Switch to full style
Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

Tjemenica

24 tra 2008, 19:09

Dobila je tjemenicu, što ne bi bilo ništa čudno da je novorođenče.
Ali nije.Zadnjih par tjedana(što zbog mog postupka, što zbog posla) mm kupa Hanu.
I pere joj kosu.I ona nije dala ni prati ni češljati.
I jučer sam pogledala, a ono sve sljepljeno sa kosom. :shock:
I sad uz dosta objašnjenja imamo tretman mazanja uljem i iščešljavanja.
I katastrofa mi je.Kao beba ju nije imala.

Re: Tjemenica

24 tra 2008, 19:46

kupi mustelin sampon za tjemenicu. dva pranja i nema vise

28 tra 2008, 20:12

I ja sam se ne malo iznenadila kad sam vidjela tjemenicu kod svog dvogodišnjaka :shock: ,mislila sam da je to rezervirano samo za bebe.Srećom,nije je bilo puno pa smo to brzo riješili.

29 tra 2008, 08:47

Meni Mustelin sampon uopce nije pomogao. Samo maslinovo ulje i iscesljavanje. Jedno 2 - 3 sata prije kupanja bi joj namazala i to vise puta i onda cesljicem

22 ožu 2010, 16:36

i moja tina je ima,i to dosta!
kupila bi mustelinu kremicu protiv tjemenice ili pjenu ,koje je bolje?

22 ožu 2010, 18:36

Točno to isto se desilo i maloj od frendice.
Imala je kao debelu krastu od tjemenice.
Ona je namazala sa najobičnijim baby-uljem, ostavila masno preko noći i sutradan jednostavno iščešljala van iz kose.

22 ožu 2010, 23:10

mustelina pjena je nama skroz rješila tjemenicu.

23 ožu 2010, 23:32

Nama je mustellina pjena pomogla i kad je bio novorođenče i evo sad opet pomaže. :dada

Treba prvo probati s pjenom i obratiti pažnju da se (po uputi) nanese i ostavi minutu do dvije da djeluje i onda ispere.

Ako pjena ne pomogne, ide se na kremicu dodatno.

Nama ulje na žalost nije pomoglo, a pokušavala sam u par navrata odn. par dana... :dunno

30 ožu 2010, 08:52

I mi nedavno našli na jednom dijelu tjemenicu,ali imao je dosta ko bebač.Uglavnom stavili dj.ulje i isčešljali ,brzo i lako

30 ožu 2010, 09:14

LTL je napisao/la:i moja tina je ima,i to dosta!
kupila bi mustelinu kremicu protiv tjemenice ili pjenu ,koje je bolje?

kad je N. imala baš kraste (a imala je već dvije i po godine i razno razna ulja su samo pogoršala stvar) - dermatologica je preporučila da kupimo (ako ikako možemo, jer nam za to ne može dati recept) i jedno i drugo: prvo smo namazali kremicom i ostavili pola sata (rekla je da za prvi put ne ostavimo predugo, nego kraće da provjerimo moguću reakciju) pa oprali pjenom
drugi dan smo ostavili kremicu 2 sata pa oprali pjenom, a 3. dan smo namazali kremicom ujutro i oprali popodne

nakon toga smo joj prali kosu svakih 2-3 dana, prvo kremom, onda pjenom i u roku nekih 10-tak dana je tjemenica konačno nestala

i sada koristimo tu pjenu za svako pranje (sad ima 4 godine). jedno 2 mjeseca smo prali nekim drugim šamponom i tjemenica se vratila :dunno

30 ožu 2010, 14:25

miky,hvala ti puno :kiss
ja ću danas namazati,bubana je bile pa ju nisam gnjavila!
javim rezultate!
Odgovori