Sada je: 01 kol 2026, 23:21.

POMOĆ OKO UPISA U VRTIĆ!!!

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

POMOĆ OKO UPISA U VRTIĆ!!!

PostPostao/la sejla.s » 08 kol 2009, 02:16

Molim Vas odgovor,imam maleckog 21 mjesec i danas sam ga prvi put vodila na privikavanje u obdanište,nije izdržao ni deset minuta, teta me morala zvati da dođem po njega jer se cenuo od plaća, sutra ga namjeravam odvesti ponovo malo pa da vidim kako će izdržati, ima li kakva metoda, neki način kako dijete najlakše da prihvati to odvajanje od mame, jako je vezan za mene i mislim da će nam ovo sve biti jako teško...hvala Vam
sejla.s
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: POMOĆ OKO UPISA U VRTIĆ!!!

PostPostao/la mama z » 08 kol 2009, 16:23

Nema tu recepta,mene sad 1.9 čeka ponovno privikavanje,D kreće u jaslice.
N sad ima 4 godine,a krenula je u jaslice s nepunih godinu dana i jako je plakala,privikavanje je trajala gotovo godinu dana,jednostavno treba biti uporan i koliko god da nam je teško ne pokazati djetetu,ne opraštati se,pokušaj to obaviti na brzinu jer što se dulje zadržiš to će djete biti nervoznije.
Neka uzme sa sobom neku igračkicu,dudu ili flašicu pa će se osjećati sigurnije.
Sigurno da će vam biti teško,ali on to ne smije vidjeti,a nakon nekog vremena će plakati ko moja N jer joj fali vrtić ;)
N 2005 školarka
D 2008 predškolac
L 2014 princeza
mama z
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: POMOĆ OKO UPISA U VRTIĆ!!!

PostPostao/la IvaV » 08 kol 2009, 19:07

Eh, carobna formula za brzu adaptaciju u vrticu :loce da mi se nje docepati...
No, nema je, svako dijete individualno prolazi adaptaciju. AKo je danas izdrzao 10 min, sutra ga ostavi 15, prekosutra 20 i tako dalje. Na odlasku pusa i brz pozdrav, ne se uvlaciti u plakanje i natezanje, tete neka ga munjevito ubace unutra i zatvore vrata. Kad skuzi jednom da on jedini place, da se ostala djeca igraju, pocet ce ih proucavati i biti mirniji...
Na tebi je da si smirena, da pozitivno pricas o vrticu, da ga sa osmjehom vodis tamo. Ako osjeti tvoju nervozu, gotovo je.

Najtezi je pocetak, poslije bude lakse :hug
Sretno!
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.