela ići, nije mi se dalo jedino bi išla ako bi on išao samnom pa da budemo malo sami a N čuva baka.. a ako bi on negdje otišao to je uvjek završavalo svađom :baba
Nikad neće biti kao prije među nama ali ni netreba sad imamo N stvari su sjele nekako na svoje mjesto i sad uživamo trenutno je on na godišnjem i baš nam je lijepo ;)
gilakova vjerujem da će sve sjest na svoje mjesto dok :hug

27 srp 2012, 20:12

Stefanova_mama je napisao/la:Dakle vama se dogadja ono sto se dogadja vecini parova (mladi ili stariji nebitno) - prilagodjavate se na zivot sa bebom.
X

niti iz jednog posta nisam iscitala da neko zeli drzati prodike.
dijelili smo svako svoja iskustva o prilagođavanju para dolasku bebe, i šta bi sve moglo biti okidač za nezodovoljstvo u tom procesu prilagođavanja.

Mala Bornica je napisao/la:trebalo je pregrmiti preko nekoliko godina da stvari dodju na svoje mjesto
rekla bih da je ovo epilog cijele priče i još bih dodala da je najteže prilagoditi se od 0 na prvo dijete, kasnije ide lakše :dada , a može se u svemu veoma uživati, ali i to treba učiti.
i još nešto, muški jesu "ćoravi" ponekad, često im treba crtati, i ne znaju multitasking a mi jesmo hormonalne a opet, sve se da posložiti.

27 srp 2012, 20:21

bome olja istač - ovo s trecim je stress free :lebdi :dada :mrgreen

27 srp 2012, 20:27

DomiMama je napisao/la:- ovo s trecim je stress free :lebdi :dada :mrgreen

Znaci da Gilakova ide radit još 2 djece i tako u isto vrime zadovoljit sebe i muza po pitanju intime i dovest balans u kuću ;)

27 srp 2012, 22:36

Gilakova je editirala sve svoje postove na ovom topicu i time narusila smisao topica. Obzirom da je takvo ponašanje neprihvatljivo na ovom forumu ova članica će biti i adekvatno kažnjena.

27 srp 2012, 22:43

Trabakulica je napisao/la:
DomiMama je napisao/la:- ovo s trecim je stress free :lebdi :dada :mrgreen

Znaci da Gilakova ide radit još 2 djece i tako u isto vrime zadovoljit sebe i muza po pitanju intime i dovest balans u kuću ;)

:dada al' ne dvoje odjedom jer je to double trouble kako god okrenes ;) :mrgreen

28 srp 2012, 08:11

Domi mama mame blizanaca su meni zakon! Pojma nemam kako bi to sve stigla. I ovako mi se mala nebu skinula sa sise cili dan, a sa bi tek bilo da iman 2! :lol i koji bi to tek kaos bio u kući sa muzem, i ovako imamo malo vrimena za sebe.

28 srp 2012, 08:52

imala sam 5 god kad su mi se sisters rodile i sjecam se te nervoze i kaosa (ne bas pojedinosti, to vise iz prica, nego generalnog osjecaja) ;)

29 srp 2012, 23:12

Meni moje frendice i poznanice kažu kako ja imam suuuper muža, premata, kupa, hrani...
Evo odmah mu za to dižem spomenik :lebdi
I ja prematam, kupam, hranim, kuham, čistim i 1000x svega više nego on...pa za mene ne kažu da sam savršena....koji svijet, koji pogledi na život, i to izjavljuju ŽENE, užas.

Da ja ne njorgam već dvije godine, on ne bi nikada ništa sam napravio jer je tako odgojen, jedostavno ne zna, ne vidi, ne znam ni sama kako bi to opisala :ajme A meni to oduzima jako puno energije, to postrojavanje i stalno podsjećanje.

No, u globalu nije sve tako crno, ali ja stvarno svako malo moram "čitati bukvicu" o njegovom ponašanju, on bi živio i dalje kao da živi sa starcima, udri brigu na veselje :bigno sjedio, pušio i razgovarao u miru, a dijete će mama hendlati
Sva sreća da je kao plastelin, pa se da gnječiti inače bi nadrapala, tj.rastala bi se, jer ja ne mogu trpiti gluposti, tj. od umora pucam po šavovima i ne funkcioniram, postanem malo luuuda :hahaha

Nedavno me pitao kad ćemo ići na drugo dijete? Rekoh mu: dragi, kad odrasteš, jer još nisi :hahaha Gledao me kao da sam pala sa Marsa. Još mu nije jasno o čemu ja već 2 god. pričam

21 kol 2012, 13:51

Kod nas je sve super. Imali smo samo jedan problem. LJETOVANJE ! Odnosno - kako će moj dragi mužić provesti 4 tjedna godišnjeg odmora. Naime, on je u svojoj glavi izmaštao da će sve biti kao i svake godine - da će pokupiti prnje i zbrisati kod svojih na otok na 4 tjedna.
Meni to nije dolazilo u obzir. Mislim da bih ispalila na živce, od vrućine, dosade, jednog WCa na kojeg ide 8 osoba, jedne prenatrpane, vruće spavaće sobe, jednog TVa u dnevnoj sobi (kojeg okupira svekar), a pogotovo ne bih mogla trpjeti svekrvu i njezino konstanto pametovanje o bebi. A tek iritantno tepanje, bože spasi me ... Nju ne mogu trpjeti 2 dana a kamoli par tjedana. Usto, nikako mi ne paše njezina kuhinja. Žena ne zna ni za sol ni za papar. I svaki dan jedu juhu. A kad usred ljeta, oko podne, na +40, vidim tanjur vruće juhe ispred sebe, dođe mi slabo :nesvist A kad mi za doručak stavi na stol LONAC ugrijanog mlijeka (iz kojeg bih ja trebala odliti sebi u šalicu) .... Sve u svemu, katastrofa. Mrzim boraviti u tuđoj kući i to je to.

Oko toga smo se par puta dobro posvađali. Rekla sam mu da on slobodno ide na otok (svojoj mamici), a da ću ja ostati u gradu i da se ne mičem nigdje. Kojeg ću belaja raditi na otoku s bebom od 2 mjeseca, koja je isključivo na cici ? Ne mogu ni na kupanje bez nje (a kod njih su plaže BLJAK - hrpa turista, škrape i prljavština nanesena morem).

I tako se on durio i tmurio, na kraju bi on bio nekoliko dana na otoku, pa 2 dana u gradu, i tako stalno. Sve skupa smo s bebom kod njegovih bili 4 dana. Njemu za ljubav.

Napokon je godišnji gotov, spasila sam se.

21 kol 2012, 13:55

Forest je napisao/la:Meni moje frendice i poznanice kažu kako ja imam suuuper muža, premata, kupa, hrani...
I ja prematam, kupam, hranim, kuham, čistim i 1000x svega više nego on...pa za mene ne kažu da sam savršena....koji svijet, koji pogledi na život, i to izjavljuju ŽENE, užas.

Da ja ne njorgam već dvije godine, on ne bi nikada ništa sam napravio jer je tako odgojen, jedostavno ne zna, ne vidi, ne znam ni sama kako bi to opisala :ajme A meni to oduzima jako puno energije, to postrojavanje i stalno podsjećanje.

No, u globalu nije sve tako crno, ali ja stvarno svako malo moram "čitati bukvicu" o njegovom ponašanju, on bi živio i dalje kao da živi sa starcima, udri brigu na veselje :bigno sjedio, pušio i razgovarao u miru, a dijete će mama hendlati
Sva sreća da je kao plastelin, pa se da gnječiti inače bi nadrapala, tj.rastala bi se, jer ja ne mogu trpiti gluposti, tj. od umora pucam po šavovima i ne funkcioniram, postanem malo luuuda :hahaha

Nedavno me pitao kad ćemo ići na drugo dijete? Rekoh mu: dragi, kad odrasteš, jer još nisi :hahaha Gledao me kao da sam pala sa Marsa. Još mu nije jasno o čemu ja već 2 god. pričam

:hahaha :hahaha
veliki X ( samo šta moj nažalost nije baš takav plastelin ka i tvoj :lebdi )

21 kol 2012, 14:27

moj muz se sa duplicima ponasa isto kao i sa prvim djetetom...ujutro ustane i pita me kako su djeca spavala? :mrgreen
(nekad nisu nikako ni spavala,al otkud to on zna kad ga ne bi top probudio :mrgreen )

sve u svemu nije on los samo sto ne zna kad treba da mi uleti malo da ja odmorim,pogotovo sad kad mi se citav dan i noc svodi na cicanje,presvlacenje i igranje sa starijom curicom...al sam se navikla sa prvim djetetom da od njega nema pomoci,tako da ne zamjerim...
sto se tice njegovog drustvenog zivota,ima ga on...izlazi kad god ga neko zovne ili kad on misli da treba izaci(nema veze sto ja ne mislim tako)...
uglavnom razumijemo se :mrgreen :gaah

21 kol 2012, 15:12

Naucila sam da je jako dobro na glas reci sta mi treba, jer obicno onda to i dobijem:).

21 kol 2012, 15:12

i mi svaki dan jedemo juhu.
ludjaci, sta ces :znoj

21 kol 2012, 15:17

olja je napisao/la:i mi svaki dan jedemo juhu.
ludjaci, sta ces :znoj

Pridružujem se ludoj skupini. :lol

A i onoj skupini di žena ima čudan običaj reći mužu šta je smeta i 'boriti' se za svoja prava. ;)

21 kol 2012, 15:20

Misericordia je napisao/la:Kod nas je sve super. Imali smo samo jedan problem. LJETOVANJE !

I tako se on durio i tmurio, na kraju bi on bio nekoliko dana na otoku, pa 2 dana u gradu, i tako stalno. Sve skupa smo s bebom kod njegovih bili 4 dana. Njemu za ljubav.

Napokon je godišnji gotov, spasila sam se.

:lol jel' Vir ili Ciovo u pitanju? :hahaha

i moj je bio slicno zamislio (ali s mojim starcima i u civiliziranije mjesto) pa sam mu dala do znanja da ne bu to islo... :bigno
bili smo u zg, klinci (stariji) su bili s bakama i dedama... evo tek sad ovaj tjedan sam zakljucila da mogu biti na moru (sa svojima) bez obzira sto se ne kupam...
svaka ti cast i za tih 4 dana :dada

21 kol 2012, 22:12

Vicky & Mama je napisao/la:
Forest je napisao/la:Meni moje frendice i poznanice kažu kako ja imam suuuper muža, premata, kupa, hrani...

veliki X

:hahaha sve jednako ali potpuno jednako,baš sva sreća što je i moj od plastelina :hahaha

22 kol 2012, 09:49

Kod nas je od svih stvari vezanih uz bebu njemu najveći problem dignit je da podrigne. :ajme
On meni sve pomaže, kupa je, minja pelene, stalno izlazimo skupa u šetnje itd...ali kad mu kažem da je digne da podrigne nema šanse. A ponekad mi je stvarno teško dignit se iz kreveta nakon maratonskog sisanja. On tvrdi da je ne moze drzat da se ona puno migolji. Ma migolji se i meni, ali je namistin tako da mogu obavit sta triba.

To mu oprastam(osim ako nisam extremno umorna i nenadpavana), ali nije mi jasno da to moze bit takav problem. Gledala sam ga kako pokušava to odradit i stvarno nema šanse. :ajme :lol

22 kol 2012, 11:45

x ko kuća. ali ni moj plastelina vidio nije. :lebdi zato je stalno rat u kući :nesvist

22 kol 2012, 12:18

Lamama je napisao/la:
Evo odmah mu za to dižem spomenik

Da ja ne njorgam već dvije godine, on ne bi nikada ništa sam napravio jer je tako odgojen, jedostavno ne zna, ne vidi, ne znam ni sama kako bi to opisala A meni to oduzima jako puno energije, to postrojavanje i stalno podsjećanje.

x ko kuća. ali ni moj plastelina vidio nije. :lebdi zato je stalno rat u kući :nesvist

:hahaha same here! a ja proklinjala odgoj muškaraca u Dalmaciji :hahaha
Odgovori