Switch to full style
Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

Mucanje

12 ožu 2009, 15:44

Moj mali necak, 4 godine, odjednom je poceo - mucati!
Ponavlja rijeci (Mama,mama,mama..., Bako, bako, bako..., Ja, ja, ja..., Ni-ni-ni-nisam...), dok se trudi izgovoriti sto je zamislio gestikulira, kao da se pokretom ruke zeli ubrzati. Prije ovog je govorio normalno, sve se dogodilo, doslovno, preko noci. I seka i ja ne znamo kako mu pomoci.
Predlozila sam da ga odvede logopedu na procjenu.
Sto jos mozemo uraditi?
Ne ide u vrtic, cuva ga moja mama, jako je njezan :srca

Re: Mucanje

12 ožu 2009, 15:55

samo polako, nije nikakva drama to sto je dijete pocelo mucati.

za pocetak potrazite malo po netu clanke kako se ponasati sa djetetom koje muca. Odvedite ga logopedu. Kod logopeda ce i roditelji dobiti upute kako se ponasati (obavezno ih prenijeti ostalim odraslim osobama koje su u stalno kontaktu sa djetetom), a mozda uzme dijete i na vjezbice ako procjeni da je to potrebno.

12 ožu 2009, 15:59

ja ti mogu samo preporučiti našu logopedicu, preko uputnice u domu zdravlja kod staroga placa
ime ti šaljem na pp :)

12 ožu 2009, 16:08

Hvala, bejbe, vec zovem :ljubav

12 ožu 2009, 20:12

ina ako mislis na nasu zajednicku, na radi vise tu :(
dosla nam je jedna nova logopedica

13 ožu 2009, 16:01

dr. Novosel iz Varaždina
spasio je moju sestru

13 ožu 2009, 18:29

da, naravno, nema mu premca, ali ne za 4-godisnjaka koji je prije par dana prvi put par puta ponovio neke rijeci :mah

14 ožu 2009, 14:49

Meni je Toma ponekad u toj fazi. U stavri ponavlja riječ dok ne smisli rečenicu. Tipa: Ja sam, ja sam, ja sam išao kod bake...
Odgovori