Switch to full style
Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Odgovori

Autosjedalica nakon godinu dana

31 ožu 2012, 23:24

Uglavnom, jos uvijek nismo kupili novu autosjedalicu za moju 14. mjesecnu bebu. Ova koju trenutno koristimo ( Stokke BeSafe) nam je odlicna jer ide direktno na kolica, ali za mjesec dana (dva najduze) moracemo kupiti novu.

Koja je najbolja prema testovima sigurnosti?? Sta je vasa preporuka????

Gledala sam danas u Baby centru i mislim da cemo najvjerovatnije kupiti iZi Comfort X3 (BeSafe)??
Ima li neko iskustva sa istom???, i da li da kupimo tu ili neku drugu??

Hvala

:mah

Re: Autosjedalica nakon godinu dana

31 ožu 2012, 23:30

o ovoj trenutno razmisljamo:

http://www.hts.no/en/products/izicomfort.php

31 ožu 2012, 23:40

nikad cula za tu :ajme
mi imamo maxi cosi priori s isofixom i super smo zadovoljni

01 tra 2012, 12:44

mi imamo iZi Combi X3 ISOfix, što je u suštini ista sjedalica, smo se može okrenuti i suprotno od smjera vožnje i tada se učvršćuje isofixom, a kada je u smjeru vožnje tada je ista kao ta za koju si pitala, učvršćuje se pojasom automobila.
dakle ovo je naša:
http://www.hts.no/en/products/izicombi_isofix.php

mi smo s njom jako zadovoljni, i moj sin se još uvijek vozi u suprotnom smjeru od smjera vožnje, a ima 2 god i 8 mjeseci. njemu to nikad nije bio nikakav problem, po meni je to sigurnije i eto, mi smo zadovoljni. sjedalica je dosta visoka, čak i kada je okrenuta prema naprijed (jednom smo probali tako jer onda zauzme daleko manje mjesta u autu) i super je što dijete lijepo sve vidi van. ima tri položaja i mi se zapravo gotovo uvijek vozimo u tom ležećem iako rijetko da on zaspe u autu,ali je onako lijepo zavaljen pa mu je to zgodno.

okrenuta prema naprijed - lako se montira, i super se da namjestiti i učvrstiti, meni se sviđa zaštita oko glave, a mislim i da dijete lijepo vidi iz nje, pojasevi za vezanje se jednostavno namještaju, ima te zgodne magnetiće sastrane - pa kad ga odvežeš zakačiš za to i onda kad stavljaš dijete samo ga lijepo uvališ i zavežeš - ne moraš vadit pojaseve ispod guze. lako se održava - mi nismo nikad ni prali navlaku - samo je malo povremeno prebrišem i gotovo.

nisam sad dugo gledala konkretne testove, ali njihove sjedalice su uvijek prolazile jako dobro, a ako je i ocjena bila niža to je uglavnom bilo za ovu našu - combi jer smatraju da nije jednostavno montirati je u auto, a ako se tu griješi, onda sjedalica naravno nije sigurna. ali meni je to samo stvar volje i prakse, tako da to nije nedostatak same sjedalice.
eto, ako te još nešto zanima, pitaj, ali mislim da s tom sjedalicom ne možeš pogriješiti!

01 tra 2012, 12:46

md, to je super odabir.

01 tra 2012, 13:00

gledam i ovu:

http://www.maxi-cosi.com/products/car-seats/toddler/axiss.aspx

maxi cosi axiss toddler car seat
(okrece se za 90 stepeni, sto olaksava stavljanje djeteta u auto i ima osam pozicija)

ili ova koja je 'best tested'

max cosi pearl toddler car seat

http://www.maxi-cosi.com/products/car-seats/toddler/pearl.aspx

htjela bih izabrati najsigurniju i najbolju u svakom pogledu.

latice i krumpi
, hvala. :kiss :kiss

01 tra 2012, 13:38

MD, BeSafe su izvrsne sjedalice za koji god model da se odlučiš. Osim tog proizvođača koji je na naše tržište došao relativno friško, ja se uvijek uzdam u Romer. Ne možeš pogriješiti.
Maxi Cosi nije loš ali mi je ipak klasu ispod ova dva naprijed navedena. A ti imaš visoke standarde.;)

01 tra 2012, 13:54

nemam vise visoke standarde vec cokoladu u kosi. :lol

:kiss :kiss

01 tra 2012, 14:08

Ja nekako najviše vjerujem ADAC-ovim testovima, ne znam zašto... Uglavnom ovdje su svi zadnji testovi:
http://www.adac.de/infotestrat/tests/ki ... geId=31900

Obje ove spomenute BeSafe su što se sigurnosti tiče dobro prošle, nijedna sjedalica (u toj kategoriji koju gledate) što se čiste sigurnosti tiče nema višu ocjenu od dobar.

Bitno je i da li gledate 1-4g ili uzimate i u obzir 1-12g kategoriju.

Uglavnom, tamo možeš i pootvarati pojedinačne sjedalice i kod svake pročitati prednosti i nedostatke koji su se u testovima pokazali.

Trenutno su i cybex-ove sjedalice jako dobre na testovima, to je mlada firma koja se trudi afirmirati i sjedalice im stvarno dobro prolaze. :dada

01 tra 2012, 14:13

nemam vise visoke standarde vec cokoladu u kosi

Fakat :lol promaklo mi je.:)

Osim ADAC-ovih testova koje i ja prve gledam i u njih se uzdam :dada meni je jako bitna i praktičnost i funkcionalnost, jednostavnost montaže u autu, jednostavnost korištenja, vezanja djeteta, podizanja visine utora pojaseva... to su neke subjektivne stvari koje sam imala prilike vidjeti jer sam montirala i pregledavala hrpu sjedalica. Definitivno Romer vodi u toj upotrebnoj jednostavnosti, sve je tako dobro riješeno, dostupno i praktično. :dada
Ove BeSafe sam vidjela samo u dućanu pa za njih taj dio ne znam iz vlastitog iskustva.

01 tra 2012, 14:23

Meni se čini da u toj kategoriji 9-18 kg nema bitne razlike u ocjenama Mc, Romer, BeSafe. Besafe mi se čini da ima bitno bolje materijale u navlakama od MC i Romera.

Ja sam se jesenas već bila skoro odlučila uzeti BeSafe za najmlađeg, pa me onda pomotao nekakav popust u Brezicama i otišla u Brežice i kupila Romericu.

Sada mogu dati usporedni test u kategoriji 9-18 Romerice i MC jer obje koristim paralelno, jednu u MM-vom a jednu u mom autu. Kako bilo, kod Romera su mi dvije stvari losije rijesene nego kod MC. Jedno je kopča, kod MC one dva dijela kopce koa preklopis jedno preko drugog savrseno fitaju, nema tu pomicanja i vrlo lako se kopča jednom rukom. Kod Romerice je to "lezanje" losije, taman kad krenes zakopčati to se pomakne, to mi je definitvno veliki nedostatak jer je definitvno lošije riješeno. Ne mislim u smislu sigurnosti, kad je zakopčano onda je zakopčano. ALi kad nabrzaka guraš kod MC je to definitivno bolje. Drugo je remenje koje smeta kod umetanja djeteta u sjedalicu. Riješeno je tako da bi kopče trebao gurnuti u rupice za to namijenjene u navlaci, što isto ne ide glatko jer je navlaka nategnuta i nije lako umetnuti. MC ima one alkice koje su bolje i praktičnije rješenje. Koliko se sjećam kad sam razgledala BeSafe to je najbolje riješeno, magnetićima :dada Uglavnom, sad žalim što sam se predomislila i odustala od BeSafe, navlaka je sigurno za klasu bolja od ove dvije a sigurnost je u testovima ionako slično ocijenjena.

01 tra 2012, 14:39

Škorpi, koju MC imaš? Tobicu ili Priori?
Ja sam prije pet godina kad je F bila u toj dobi imala Romer King i MC Priori i ova prva mi je bila bolja po svim tim pitanjima. Mora d se nešto mijenjalo. :dunno

01 tra 2012, 15:37

Imam Priorifix, ne vjerujem da se bitno mijenjalo, osim što je tada kod Romerica možda bila još King TC verzija u prodaji, tj vjerojatno jest, ali taj dio nisam sigurna. Računaj da je ova moja Priorifix prošla srednje dijete, znači stara je četiri godine, a Romerica je nova.

01 tra 2012, 15:47

Barbi, sad sam otišla pogledati slike na netu, koliko vidim razlikuju se TC i ova novija verzija u tom dijelu koji služi držanju odmaknuti pojaseva. Prije je bila čini mi se alkica od tkanine,a sad je rupica na gumenoj podlozi. Ali valjda ce se javiti netko tko se sjeća tog rješenja kod TC verzije, bilo da ju ima ili ima dobru memoriju :lol

01 tra 2012, 22:51

znaci, BeSafe je najbolja od ove tri za koje sam pitala???

meni dobro izgleda i maxi cosi sto se okrece zbog stavljanja bebe ili zbog prakticnih razloga.

latice,
je li bolje da uzmem kao sto je tvoja ili bez ISOfix-a??

meni se cini da je bolje bez, ali gledam na njihovoj stranici par prednosti sa ISOfixom, pa ne znam. :da?

01 tra 2012, 23:34

MD, za tu Maxi Cosi koja se okreće ja još nisam našla ADAC-ove ocjene, ona je moguće tek izašla :dunno

Ove su ti druge dvije, Pearl MC i BeSafe ocijenjene slično, ukupna ocjena je ista, +, samo je prva MC dobila na rukovanju ++, a druga +, a ova BeSafe je na štofu ++ a Pearl je ocijenjivana 2010 kad to nisu posebno naznačavali. Vidim da sad od 2011 ide i presvlaka u ocjenu :lol

02 tra 2012, 09:15

moj(a) djeca(k) je napisao/la:latice,[/b] je li bolje da uzmem kao sto je tvoja ili bez ISOfix-a??

a ne znam šta bi ti rekla - ove s ISOfixom ne bi trebale biti nešto sigurnije od ovih bez - barem sam tako nešto jednom pročitala, samo je stvar namještanja i te neke jednostavnosti. naša ima isofix kad gleda prema natrag, a kad se okrene prema naprijed onda se veže pojasom i super se namjesti i tako, baš nemam nikakvih zamjerki... nemam pojma šta bi ti rekla ...

02 tra 2012, 09:20

MD, za tu Maxi Cosi koja se okreće ja još nisam našla ADAC-ove ocjene, ona je moguće tek izašla

To je nekad bila Bebe confort Axis sjedalica, mislim da je njih kupio Maxi Cosi ili tako nešto. Ova Axis je imala dobre ocjene na ADAC testovima ali to okretanje koje je silno propagirano kao veliki benefit nije nitko tko ju je imao naveo kao nešto posebno super. :whew

02 tra 2012, 11:00

hvala, puno ste mi pomogle sa savjetima. :kiss :kiss :kiss :kiss :kiss :kiss :kiss

jos samo da se odlucimo za boju. :p

02 tra 2012, 11:40

moj(a) djeca(k) je napisao/la:
jos samo da se odlucimo za boju. :p

ah, dakle muke tek počinju :lol

02 tra 2012, 14:07

najvise mi se svidja ova:

slika

ili ova:

slika

ali posto gledam za Princezu dvoumim se i izmedju ove:

slika

02 tra 2012, 14:47

Meni je crna ljepša puno, ova lila malo bode oči (ili su meni na uši već izašle te princezaste boje :lol može i to biti)

02 tra 2012, 14:54

- ljubičasta :le

02 tra 2012, 15:45

i ja bih ljubicastu. ( Selma je kupila istu :) )

03 tra 2012, 11:17

e necu sad ovu ljubicastu ako je selmica ima. :lol

salim se.

najvjerovatnije cu ipak uzeti crnu, jer mogu kupiti dodatak u ljubicastoj boji ako hocu boju da promijenim, a i bijela ljetna presvlaka bolje ide uz crnu.
manje je sareno. :ajme

inace, ove ljetne presvlake (da se manje znoje) imaju samo u plavoj, bijeloj i bez boji.

:mah

03 tra 2012, 11:37

Ljučibastaaaaaaaaaaa :kisichagic

03 tra 2012, 12:14

Ja bi ljubičastu i onda bijelu ljetnu presvlaku :dada al kod mene se te presvlake koriste cijelu godinu, puno je lakše za održavanje, operem presvlaku, sjedalica je puno bolje očuvana i čista.

17 ožu 2013, 09:57

da podignem temu ,jer me zanima,mali ce sad na jesen imati 3 godine ,i sad trenutno ima 15-16 kila...uglavnom imamo be safe sidalicu,i okrenut je prema naprid.Be safe je od 9 mj-4 godine,medjutin nogice su mu skeoz skvrcene i ne moze ih dole spustiti,
ja sam mislila jos nekkako ao je moguce spustiti sidalicu da izdrzimo u njoj jos malo,medjutin na jesen sam mu mislila uzeti ovu
http://www.besafe.com.hr/index.php/hr/p ... izi-up-x3..
samo neznam dali bi ga kais gusija jer bas se proresa u zadnje vrime...nisam pametna al te nogice me strasno muce...sve je super kad je sve ok,medjutin nek se desi glupost nebi tila zbog moje linosti da mu se sto desi....

sto vi mislite??

18 ožu 2013, 10:52

Ne kužim kak ne može nogice ispružiti?

Meni se kod ove sjedalice koju si linkala ne sviđa baš kako ide pojas preko kukova, koliko znam bolje je da prelazi na prelazu kukova prema bedrima, ovako mi se čini da se nekak urezuje u trbuh. Kod naše cybexove ide pojas kroz vodilice takoreć i nešto niže prelazi i uopće se ne urezuje, nego fino leži. Tak sam vidjela i kod maxi cosija da ide nešto niže. :dunno

18 ožu 2013, 11:20

mi imamo Recaro Young Sport, pre pre pre zadovoljni, i mrva se voli voziti u njoj, imali smo i Recaro Profi + (0+), sjedila je u njoj do iza godine dana, sve dok joj glava nije izvirila iz sjedalice. Sad ova velika, odlično se da učvrstit, zaštita za glavu odlična, i ova sjedalica se može koristit do 12 godina, sve prati kako dijete raste, sve živo se može podesit, i visina naramenica, i naslona, ima i točkiće za mijenjanje nagiba, ako dijete zaspe, može se malko kao izvuć donji dio, tek toliko da djetetu glava ne pada na prsa. Meni osobno, prva liga, navlaka se pere normalno (imali smo jedno povraćanje). Ma pre zadovoljni, ako bude još koja beba, neću se uopće mislit šta i kako, Recaro bez dvojbe.
Odgovori