Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
12 svi 2002, 09:40
vasi klinci?bas me zanima koliko ih je prohodalo do goidne dana? moja sitterica ima curicu staru 13 mjeseci a koja ne hoda , svi su ju prestravili da joj s malom nije u redu. ja ju uvjeravam da je to normalno al bi joj htjela i dokumentirati <
><
>s 11 mjeseci ili ranije12 mj13mj14mj15 mj ili kasnijeShow results <i></i>
05 pro 2002, 11:20
Lara je prohodala s 11 mjeseci i par dana, a gledajući je i danas ona je stvarno tip djeteta koje je jedva čekalo da prohoda čim prije. Vjerujte mi ona ne zna sjediti, ili spava ili trči <
>No znam dosta djece koji su prohodali s 13 mjeseci, pa čak i kasnije. Starci od MM kažu da je on prohodao tek s 15 mjeseci, a eto sdanas ga ne možeš uhvatiti ni za glavu ni za rep <i></i>
05 pro 2002, 14:34
moj je gregor ljenjivac a i slavonac... s 14 prohodao, a dva mjeseca utvrđivao znanje.. oprezan je i rijetko pada, to mi je super <i></i>
05 pro 2002, 18:10
Tjedan dana prije nego što je napunio deset mjeseci. Do prvog rođendana je doktorirao. No, prvi su pokušaji bili fatalni, mislim da se nikad nisam više smijala. On je tako ozbiljno shvatio svoju novu vještinu, da je okolo hodao s facom starog profesora. <i></i>
05 pro 2002, 20:58
Sa 15 mjeseci ... <
>Nisam panicila jer je u svemu bio previse oprezan i spor, ali, da priznam, odahnula sam kad je prohodao <
>I odmah je naucio jurcati, skoro nikad ne pada, ne sjecam se kad je pao ... <i></i>
06 pro 2002, 18:01
Prvih nekoliko samostalnih koraka s 9,5 mj., definitivno prohodao s 10. Naučio je dosta stabilno hodati i srećom nije bilo nekih težih padova <i></i>
07 pro 2002, 23:39
Moja cura prohodala je sa 10 mjeseci, od 9,5 mj. je već bila čvrsta i stabilna na nogama. <i></i>
08 pro 2002, 17:11
Mia je prohodala sa 16 mjeseci i odmah je bila vrlo stabilna. A sad trci na sve strane nitko je ne moze zaustaviti. <i></i>
08 pro 2002, 18:24
Tina je prohodala s 14, sto je skroz normalno<
>Lijepo je prije toga puzala i uopce se nismo za
injavali.<
>Inace djeca znaju cesto ranije prohodati kad koriste hodalicu. Mi nismo nista forsirali, nismo je rano poceli oslanjati na noge, sve dok se ona sama nije pocela dizati. A hodalicu nije nikad ni vidjela, a kamoli iskusala.<
>Zato nek se siterica nista ne
ine, ima jos vremena.<
>BTW tko tije siterica? <i></i>
08 pro 2002, 22:59
Nives je prohodala s 10 mjeseci, s 8 je već puzala i stajala, sa 9 uz namještaj. Sad je nezaustavljiva. Danas ju je tata uzeo u ruke i sklopio joj ručice onako malo da vidi kolko može mirovat - naravno borila se svim snagama za oslobađanje i pokret . Mirovala je cca. 30 sek. <
><
>Inače mi se malo švercamo - rođendan joj je u petak 13. <
> <i></i>
09 pro 2002, 15:42
a sto uzimate kao trenutak prohodavanja?? prva samostalna 2-3 koraka? prvih 10? uzastopnih (ponovljenih) desetak?<
><
>ja sam glasala na 13 mjeseci jer je dotad radila samo po par koraka samostalnih (uz namjestaj je jurcala ), a ostalo puzala. s 13 mj. je napravila skolski (tj. po knjigama kako se racuna prohodavanje) - nekoliko dana zaredom desetak samostalnih koraka, i to je bilo to.<
><
>pitam jer moj otac tvrdi i danas da je Andrej (moj sin) prohodao s 9 mjeseci (a prohodao je isto s 13, po mom ) i uzalud mu tupim da 2 koraka ne znace da je prohodao , a on se uvrijedi (ne Andrej, nego dida) <i></i>
09 pro 2002, 16:57
B je prohodao s 14 mjeseci, ali je prije toga dugo i lijepo puzao. Hodalicu takodjer nismo koristili jer sam svasta cula o ozljedama koje se mogu dogoditi. Sada je jedno nezaustavljivo dijete koje ima strasno puno energije . <i>Edited by: Mirci at: 12/9/02 2:57:58 pm<
></i>
09 pro 2002, 17:13
Sven sa 12 mjeseci, Max sa 14 (dobar primjer na blizancima da je stvar individualna), s tim da su mjesecima prije toga puzali. Max je cak prvi propuzao. Bilo je smijesno kad je Sven vec trcao, a Max jos
ze za njim puzao. <i></i>
10 pro 2002, 14:20
Natasha, mi smo uzeli kao prohodavanje malo više od dva samostalna koraka, npr. ako je prošla bez pomoći od stolića do kreveta (cca. metar). Sad trčkara <i></i>
12 pro 2002, 10:55
Julian je prohodao dva dana nakon rođendana, i vrlo
zo je usavršio disciplinu. Doduše, sada rijetko hoda jer non stop trči a to u fazama umora znači i priličan
oj modrica <i></i>
12 pro 2002, 15:14
po meni je prohodalo kad je napravilo prve korake bez drzanja. Pa onda fijuuu u dva tri tjedna vec skoro pa trci. <i></i>
13 pro 2002, 01:26
Tko zna kad bi moj Arian prohodao da ga moja mama nije jednom pustila i on je napravio par koraka (imao je 11 mj. )...otada se počeo polako sam puštati i za svoj prvi rođendan je več lijepo hodao...Ja sam bila protiv bilo kakvog forsiranja jer sam mislila kad bude spreman pustit će se sam (tak su mi i drugi rekli ) ali možda je ovo bilo i bolje jer je on već jako lijepo stajao sam i možda mu je trebalo pokazati da mu se neće ništa dogoditi ako napravi par koraka ... <
> <i></i>
17 pro 2002, 21:48
moje obje cure su prohodale s 13 mjeseci, nismo ih forsirali, dugo su puzale... <i>Edited by: tajana at: 12/17/02 7:49:00 pm<
></i>
18 pro 2002, 01:54
Vita je prohodala sa 13,5 mjeseci, Dan par dana prije rođendana. <i></i>
27 pro 2002, 13:04
<
><
> Sta da vam kazem vasa djecica su do
a moja mladja cerka je propuzala sa 4 mjeseca a prohodala sa nepunih 7 mjesecista mislite o tome? <i></i>
27 pro 2002, 17:36
din sa 16 (sam), do tada je hodao ali samo ako drzi nekoga za ruku <i></i>
27 pro 2002, 18:26
Prvi koraci sa 10 mjeseci (na male relacije) , ali joj je trebalo skoro dva mjeseca da se opusti i sama pocne hodat na dulje staze <
> <i></i>
27 pro 2002, 20:33
prvo mi bilo glupo tu pisati jer mi kasnimooooooooo, puno, puno, ali opet, to je za nju uspjeh i to veliki, jer nije mogla sama, nego smo je morali uciti. zato s ponosom pisemo 21 mj. prvi samostalni koraci - losi, ali ipak koraci, a danas vec pomalo trcimo, ali tata i mama jos uvijek ne daju. <i></i>
18 ožu 2003, 06:40
Moja cura je danas prohodala,13 mj i 9 dana ,napravila je samostalno 6-7 koraka,pa se onda malo poljulja,cucne,digne se i nastavi opet 6-7 koraka. <
>Ja dosla po nju kod teten sto je cuva tek moja Hannah ide prema meni,bila sam presretna kada sam je ugledala onako melenu kako hoda,ma sva sam se istopila. <
>Hannah, 09.02.2002<i></i>
18 ožu 2003, 10:37
Josip je prohodao 2 dana prije svog prvog rođendana . A moja nećakinja je prohodala s 13 mjeseci . Oboje su koristili hodalicu, nećakinja malo više, jer je Josip više volio da ga netko nosi ili vodi, a i puno je puzao. Reci sitterici da je normalno kaj joj mala još nije prohodala, a ako ne vjeruje nama nek pita pedijatricu. Josip 31.7.2001.<i></i>
18 ožu 2003, 14:46
sa 13 i po, a sam se dignuo na noge prije navršenog 7 mj.i vrlo
zo pošeo hodati uz namještaj pa smo svi očekivali da će sa 10 mj.trčati, eto ipak nema pravila. <i></i>
19 ožu 2003, 12:43
Propuzao s 10,5, prohodao s 12,5 mjeseci. Dugo je bio nestabilan na nogama - mali, nabiti, krivonogi bucko. Tek s godinu i pol postao je stabilan na nogama, a one su se naglo izravnale. Sad ima 2,5 godine i potpuno ravne nogice. Uf, vec sam se bila za
inula da ce ostati krivonogi kauboj. <i></i>
19 ožu 2003, 13:01
sa 9,5 napravio prve samostalne korake, a sa 10,5 prohodao. Sad vise ne zna da hoda nego samo trci. Problem je sto mora sve drugo videti, pa se cesto nadje neki kamen ili nesto drugo i eto nas kako proucavamo pod. Vrlo
zo je stekao stabilnost na nogicama, ali ko ce jos gledati sebi pod noge dok se hoda (trci).<
>Meni su jako bili smesni njegovi prvi pokusaji puzanja. Doduse tad nisam skuzila sta on to pokusava. Posle ga nismo mogli stici. MILAN 22.12.2000.<i></i>
21 ožu 2003, 14:26
Sa 11,5 mjeseci je napravila prve samostalne korake, ali se 'pustila' sa godinu dana. Leda 24.12.2001.<i></i>
22 ožu 2003, 16:28
Sa 16 mjeseci, i to dva tri koraka. Spor za poludit. AL nisam se ni ja uzrujavala. On je sve sporije postizao (puzat je poceo sa 11 mjeseci), al je zato sve streberski lijepo naucio.<
>Sad trci ko sasav. I ja za njim. <i></i>