Switch to full style
Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

ispadanje kose kod curice od 4 godine

31 kol 2009, 12:31

Ne znam je li već bilo ove teme, nova sam na forumu i pomalo očajna. Možda sam si ja umislila da imamo problem, ali iskreno ni sama ne znam da li je normalno da curici od 4 godine ispada kosa. Inače se dosta znoji po glavi, pogotovo kada spava, tako da ujutro kada ju češljam četka bude puna kose. Otprilike mogu reći da joj ispadne dnevno možda do 50 vlasi. Znam da se kosa obnavlja i da je normalno da ispada, ali da li je normalno da tako maloj curici ispada. Molim mame s curicama da mi pomognu sa svojim iskustvom.
Hvala vam

Re: ispadanje kose kod curice od 4 godine

31 kol 2009, 12:41

mojim cetverogodisnjakinjama isto jako lako ispada kosa. znam to jer se vole medjusobno pocapati ;)
pa im budu doslovno pune ruke plave kose i kao da ih to uopce ne boli jako :dunno

ako ih cesljam isto tako, valjda im je slab korjen.

ne dozivljavam to tragicno jer bez obzira na to imaju iz godine u godinu sve vise kose.

p.s. dobro dosla na forum i napisi nam nesto o sebi na pdf-u Predstavite se!

31 kol 2009, 12:42

normalno je do 100 vlasi dnevno. ipak, ako si ti primijetila povećano ispadanje bolje je javiti se liječniku po uputnicu za provjeru krvne slike jer anemija može biti uzrok. drugi mogući uzrok je manjak b vitamina, a kako se njegov višak izlučuje možeš joj na svoju ruku dati neke dječje vitamine gdje je zastupljena skupina b.

31 kol 2009, 13:19

Mojima uopće ne ispada kosa,tj barem ne primjetno tj da bi vidla na četki. :dunno
K ima dugu i gustu kosu ,M kraću do ispod uha.
Al zato meni :shock:

31 kol 2009, 13:29

Mojoj takodjer ispada, no ne bih znala ocijeniti koliko je to dlaka dnevno... Je li joj kosa cesto zapetljana?
Ja Emi kupujem sampon za lakse rascesljavanje (djecji), ili ako ga nemam stavim jos sasvim malo svog balzama. Tako je lakse cesljam i cini mi se da manje kose ispada jer onda ispadaju samo one vlasi koje su za obnovu a ne stradavaju zdrave :dunno

31 kol 2009, 17:55

Hvala vam na odgovorima, ne preostaje mi nego da pratim situaciju. Uvijek joj u jesen dajem kuru vitamina, pa ako je nedostatak vitamina to će riješiti, a vjerojatno ću ipak otići da joj izvade krv kako ne bi bila anemija. Stvar je u tome, da joj do prije pola godine nije vlas s glavice ispala, zato sada i primjetim. Inače ona ima jako tanku vlas i ne mogu reći da je gusta, nazire joj se vlasište oduvijek.
Odgovori