Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Trojkice i dvojkice o svemu i svacemu - 3. dio

30 ruj 2008, 13:05

:proljece

bigmama, nadam se da ces se cesce druziti s nama!

Re: Trojkice i dvojkice o svemu i svacemu - 3. dio

30 ruj 2008, 13:20

evo i nas nakon dugo vremena :mah
danas smo bili u maloj školi, da ih tete, logopedica i psihologica pa i ravnateljica vide i upoznaju :drink
bili su super, pričali, slagali neke karte, tražili soka, igrali se s bebama- jer mi takve nemamo doma :roll:
uglavnom, iza 6.10. počinje, dva puta tjedno- jedva čekaju.
i dalje nam doma dolazi prof. mirela i radi sa njima, jednom tjedno, našli smo i sittericu, defektologicu- veselu mladu curu koja
će ih povremeno pričuvati da ja malo odmorim misli...
super su je prihvatili.
imali smo neku virozu, ništa posebno.
miha je čitač :3srca bez dva zuba, paulini se jedan klima. loli još ništa.
obje cure imaju fizioterapiju u kući- to je novost, jer p. do sada nije imala ali i to je ispravljeno :cool
idemo polako dan za danom, nekad bolje, nekad lošije, ali sve u svemu, s obzirom na sve što smo doživjeli, i što proživljavamo, i na kraju sa čime moramo živjeti, jako sam ponosna na svoje piliće :3srca :3srca :3srca
svima :mase

30 ruj 2008, 13:22

Sandra, itekako imas razloga biti ponosna! :3srca

I kod nas standardno, školski ritam. J. i dalje non stop sa sobom nosi svoju Mrljicu ( mačkicu plišanu :roll: ) i brine bratove brige. Počelo me to jako opterecivati.

30 ruj 2008, 22:16

Hvala na dobrodošlici, skoknut ću i navratit povremeno do vas koliko mi to vrijeme dozvoli. Trenutno sam (nažalost al tak to ide) najzaokupiranija najmlađom Vrtirepkom iako ni ostali ne zaostaju previše po pitanju zaokupljanja i pridobivanja pažnje. Kod nas je pravi tulum svaki dan :band .
Mi smo po treći put krenuli u vrtić (prvi put s 1,5g. al smo brzo odustali jer su bile boležljive a ja doma trudna na bolovanju, pa ih nisam htjela mučiti, drugi put prošle jeseni pa opet odustali zbog boleština)...ali nešto nas baš i ne ide. Ja mislila kak će sad biti bolje i lakše, starije su, ali niš od toga. Ančica plače i plače i izmišlja sto razloga zbog kojih je vrtić nemoguća misija :D i samo da ostane doma. Sad ne može ići jer je "bojesna", kaže "Vidiš, nos mi cuji", a Sara mudrica šuti i koristi priliku ostati doma. Prvo pitanje svako jutro je "Mama, di sad idemo?" A moje objašnjavanje kak je u vrtiću super, kak svašta nauče i igraju se s djecom, ni ne čuju. U principu, Sara bi bila o.k. ali ona je empatična pa plače jer plače seka. A ja mislila kak će biti lakše jer su ipak zajedno njih dvije, imaju jedna drugu kad ih tamo ostavim, ali šipak. Kaže teta da svaka idu na svoju stranu. Kak to izgleda kod vas ostalih?

03 lis 2008, 20:21

ola svima, posebno bigmammi!! :proljece

a, sandri i trojkićima pusa :3srca

mi smo ok. blizići su posvuda, ne stižemo ih pratit, jako gnjave Laru
koja je propuzala pa im oduzima njihov prostor i igračke.
da su malo otvoreniji prema njoj bilo bi nam super.
ovako sam ja na rubu živaca jer ju moram čuvat od njihovih šaka.

eto, toliko od nas, za sada.

03 lis 2008, 21:20

pozdrav i od nas...
sandri i pilicima posebno.. ne prodje dan da vas se ne sjetim..
mi imamo novosti. katarina se digla na noge u kreveticu. sama. danas ima 9mj+3 dana. zubica nijednog, puze samo ona, decki se tek pripremaju za puzanje, oni su ljenjivci... :mase

04 lis 2008, 21:47

Pozdrav i od nas :mah :mah :mah
Od sutra imamo u kući tri teens

09 lis 2008, 15:36

daphne, za tri mišića :3srca :3srca :3srca
ja od jučer imam još jednu krezubicu- paulinu :proljece
miha je krezub- dva zubića, ustvari, već su oba nova vani :proljece
svima :mah

19 lis 2008, 13:53

Velike :kiss svima!
Ja cu kratko -mi ok,u vrticu nam je fiiiinooo. Pricaju svasta,svaki dan nesto novo izvale pa uglavnom hodam stanom :shock: il :3srca il :rolf
Svima :mah

19 lis 2008, 19:48

imamo i mi novosti marko je 15.10. dobio zubic. jedini on...nismo ga ni osjetili, dok se niko dere ko mali magarcic, a donja dva su mu na pomolu, jos nisu izbili. kaarina stoji u kreveticu na nogama, mislim da bi hodala da je pustimo, al meni nekako rano... stoji uz stol, ili uz trosjed, i pomalo se mice u stranu, al nema straha nikakvog i to me brine...
eto, nema nekih novosti spektakularnih, brojimo jos malo do rockasa i vec smo poceli planirati. za sad imam samo torte rijesene (hehe maminih ruku djelo, narvno, tri jedinice)

27 lis 2008, 09:13

da se nadosukam...
20.10 je i nikic dobio zub.katarina je hodajuci po kreveticu okrila salter pa sad pali i gasi svjetlo i smije se ko luda...morala sam jucer krevetic pomaknut...
uh... sta me jos ceka s njom??? bit ce to mali vrazicak definitivno...

27 lis 2008, 14:24

ajde da i ja koju napišem...

moji blizići sljedeći ponedjeljak kreću u vrtić. s obzirom da su prilično društveni ja se nadam da neće biti većih problema prilikom
adaptacije.

inače su prilično brbljavi. sklapaju rečenice da ostajem bez teksta. bruna još ne izgovara glasove k,g i hrpu drugih,
no talibasi me malo smirila. kaže, ima vremena za korekcije.
počelo ih je "pucat" zajedništvo pa su sinoć spavali u bruninom krevetu koji je vrlo malih dimenzija.

ono manje čudo bi, najrađe, trčalo jer pokušava radit što i dvojac. tako da imamo poprilično nervoze jer je nezadovoljna svojim "neuspjesima".

sve u svemu, veselo nam je!!

kiss

30 lis 2008, 10:30

Pozdrav svima i od nas, mi smo suuuupppeeerrr.....cure tako sam sretna jer moj mali muskarac napokon jeedddeeee, vele tete da sam trazi papati.....ma sto da vam kazem :proljece :proljece udebljao se sigurno kilu u par dana, cak ga je i zeludac bolio jer previse jede a zeludac je dozivio :shock:
uglavnom su super, veseli, brbljavi, ma sve 5
vallice ni moj Jan ne izgovara k i g, ali se ne sekiram, doci ce ko i sve ovo drugo :mrgreen: , vidjet cemo ako ce trebati sto ici cemo, ali stvarno za sada mislim da nema potrebe......mene nasmijavaju ti njegovi izrazi noga je "noda", a oko je "oto" :rolf
Seka je ma, sto da vam kazem, moja princeza, mudrica i najveca joj je uvreda ako joj kazem da je mala beba hehehe onda mi ljutiti odgovori JA NISAM MALA BEBA; JA SAM CURICA :rolf ili nedavno je bila nesto bolesna imala je temperaturicu i kad sam joj rekla da ide u vrtic kaze ona meni, NEJDEM U VRTIC, JA SAM BOLESNA; IMAM TURU :rolf
Puse svima od nas :proljece :drink

07 stu 2008, 16:03

:mah
ne spadam kod vas ali me zanima jedna mama koja je nosila trojke, bila je samnom u Petrovoj PT1, došla je 6. ili 7. 01., trbala je rodit negdje u 5.mj. Zove se Vesna i nosila je tri curice, umjetna oplodnja. Ako je tu volila bi da mi se javi baš bi htjela znat kako je.

15 stu 2008, 11:48

Ajd da podnesem izvješće nakon dugo vremena.. :mrgreen:
Sve ok,u vrticu super,obozavaju bit tamo,jedu sve,spavaju super i odvest ih sad je milina..Prije dok sam ih vodila sam morala na sto strana gčledat dok ih poredam u vrstu pa cestom do ulaznih vrata vrtica,a sad lijepo se sami drze za rukice i fino polako..Podnesu raport svaki dan kak je bilo,a kad ih ostavljam ulete u sobu i najčešće mi ni ne mahnu. :drink
Drugi tjedan odlaze malo sami na more,a mama će :web
Puse i pozdravi svima.Nadam se da vas,kao nas (pljuc pljuc pljuc da ne ureknem) zaobilaze vrtićke boleštine i da ste svi dobro.
:vi

30 stu 2008, 14:57

evo i mene nakon sto godina!

u ludom ritmu poslova i vrtica ne stignem ni pomislit na forum, a kamoli se javiti!

decki su super, nakon pocetnih poteskoca s adaptacijom sad nas izljube, mahnu i udju u skupinu skroz zadovoljni. bas milina! brbljaju na veliko, iznenadjuju me k0onstrukcijama i vokabularom, a polako savladavaju i glasove.
vall, zaista se jos ne trebas brinuti oko izgovora..doci ce to na svoje! samo bez tepanja! (ma to me ni ne brine, ali eto moram napomenuti)!

inace, kod nas se spremaju velik promjene iza nove godine. selimo u zadar, pa smo sad vec polako u pripremama i pocetnoj strci!

eto toliko od nas za ovo javljanje! pozdrav svim "starim" i "novim" duplicima i triplicima! pusa svima

02 pro 2008, 14:12

super cure :up
kod nas nis novo, mi smo jaaako vec veliki,pa uzivamo :) igraju se zajedno puno i tak.

02 pro 2008, 14:14

Vid ove rjecite Lunahor :lol.

02 pro 2008, 14:15

zapravo htjela sam napisati kako smo i onda shvatila da nemam kaj za reci posebno :xlol :xboric

02 pro 2008, 14:21

Kuzim... i ja tako. :xgrin

02 pro 2008, 21:43

hej!! :xwave

Evo i od nas par riječi: krenuli smo u vrtić (jaslice) i prilično ga dobro prihvaćaju.
Neke sitne suzice bile su kod svena, ali kaže teta vrlo kratko i, obično, uvjetovano nekim padom ili sl.
Idu svega nekoliko sati dnevno, ali meni dovoljno da malo dođem k sebi.

L. je već velika i prohodava. Totalno je napredna zahvaljujući dvojcu.

Talibasi, veseli me što se selite u Zadar jer to znači da ćemo se, možda, upoznati.
Mi, naime, planiramo ljetovat u Bibinju.

:xkiss

03 pro 2008, 15:53

vall, vidimo se!

05 pro 2008, 15:39

:xwave

06 pro 2008, 10:24

I ja cu svima :xwave
Nadam se da su i veliki i mali zdravi i ok. Kod nas sve po starom.Uzivamo u svakom danu.Puse! :joy

14 pro 2008, 12:23

:xmah evo svimaaa......javljam se i ja nakon duzeg vremena...
mi smo super.....u vrticu je sve 5.....teta nam je podigla perje i rekla da je moja mala mudrica katja najveca mudrica u skupini.....da je jako bistra i samozatajna....dok da zadatak skupini ona promatra cijelu skupinu i ne ukljucuje se...pusti ih jedno vrijeme da se muce u izvrsavalju zadatka, a onda u jednom trenutku uzima stvar u svoje ruke, izvrsi zadatak pravilno i ode :faca kaze da ih samo pogleda u stilu kak to niste znali....mi smo naravno bili visoki do neba......eto male nedonoscadi kako to njima ide.....bracek je druga pjesma...on je maza teta i izaziva cijelu skupinu....ah suprotnosti....kad ih teta posjedne i da bojice onda sinko nastupa...dize se i pobaca im sve to na pod.....kaze teta da nije zlocest :xgrin ali je vođa u takvim nepodopštinama
Inace puno pjevaju i plesu....vec su radili i vodenim bojama :shock: a robica je dosla cista :xgrin, sviraju na svim mogucim instrumentima hehehe sve se ori.....uglavnom jakooo smo sretni napredak je ocit....brbljaju.....papaju i super su ;)
Pozzz svima :xkiss

14 pro 2008, 14:59

klompice :xwave
Drago mi je da je kod vas sve super. I sto vise nema problema oko vrtica i papanja. Mi smo jos ovaj tjedan u vrticu,a onda tri tjedna na more..Od toga dva tjedna su sami s bakama.
Odmor !!! :D

16 pro 2008, 15:14

bokić,evo i nas. moje blizankice tina i lana stare su 10 i pol mjeseci. trenutno prehlađene, imaju bronhiolitis, kašljaju, šmrću, temperatura je prestala.
Inaće u fazi su puzanja, lana se diže i ide ko mala katarina od daphne :mah polako u stranu uz namještaj. inaće mala je mršavica, pojede više od sestre al je ipak skoro kilu lakša. stalno je u pokretu. s njom će biti posla :lol :xmah

16 pro 2008, 17:37

o draga, draga LTL, kako su mi dobro poznate tvoje muke... :xlol

a ja imam s deckima problema.. mislim nemam ja nego imaju oni problema s probavom i stolicom. kakaju jako jako tvrdo a jedu sve isto svi troje( i ostatak ekipe) svaki dan kuhana juhica domaca, kuhano povrce meseko..... vec sam luda od muke s njima...
nista im ne pomaze, ni sok od kruske ni sirup od sljiva i smokava, ni zasladjena kamilica, ni caj za probavu od hipa, ni glicerinski cepici...
ok ok cepici pomognu al ne zelim ih navikavati na to...

sta da radim ima li tko savjet...

i zaboravih se pohvaliti: 18 dana prije svog prvog rodjendana princeza medju musketirima dobila je svoj PRVI!!!! zubic....
decki ih imaju vec dobra dva mjeseca po dva...

16 pro 2008, 20:39

moje su suprotne,kakaju dva put najmanje,čak i triput.al nemaju rijetku stolicu nego sasvim normalnu. valjda mi zato ne dobivaju na težini. JOj, mogu misliti kako ti je teško :hug ,mislim da postoji jedna vrsta adaptiranog mlijeka za bebe koje imaju zatvor. kad su toćno tvoji slatkiši rođeni? :xwave

16 pro 2008, 20:42

Zaboravila sam reći bravo :joy za katarinu, moje još nemaju niti jednog. leonardo je prvog dobio sa 10 mj.
Tema je zaključana