Switch to full style
Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

odbija piti mlijeko

02 ruj 2011, 12:52

Vec mjesec dana moja trogodišnja Princeza odbija piti mlijeko.
Pila je po jednu flasicu od 250 ml ujutro u jednu navece
Sada nece ni gutljaj
Probala sam kakao,linu…,ali nece
Izbacili smo joj i flasicu,zamijenili soljom
Ali, nije urodili plodom.
Ima li neko ideju kako da je nagovorim ili sta da stavim
u mlijeko da bi joj bilo privlacnije?

Jede vocni jogurt,monte i sl.
Ali, mislim da to nije dovoljno

Re: odbija piti mlijeko

02 ruj 2011, 13:01

Gle, moj Matija nikad u životu nije popio kap mlijeka. Kad je prestao sisati on je sa mlijekom završio. Nikakav lino, pahuljice, griz... ništa. Nisam ga tjerala, ponudim mu tu i tamo u nekoj kombinaciji, on uvrne nosom i gotova priča. Jede jogurte.

Ja se na tvom mjestu ne bih opterećivala. Ponudi, ako hoće dobro, ako neće daj joj jogurt.

02 ruj 2011, 13:03

Ne treba djecu koja više nisu bebe nalivati mlijekom. Postoje drugi izvori kalcija i bjelančevina.

02 ruj 2011, 13:08

Da,a uostalom mlijeko nije jedini izvor kalcija,možeš mu ponudit masu toga u zamjenu,i mislim da je u dobi kad je sasvim o.k skinuti se s bočice.
Pokušaj sa kakvim žitaricama za doručak,uz jogurt i to bolje obični jogurt nego monte,ili bilo kakav sličan sa aditivima i dosta šećera.
Prenosim s dohrane post od Hajdi

Hajdi je napisao/la:evo našla na netu

Biljni izvori kalcija uključuju zeleno lisnato povrće poput brokule, kelja, kupusa, peršina i potočarke. Bogato kalcijem je i sušeno voće poput smokvi i marelica pa orašasti plodovi - posebice bademi i brazilski oraščići, zatim sjemenje poput sezama (tako i tahini - sezamov namaz). Mahunarke uključujući grašak, grah i leću, melasa te sojini proizvodi poput tofua (sojin sir) sadrže dobru količinu kalcija.

Ovdje je dobar članak http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1290.

02 ruj 2011, 13:15

Skinule ste mi teret sa ledja
Opteretila sam se da ne unosi dovoljno kalcijuma u organizam
Hvala Bogu, ona dobro jede,nije izbirljiva
Povrce jede pripremljeno na sve nacine

Tnx :kiss

02 ruj 2011, 16:38

ancica je napisao/la:Gle, moj Matija nikad u životu nije popio kap mlijeka. Kad je prestao sisati on je sa mlijekom završio. Nikakav lino, pahuljice, griz... ništa. Nisam ga tjerala, ponudim mu tu i tamo u nekoj kombinaciji, on uvrne nosom i gotova priča. Jede jogurte.

Ja se na tvom mjestu ne bih opterećivala. Ponudi, ako hoće dobro, ako neće daj joj jogurt.

x
identicno!

05 ruj 2011, 14:17

mi smo flašicu izbacili zadnji dan mora ( 3 godine i 8 mj. :dada ) i natezali se s mlijekom i kakaom tjedan dana dok joj nisam kupila onu Nesquick čašu sa slamkom, sad je ok, iako pije dosta manje nego prije, ali ne uzrujavam se previše.
Odgovori