Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Bye bye, pelene!

23 tra 2011, 19:00

hvala :D
kandy,to je toooooooooooooooooooooooo,bravo i za vas :srca
i puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da brzo ozdravi,bokće malo!

25 tra 2011, 09:53

Od sutra smo ponovno u vrticu i krecemo sa gacicama. Odlucila sam da cemo popodne potpuno skinuti pelenu i nosat sa sobom vagon robe za mjenjat se.

25 tra 2011, 10:05

Evo i ja ću prijavit 3-4 pokušaj skidanja pelena,nadam se da je zadnji.
Jutros smo se digli, obukli gaće,naoružali se hrpom robice,vlažnim maramicama, krpom i vodom i sad samo strpljenja...

Već par dana kaka isključivo na wc,al piškit tamo neće pa sad očekujem poplavu u stanu kad krene.

Kandy- :zivili

25 tra 2011, 10:26

i nama ide :joy

jucer smo prosli bez ijedne nezgode, :proljece
al za spavanje i kakanje nema pomaka,i kad pocne kakit u gace, kad ga stavim na tutu prestane kakit, al sjedi bez pogovora :dunno

25 tra 2011, 10:30

Penny, cestitam na prvom danu bez nezgode. :joy

Ovo sa kakanjem je isto kod nas. Kaze da bi, stavim ga na tutu i onda ne moze. Al zato, cim mu stavim pelenu, olaksa se. :dunno

25 tra 2011, 10:31

moje cure prespavale noć bez pelene,cijelu noć nisam spavala i isprobavala sam ih da mi ne bi bile mokre,ali na moje iznenađenje probudile su se suhe,lana je odmah tražila da ide pišat,tina nije pa sam ju stavila,jedno vrijeme je sjedila i popišala se,nije joj bilo sila! lana je bez nezgoda ,kaka i piša na wc :yess :joy :joy :joy ,tina kaka u gaćice,piša na wc!
jučer smo bili u posjeti bez pelena,evo da i mi to doživimo! na misi smo bili sa pelenom,nisam se usudila da mi se slučajno usred mise ne pokakaju, ali pelene su bile suhe kad smo došli doma!
presretna sam i prezadovoljna!

penny,čestitam
kandy,kako ste mi vi?
mama mia28,bravo za kakanje

25 tra 2011, 10:54

mama mia-oprosti, tvoj post mi je promakao. :oops: Znas sta sam ja skuzila sa ovim zadnjim pokusajem skidanja? Da ipak ovisi o nama i koliko strpljenja imamo. Ja sam sada cvrsto odlucila da ih moramo skinuti i ne zelim odustati. Ne znam, cini mi se ko da se njemu desio mali klik u glavi u trenutku kad se meni desio veliki klik i kad sam donijela odluku da ovaj put ne odustajemo, kad sam se naoruzala pozitivom i strpljenjem. Vidi moju srecu kad pita i kad se sjedne na tutu, pa cak i kad nista ne obavi, i onda je i on sretan. Cini mi se da pali pravi pristup.
A sto se tice skoljke, moj D. se ne zeli niti pribliziti istoj. Nema sanse!

LTL-Ma super! Sve mi se cini da ces nas ti brzo pozdraviti. ;) I trebas biti presretna i prezadovoljna!!
Mi smo, hvala Bogu, odlicno naspram onoga kako je bio prosli tjedan. Polako spremamo kovcege, u cetvrtak konacno idemo kuci, nakon 3 mjeseca. Ne znas ko je sretniji, ja ili on. :hahaha

mmar-Bas sam sretna zbog vas. I imas pravo sto se tice malo stavljanja pelene pa onda malo gacice.

[
mmar je napisao/la:Mene je bilo tako strah tog odvikavanja, kao da smo na heroinu, a ne u peleni :lol

I meni je bilo tako.

A sada pitanje. Ima li smisla poceti sutra sa potpunim skidanjem pelene ako u cetvrtak moramo na put? Naime, za put sam mu mislila staviti pelenu jer se ne mozemo zaustavljat po potrebi na autocesti, ali i zato jer jos uvijek ne pita. Da pricekam do sljedeceg tjedna?

25 tra 2011, 11:07

mmar- :hahaha ,bas strah od odvikavnja,vise nas nego njih
wow, to je zbilja super,za trazenja,ja mislim da moj ni za godinu dana nece sam trazi,a kamoli se pokakit :lol

ltl-mi smo i na misi bez pelene, jest mi neugodnjak,bas cijelo vrijeme mislim oce li se popiskit, pa ga zato na pola izvedem van,pa idemo ispod crkve "piksit u more"- tako kaze mali :mrgreen pa mu taman i dobrododje predah od tisine i mira, jer nemoze taj sutit ni 5 minuta

kandy,ja mislim da se treba odvazit i pocet, tako sam i ja odugovlacila,necu ovaj tjedan je ovo, iduci je ono....i nikako.... mozda ce se malo zbunit ako stavite pelenu, al iovako cete trebat stat otprilike svakih sat i pol (bar mi tako stajemo,maks 2.h,zbog sjedalice) pa nudite da piski negdje na odmoristu u prirodi,cujem da vecina to voli
a i mom se svidja piksit durvo,i piksit more :lol

25 tra 2011, 11:10

Imas pravo, penny. Od sutra je bez pelene. Zamolit cu tetu u vrticu da mu je ne stavlja osim za spavanje. Naoruzat cu se hlacama i mijenjat ga po potrebi. :dada

25 tra 2011, 11:12

ja si od kad se rodio planiram kupit one training pants, gacice za odvikavanje...al nikako ... mozda bi vama to za put bilo idealno, ako mu ide,samo da se osigurate od nezgode i nereda, a da nema osjecaj ko daje u peleni

25 tra 2011, 11:14

Nisam nikada cula za to. Kako izgledaju, gdje se mogu kupiti?

25 tra 2011, 11:28

evo link o gacicama, poslije potrazim jos ;)

http://www.gaiabydolisa.net/index.php?o ... Itemid=241

25 tra 2011, 11:32

bravo cure za skidanje pelena :yess

kod nas je stabnje tako da smo dobili kozice :ajme
puna mu je guza, ima ih oko 60 samo tamo. shodno tome mu ne stavljam pelenu, jer nemam srca, pojela bi ga ziva.
i tako on vec 4 dana hoda bez pelene, a hodat ce jos barem 6.
no, nonu ne zeli ni vidjeti, na wc ne dolazi u obzir, sakriva se dok kaka, a kad piski samo cucne bilo gdje.
on jednostavno nije spreman, premali je. a steta, ovo bi bila idealna prilika. :dunno

25 tra 2011, 11:46

Vidis, nisu losa ideja te gacice. Mogla bih ici vidjeti u apoteku da li ih imaju, barem dva para za put.

Iva- jadnicak mali, mora da mu je grozno sa tim kozicama! :hug Imas pravo, ovo bi bila idealna prilika, ali nema smisla ako mislis da je jos premali.

25 tra 2011, 21:59

Ah cure, sve ste u pravu. Treba bit uporan i ne odustajat al to znamo sve nije baš lako.
Mi smo se u zadnjem pokušaju mučili ravno 7 dana,a on ništa.Sve u gaće :roll
Sedmi dan nam je bio kao prvi,ni pomaka ni volje njegove ni želje za tutom ili školjkom-odustala sam.

Ja ovaj put ne odustajem pa makar bili do koljena u dreku :lol
Današnji dan je čak iznenađujuće dobro prošao, imali smo samo jednu piš nezgodu u gaće.

Bili smo na izletu danas, stavljala sam ga svakih cca sat na zahod i piškio je svaki put.Popodnevno spavanje je bilo bez pelene (2 sata).Čim se probudio trk s njim na wc -piškio puuuuno.

Čini mi se da je ovaj put stvarno spreman za odvikavanje,spremniji od mene :lol
Baš me iznenadio danas, al kuc-kuc o drvo...

25 tra 2011, 23:52

ivav- bas steta da tako odbija, a jeste probali onako sa igrackom.tipa : vidi kako zeko/medo/peso piski,oces ti probat tako?

kandy-u apotekama ,ako ima ima bambino mio, bilo je i ponegdje u dm-u,al dugo vec nisam vidjela
evo i link: http://www.kadulja.hr/index.php?option= ... &Itemid=20

mamamia,pa eto,to vam je lagano to, sad ti samo hrabro dalje :drink

26 tra 2011, 13:24

iva :hug
mmar,ne stavljam im uopće više pelenu ni po danu ni po noći,u posjetama smo bili dvojim i sve bez pelena! samo za crkvu sam im stavila u nedjelju,ali prošlo bez problema! lana je stalno suha,upravo je rekla da joj se kaka pa smo i to obavile,tina je suha i po noći i po danu jedino kaka u gaćice :lol sve mi to super brzo ide! :joy :joy :srca

26 tra 2011, 14:58

Penny, ja znam da mi neces vjerovati jer ni ja sama ne vjerujem, ali ovdje u dijelu Milana gdje ja zivim, nisu nikada culi za te gacice. Mislim da sam prosla 10 trgovina (prenatal, chico) i 4 apoteke i svi su me cudno gledali. Nudili su mi gacice za odlazak na bazen/more. Al cini mi se da to nije to. Popodne ce muz otici u jos jednu trgovinu djecijom opremom, malo bolje opskrbljenu, i nadam se da ce ih tamo naci.

A stvarno sam se bila zagrijala za ideju da i na put krenemo bez pelena i razocarala sam se sto nigdje ne mogu naci te gacice. Na pamet mi je palo i da na autosjedalicu stavim nepropusu podlogu i ozgora nje rucnik, al ne znam da li bi mu bilo udobno tako. Uh!! :/

26 tra 2011, 20:59

Ove gaćice izgledaju super,i perive su. Zna li netko kolika im je cijena?

Mi danas nismo imali baš uspješan dan ko jučer,al dobro tek smo počeli.
Stavljamo ga sami na zahod svaki sat,kad ga pitamo treba li ići kaže "ne", osim za kakanje-za to kaže da treba ali samo ako pitamo inače ne.

MM je ovaj tjedan doma pa se on bori s upišanim gaćama, meni u firmi nedaju godišnji a ni u skorije vrijeme ga neću dobit tako da nemam druge nego da MM uskoči.
Kaže tako on da je malac piškio svaki put kad bi ga stavio na zahod,ali i u gaće 15-20 min nakon zahoda.Kakao je i u zahod i u gaće,uglavnom dočekalo me prljavog veša za dobru mašinu kad sam stigla s posla.

Jučer kad sam ja bila s njim piškio je i kakao samo u wc (jednom pišao u gaće) ali isto nije sam rekao da mora.

Mislite da ima kakve veze to što je danas tata bio s njim a ne ja? :dunno

30 tra 2011, 21:41

Evo nas 6 dan bez pelene,još uvijek ne kaže kad treba na wc,ali mi ga stavljamo svakih 1-1,5 sat i tad piški ili kaka,al da sam kaže to ne.
Pobjegne mu nekad u gaće nekad jednom, nekad triput dnevno.

Noćnu stavljamo, ali popodnevnu za spavanje ne i ne upiški se.
Kako vi napredujete? :mah

01 svi 2011, 12:57

mi se odjavljujemo :yess
već dugo nemamo ni noćnu ni dnevnu,ja još ne vjerujem kako nam je to uspjelo! :luv

01 svi 2011, 19:33

Tako brzo ste skinuli sve?Bravo cure!

Mislim da ćemo se mi mučiti ipak malo duže... Sutra kreće u vrtić nakon mjesec dana-bez pelene naravno pa kako bude

03 svi 2011, 13:50

samo da kažem bravo bravo za sve novopečene gaćonoše :joy svaka vam čast! čisto vas je gušt čitat!

ja se za to skidanje iz pelena spremam ko za boj :lol nemam pojma zašto, ali nisam ovako bila nervozna od kad smo počinjali s dohranom. srećom imam puno drugih stvari na pameti pa se ne sjetim često da nam je skoro vrijeme, ali kad se sjetim, sve sam nesigurnija kako vrijeme ide. a zapravo šta može bit - piški i ovako već posvuda kad ne da stavit pelenu, samo će onda bit malo češće :lol

03 svi 2011, 15:22

Nakon puno pokušaja...skinuli smo se skroz...osim kad je s tatom.--tata joj uvali pelenu i to jednokratnu pa ja rigam vatru :baba
U vrtiću u 8 dana jedna jedina nezgoda tak da smo sve ponosne :drink Cura se i skroz sama obuće, preslatka mi je kad oblači te minijaturne gaćice :joy

03 svi 2011, 17:46

Kod nas situacija dosta dobra. Za vikend smo bili kod mojih, oni su postovali moju zelju da ga imamo bez pelene i mogu reci da je Dominik bio super. Nije pitao, ali se svaki put popiskio u tutu kad smo ga stavili. Jedino kakat nece nigdje osim u pelenu.

LTL, drago mi je za uspjeh djevojcica!!! :kiss

Mama Mia, ja i ti cemo se druziti ovdje jos dugo, cini mi se.

Suncica, i moj muz bi mu uvalio pelenu samo da ga nije strah moje vriske.

03 svi 2011, 20:17

LTL bravo za tebe, kad li ću se ja riješit pelena, heejhejj

03 svi 2011, 21:01

budete,budete,mene je bilo užasno strah jer su bile dvije,a evo sad,nevjerojatno!
sretno cure :kiss

03 svi 2011, 21:53

Mi imamo pomak-sad kad se upiša u gaće kaže "vidi mama kak sam pišao" :lol , ajd sad bar kuži da je nešto napravio.
Inače ne kaže sam kad treba na wc nego ga i dalje stavljamo samo svakih 1-1,5 sat i tad obavi šta treba-više manje.
Jedino za kakanje kaže da treba ići.

Danas sam ga u vrtić poslala bez pelene, nijedno pišanje u gaće :yess tete su ga kao i mi doma stavljale svaki sat-dva na tutu.

Kandy :drink ;)

LTL kad se sjetim tebe i tvoje DVIJE cure, dvostruko skidanje, pomislim, ako je mogla ona sa dvoje djece,mogu i ja s jednim :dada
Ne odustajemo ovaj put definitivno.

Moram pohvaliti MM koji je prošli tjedan bio s A doma i strpljivo čistio nezgode, presvlačio ga, čak i prao veš.
Stvarno je bio ustrajan i ni na pamet mu nije palo obuć mu pelenu.

preslatka mi je kad oblači te minijaturne gaćice
ah da, kako su slatke te mini gaćice i potkošulje. Mi smo se opremili gaćama i potkošuljama sa likovima iz njegovih omiljenih crtića pa mu je tako skidanje pelena zanjimljivije.
Još i bira koje će obući.

06 svi 2011, 11:57

u vezi tih training pants - ja sam prvo mislila pa šta će nam to, kad je to kao pelena, da ga ne bi zbunilo, a onda mi je palo na pamet da je to super za izać van da mu baš ne curi po nogicama i tako nego ako malo pobjegne da zadrži tekućinu dok se ne presvućemo. i onda sam naručila ove. pa ćemo vidjet kak će se pokazat kad stignu!
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220776460474&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

07 svi 2011, 12:09

mama mia,braaaaaaaaavo :yess
moja lana se probudila usred noći i tražila pišati,nemrem vjerovati,sad se već same skidaju i pišaju na kahlicu,ja ih samo obučem! :luv
Tema je zaključana