Switch to full style
Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

Pomoć molim

16 pro 2010, 22:26

Problem mi nastaje sve veći pa eto želim ga podijeliti s vama, kao što znate moje dječaćić zaostaje u razvoju i to dosta, sada ima 6 godina, a ponaša se ko zaostali jednogodišnjak, sve moram sklanjati od njega, sve igračke baca, stvari, čak i tanjur ako ostane na stolu.
Ne može ga se ostaviti ni 5 minuta samoga, ne zna se igrati, gledati tv. Znam da se radi o hiperaktivnosti ali dajte možda ipak netko ima kakav savijet.

Re: Pomoć molim

02 sij 2011, 21:54

pozdrav i sretna ti Nova godina.
Ne mogu ti pomoći nikakvim praktičnim savjetom,jer ga u tvojoj situaciji ni nema(rekla si da mali zaostaje u razvoju+hiperaktinost). Moja frendica ima isti slučaj,ali kod 2 dečka(možda ti je ovo već utjeha?),pa mogu reći da te razumijem.Doduše,nikad ih nisam vidila obojicu istovremeno jer se viđamo u parkiću,a neizvedivo ih je obojicu izvest zajedno.Ona šeta jednog,a mama joj drugog.Moram istaknuti da prečesto čujem kako roditelji ili obitelj živahne djece koriste termin "hiperaktivnost",a da nisu ni svjesni kako hiperaktivno dijete funkcionira.Moj mali prijatelj se voli igrati samnom,ali koliko god on istinski želio igrati npr skrivača,ne može jer ga njegove nogice ne mogu držati na mjestu dulje od par sekundi. snašli smo se tako da on stalno žmuri i traži jer ga činjenica da ne može(ma koliko žarko želio!) jako frustrira. provaj se i ti tako zabavljati s njim. izmišljaj igre u kojima će on stalno biti u pokretu(sakrivaj mu slatkiše ili omiljenu igračku). Svjesna sam da ti nisam baš puno pomogla,ali eto bar znaš da nisi sama u tome svemu. :proljece
Odgovori