Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
12 vel 2008, 16:45
kad ste odlucili djete premjestiti u pravi krevet i kako je ta promjena prihvacena? jeste li imali problema s ustajanjem i povratkom u dnevnu sobu ili nocnim prebjezima u vas krevet kad ste uklonili ogradice? j spava s nama u sobi u svom kinderbetu. ogradica je dignuta, ali je pitanje dana kad ce prestati biti prepreka. vec vrtim scenarij kako leti preko ogradice, cujem tres i urlik

. s druge strane, ako spustim ogradicu i omogucim mu izlazak iz krevetica, vec ga cujem cap, cap, cap do dnevnog boravka "mama, pobudio se je..."

. kakva su vasa iskustva, kako ste ih dobili na foru da spavaju iako ih nista ne prijeci da vam se pridruze dok peglate, gledate tv, vjezbate s bendom ili sto vec radite kad djeca zaspu?
13 vel 2008, 10:09
Kupi tanji madrac.
Moja je u kindaču bila do nedavno, doduše onom večem (140x70). Sa tri i pol godine maknula sam joj par prečki (mogle su se vaditi, takav je bio krevetić) tako da je mogla sama van i unutra. Tad je već bila dovoljno velika da joj objasnim da mora spavat, a ne šetat.
Ovu manju (2,5g.) sam neki dan probala (na njeno moljakanje) stavit u krevet i nakon minute se stvorila u dnevnom boravku, sa izjavom - evo mene opet!

Sad je, naravno, opet u kindaču.
13 vel 2008, 10:32
sa 15 mjeseci preselili smo ga u pravi krevet (2 m/90cm), ali posebno napravljen tako da je maksimalno nizak, ima ogradicu skroz okoliko (samo na jednom dijelu je izlaz). To je bio dio njegovog useljenja u njegovu novu sobicu koju do tada nismo bili uredili nego je bio s nama u kindaću u našoj spavačoj sobi.
Morali smo ga preseliti jer smo se već jako bojali- on je izlazio iz svih kinderbeta !!
Od tada nema nikakvih problema, obožava svoju sobu i krevet u kojem se može do mile volje razbaškariti (voli puno prostora dok spava

). Ne izlazi iz njega.
Doduše, nije mi baš ni jasno zašto i bi? Kad se ide spavati, ja ga uspavam i onda spava- pa zato ne izlazi

. Kad se probudi (bilo ujutro bilo poslijepodne) zove me

.Rijetko sam izađe van
Nekoliko tjedana nakon što smo ga preselili riješili smo se i dude, i od tada je u tom novom krevetu i svojoj sobi počeo prespavavati noć. Ja super zadovoljna
13 vel 2008, 12:14
...mi kad se odlučimo na tako nešto, morat ćemo imati još i dodatnu investiciju stavljanja one zaštitne ograde na stepenicama

da se ne otkotrlja, jer bojim se da bi isto izlazio iz sobe sam.
11 stu 2008, 23:29
Nama je isto super prošlo sa prelaskom u veliki krevet. Mary je sa ca 2 g. prešla u svoju sobu koju smo napokon uredili u veliki krevet sa zaštitnom pločom u gornjem dijelu kreveta (u visini glavice i gornjeg dijela tijela). Prije toga je spavala u kinderbetu u našoj sobi uz naš krevet tako da je ustvari spavala s nama u krevetu.
još uvijek je uspavljujemo u njezinoj sobi, ali zna se dogoditi i da sama zaspe (1% slučajeva)
za sada nam super ide
04 sij 2009, 12:39
Mene isto to muči.
Planirali smo u skorije vrjeme drugu bebu pa bi znači trebo u neko vrjeme u veliki krevet.
Nije mi problem da će on izlaziti iz kreveta, već kak će biti kad će sam spavati.
Jel do sada ga uvijek uspavljujemo da mi ležimo u velikom krevetu a on u krevetiću i cjelu noć netko spava sa njim u sobi.
E to me brine kak će biti kad se probudi u noći na vc pa kad nas nema kak će opet sam zaspati.
04 sij 2009, 14:25
moj ne prelazi ni iz naseg u njegov, tako da mi je to za sada SF...kako god..
04 sij 2009, 15:12
moj ne prelazi ni iz naseg u njegov

Isto i kod nas. Ja, biserka, nakon sto je godinu i kusur svog zivota uredno zaspivala i spavala u svom kreveticu, prebacim ju dok je bila bubana kod nas. I sad- spavamo vec mjesecim tako. I znam da bi nesto trebala napraviti po tom pitanju, al tako nam je lijepo da cu bas ko Scarlet reci- I'll think about it tomorrow
04 sij 2009, 17:50
nemam sobu za cure, još, tako da su zato još u kindiću u našoj spavaćoj, ali maknula sam im po dvije rešetkice tako da same ulaze i izlaze iz kindića.
nikada nisu dolazile k nama u krevet, d. je nekoliko puta, ali se najčešće vratila u svoj u kindić.
da imama mogucnost već odavno bi bile u svojoj sobi, a sad negdje bi ih prebacila u krevete. ne znam, možda bih ipak stavila i onu zaštitnu ogradicu.
07 sij 2009, 16:57
a kakav krevet kupit? ja bih svakako kupila krevet normalne velicine, ne bih kupovala one djecje. i onda stavim tu ogradicu? to se samo namontira i kasnije skine ili su to bas posebni kreveti?
gdje u Zg ici gledati?
08 sij 2009, 00:15
ogradice su montažne, a gdje ih kupiti ne znam, nisam se još interesirala.
08 sij 2009, 12:42
Moji svi su spavali sa mnom i MM-om u krevetima našim, ali onda smo ih bez problema prebacili u njihove velike krevete sa oko 1,5g. Ispočetka je netko morao biti s njima u sobi, ali i to smo pomalo izbacili (ne sjećam se kad točno, ali vrlo uskoro nakon što su počeli spavati sami).
MM je na krevete sam napravio ogradice kao one koje imaju kreveti na kat i to super funkcionira. Najmlađa je još sa mnom u krevetu i još ni ne razmišljam o prebacivanju u njen (dio noći ipak prespava u kindaču, kao i po danu).
28 sij 2009, 00:38
uf pred neki dan (tjedan) je stavila da spava s nama i jedva je vraćamo nazad u njezin krevetić
28 sij 2009, 18:14
Mi smo prije neka 3 mjeseca iselili iz svoje spavace sobe i pretvorili je u djeciju. Kupili smo im krevete na sprat (stepenice nisu montirane) i obojica spavaju zajedno na donjem lezaju. Posto ima jos jedan madrac na podu izvucemo njega u slucaju da padnu (do sada se nije desilo). Nasa seoba je prosla bez problema. Oni idu na spavanje oko 19:30-20:00 i uglavnom su toliko umorni da nema ustajanja. Eventualno nekada traze vode i to je to.
Naravno, pred jutro mladji sam dodje u nas krevet ali to nam je ok.
21 vel 2009, 23:21
Sa starijim se više ne sjećam (strašno). Mlađeg sam prebacila u veliki krevet sa 11 mjeseci jer nisam mogla više spustiti madrac na kinderbetu a on je u prvoj godini bio fakat jako visok tako da me bilo strah da ne padne naglavačke. Prvih mjesec dana su posvuda bili jastuci i madrac iz kinderbeta oko kreveta i znao je pasti , ali na mekano tako da se nekada nije ni probudio. Sa godinu dana spavao je u svom krevetu ko veliki. Tada sam maknula jastuke i ostavila samo madrac pored kreveta koji je i sad, kad im preko dvije godine, ali zato da ja legnem na njega dok ga uspavljujem.
A krevet je onaj obični, "normalne" visine.
22 vel 2009, 00:24
Jullishka je napisao/la:moj ne prelazi ni iz naseg u njegov, tako da mi je to za sada SF...kako god..
sto li mi je ovo samo poznato?
tj. nasa malecka bez problema presla u svoj krevetic s 1,5godinu, kupili i ogradu, ma sve za pet, nije bilo problema, ali ona je vjeciti "buditelj", tako da mi je bilo isto, tj. gore, ustajati i ici je smiriti tamo u njenu sobu.
onda smo otisli na ferje, spavala s nama, navikla se, vratili, hoce s nama, zatrudnim, nisam se mogla dizati stalno i tako da je jos s nama.
ali ne zalimo se nekako. ustvari, iskreno ja uzivam, ona isto, MM ponekad ne!
kad dode druga beba, ima krevetic, a poslije cemo u boj, pa sto, kako i koliko bude trebalo!?

inace izbacujem bracni krevet, pa nabavimo puno kreveta, kao u vojsci
03 ožu 2009, 10:18
Moja Nina je od 6mj. u velikom krevetu koji je naslonjen na zid sa dve strane, a treću štiti kinderbet tak da nemože pasti. Sve je bilo super i spavala je sama cijelu noć dok nije krenula u vrtić. Nije se više dala ni poleć, a kamoli spavati sama. Naravno da sam se preselila u njenu sobu, sad je već prošlo pola godine i još uvijek spavam s njom. Sad sam trudna i stvarno bi ju trebala odvojit od sebe, ali ona se neda. Uspavam ju navećer i zbrišem u svoj krevet, ali vrhunac je do negdje 1 sat, onda se probudi i vrišti ko luda. Kad dođek k njoj spava doslovno na meni. Kak spavam na boku, ako sam okrenuta prema njoj onda sjedi i naslonjena je na mene, a ako joj okrenem leđa onda se klekne i prebaci preko mene

Možete mislit kak se lijepo naspavamo. Ne znam kak da to izvedem, ne mogu je pustiti da vrišti dok ponovno ne zaspi, ali stvarno ne znam kak će to izgledati kad dođe beba
01 pro 2009, 12:18
mala mi sad spava u svom kreveticu i tu nemam problema, sama zaspe, sve 5
ali trebam roditi i tada ce imati godinu i 10 mjeseci i sad nemam pojma sta da radim
da kupim veliki krevet sa namontiranom ogradom ipak se bojim da ce mi izlaziti kad se ja najmanje nadam
malo me strah
a bezveze da kupujem jos jedan krevetac
upomoc!!!!!!!
08 pro 2009, 20:46
hej! ja sam svoju princezu iz kinderbete u krevet premjestila kad je bila godinu i pol. nakon dva tri mjeseca je pala. malo smo ju tješili i vratili u krevet i od tada je sve u redu. ona se jako vrti po krevetu pa nije ni čudo. ali me muči što kad se probudi ne dođe meni i tati u krevet nego pravac baki i dedi i to me užasno nervira.
12 pro 2009, 01:34
Netko je pitao gdje ima kupiti ograda za namontiravanje...vidila sam ih u katalogu TL-a, mislim da je bilo nešto oko 400 kn ali nisam 100% sigurna.
Moja spava u kinderbetu 150x70 ako se ja po noći uspijem probuditi i prenijeti je iz svog. Tako je otkad je imala par mjeseci i ne mogu se više boriti protiv toga pa sam odustala. Inače ona bez problema preskače ogradicu pa sam po podu postavila spužvaste ležaljke za plažu za slučaj da ne posrne (što i jest mekidan i prebila bi leđa da nije bilo te spužve).
Mi još nemamo sobu za nju, morati ćemo pregrađivati blagavaonu.
07 sij 2010, 23:54
Moj Luka ima 20mj. i nedavno je prešao u veliki krevet. Prvih par noći bilo je zadivljujuće dobro, spavao je cijelu noć. Sada se već budi oko 2, 3 sata i zove me pa se selimo u naš krevet. Prije je tata spavao u dnevnoj sobi, a ja i Luka sami u velikom krevetu. Sada barem pola noći spavamo zajedno i tada nam se pridruži naš bebač. Mi smo zadovoljni i takvim razvojem situacije, vjerujem da će, kad bude malo bolje razumio, i kad se probudi usred noći znati sam ponovno zaspati.
08 sij 2010, 13:23
Samo ti vjeruj, vjerovala sam i ja

Ja prije vjerujem da će se naviknuti iskorištavati mamu pa malo , malo skroz preseliti k vama i jako protestirati kad mu se usprotivite.
Što se ja javljam, ja se svoje ne mogu riješiti ni iz kreveta a kamoli iz sobe
Da probaš možda ne prenijeti ga sebi već doći k njemu dok ponovo zaspi da zna da mora spavati u svom krevetu al da će mama doći ako ga muče neki strahovi ili slično
03 svi 2010, 11:40
Ogradica s našeg kinderbeta se može skinuti tako da se on onda pretvara u obični krevet ali L onda može pasti s kreveta. Ove montažne ograde iz tl-a su mi malo skupe. Jel zna tko ima li negdje jeftinije ili možda imate neko inovativno rješenje
03 svi 2010, 11:48
Starija je prešla iz kinderbeta u normalni krevet sa 3 i pol godine a mlađa sa 1 i pol godinu. Prešle su istovremeno jer je krevet na kat i nije bilo nikakvih problema. Više je mene bilo strah da starija ne padne odozgora pa sam duže vrijeme stavljala madrac na pod za svaki slučaj.

Inače nam je kinderbet bio odmah uz naš bračni krevet pa i kad su izlazile van izlazile su na stranu gdje je naš krevet pa im nije bilo previsoko.
03 svi 2010, 11:49
ja sam nasla brevijeve ogradice za krevet i jedna je kraca kosta 120kuna
a druga duza 160kuna
03 svi 2010, 11:52
veky32 je napisao/la:ja sam nasla brevijeve ogradice za krevet i jedna je kraca kosta 120kuna
a druga duza 160kuna
To je super cijena. U kojim dućanima ima njihovih proizvoda (ja sam u St.)
03 svi 2010, 12:08
ja sam to nasla u mostaru u tintilinicu
neznam jel imas tintilinic u st ali brevi proizvode vjerujem da mozes lako naci po splitu
03 svi 2010, 15:01
Ima Tintilinić u St.

pogledati ću, hvala ti.
03 svi 2010, 16:43
sa starijim je sam odlucio kad mu je bilo 4
a mladji, buduci da je i zadnji , nek je tu gdje do kad hoce
kad zagusti, mi (ja i MM) se selimo

i to je prirodnije, nego njih na silu micati
zbog nekih...sila i misljenja okoline