Postao/la Anazg » 10 pro 2016, 10:19
Na žalost,lako je roditeljima komentirati bolovanja teta u jaslicama,ali ih ne razumjeti.Sve bolesti koje su tete dobile i koje sa godinama sve više napreduju su od rada sa djecom.Imam 51 godinu,32 godine staža u jaslicama,do prije 10-ak godina nisam ni znala što je bolovanje,iako sam prohodala i odradila 2 upale pluća iako nisam ni znala.Poslije 40 godine počela su tegobe,kronicna upala bubrega zbog stalnog napora i infekcija,4 operacije glasnica,izvadena maternica zbog spuštanja od težine,isijas koji svako malo zakoci kičmu i nogu...Radim dok mogu i kada mogu.Na žalost,moj posao je prekrasan,ali i jako naporan.Po pisanju nekih ovdje roditelja ispada da bi tete morale biti roboti.Sto se tiče godišnjih odmora,a što vrlo malo ljudi zna,mi MORAMO koristiti najviše godišnjeg što možemo jer je tada prisutno najmanje djece,takav nam je pravilnik.Zamjene za bolovanja koja vi spominjete ne postoje,kad je neka teta na bolovanju zamjenjuju je tete iz ostalih skupina na način da odrade svoju smjenu u svojoj skupini,a tada dođu u zamjenu u skupinu bolesne tete.Stvar je u tome da zamjenu za bolovanje sa Zavoda za zapošljavanje možemo dobiti tek nakon 42 dana bolovanja tete,a i tada ako nam to odobri grad i ako ima odgojitelja na Zavodu.Molim sve roditelje da se ubuduće dobro o svemu informiraju jer nismo mi tete krive što smo izrađene,sto su nam skupine velike,sto ne dobijam zamjene...A isto tako nam sigurno niti jedan liječnik ne bi dao bolovanje bez dobrog razloga.Hvala što ste pročitali jer su me neki napiši ovdje jako uvrijedili,kao da tete nisu ljudi.