Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Re: Par brzih pitanja (polozaj kolica i motorika)

03 kol 2009, 23:02

ok je sve kaj može sama, znači ock je ;)

i Maksonja bi u sjedeci polozaj al nejde :lol, vidim da mu se to svidja, nova perspektiva..al nek se trudi debeljko ;)

Paula je to sve brze savladala pa sam sad malo nestrpljiva :cool

kada na prvu razinu u kolicima?

26 vel 2010, 22:40

Kada ste digle bebe iz ležećeg položaja na onu prvu, najnižu razinu?

Re: kada na prvu razinu u kolicima?

26 vel 2010, 22:42

kad se okreće i stavlja nogice u usta.

26 vel 2010, 22:42

kad su sposobne sam pogurati nogice u usta, otprilike (to bi bilo od 4-6mj, ovisno o bebi)

26 vel 2010, 22:43

ili kada dozvoli strucno lice ;)

26 vel 2010, 22:46

ja sam na pregledima pitala pedijatricu i fizijatra. kako se s malom bebom svako malo ide na pregled možeš pitati kad sljedeći put odeš.
moja kolica imaju 4 položaja, prvi je ležeći a četvrti je sjedeći. u ležećem je bio do nekih 4 mj. tad su mi rekli da može na prvu razinu.

26 vel 2010, 22:47

ili kada dozvoli strucno lice

x

26 vel 2010, 23:06

da, 4-6 mj. vidjet češ već sama kada bude spremna beba.Tako sam i ja to "od oka" :D

26 vel 2010, 23:21

viewtopic.php?f=48&t=50671
:mah

26 vel 2010, 23:26

hvala :)

26 vel 2010, 23:27

Vidjet ćeš sama, ali ako želiš biti sigurna, pitaj stručnjaka.
Ja se nisam vodila za tim da mu dignem na prvu razinu kad počne stavljati nogice u usta jer moj T. tako mali to nije radio. Tek mu je od 8. mj. pa i sad s 10. i pol to zabavno. Napomenula sam to pedici kad je bilo vrijeme da bi trebao početi dizati nogice, a ona je rekla da to nekoj djeci nikada nije interesantno. Motorički je sve ostalo bilo u redu pa se nije zabrinjavala, a ni ja. Oduvijek je žilav, čvrsto je držao glavu, sjeo na vrijeme tako da se nisam htjela opterećivati s dizanjem nogu. On bi ih tu i tamo digao i to je to.

28 vel 2010, 21:27

zakljucavam, diskusija nastavite na drugi topik :zivili

Re: Par brzih pitanja (polozaj kolica i motorika)-spojene teme

28 vel 2010, 22:12

spojila sam topike, nastavite diskusiju tu ;)

Re: Par brzih pitanja (polozaj kolica i motorika)-spojene te

27 svi 2012, 10:41

moj nulti položaj, dakle onaj skroz ležeći je 175 stupnjeva, ne 180.je li to ok?dosad sam je vozila u košari, kad je napunila 4 mjeseca počela sam koristiti sportski dio (175 stupnjeva)

27 svi 2012, 11:15

ako je malo nagnut nije problem, dakle nekih 5-10 stupnjeva kod tebe, to je ok jer nije unutra stalno nego u šetnjama.

27 svi 2012, 16:42

hvala!

20 ruj 2013, 13:03

podižem temu za nove mame i citiram najvažnije

eli je napisao/la:nema veze dob, već motorička spremnost. kad se beba lijepo rotira u obje strane i redovito stavlja nožice u usta može se malo podići naslon

eli je napisao/la:ako se beba u kolicima uspije podići povlačaći se za bočne stranice, a ubrzo nakon sjedanja leđa joj se iskrive ili se nagne naprijed ili u stranu, treba je odmah poleći.
ako je vješta u stavljanju nogica u usta, možeš mrvicu nakostiti položaj u kolicima.
bebe koje su puno na podu, posebice u potrbušnom više "vježbaju" i prije će se uspjeti samostalno posjesti.

:mah

17 srp 2014, 16:13

podižem temu :mah
Odgovori