Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2009. - 2. dio

26 lip 2015, 20:23

otpala je tinu i mliječna dvojka. :shock
stiže opet zubić vila :lol

26 lip 2015, 21:16

Saljemo vibre ozdravilice svima bolesnima.

A Ena vi s R nikako dokuciti sto mu je. Nadam se da cete to uspjeti rijesiti da se vise ne patite svi skupa.

Danas odradili skolu plivanja ujutro, a odmah iz jedan deckic imao proslavu rodjendana. Koja je to fora bila proslaviti na plazi.
Mi smo popodne isto itisli do plaze i J se bas iskupao. Njemu jedinom nije bilo hladno i okupao se svaki put dok je cekao nekog od nas da bi usli. Mi na kraju odustajali, a on se iskupao. Bas je gustao.

Ide to Tinu s tom izmjenom zuba. J tek promijenio dvije donje jedinice.

26 lip 2015, 21:36

Sta ce donijet zubic vila?
Nama se jos nista ne klima, ni priblizno.

Liv, super za proslavu na plazi. Tak smo i mi prekjucer na Murteru. U plaznom kaficu kompletno kak treba - torta, svjecice, vatromet, pjevanje Sretan rodjendan... Bas fora atmosfera :dada

27 lip 2015, 14:40

zubić vila nosi po 5 kuna. kovanicu medvjeđu
i dobro da je tako jer kako je krenulo bi bankrotirali brzo :lol

napravili su mi tortu od kartona za roćkas. ja sutra radim torte.
morala sam mikser kupit, pukao mi je. dobro sam se sjetila na vrijeme :ajme :lol
uzela sam neki tefal s posudom, 400 kn. valjda će bit ok.

27 lip 2015, 20:28

Ivona proplivala :joy :rodj

proplivala je ona i krajem prošlog ljeta, ali zaboravila je tako da je ovaj tjedan išla s rukavicama. Danas popodne probala bez i odmah skužila. Sad bar imamo cijelo ljeto da utvrdimo gradivo :)

28 lip 2015, 07:26

:joy bravo za plivačicu

ja sam se ustala. gledamo se mikser i ja. ko dva kauboja u dvoboju :hahaha

28 lip 2015, 08:29

Sreco, pa da, bas super atmosfera na plazi. To i je J htio, ali meni se cinilo beze. Sad vidim da im je bilo zabavno.
Samo bi trebalo donijeti tamo sve ono cemu ne smeta vrucina da se ne rastopi. Odraslima kava, eventualno. I jedino ne znam sto bi s tortom.

Super da je proplivala.
Pliva i J ali eto, nadobudna mater mu odlucila uplatiti skolu za neplivace, nek malo udre temelje. :lol

Neve pa amo ubaci sastojke u tu zdjelu pa nek sef sam odradi posao. Ne gledajte se. :hahaha

28 lip 2015, 10:35

jutro!

sreco super za plivačicu :joy
neve, jel sad već miriši iz rerne?

mi smo se probudili svi prehlađeni :znoj M je još sinoć dobio neku laganu temperaturu kad smo došli iz gostiju, samo odjednom, a mene u noći uhvatilo šmrcanje i sva sam ko isprebijana. u petak smo se možda malo preforsirali, išli smo biciklima preko pola grada, uz Dravu, pa na piknik u tvrđi, pa na osječku ljetnu noć, a vrijeme promjenjivo, na biciklu se preznojiš ni ne osjetiš... vidjet ćemo kak ćemo sad, samo da njega ne uhvati neka temperatura ozbiljna, evo ga još spava, seka i ja gledamo Mašu, a tata naravno u firmi :roll
još smo i tortu naručili u petak navečer, Spiderman je u điru :lol sav je u rođendanu, torta od kartona za vrtić je pri kraju, sad samo da mi ozdravi da može pozivnice nosit u vrtić :dada

28 lip 2015, 11:19

Pozdrav s plaze!
Ribica pliva kao velika. Jako je ponosna na sebe. A ja jos vise, prava velika curka :luv

Neve, jel kolac gotov? mozemo doci na degustaciju ;)

Latice, saljem vibre ozdravilice ~~~~~~~~

28 lip 2015, 12:16

Latice, i ja se pridružujem tvom stanju, jučer me počeo boliti zub do te mjere da me cijela vilica bolila, a sinoć sam čak i temperaturu imala. Jutros nema fibre ali zub boli, a kod nas naravno da ne postoji dežurni zubar za vikend pa ćemo ćekati sutra da vidimo što dalje , najvjerojatnije će biti najprije antibiotik pa kad se stanje smiri će se nešto moći napraviti.
Neve, tko je pobijedio, ti ili mikser?
Izgleda da nam se ljeto vratilo u punom sjaju, već je vruće.
Srećo bravo za plivačicu!

28 lip 2015, 14:33

SN - slobodno dođite, bude valjda ukusno. o izgledu nećemo :lol

ena - mikser je čudo. ono, radi sam. čudo i gotovo. :lol

28 lip 2015, 15:51

neve taj mikser mi je san :le Moram biti jako dobro da mi ga mm kupi :hahaha
Kod nas jos nema ljeta. Evo neki gadni oblaci stizu, pa su klinci izasli s mm-om van dok nije pljusnilo :ajme

Bravo za Ivonu :joy

Mi takodjer prehladjeni, jedino se mm drzi kao cvrsta stijena. A bome, nepamtim kad sam i ja zadnji put bila prehladjena.

evo kise :whew

29 lip 2015, 09:20

evo mi smo bolje hvala Bogu, M je jučer bio Ok, popodne mu je opet malo došla temperatura do 38, ali je sama pala kasnije i noćas je bio isto Ok, jutros je ostao spavat, danas će ostat doma...

malo ću sa sekinog kopirat:
inače, mi smo jučer bili doma jer je svako malo neki pljusak tresnio, a i mi smo bili poluprehlađeni. išli smo samo ručat do svekija. spremili smo kuću, sve je cura pomagala, briše maramicom pod i govori mi: nemoj tu ic, tu je moko, mojas pazit! :lol onda smo presložili dječje ormare, crtali vodenima, mijesili plastelin i igrali se koječega, recimo i doktora - ona kaže: zini jako i onda sama jako zine i tako sam skužila da su joj petice izašle :lol baš smo uživali nas troje i njih dvoje su se isto lijepo igrali zajedno, sve više se tako zajedno igraju kad su raspoloženi, seka sve sluša i prati, a veliki je prepun, ali prepun ideja :srca

danas je i sunce izašlo, iako je vrijeme baš bezveze općenito. u jednom danu bude vruće i hladno, i to po nekoliko puta. i ono - odjednom moraš sva svjetla popalit u pol bijela dana, u drugom sve sjaji ko betlehem, hodam i gasim svjetla :dunno

vidim jutros da će grčka bankrotirat? ja stvarno vijesti ne pratim :ajme

29 lip 2015, 09:34

Sretan rodjenda Tinu!!

Sreco di ste vi na moru, nisam ubrala?

Moji se podizali, moramo marendati pa J odvesti na trening.

Jucer smo bili na plazi, dvoje starijih se okupalo, mi ostali bas i ne. Meni opet bilo hladno. :ajme

29 lip 2015, 09:39

ajme ja zaboravila :ajme

Sretan rođendan Tinu :rodj :rodj :rodj i puno pusa i zagrljaja :kiss :kiss :kiss

29 lip 2015, 09:41

hvala cure

torte napravljene
ova od sira se čini ok.
ova čokoladna - koju sam radila masu puta - krema se nije baš stisla :ajme pa moj sinko :roll stavila sam šlag okolo i glumit ću iznenađenost kad idem rezat a ono bude mekano (sve je kuhano i sve, možda je do frižidera, ne radi najbolje, a možda je do mene, ni ja ne radim najbolje :hahaha )

jutros je otišao s tortom od kartona u vrtić.
doma će oko 15 kad ga mm pokupi. dolaze sveki s unučicom od nas tad, pa će onda u kino mm i tin a možda i unučica oko 18.

javim se poslije, odoh čistit :liza

29 lip 2015, 10:00

Tin, veliki dječaće, sretan ti rođendan :rodj
Ma neve ne brini za konzistenciju tortre. Pa imate doma žlice :)

Srećo, super, super za plivačicu! Bravo! :joy
Vi ste dosta na moru pa može vježbati.
Vita inaće cijelu godinu planira rođendan :lol

Super su vam ovi rođendani na plaži. Stvarno fora.

Ovaj tjedan nam bude veselo. Svaki dan drugoj baki.
Idući će biti malo bolji jer mm ide na go.
Ja tek 20og. :nesvist

Nama se hvala Bogu još ništa ne klima ali isto je običaj 5 kn

29 lip 2015, 10:03

Tinu sretan veeeeliki šesti :rodj :kiss :buket :joy

Pa lijepo će proslaviti svoj dan, prvo malo u vrtiću, onda doma i još i kino. Baš fino. A najvažnije od svega da su torte uspjele :lol Doći ćemo mi u srpnju na go opet pa možeš reprizirat ovaj čiz ;)
Inače, da se malo pridružimo slavlju, moja starija danas ima imendan :) šalim se, ništa mi to ne slavimo, ali tako pada.

Mi jutros krenuli u 04:30 s mora i bili na rotoru u 07:05 :shock dva i pol sata. predobro. ubuduće ću uvijek tako ići, nigdje nikog.

Liv, svekiji žive na Viru.

Zvala curke maloprije, uživaju s bakama. Neka, treba malo odvojenosti, zdravo je to zapravo.

29 lip 2015, 10:19

Sretan rodjendan Tinu :rodj

Uf onda moj ima dobru zubic vilu : ajme ja i za 10 kn mislila da je malo, pa dodam i pastu i cetkicu. Od iduceg zuba ima da bude samo medo :)

Nebrini neve za tortu,bitan je okus. Tako meni neki dan nije ispao kolac kojeg pravim malo malo, pa sam ko fol okrenula pricu kako se jos nije stegnuo jer je tek nedavno napravljen :) Ali pojeo se dok si rekao keks

29 lip 2015, 12:06

da vam na brzinu :mah!

neve, sretan rođendan Tinu :rodj :kiss!
latice, super što ste bolje. nadam se da ćete uskoro biti o novi :hug.

moji su u vrtiću. od 01. do 31.07. ćemo im priušti godišnji odmor, a meni godišnji umor ;).
nadam se da ćemo uspjet otić na plažu popodne. J i ja smo išle kratko u sobotu pa nas je ulovio pljusak :shock. ja se nisam još okupala ove godine, nije mi još dovoljno toplo more.
jutros sam dugo po gradu obavljala svašta nešto pa se moram napokon primit nekog posla doma, niš još nisam...

30 lip 2015, 08:59

M je danas u vrtiću, srećom ništa se nije novo pojavilo, a temepraturu više nije imao, možda je stvarno bilo malo i od umora i svega.
išao je sa sekom i dadiljom vratit bobe u trgovinu pa im je kupila čips za nagadu, ajme što su bili sretni :lol

mi smo jučer bili jako vrijedni, sad kad nemamo popodnevnih aktivnosti odjednom imam dojam da imamo svo vrijeme svijeta i uopće ne znbam šta ćemo više radit. jučer smo sredili dvorište, punu veliku vreću za zeleni otpad smo natrpali granja, trave i sl. čak smo oko kuće, imamo uz dvorište jednu malu ulicu jer smo na uglu i tu nam već trava počela rast uz cestu, to sve počupali, i lopatom postrugali zemlju i pomeli. nas troje, moji vrijedni pomagači su stvarno vrijedni i što je najluđe naprave posla, jako su bili veseli da radimo :lol nevečer su ih svekiji uzeli na sat vremena, ja sam se nakon ne pamtim koliko vremena potuširala bez počasne straže pokraj kade, sve ne mogu sebi doć od šoka :lol

neve, čekamo izvještaj :nokti
ana, odmori se malo :luv
sreco i ja mislim da je zdravo malo se odvojit, i njima i nama, taman da se zaželimo jendi drugih :mrgreen

nama se još nijedan zub ne klima, ništa ...

30 lip 2015, 16:02

jučer sam tina jedva i vidjela
ujutro je nosio tortu u vrtić od kartona. slikali su se. dobio je čestitku- zbir slika od druge djece, ala mini slikovnica s radovima
i gledam ja to i vidim svašta, od tri crte i dvije točne preko moneta i picassa, ima svega :lol
doma smo puhali svjećice, malo se crtalo i onda su mm, tin i nećakinja išli u kino. 200 kn, 3 karte i popratni program, mm ostao :shock
ovo mu je prvi put da ide on, a ne ja.
tin je prezadovoljan bio, i tortom, i poklonima, i kinom.... sve za 5
danas se oprostio od vrtića

vremena ćemo sad imat na pretek, što jest, jest

30 lip 2015, 18:41

Tinu sve naj naj za 6. rodjendan!! Mi se vratili s RABA u nedjelju ponoci. Leon je zaspao u autu, obucenog smo ga samo prebacili u krevet. Ujutro mi se odmah pozalio kako nije u redu da ne spava u pidzami :lol .

Na moru se nakupao. Njemu nije nis hladno, salo ga grije :mrgreen .
Isli smo u ljetni kino na Inside out, super crtic i super dozivljaj filma na otvorenom.

Sad smo u Zg jos dva dana pa opet picimo na more.

01 srp 2015, 11:08

Mi svi uživamo.
Cure na moru, ja u Zg.
Jučer sam ostala duže na poslu, u miru sve završila. Onda sam se našla s mm u meksičkom na ručkovečeri. Zatim otišla na pedikuru i onda sjedila s frendicom na Cvjetnom i uživala u hladnom Somersbyu. Divota :zivili I danas ću slično :p
S druge strane, curke se zabavljaju s bakama na moru. Čujemo se jednom dnevno da mi sve ispričaju. Drago mi je da mogu tako ostati bez ikakvih problema ni za njih ni za mene ni za onog s kim ostaju.

Tanja, koliko ostajete na moru?

Neve, da to kino je skupo. Tj, kino je još ok, ali onaj blesavi meni s igračkom za 40kn je bezobrazluk samo takav. Mi idemo u naše kvartovsko kino ili srijedom ili vikendom na matineje. Tad su karte po 20kn. Cure imaju one junior kartice pa dobiju gratis male kokice tako da nas kino izađe 60kn za nas tri (mm najčešće ne ide).

01 srp 2015, 11:19

tanja, čula sam super preporuke za taj inside out ;)
sreco, joj blago ti se. ali doći će i mojih par takvih dana :lol sljedeći tjedan mi je mama tu s klincima, a onda idu na tjedan dana s mojima na selo. imam u planu sličan scenarij ko ti, polako s poslom, pa ručak gdje mi padne na pamet, pa onda - NIŠTA :lol

mi jučer podijelili pozivnice u vrtiću ;) navečer idemo čitat priču u krevet a M kaže: ja ne bi čitao, ajmo mama rađe pričat o rođendanu :lol

mm i ja smo mu mislili kupit tablet za rođendan :dunno idemo dugo na more, pa samo mislili dok seka zaspe i ne smije bit na vrućini bolje da se malo s tim zabavlja nego da gleda crtiće, možda bi mu stavili neku igricu edukatvinu ili nešto da malo uči slova i tako nešto ... a ako bude išao na Helen Doron od jeseni, onda će mu isto dobro doći jer oni imaju neke takve sadržaje interaktivne - knjiga i tablet u kombinaciji ... ne znam ni sama, dovumim se, ali mislim da ne bi bilo loše ...

01 srp 2015, 11:32

Mi imamo jedan kućni tablet koji svi koristimo. Ja u dogovoru s njima skinem igrice, ne dam im lozinku da to rade same. Vrijeme provedeno na tabletu još nismo počeli ograničavat jer ne pretjeruju. Ako se i dogodi da malo zaglibe, uzmem ga i gotovo. Ne drame.

Latice, kakvu mu tortu radiš za proslavu?

01 srp 2015, 11:53

uzmi mu tablet. imaš besplatne app- sunčica. edukativne. meni su odlične.

ja sam danas bila na poslu
mm uspavoa nikšu, nahranio. ma sve odlično
nikša je kasno zaspao pa još spava
tin i ja smo doma, damjan je s mm-om kod logopeda
ja idem kod pedikera u 14.

01 srp 2015, 12:43

neve, nije ti loš taj posao kad si već doma :P.
ja sam jučer bila kod pedikera, ful rijetko idem - nisam bila od prošlog proljeća.
od danas mi djeca imaju GO od vrtića. već vidim da će meni to biti godišnji umor ;).

latice, tablet je ok ideja za vas jer sam sigurna da ga neće smjeti previše koristiti, a kamoli nekontrolirano ko neka djeca :rolajz. ja J zasad tu i tamo dam da nešto odigra na mom laptopu ili na iphonu (tu imam samo app Lino).

srećo, super, uživaj :)!

01 srp 2015, 12:51

Ana, sad vidim, pa nemaš ti još puno do poroda, brzo će to. Jel dolazi seka ili braco? Šta kažu klinci?

01 srp 2015, 13:16

Da, brzo će to... Braco stiže :luv. Meni je iskreno bilo svejedno ovaj put. Jednako bih rado i curu i dečka. Jelena je htjela seku, ali sad se već navikla na saznanje da ipak stiže još 1 braco. Vesele se oboje :srca. Vidjet ćemo kako će bit kad se rodi :znoj.
Tema je zaključana