Switch to full style
Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

O cjepivima, reakcijama... [spojeno]

04 lip 2007, 22:21

Mi se za par dana idemo cjepiti priorixom pa me zanima nakon koliko dana je moguće da se pojave kakve reakcije? Zanima me zato jer planiramo na more pa bi radije to "kritično" razdoblje provela u Zagrebu.

05 lip 2007, 02:17

18-21dan, koliko se sjećam.

05 lip 2007, 08:30

Već od 10-tog dana. Znamo iz iskustva :cool

05 lip 2007, 10:42

Moj T.je imao reakciju 9-ti dan.Ali ništa strašno temp.oko 38.bez osipa.

05 lip 2007, 18:14

Mislim da oni smatraju do 21 dana kao mogucu reakciju na cjepivo.

05 lip 2007, 20:13

Kod nas se reakcija pojavila ravno 4 tjedna nakon cijepljenja. Samo lagano povišena temperatura koja je do navečer prošla.

21 lip 2007, 13:34

Mi smo isto imali reakciju nakon 10ak dana,temperatura oko 38.5 i malo osipa,inace ne preporuca ti se cijepiti ljeti pogotovo na ovako visokim temperaturama,zasto ne pricekate jesen(moja preporuka)? :bye

Cijepivo 5u1 - reakcija

17 ruj 2008, 15:58

U ponedjeljak je malena primila cijepivo 5u1 (sa 19 mjeseci), to je ono što ide redovno sa godinu i pol!
Sve do popodneva nije bilo nikakva reakcija, nije se skoro niti vidio ubod. Odjedom temperatura koja se ponovila i tu noć te u Utorak popodne. Temperature više nema al to me nije ni zabrinjavalo. U Ponedjeljak navečer joj je počelo oticat oko uboda, nako dosta zacrvenilo i počelo oticat. Stavljala sam obloge. U Utorak ujutro je to baš jako oteklo. Danas i dalje bedro otečeno, to što se jučer jako crvenilo danas je onako modro a dalje se proširilo crvenilo na druga mjesta onako prema unutra.

Dal bi je trebala odvesti dr.???? Uvjek joj je malo oticalo od cijepiva i temperatura bi uvik bila al ovako strašno još nikako pa neznam baš dal je to normalno?Q!?

Re: Cijepivo 5u1 - reakcija

17 ruj 2008, 16:22

:shock: e, ne mogu vjerovati, upravo smisljam da otvorim isti topic na Bubini sam :shock:

sinoc u 18,30 je Paola takodjer cijepljena 4. dozom 5u1 - istina, prvi put besplatno.
nakon prve tri doze (od kojih smo dvije placali po 400 kn, a zadnju 450 kn - jer je bila 6u1) nije bilo ama bas nikakve reakcije.

i sad je cijepim ovim besplatnim i evo ti ga na. stavila ja cepic sinoc (preporucila pedica jer se blizi noc) i sve ok, zaspala ona normalno. ali oko 23 sata je pocela plakat i to je trajalo cijelu noc. jutros se probudi, sva neispavana, nervozna, topla, ali samo po tijelu, lice ne, temp mjerena u uhu 36,5-36,7. i cijelo vrijeme se zali kako je buba nona. gledam ja, ali na mjestu uboda samo crvena tockica, nista vise, cak se ni ne osjeti pod rukom. i odvedem je u vrtic da bi me zvali u 11:30 da ima temp 38,5 i da cijelo jutro cendra i place i da ne stoji na lijevoj nozi nego samo sepa na desnoj. ode sveki po nju, stavi cepic i na spavanje, nakon spavanja nema temp, a na nozi se nista ne vidi. ali ona se i dalje zali da je buba nona.

mozda sam ga razduzila, ali imam dva pitanja:

1. jel moguce da je ovo nekakvo drukcije cjepivo od onog sto smo placali?
2. jel si ona to samo zamislila da je buba nona (jer zna da je teta doktorica tu dala pikicu) ili je stvarno boli iako nema otekline?

stvarno bih vam bila zahvalna na odgovorima.

andjela, :kiss maloj misici!

17 ruj 2008, 16:38

Sve je to normalno. Da procackate malo po starim topicima na bubin sam ili 1-3 sigurna sam da biste nasle puno slicnih iskustava. I moj je tako reagirao na 4 dozu 5u1 (tada su sve bile iste, za sve se placalo :mrgreen: ), jedino je tada mjesto oko uboda naoteklo, nije mu doduse poplavilo ali je bilo tvrdo. Proslo nakon 2 dana.

17 ruj 2008, 20:19

Sreća Najveća - ja stvarno počimljem virovat da je ovo cijepivo sada drugačije nego kad smo ga plaćali.
Moja malena se dugo vrijeme (2-3 mjeseca) žalila da je boli noga. Zbog toga je 2 puta vodili pedici koja nam je onda rekla da to može biti od cijepiva, kao da se djeca znaju čak 4 mjeseca nakon cjepiva žalit da ih boli. :dunno

Kod nas to večeras izgleda malo bolje, vidit ćemo dalje...

17 ruj 2008, 22:34

Vidi ovo
viewtopic.php?f=41&t=34036&hilit=+reakcija

18 ruj 2008, 08:50

I mi se cijepili time prije cc mjesec dana i isto jaka rekacija ,temp i veliki otok uz jako crvenilo,npr nisam joj na bedro mogla navuči kratke hlačice,no prošlo za dva dana. :mah
Ali ona se nije žalila na bol ,to je užasno izgledalo,al je npr normalno ležala na toj strani i đipala po vani. :dunno

18 ruj 2008, 09:34

jedno je to sto je nateklo mjesto uboda, to je normalno, ali zbog ovoga
Danas i dalje bedro otečeno, to što se jučer jako crvenilo danas je onako modro a dalje se proširilo crvenilo na druga mjesta onako prema unutra.

bi ja dijete vodila dr-u.
lokalizirane reakcije su uobicajene, ali ako se siri - idi provjeri.

18 ruj 2008, 10:16

nama, kuc kuc kuc, sve ok. znaci, reakcija na cjepivo.

sad se stvarno pitam zasto kao mala beba nije reagirala dok smo placali, a sad kad je besplatno reagira. jel li to do toga da je to drukcije cjepivo (druge komponente), drugi proizvodjac, jednostavno je bilo takvo stanje organizma da je reagirao ili je to cjepivo stvarno losije?

18 ruj 2008, 10:57

Nama je dokica rekla da je cjepivo od drugog proivođača(sad je od Pasteura, a prije bilo od Glaxa -ono koje smo plaćali)) i da ima neke komponenete koje mogu izazvati jaču reakciju tj upozorila nas je na nju .

18 ruj 2008, 21:45

teutonija je napisao/la:Nama je dokica rekla da je cjepivo od drugog proivođača(sad je od Pasteura, a prije bilo od Glaxa -ono koje smo plaćali)) i da ima neke komponenete koje mogu izazvati jaču reakciju tj upozorila nas je na nju .

danas bili kod doktorice, isto tako nam je rekla da je to sad drugi proizvođač.... u zadnjih nekoliko tjedana se dosta mama javljalo sa istim reakcijama kao i mi.

19 ruj 2008, 22:03

Moja curica je isto u 6 mj. cijepljena sa tim 5u1 besplatnim cjepivom(mislim da se cjepivo zove pedijasell - ne znam kak se piše). I od reakcija je imala samo oteklinu preko cijelog bedra, s tim da se treći dan proširilo i na potkoljenicu. Nakon 5 dana kad se oteklina počela kao povlačiti desna joj je nožica bila 4,5cm deblja od lijeve (doktorica mjerila da napravi prijavu HZZO-u). Nije imala temperaturu, bila je plačljivija nego inače. Naravno da smo odmah otišli na zaraznu gdje su joj napravili potrebne pretrage, ali sve je bilo o.k. I ne smije se više cijepiti tim cjepivom (pedica naglasila).

20 ruj 2008, 14:02

teutonija je napisao/la:Nama je dokica rekla da je cjepivo od drugog proivođača(sad je od Pasteura, a prije bilo od Glaxa -ono koje smo plaćali)) i da ima neke komponenete koje mogu izazvati jaču reakciju tj upozorila nas je na nju .

ovo je kljucna stvar!
majka mi je lijecnica, doduse nije pedijatar ali je obiteljski lijecnik i ima pacijente od 0 do 99 godina ..... bila je nedavno na jednom seminaru na kojem je bilo rijeci i o tom cjepivu koje je sada besplatno......uglavnom, to je katastrofa cjepivo.....kak veli Teutonija drugi je proizvodjac ......ali cinjenica je da je to puno losije cjepivo po kvaliteti od ovog Glaxovog! naime, njih su na seminaru upozorili da se radi o cjepivu koje je u nekim zemljama Eu zabranjeno!!!!
isto tako, navodno nasi nisu uopce ni preveli dio uputa koje idu uz samo cjepivo jer je u njima pisalo puno vise toga koje su moguce lose reakcije od ovog kaj su stavili nasi u upute .....
u vrijeme kad sam ja R. cjepila mama mi je detaljno objasnila zbog cega je to tako i argumentirala mi zakaj su se mnogi lijecnici na tom simpoziju ostro tom cjepivu usporotivili a kada su trazili odgovore na neka pitanja jednostavno (tipa, kako mogu uopce dopustiti da se djecu cijepi sa cjepivom koje je u nekim Eu zemljama zabranjeno!!?!) ih nisu dobili!
uglavnom, ocito je da se radi o necijem interesu a i budimo realni (iako sam osobno protivnik generaliziranja)kaj je u ovoj drzavi dobre kvalitete besplatno?
zato sam osobno svim svojim frendicama prepricala i objasnila sve kaj mi je majka objasnila na ovu temu i preporucila im da radje plate Glaxovo, nego uzmu ovo besplatno!

20 ruj 2008, 16:02

Za jednu 20ak dana trebam odlučiti koje cijepivo da primi moj mlađi bebač!
A kako se odlučit i šta izabrat? :dunno

21 ruj 2008, 21:41

Drage moje moja A. nema koje kombinacije nije probala a da nije imala reakciju na cijepico.
I sad zadnji put kad je primila 5u1 nije imal temp. al na mjestu uboda je bilo tak crveno i vruče a sutradan tvdo i plavo.
Samo stavljat obloge i prođe samo od sebe.
Vjerujte mi.

23 ruj 2008, 22:46

Mamidiji, a i ostale cure, puno vam hvala na info. Danas sam bila kod ped. u vezi cjepljenja,drugi tjedan, i dogovorila Glaxovo, koje ću platiti. Dosad nije imao nikakve reakcije na njega,pa se nadam da neće ni sada.

25 ruj 2008, 14:57

cure, ja sam si uzela slobodno upitati mujicu na rodi (koji je, čini mi se liječnik/infektolog-pedijatar-nešto treće? ) jer me zanimalo što će reći. i jer me muče ta cijepiva jer nemam pojma šta da mislim.
dakle, bitno u ovome: don't kill the messenger :mrgreen:
evo odgovora:

mujica je napisao/la:Očito svatko ima pravo svojim prijateljicama prepričavati što god hoće, be ikakvih posljedica.

To da je cjepivo zabranjeno u nekim zemljama je idiotarija.

To da je manje kvalitetno ili nečišće je također totalna glupost.

Jedino je istina da je došlo s neprevedenim uputama. To je zbog toga što nije proizvođač stigao tako brzo upute tiskati.

Ali nije istina da su u tim uputama navedene moguće reakcije kojih u našim uputama nema. Ženica je očito nešto krivo shvatila.

Nemam pojma o kojem simpoziju govori, ali jedini simpozij za koji znam da se naveliko naširoko govorilo o tom cjepivu nije uopće imao neodgovorenih pitanja, niti se itko bunio protiv cjepiva.

to je odgovor na Mamidjin post (Mamidji, nadam se da se ne ljutiš :oops: )

Mamidji je napisao/la:

ovo je kljucna stvar!
majka mi je lijecnica, doduse nije pedijatar ali je obiteljski lijecnik i ima pacijente od 0 do 99 godina ..... bila je nedavno na jednom seminaru na kojem je bilo rijeci i o tom cjepivu koje je sada besplatno......uglavnom, to je katastrofa cjepivo.....kak veli Teutonija drugi je proizvodjac ......ali cinjenica je da je to puno losije cjepivo po kvaliteti od ovog Glaxovog! naime, njih su na seminaru upozorili da se radi o cjepivu koje je u nekim zemljama Eu zabranjeno!!!!
isto tako, navodno nasi nisu uopce ni preveli dio uputa koje idu uz samo cjepivo jer je u njima pisalo puno vise toga koje su moguce lose reakcije od ovog kaj su stavili nasi u upute .....
u vrijeme kad sam ja R. cjepila mama mi je detaljno objasnila zbog cega je to tako i argumentirala mi zakaj su se mnogi lijecnici na tom simpoziju ostro tom cjepivu usporotivili a kada su trazili odgovore na neka pitanja jednostavno (tipa, kako mogu uopce dopustiti da se djecu cijepi sa cjepivom koje je u nekim Eu zemljama zabranjeno!!?!) ih nisu dobili!
uglavnom, ocito je da se radi o necijem interesu a i budimo realni (iako sam osobno protivnik generaliziranja)kaj je u ovoj drzavi dobre kvalitete besplatno?
zato sam osobno svim svojim frendicama prepricala i objasnila sve kaj mi je majka objasnila na ovu temu i preporucila im da radje plate Glaxovo, nego uzmu ovo besplatno!

evolink na čitavu raspravu

dakle, čovjek me zamolio da postam njegov odgovor ovdje i još je pitao
i...... je li moguće doznati koje su to komponente cjepiva zbog kojih ima jače reakcije od glaxovog cjepiva?

nadam se da nisam nikoga povrijedila kopiranjem, samo me uvijek zanima što više o tome i i dalje muči pa eto...

25 ruj 2008, 15:02

i OT, S. je imao reakciju na Pediacel. temperaturu + lokalnu. na Glaxo je imao samo prvi put, temperaturu.

ja mrzim cijepljenje :(

25 ruj 2008, 16:27

ali zasto onda dosta (da ne napisem mnogo) djece ima reackciju na ovo besplatno cjepivo, a na ono na placanje ne? ili ako su imali na ono, na ovo imaju jos burnije? :dunno ne bih rekla da su to isto kvalitetna cjepiva!

25 ruj 2008, 16:40

Sreca najveca je napisao/la:ali zasto onda dosta (da ne napisem mnogo) djece ima reackciju na ovo besplatno cjepivo, a na ono na placanje ne? ili ako su imali na ono, na ovo imaju jos burnije? :dunno ne bih rekla da su to isto kvalitetna cjepiva!

ja ti na žalost nemam odgovor, iako bih rado.

ima link tamo gore na temu na rodi, možda ima neki odgovor.

edit: hoćeš da kopiram pitanje na rodi?

25 ruj 2008, 18:31

Moja je imala reakciju i na besplatno i na plačeno cijepivo.

25 ruj 2008, 21:29

E pa sad ste me uplasile, mi se moramo time cjepiti za otprilike mjesec dana i uzasno se bojim.
Imali smo reakciju na Mo-pa-ru i sve mi to ide na zivce- ( dobio je parotitis, a onda ja dobila od njega) tu sam se tako prestrasila da ga najradije ne bi uopce vise cjepila ( kad bi barem bilo moguce). Mozda bi bilo ipak najbolje kupiti to Glaxovo cjepivo :dunno
Stariju curicu sam cjepila sa 5 u 1 i sad kad vrtim film cini mi se da kao skroz mali imaju manje reakcije nego kad su veci. Zasto, nemam pojma.

25 ruj 2008, 21:56

Sad kad sam bila na dogovoru kod ped. i ona mi je rekla da na ovo besplatno ima puno više i puno težih reakcija.I da je Glaxovo puno bolje (što je pod tim mislila,ne znam) i da joj nije jasno zašto njega nisu izabrali za besplatno (nešto u tom smislu).
Mimozice ja sam umjesto Mo-pa-ru, Niku cjepila sa Priorixom (baš po savjetu ped.) i nije imao nikakve reakcije.

26 ruj 2008, 09:27

thalia, mozes, slobodno. bas me zanimaju komentari :naughty

i mi smo se cijepili Priorixom i nije bilo reakcije. ovo sad joj je doslovno prva reakcija na cijepljenje, a i prvo besplatno cjepivo :whew
Odgovori