Sada je: 01 kol 2026, 19:24.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

bambolina je napisao/la:Slonica je napisao/la:a sad kad je počela šmrcati , napravila sam joj sirup od meda, propolisa i limuna. Stavim joj to u bočicu od sirupa i sama me traži "lijek!!!" Inače, ovak med samo na žlici baš i neće!!!
moze recept?

Med je poznat kao izvor bakterijskih spora iz kojih se razvija bakterija Clostridium botulinum. Ta bakterija proizvodi otrov koji može uzrokovati novorođenački botulizam. Ovaj rijedak, ali ozbiljan, oblik trovanja hranom oštećuje bebin nervni sistem. Može rezultirati čak i smrću djeteta. Zbog pojave otežanog disanja, kao jednog od simptoma botulizma, postoje čak i naznake povezanosti između botulizma i sindroma iznenadne dojenačke smrti (SIDS). Iako je smrt, kao posljedica oboljenja, rijetka pojava botulizma kod novorođenčeta zahtijeva hitnu hospitalizaciju i liječničku intervenciju.
Za razliku od odraslih osoba, novorođenčad u svom probavnom sustavu nema razvijene određene korisne bakterije koje bi kontrolirale spore botulizma, spriječile rast njihovih bakterija i proizvodnju otrova.

i mi ovako, mlađa ima 20 mj. i njoj namjeravam dati tek sa 3 g.mamashnita od noje je napisao/la:prvi puta dala s 3 godine.

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.