Sada je: 01 svi 2026, 10:22.

Generacija 2012. - 2. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2012. - 2. dio

PostPostao/la putnica » 27 lip 2015, 09:16

Ana - kako je D? Je li pala fibra?

Neve - super su mi tvoje nepedagoske metode :lol
I A voli bacat kamencice u more, a kako je nekidan vani bilo ugodno mogli smo jedno vrijeme mirno sjest uz more i bacat ih. E, on je opet na malo drugaciji nacin naucio da treba bit oprezan s bacanjem kamencica - kako bas i ne bira najmanje imam jos uvijek ranu na potkoljenici od njegovog kamena.
Jos mi zna reci tokom dana, iz cista mira - ja sam tebe slucajno pogodio kamenom. To je bilo slucajno!

U sri i jucer nije bio u jaslicama, a jucer je preskocio popodnevno spavanje (na kraju je odspavao oko sat vremena u autu za vrijeme R treninga). A navecer je opet zaspao kasno i rano se digao tako da se bojim kakav ce danas bit. Mislim, ok je uglavnom, ali onda krenu faze kao jutros kad se tek digao - ne znam koliko puta je ponovio onako kenjkavo: "ja nisam bio u zahodu!" (Izbocena donja usna, spustena glava, prekrizene ruke). I onda na pitanje hoce li ic u zahod samo jos spusti glavu i ponovi "ja nisam bio u zahodu!"
:ajme
I cisto da znate - proslo je vise od sat vremena otkako se digao i to ponavljao, ali i dalje nije bio u zahodu. (Ali stvarno i nije)
:nata
(Sad je bar to samo jednom ponovio nakon duuuuge pauze)

A onda je krenulo i s nekom bananom da nece tu jer je sporka, pa je isao oprat, pa je kenjkavo zakljucio da se ne moze oprat, pa sam ja uzela tu, a on drugu i onda je kasnije dosao s kenjlavim pitanjem "ja bi tu bananu. Zasto si je pojela?"

Na svu srecu ipak izmedju postoji i nekenjkavo raudoblje pa se nadamo izdrzat normalno do spavanja. Vjerovatno cemo prosetat do mora.

Neve - A je znao samo iz kontre kad bih rekla da nesti nije lijepo ponoviti da to JE lijepo. Cisto da pokaze malo tvrdoglavosti i svoje volje.
Ali na svu srecu to je uglavnom kratkotrajno i s njim se u principu da bas lijepo sve dogovorit. 90% vremena je bas razuman.

Mi na svu srecu nemamo problem sa zakljucavanjem jer na vratima od kupatila i wc-a imamo iznutra umjesto kljuca samo onu "kvakicu" na okretanje koja se moze bez problema s npr nozem i izvana okrenuti i otkljucati.

A sto se pisenja tice - A me sjetio neve tvog D. Peoslu noc se vrtio 2-3x u kreveticu i onda izasao iz njega i legao na pod. Kad sam isla provjerit bio je mokar. A krevetic suh. Ocito je lijepo izasao iz krevetica jer mu se pisilo, a onda kako mu se spavalo, nastavio spavat na podu (i usput se popisio).
I nocas je opet oko 3 dosao u moj krevet - gacice mokre, a krevetic suh. Opet se samo popisio na izlasku. Ali to mi ne pada uopce tesko (kao mijenjanje cijele posteljine)

Ana - sad vidim. Super za fibru.
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la nevenera » 27 lip 2015, 14:37

ana - kako je temp danas?

putnice- meni tin pere bananu. a damjan skida one niti s nje :ajme :lol isprobat ću kontru :lol

mi smo jutros išli do supernove. i ugledala sam u apoteci cipele za damjana, uletila i kupila
slika
na kraj mjeseca ćemo plakat, ali morala sam uzet
270 kn
damjan hoda na prstima i to nam je veliki problem (kod njega je u pitanju senzorika). strah me da mu se tetive ne skrate. :znoj
lipo drže nogu, imaju iza remečić i ne može u njima hodat na prste

ostavila sam ih po drugi put ikad u igraonici u supernovoj jer sam morala u elipso (kupila sam novi mikser) pa me bilo strah da ne skrše koji aparat. sve u svemu - zvali me nakon pola sata da se damjan tuče :ajme

reče meni damjan da me voli. ono ljudi moji :luv
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 28 lip 2015, 08:42

Ana super za fibru. To je bila neka jednodnevna virozica. Ma i neka je, sad je sve bolje.

Putnice A se prepao, zato ti je stalno i ponavljao da te nije htio. Srce malo. :hug

Neve, ne kuzim, kako mislis da u ovima ne moze hodati na prstima kad je do sad u svemu to radio, bez obzira?

reče meni damjan da me voli. ono ljudi moji :luv 

:luv :joy

Moji spavaju pa koristim malo vremena za sebe. Ali nece jos dugo.
Mm danas roni i nece ga biti cijeli dan, a mi ako vrijeme bude ok ,odosmo do plaze popodne.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Ana2010 » 28 lip 2015, 14:48

Neve, super za ljubavnu izjavu :luv :joy!

Mi smo ok. Valjda je proslo. Jucer mi se cinilo da ni nema temp iako smo oko 6 popodne izmjerili 37,2. Pred spavanje opet nije imao :yess.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 28 lip 2015, 14:56

Liv Tyler je napisao/la:Neve, ne kuzim, kako mislis da u ovima ne moze hodati na prstima kad je do sad u svemu to radio, bez obzira?

ove imaju kruti džon, ala pluto, ne savija se pa ne može savinuti džon i nogu da hoda na prste kao npr s kroksama il drugim sandalama
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 29 lip 2015, 09:36

Jel mu uspjelo? Pokusava li?
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 29 lip 2015, 09:42

u njima ne. ali to su cipele za van. trebam sad nać šlape ovakve

damjan ne prihvaća da je tinu danas rođendan
njemu je sedam godina, ne tri. a tinu je šest. eto. :hahaha
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la putnica » 29 lip 2015, 18:20

Sretan nepriznati rodjendan bratu Tinu!
:rodj

A tebi posebne cestitke na primanju posebne ljubavne izjave! :luv (i nemoj se sad bas do kraja raspametit - ceka te za koju godinu jos jedna :luv).

Meni je A najsladji kad me umilno pogleda: stisne okice i razvuce usta najnjezniji osmijeh :luv (sto je najludje, odnah vidim sebe u ogledalu)
To mi pred spavanje napravi bar 10-tak puta (valjda jer ga pokusavam zaustavit da ne prica i da se umiri pa mi se tako ulizuje i udobrovoljava me.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la nevenera » 30 lip 2015, 16:06

damjan mi je totalno popravio mjesec, prvo reče kako se zove pa još i bari :lol :hahaha

predali smo papire u czss za vještačenje
oprostili se od jaslica

počela sam fotkati damjana kad spava, koje su to poze, nemam pojma kako mu je udobno. :hahaha

došlo nam je da se javimo kod pulmologa 20.7. nagovaram mm-a da idem i ja.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la putnica » 01 srp 2015, 22:44

Nisam vam rekla kako me A prvi put kad je skuzio da idem na pregled (kod gin) kad sam se vratila pitao je li mi doktorica dala bombon. Toliko se sokirao da je neznamnijakoliko puta ponovio "zasto ti nije dala bombon", a ja sam zavrsila sa zakljuckom da zato njega vodim u njegove dr, a ne moje jer njegova da bombon. (Kiki).

A danas je objasnjavao iz cista mira braci i seki "mama ide na pRRegled. Ide vidit kako je MaRRin."
I zadnjih par puta kad se vratim s pregleda gotovo cim otvorim vrata pita: Sto je rekla doktorica? Je li M dobro?
Slatko moje brizno i brbljavo malo.

Sinoc je bio vatromet i gledali smo ga s prozora. Mm i ja smo komentirali kako je to zato sto se otvara hotel (Park).
Danas on prica R o vatrometu i kaze kako se otvarao hotel. R prica kako je i on neki drugi dan gledao vatromet, a A ga pita: je li se otvarao hotel? R odgovara, Ne, mislim da je bilo vjencanje. I onda A pita: Je li se otvaralo vjencanje? (Ponovio je pitanje za redom par puta tako da je R popustio i rekao: Da, otvaralo se vjencanje!
:lol

A upravo nam se cuje kako pjeva Amira (zaboravila sam kako se preziva) na prvoj veceri "San sustipanske noci" i A pita:
Zasto teta ne pjeva kuci? Zasto je isla na Suctipan pjevat, a ne pjeva kuci?
:hahaha
moj kromosom ljubavi

putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la nevenera » 02 srp 2015, 07:09

meni je damjan počeo više pregovarati kako više priča
kad mu kažem da idemo spavati, onda kaže neće spavati. pa mu kažem da idemo u krevet. pa ide :hahaha
onda je skužio da je to isto pa kad mu kažem da idemo spavati odmah ispali- netu tevet :bigno
ja kažem da idemo spavati, pa ide
i tako ukrug :hahaha
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la snowwhite » 02 srp 2015, 07:56

Mene opet na psolu stislo. Ne stignem ništa ništa. A ovi dugi dani me izluđuju jer ako si s djecom vani (a jesam) dolazimo doma oko pola 21, dok ih utrpam sve u krevet i ja sam spremna za njega.
Došli smo s mora u nedjelju eno ga koferi još neraspakirani :ajme al glavno da smo mi jučer bili u kazalištu i likovnoj radionici da djeca uživaju.

Na moru im je bilo fenomenalno. Cijeli dan s mamom i tatom, koji bez obaveza uživaju sa svojom djecom. Prava idilia. Dobro bilo je i ludih momenata ali njih brzo zaboravljamo. :nata
sve u svemu dobro smo se odmorili i nauživali s klincima. Baš je bio fantastičan odmor.
A sada 30 dana prženja u Zagrebu pa u kolovozu opet na bućkanje :joy
Maleni se nije baš opustio u moru, uglavnom ga mi držimo na rukama ili hoda po plićaku. Ali ni more baš nije bilo opuštajuće temperature pa je on stalno bio smrznut. Bit će to ok u drugom pokušaju. Najbolji je kad krene po plićaku pa ode za braćom i u tren je u vodi do brade. Bez rukavića, bez ičega. Onda kad skuži krene nazad.

A u vrtiću krenula neka čudna priča. Spojili su nas u glavni objekt koji ima odvojene jaslice od vrtića i sad je Toma u jaslicama i vani u dvorištu gleda dečke preko ograde. Oni ga dođu pozdraviti pa si šalju pusice. A ujutro kad idu na odvojene strane Toma je tako tužan, evo već 2 dana ujutro plače. Jer on je sada spojen sa malima iz tog centralnog objekta a bolje poznaje stariju ekipu iz svog vrtića. A valjda će se priviknuti. Nema nam druge. Do kraja mjeseca ide tako :/
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Liv Tyler » 04 srp 2015, 09:09

Putnice on je to R progovorio? :joy
Moja M mislim da pokusava ali jos nije zapravo. Vidi se da drugacije formulira to slovo sad u rijeci, ne izgovara ga vise kao L ali jos nije prelomila reci R.

Neve smjesan je D.

Snow di ste vi na moru?

Od nas se konstantno samo J kupa jer on ide u skolu za neplivace, a mi ostali smo vecinom bili samo u plicaku ili na plazi. Bas je bilo hladno more. Nadam se da ce zatopliti jer se M nece bas okupati onda.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 05 srp 2015, 07:01

koma mi je spajanje vrtića. to i kod nas rade ali mi možemo iskombinirati da ne idu 7 i 8 mj.

ja sam od jučer dobila novu titulu - mamica :hahaha mm je tatica

mm je jučer išao sam s dečkima na plažu jer je nikša zaspao oko 16. ja sam ga išla buditi oko 18, tko zna do kad bi spavao
za noć je onda zaspao u 21 a i ja s njim jer sam bila pospana
upalila sam klimu i baš je bilo ok

na plaži su napuhali luftić pa je damjan skakutao oko njega. on se okupa do vrata u plićaku ali ne ide dalje.
kad sam ga prekjučer odvela u duboko, držala sam ga u naručju opet je vikao: ja idem domaaaaaaaaaa, neću u moreeeeeeeeeeeee, ti si duda (zločesta), vrati me nazaaaaaaaaaaaad! :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Iva15 » 05 srp 2015, 11:22

I mi smo jucer bili na moru. P se grčevito drži za MM-a i ne pokazuje baš volju za plivanjem. Onda sam i ja išla u vodu, mislila sam da će se malo oslobodit, lani na kraju ljeta je malo plivao između mene i muža, ali nije htio. Mislim si da si vidi kojeg frenda iz vrtića kako pliva da bi se možda malo opustio ali ko to zna. A dobro, nije da nam se žuri nekamo, plivat će kad bude htio. Sad mu je zanimljivije bit u parkiću na plaži. Danas ćemo stavit bazen ispred kuće pa će se tamo brčkat.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Ana2010 » 05 srp 2015, 12:38

Pozdrav!
Stalno citam, malo pisem :/. Nemam volje nizasto od ove vrucine, a i djeca ne idu vise u vrtic pa imam manje vremena...
D se u moru drzi plicaka, šeta, ne pliva :).
Sinoc smo bili s mm na nekom folklornom dogadjaju. Oni su se do kraja veceri i previse opustili i jurcali bez prestanka. Bome su i pojeli dobre porcije besplatne klope. Dosli smo doma poslije ponoci. Jelena je zaspala u autu, a D nije! Ful se razbudio, vozio traktor po kuci. Mm je jos skoro sat vremena bio s njim dok je zaspao.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Iva15 » 05 srp 2015, 20:48

Meni neki dan šalju sliku od P sa nekog rođendana kako tamani pršut, kao da nije jeo 3 dana :ajme
Mi smo se pomirili sa tim da se odlazak na spavanje pomaknuo na 21,30-22. Em je veći, em je ljeto...nadam se da će po zimi opet bit malo raniji :lebdi

Meni će P ostat u 8-om doma, planirala sam tako jer sam ja doma, a na kraju ispalo da će u 8-om baš i zatvorit vrtić jer će zatvarat neku terasu šta imaju. Dežurni vrtić mi je 20 km od mene tako da nema šanse da ga tamo vodim. Mislim da radim nebi imala izbora. Samo šta mi se čini da će mu bit malo i dosadno jer po ovim vrućinama nemamo di nego skrivat se u kući. Ali vidjet ćemo. Pozvala sam opet nećakinju da nam dođe na tjedan dana, pa da se malo zabavi sa njom.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la putnica » 05 srp 2015, 23:40

Kod nas su standardno dezurstva u vrticu i jaslicama od 1.7.-31.8. Tada se sve seli u centralni objekt (nama je dalje+ sto treba proci tunel), ali otkako smo prosli traume s najstarijom samo jedan mjesec, jedno ljeto (nikako se nije navikla ni na ceste izmjene teta ni popodnevno spavanje i svako jutro je plakala) odlucili smo iskoristit povlasticu sto je baka s nama i vise ih nikad nismo vodili na ddzurstva.

A je jucer dozivio skok sto se tice mora. Prvo je standardno sjeo na sugaman udaljen od mora bar 4-5 m i nije se usudjivao ni dignut, a kamo li napraviti koji korak. Da bi jucer zavrsio trceci po plicaku dok ga more prska i utrcavajuci u more, meni i zagrljaj tako da smoci "cak i mudantine (kupace)" i cak je nekako prihvatio da one mogu bit mokre. I skakutao je u plicaku (do struka) drzeci me za ruke.
:nesvist
A danas nastavak - igra se opusteno po plazi i u plicaku, a cak je u jednom trenutku prihvatio i stavio rukavice i htio sa mnom plivat do bova :nata
Dobro, to jos nismo, ali se opustao i plivao s rukavicima dok sam ga drzala samo za ruke ili ispod pazuha.
:joy
Sad se vec veselim buducim kupanjima.

Da, liv - on vec neko vrijeme govori ili rolajuce ili cisto R - kako.kad i kako u kojoj rijeci.
Cesce od ispustanja R koristi J umjesto Z.
(Ps tako nekad treba na jahod i sl.
moj kromosom ljubavi

putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la snowwhite » 06 srp 2015, 07:47

LIv mi smo ti u blizini Crikvenice. Kuća nam je na super mjestu pa smo izdvojeni od turističke buke i vreve. Rodna kuća moje none <3

Ovaj vikend smo također proveli van grada. Mislim da bi umrli u Zagrebu kako mi se čini. Na selu, malo van grada i još malo na brdu imamo vikendicu. Tamo je milina. Ona je još u izgradnji i imamo posla preko glave ali mic po mic. Sve s klincima odrađujemo pa pomalo.

Sutra mi najmlađe dijete ima 3. rođendan :shock Kud to vrijeme ode?!

Još večeras radim tortu. Radit ću modificiranu fererro tortu :liza iako sam na dijeti morat ću probati :mrgreen
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Liv Tyler » 06 srp 2015, 14:09

Super svima!

Snow sretan mu rodjendan!

Mi pokusavamo nagovoriti M da se napokon okupa u moru, sto nam bas i ne ide od ruke.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 06 srp 2015, 14:32

putnice- odlično za kupanje :joy

moj ulazi u more, stalno je u plićaku ali neće da odlijepi noge od dna. tj ne ide dalje od koljena. legne i uroni cijeli ali ne ide dalje
ja ga odvučem ali nije mu drago

nikša konačno spava u "uobičajeno" vrijeme pa ćemo i mi danas s dečkima na plažu. kitovi dolaze :hahaha
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la putnica » 07 srp 2015, 00:03

Snow - sretan rodjendan tvom najmanjem, a zapravo velikom djecaku!

(Da, kako to vrijeme proleti)
moj kromosom ljubavi

putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la Iva15 » 07 srp 2015, 10:42

Snow, sretan rođendan tvom najmlađem dečku :rodj
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la nevenera » 07 srp 2015, 12:26

sretan rođendan snowinom velikom frajeru :rodj
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 07 srp 2015, 13:22

Jucer je B bila vise u moru nego M. Ali mi je na kraju bilo zao da se ne okupa sam sam je unjela u more. Ono, do koljena samo. I sjela sam na pjesak, a ona je vristala ko da je derem. Cijela plaza je znala da se M okupala. :lol

Valjda ce biti bolje. Na kraju je ipak bila seetna sto je cijela od soli.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Iva15 » 07 srp 2015, 13:26

Bit će da su sad svi u nekoj fazi da ih je strah, da se nebi kupali. Vjerojatno je lakše i kad si redovito na plaži/u moru. Mi nismo baš redoviti.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Liv Tyler » 07 srp 2015, 13:33

Ima i do toga, sigurno. Ni mi nismo bili bas redoviti jer bi ili imali neke obaveze ili je hladno ili jak vjetar, ...
Ali valjda cemo sad krenuti.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 08 srp 2015, 20:51

kod damjana je više pitanje senzorike ali tin je imao taj period kad nije volio ali je zavolio. sad neće iz mora
the circle of life.
prvo se ne mrdaju pa bi da se mrdaju a onda bi da miruju. pa ne pričaju pa bi da pričaju pa bi da šute.... it ako redom :lol
nikša je za sad antiprotivan ali bude se i on opustio
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la crna ofca » 08 srp 2015, 23:38

Čitam vas, ali mi se ne da nabadati po mobitelu da nešto napišem. Djeca spavaju, a ja se dočepala kompa i osvježenja pa bi mogla koju i napisati.

Sretan rođendan Tomi (s malim zakašnjenjem). :rodj :rodj

Ne mogu vjerovati da su već tri godine prošle. I M ovaj vikend slavi rođendan i strašno je uzbuđena. Stalno priča kako će imati tortu s Mini i nabraja tko će joj sve doći na proslavu. Ove godine odustala sam od sto proslava tak da smo organizirali roštilj na otvorenom s frendovima i familijom. Nemam živaca ni vremena za nakuhavanje tri ručka i čišćenje nakon toga. Vidjet ćemo kako će ova verzija proći. Tko preživi pričat će ;)
Bila sam na sto muka koju tortu napraviti i onda sam se odlučila za najjednostavnije varijante. Jedna lchf čokoladna za moj gušt i druga čokoladna za ekipu. Moram priznat da sam pravilno razdijelila :hahaha A i različitost okusa je na zavidnoj razini. Ako mi se bude dalo možda zamutim i treću. Čokoladnu :liza

M je još ovaj tjedan u svom vrtiću, a nakon toga ih sele u centralni objekt. Mislim da ću je u osmom mjesecu ispisati, ako je moguća ta kombinacija, jer od 9 mjeseca kreće u novi vrtić, a u osmom će biti doma. Tih par sto kuna dobro će doć iscrpljenom kućnom budgetu.

nevenera je napisao/la:prvo se ne mrdaju pa bi da se mrdaju a onda bi da miruju. pa ne pričaju pa bi da pričaju pa bi da šute.... it ako redom

tako nekako :hahaha
Expresička 2012 slika zimski mirišljavko 2015 slika
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la snowwhite » 09 srp 2015, 08:04

hvala na čestitkama :kiss
lijepo smo to proslavili. JNoš u subotu feštica.
Dobio je like a bike. Pun pogodak :srca

ofco selite??
Možeš ju ispisasti sa 1.8. ali nije na odmet ranije najaviti da ti ne bi ipak poslali uplatnicu. Daj si zadatak da to riješiš ovih dana. Tako su barem meni preporučili jer ja školarca ispisujem s 1.8.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.