16 ruj 2009, 10:31
) kako to sve skupa funkcionira, kako je s higijenom (tuširanje, odlasci na wc - grozim se dijeljenja daske, pogotovo što ne znam kako je to organizirano), pa sigurnost, pa kako djeca u toj dobi generalno prihvaćaju takvu odvojenost gdje imaju samo vrtićku tetu od poznatih odraslih osoba. Teta koja bi inače išla s njima je ok, ali ne daje se ništa više djeci od onoga što joj nalaže posao (znam da to nije ni dužna, ovo velim čisto da dobijete dojam kakva je).
!
17 ruj 2009, 11:37
imali smo jucer roditeljski i pricali o skorom 5dnevnom izletu nasih predkolaraca u bivsi Pionirac, danas Grad mladih.
tamo je prekrasno
bungalovi su totalno preuredjeni, paviljoni takodjer, s obiljem sadrzaja, ma klincima ce biti super.
dobra je fora kaj klinci idu u vrijeme maskara pa ce tamo imati maskenbal ( u eko tonu, moramo poslati vrece za smece i papirnate tanjure pa ce od njh raditi kostime).
imat ce i neku zavrsnu zabavu.
zgodno je i to sto svaka grupa ima svoju boju - dobiju kapu u odredjenoj boji, bedz s imenom i prezimenom i imenom tete i za obrocima su za stolom na kojima su stolnjaci u toj istoj boji. tako da se uvijek zna tko je koja grupa.
dobili smo i detaljan popis stvari koje djeca moraju ponijeti. i sve moramo obiljeziti da se zna cij je cije.
i to je to.
no, to ipak mene nije sprijecilo da cijelo vrijeme imam knedlu u grlu i da sam se u jednom trenutku jedva susprezala da mi ne krenu suze .
jer to je prvi pu da maleni nece biti s nama (ili didom i bakom). meni je to ful cudno i stalno na to mislim.
no, tete su nam rekle da to ne smijemo ni u snu pokazati djeci i da je dobro da idu negdje na par dana u grupi jer se tako radi na samopouzdanju, emocionalnoj inteligenciji, osjecaju zajednistva...
roditelji se svaki dan mogu cuti s tetom (svaki roditelj dobio je telefonski broj odredjene tete koja ima 10 klinaca preko sebe), mozemo zvati u samo odredjeno vrijeme i tu odredjenu tetu. To mi je super - mislim, bolje da se tete bave s njima cijeli dan, a ne da nosaju mob pa da mi zovemo kad nam se spuhne...ovako ih zovemo kad je dnevni odmor, imamo sat vremena kad ih mozemo zvati.
Teta kaze da im je divno, da je hladno ali suncano, da su puno vani (morali smo im spakirati skafandere i buce tako da mislim da im nije zima), imali su jucer priredbu na kojoj su sudjelovali svi vrtici (tamo je puno vrtica, ne samo nas) pa su jedni drugima pjevali i plesali.
poslije su imali disco (za tu prigodu morali smo im spakirati "svecaniju" odjecu - traperice, kosuljicu..., a za svaki dan - trenirkice (ovaj popis smo dobili)
i to je to.
maleni spava na krevetu na kat i presretan je (doma nemamo krevete na kat).
ja se s njim nisam cula, ne mozemo se cuti. a i mislim da bi ih samo zmrdali da ih zivkamo...
17 ruj 2009, 11:41
17 ruj 2009, 11:41
).
17 ruj 2009, 11:45
.
) i ponosan na sebe (njega je bilo puno više frka nego curku prije puta).17 ruj 2009, 21:16
, hvala vam puno!
, mislim da ću i ja probati isto dogovoriti s njenom tetom, užasno sam osjetljiva po tom pitanju.
, ali to je već druga priča), ne znam što još?
17 ruj 2009, 23:14
. Moji oboje znaju imati neke noćne aktivnosti koje uključuju kretanje (curka za prvao ponekad mjesečari
. Trebali su nositi (osim odjeće koju bi uobičajeno spakirala) gumene čizme, malu bateriju (za gledanje životinja na večer kad se vraćaju u paviljon) i kišnu kabanicu. Mi smo bili pred kraj 11. mjeseca i bilo je jako hladno, pa nisu bili previše vani - svaki dan bi izašli - šetali su , išli do onog jezera dolje ...17 ruj 2009, 23:30
18 ruj 2009, 09:24
19 ruj 2009, 11:49
. Polako se pakiramo, javim vam dojmove kad se vrati!19 ruj 2009, 18:02

i kako su se igrali na snijegu, i kako su rucali i gdje su spavali...ma, meni se cini prekrasno
. ne boj se, sigurno ce uzivati
19 ruj 2009, 22:41
28 ruj 2009, 14:06
!
, mislim da joj je bilo stvarno lijepo, no da se ne ponavljam, kopiram svoj post s jesenskih.Školica u prirodi je na kraju super prošla, N. se vratila vesela i zadovoljna. Istina, kad ju je prošlo to prvotno oduševljenje zbog povratka, ostatak dana je bila malo cendrikava, ali vjerujem da je to zato što je bila strašno umorna, jer je drugi dan već opet bila ok. I za mene je tih 5 dana prošlo bezbolnije nego što sam mislila, jer sam svaki dan pričala s tetom i vidjela sam da se teta stvarno jako, jako lijepo brine za njih, mazila ih je i pazila, brinula se da su čisti i uredni, pomagala im je kod tuširanja, navečer ih ušuškala u krevete, ma sve 5. Mojoj N. je čak oprala kosu jedan dan, jer se gospodični zapetljao neki slatkiš. Sa spavanjem nije bilo nikakvih problema, veli teta da je jedino prvo večer malo teže zaspala, vrtila se po krevetu, ali nije se ništa bunila. Jednom sam se čula i s N, kad je teta procijenila da je to ok za nju. Sve u svemu, za prvo takvo odvajanje ja sam prezadovoljna.
30 ruj 2009, 21:47
09 pro 2013, 14:09
, piše tamo dolčevita i to dva kom...nikad ja njemu nisam obukla dolčevitu, al sam jučer pobožno kupila dvije, mora bit u torbi, ne
09 pro 2013, 14:25
pa nek ponese svoju četkicu za zube od doma, kakvu crnu putnu. I normalnu odjeću koju inače nosi. Obavezno skafander ili ski hlače za ovo doba godine, kape, rukavice, dovoljno odjeće jer se uflekaju i zablate, tenisice za dvoranu i opremu kao za tjelesni jer imaju dvoranu tamo... omiljenu igračku, knjigu. Ne mogu se sad dalje sjetiti ali vodi se onom da ono što ne koristi inače neće niti tamo (dolčevitu npr. 09 pro 2013, 14:32
09 pro 2013, 14:38
09 pro 2013, 18:05
09 pro 2013, 18:17
09 pro 2013, 19:54
10 pro 2013, 18:46