Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2014. - 2. dio

18 stu 2015, 10:16

Neve :kiss

Dobrodoslica ostalima!

18 stu 2015, 23:37

napravila sam dvije torte. jednu čokoladnu i jednu voćnu. za roćkas u petak. nikša se probudio jednom. pocicao i spava. idem i ja sad u krpe.

20 stu 2015, 00:33

Evo da se prijavimo i mi ovdje. D i N su mrvice po veličini, ali su veoma spretni i napredni motorički. D je prava cura, priča svašta ali najčešće zove: Mama! Mamita! i jako je vezana za mene. Još sisa i čini se da neće skoro prestati. Voli jesti finger food, piti iz čaše, ali borimo se za raznovrsnost. Zna gdje je oko, uho, sika, gdje zeko pije vodicu, gdje D pije mlijeko, da ljubi, da puše puse, da maše prstom i kaže: Ne, ne! Nepovjerljiva je prema drugima, ali ima izuzetaka. Najviše voli kopati zemlju, kad ima priliku.
N je pravi dečko. Obožava starijeg brata i tući mlađu sestru. Inače je jako snažan i penje se gdje god stigne, pije AD od 6. mjeseca, sad jede najviše kašasto, i slatko. Zna se sam uspavati, uz pomoć dude i tetra pelene. Ima problema sa učestalim upalama uha, pa se pratimo. Danas smo radili timpanometriju i nije dobar nalaz. Vidjećemo šta će biti kasnije. Nadam se da neće biti potrebno da ugrađujemo cijevčice... Zna i on svašta ali je dosta više fizički tip nego verbalni. Kad se naljuti lupa glavom o pod, ili tuče osobu koja ga je naljutila. Voli ljude i ne boji se stranaca.
Posljednje vrijeme nemam mnogo vremena. Još sam na porodiljnom do 3 mj. sljedeće godine. Krenula sam na fitnes ujutro i zadovoljna sam rezultatima. Imam više kondicije i primjećujem da se počinjem zatezati.
Radujem se pisanju na ovom topicu, jer iako sam "iskusna" majka, uvijek mi dobro dođe neki savjet, jer me ovi malci testiraju na svakom polju.
Eto, to je ukratko za predstavljanje...

20 stu 2015, 09:16

Tulip, mislim da nema tako iskusne majke koja bi se lako nosila s dvojcem kao što su tvoji N. i D. :klanja Neki dan mi je sestra poslala sliku s moba na kojoj je fotkala moja dva hahara i ubacila neki efekt da se zrcalno preslikaju pa ih je istalo 4 na slici :mrgreen Uz pitanje "Što da ih imaš toliko?" Moj odgovor je bio da onda mogu samo " :loce " Hahaha.

20 stu 2015, 11:58

tulip :kiss ti si tata mata odnosno tata mamata od formata :mrgreen

ja sređujem zadnje sitnice, danas i sutra slavimo roćkas.
prvo stavljanje leptirke je super prošlo no danas nije baš :lol

20 stu 2015, 12:39

Tulip većina nas jedva na kraj izlazi i sa jednim haharom a kamoli sa dva, svaka čast ;)

Nevenera kod vas veselo onda ovaj vikend.
Neka ide sve po planu :rodj

Kod nas je novo to da je cura prespavala noć u komadu i to od 22-08. :nata
Ja sam je oko 7 išla gledati i pipati da vidim jeli sve u redu :lol Ali nije se noćas ponovilo naravno.

20 stu 2015, 12:49

meni je nikša koma noću. ali eto. jedan od trojice. što ćeš :lol

21 stu 2015, 00:43

Hvala, curke! Još ću i sama povjerovati da sam super mama. :hahaha
Moji ne spavaju cijelu noć. D sisa non-stop, a N ima barem jedno buđenje da jede (tj. kad ga ne muče uši ili zubi).
Moram im kupiti neke čizmice za ovo vrijeme što dolazi jer, naravno, nijednom ne odgovaraju veličine od starijeg brata. :ajme Da, juče sam zaboravila pomenuti da imam i sina od 5+ godina (kako to on voli reći). Kakva majka :ajme :nesvist

21 stu 2015, 11:02

jutro cure (makar, dižem se oko 6 i ovo mi je skoro vrijeme za ručak :hahaha )
jučer je sve dobro prošlo, nadam se da će danas isto tako
pomakla sam roćkas bila s 15 na 16. i ok je bilo. nikša je u 17.30 već počeo malo cendrati jer mu se spava
išao je na kraju spavati kad i inače, oko 18.30. nije mu smetala buka. buđenje kao i inače u 6.
sad će odvaliti od 1,30-3h.
nije nešto doživo roćkas ali su mu se jako svidjeli pokloni.

22 stu 2015, 00:01

Ajme, ajme već smo tu :nesvist
M je slavila rođendan 17.10. Ona je službeno nedonošće, no
toliko sitno dana joj falilo da ja i ne razmišljam o tome tako. Srećom nemam niti razloga.
Inače je ko i Nikša, jako, jako vesela, voli ljude, nikada se nije rasplakala kad
bi se netko nepoznat približio kolicima i sl. što uglavnom djeca znaju imati tu fazu.
Puzi, hodanja nema na vidiku. Diže se uz namještaj, premjesti se korak ili dva no to je sve. Voli stajati pogotovo ako je neka muzika negdje, onda pleše. I inače sve što svira ili zvoni ili ispušta bilo kakav zvuk nalik muzici je zakon. Ima ksilofon od starije sestre i to joj je jedna od omiljenih stvari. Voli i čarape. Obično dođe do sušilice izvuče pola veša dok ne nađe neku soknu i onda je u stanju pola sata njome mahati.
Jede pa recimo dobro. Vjerojatno bi netko drugi bio prezadovoljan, no ona nas je razmazila u početku dohrane kada je kako je rekao moj tata bila u stanjui masnu krpu pojesti :mrgreen No sad je ipak malo drugačije, neke stvari baš i neće, neke probrlja, al u globalu jede ok. Ima osam zubića.

Noću trenutno dobro spava. Recimo od devet navečer (s tim da se obično probudi vrlo brzo, za nekih pola sata no začas ju uspavam nazad, što pripisujem prevelikom umoru obzirom da spava samo jednom tijekom dana) do pet ili šest ujutro, onda cica i najčešće odspava još sat i pol ili dva. Po danu najbolje vani spava u kolicima. Onda se skupi i dva sata sna, doma baš i ne više od sat vremena.
Najveći problem mi je trenutno što ne zna sama zaspati (osim u kolicima vani ili u autu) Mora imat cicu. To me frustrira i oduzima mi jako puno vremena. Obje starije cure spavale su same i zaspale same od početka. Ova gospodična spava samnom i nasisava se ponekad i po 45 minuta prije nego zaspi.
Govori mama, tata, daj, paoe/palo je, mjauče ko mačka i laje ko pas.

Pošto mi je ona treče dijette, imam dve cure od 10 i 14 godina, mi ostajemo zajedno uživati još ovu godinu, a za dalje ću još vidjeti.
Inače nisam baš sudjelovala u nikakvim generacijskim topicima, ne leže mi baš, pa vidjet ćemo kako će mi ovaj ići... :gace

22 stu 2015, 11:42

meni su generacijski super, vidim da je svima isto :lol pa mi je lakše

drugi dan roćkasa gotovo
zadovoljna sam kako je sve prošlo
nikša opet zaspao u 18.30, po svome.
dva dana mi ej uspjelo da spava po 1x 9.30-12,30. to bi mi bilo ideal da se tako nastavi
dečki su već s oko 6-7 mj imali samo to jedno dnevno spavanje

dobio je divne poklone
meni se svidjela jedna knjiga uspomena, od rođenja do pete godine.
to je više za mene :lol

22 stu 2015, 12:23

Iina slične su nam cure u papanju i plesu.
Moja je počela dohranu savršeno, sve je jela, i ono što ja probala nebi. Sad malo bira ali prema starijima kakvi su bili sam super zadovoljna.

Nevenera, sad odmaraj od rođendana malo ;)
On ide spavati u 18.30 pa do jutra?

Ja se sve više razmišljam da joj ukinem i ovo jedno dnevno spavanje jer me izludi sa uspavljivanjem naveče, to traje i po sat, sat i pol.
Leži ona u krevetu kraj mene ali se vrti, dubi na glavi, priča...ja izgubim živce nakraju.
Popodnevno spavanje joj je oko 13 i spava do 14-14.30 i mislim da je malo, ali svejedno nikako zaspati oko 21.30-22

22 stu 2015, 12:39

SonjaV je napisao/la:On ide spavati u 18.30 pa do jutra?

da, tako su i stariji. spava do negdje oko 6-6.30 ali se budi. i to često. odspava do negdje 21.30-22 pa se budi svako malo
damjan ide u krevet u 19, a tin iza njega, oko 19.30

22 stu 2015, 23:00

Znam ja odprije da tvoji idu rano spavati i zavidim ti opako...
Meni je samo najstarija išla tako oko sedam pola osam spavati i to negdje do dvije godine, onda je i to otišlo na devet.
No itih devet je meni ok, samo ne kasnije od toga.
I sad kad su starije, kad je škola ujutro ja ih potjeram u devet u krevet.
Srednja i zaspi brzo, za ovu najstariju ne znam, ne kontroliram ju više, al čini mi se da ona dugo u krevetu neš prčka, sluša muziku,...i ne sviđa mi se to.
Ja sam uvjerena da je spavanje do ponoći najvažnije i da se u tom periodu čovjek najbolje odmori.
Bojim se da će M. malo spavati i da će ići sve kasnije. Najmanje i najlošje spava od sve tri, najduže može izdržati budna. Meni su starije cure spavale dva puta po danu mislim do skoro godinu i pol, a ova mala već mjesec i više spava samo jednom i to ako je prekasno stavim (ko danas) pa spava duže od tri popodne onda je navečer tulum (ko sad, eto je puzi po sobi, već smo bile u krevetu oko devet, pa sam odustala, jer mi je skakala po glavi i gurala prste u nos pola sata... :gaah ).

22 stu 2015, 23:12

Pozdrav svima u generaciji, evo da se i mi predstavimo novom društvu.
Moj maleni je 13.5 mjeseci, veselo i zaigrano dijete, hoda uz namještaj ko veliki, pomalo se počeo i puštat, ali to više nesvjesno, pa ili padne na dupe ili se brže bolje primi natrag ;) Ne govori još niti jednu suvislu riječ, osim DA, ali i to je upitno koliko razumije što kaže... neće "mama" prevalit preko usta ni pod razno :ajme ponekad brblja nerazumljivo ili vrišti ili proizvodi neke zvukove, ali govor mu baš i nije napet. Inače komunikacija nam super ide jer sve jako dobro kuži i prati. Odmahuje glavom kad nešto ne želi i to mu je glavna i najčešća fora. :lol
Sa 6.5 mjeseci imao je težu uroinfekciju i otkriven mu je refluks mokraće iz mjehura u bubreg što je bio uzrok upale. Od tad smo na preventivnoj terapiji antibiotikom dok se refluks sam od sebe ne riješi (nadam se da će tako biti i to uskoro). Baš sutra idemo na kontrolu pa sam malo pod stresom od uzimanja urina, vađenja krvi i ostalog. Kako sad puno više razumije počeo je dota burno reagirati na liječnike pa nam je to svima trauma.
Zadnjih tjedana nas muči i nekakav osip po tijelu koji nikako da prođe tj. čini se da prođe pa se opet negdje pojavi. Najčešće se po nogama pojave crvene fleke koje onda traju po par dana i izgeda kao da se koža pomalo sitno ljušti. Mislila sam da možda ima veze sa cjepivom koje smo primili prije cca mjesec dana (Priorix), a nuspojave znaju trajat ili se pojavit naknadno kod tog cjepiva. Je li netko imao sličnu situaciju možda? Ne izgleda strašno i mislim da mu ne smeta, ali ipak bih bila mirnija da znam što je ili da jednostavno prođe...

22 stu 2015, 23:18

Prati osip da li se možda pojačava nakon kupanja.
Moja starija je imala alergijski osip i jedva smo ušli u trag u čem je problem.
Nakon šest mjeseci kojekakvih pretraga dermatologica do koje smo konačno došli rekla je da je alergija na klor iz vode.
Zabranila kupanje svakodnevno, samo tuširanje tri puta tjedno i mazanje aderma exomega mlijekom tri puta dnevno. I prošlo.
Osip se pojačavao nakon kupanja, no ja sam to skužila tek kad mi je ona rekla da pratim...

23 stu 2015, 12:13

SuperNova, meni opis osipa zvuči isto kao neka alergija. Moji dečki nisu nikad imali, ali imam ja, eh. Uzrok službeno nepoznat (ali pogoršava se u sezoni grijanja, i ponekad reagiram na umjetne materijale ili vunu). Riješavam shea maslacem. Ne javlja se često, hoće svrbiti, ali nedovoljno da se posebno obazirem na to :lol

Sad čitam kad Nevenerini dečki idu spavati i zbunjeno gledam. Što stvarno postoje takva djeca? :lol Moj stariji je oduvijek išao spavati oko 21 dok je bio beba (ali je preko dana uvijek odradio dobru turu spavanja), onda smo dugo bili na spavanju u 22, ali sad se mora buditi ujutro kad idemo na posao, pa se trudimo leći do 21 (ne uspije uvijek, ali uglavnom). Ne mogu zamisliti da ga pošaljem spavati prije 20 recimo :shock Pa do 19 ima predškolu triput tjedno, dok ga pokupim, nahranim i otuširam, već debelo prođe 20.

D. ide spavati oko 20, to mi je ok vrijeme. Jedino što ni on ne spava baš noću. Imali smo sad nedavno prekrasno razdoblje kad se budio do max 3x noću, ali nije nešto dugo potrajalo. Ali dobila sam nadu :zub Prednost je što se s vremenom naučio sam zaspati navečer. OK, ja legnem s njim, on malo pocica, ali tad se sam prebaci u kinderbet, legne i zaspi. Tad ga pokrijem (jer dok je budan ne smije osjetiti ništa preko sebe, odma se raskriva i uznemiri). Doduše nakon prvog buđenja se vrati u krevet k nama, ali nadam se da će uskoro zaključiti da mu je ljepše u kinderbetu :mrgreen

23 stu 2015, 14:30

Čitam reedovno, pišem malo rjeđe kad stignem, pa još nisam uspjela poželjeti dobrodošlicu novim velikim bebačima :rodj kako mi je bilo fascinantno da smo mi ovako brzo preletjeli prvu godinicu, tako mi je i isto nevjerojatno da ste vi koje ste ''nedavno rodile'' već tu s nama...znala sam nekad čitat po drugim temama, pa mi je još u glavi tako ostalo, trudnice i friške rodilje, a kad ono..godina prođe :lol

Neve i ja sam fascinirana kako ti dečki idu spavat, reci mi kako je po ljeti, isto tako rano ili...? Mi idemo u zimsko doba u 20, ljetno u 21. To mi je ok. Zapravo onda se ne prilagođavamo promjeni vremena nego nam sve ostane jednako samo sat pokazuje drukčije :) .

Moj se sad budi oko 7 u prosjeku, s tim da već dugo loše spava. Zadnjih, hm ne znam da li da kažem tjedana ili mjeseci... ali baš zadnje vrijeme, koma. Pripisujem zubima, ne želim krivit dojenje, ili sama sebe tješim :nokti . Trenutno mu izlaze sve trojke i još jedna četvorka je ostala. Stvarno puno zubi koji se naziru, a nikako izbit. I to baš dugo traje, ti očnjaci rekla bih najduže dosad. Ako se dobro sjećam još prije ljeta je tu već bila oteklina. Noćas je imao između ostalog buđenje, da sam mu skoro išla dati Lupocet. Probudio se oko 23, nasisava se, pusti, plače, pa kao zaspe na minutu, pa opet... I onda se počeo udarati po ustima i kad sam pitala što je, pokazivao je prstom u usta. Onda sam bila sigurna da je zub. I bome, jutros napokon vidim jedan gornji očnjak probio :joy. Inače su buđenja nekoliko puta po noći, hoće samo sisu drugo ne bi ništa upalilo a niti ne pokušavamo. Tako da mu nisam nikad ništa davala za zube jer nisam sigurna da je baš to. Ali sinoć skoro jesam, jer je baš pokazao. Tješim se da kad ovi što sad izlaze, napokon izađu, onda ostaju još petice koje bi trebale ići iza dvije godine. Tako da se u međuvremenu ipak možda malo naspavamo. Ili da se ne nadam puno :znoj ?

23 stu 2015, 16:53

ljeti im pomičem za sat. dakle u 19.30-20.30
računajte da se moji rano ustaju. oko 6-7. kad ih ja vodim na posao moramo izać iz stana do 6.30 da stignem na posao.
ako spavaju ja ih sama budim do max 7.30. svaki dan imaju istu rutinu i onda se tu stvorila navika da je to tako.
ja radim samo ujutro. rijetko imamo neke obaveze iza 18-19.
ne spavaju damjan i tin preko dana. tako da odrade tih 11h sna u komadu.

samo spavanje sam pomicala po 15 min svaki koji dan tako da do povratka na posao (vratila sam se oko 8 mj) budu u krevetu do 19 da se ujutro buđenje odradi lakše

ako se vama dižu oko 8 onda vam je to - to. samo pomaknuto.

supernova i meni se čini osip alergijski

23 stu 2015, 16:57

Nas su izmučile četvorke dok nisu izašle, inače drugi zubi nisu toliko.
Sad čekam kako će biti kad krenu trojke.

Danas smo preskočili popodnevno spavanje jer me sinoć opet izludila...oko 21 smo išli u krevet jer je jedva gledala, zaspala je oko 22.40...poludila sam.
Sad je neću voditi leći dok ne zakljuca :basnecu

23 stu 2015, 18:30

joj Sonja, te se faze ja stravim. Znam da je sa starijom bilo jedno doba kad bismo ju satima uspavljivali. Ali to nije bilo jer se njoj ne spava (per se :lol ) nego joj se ne da odvojiti od nas...

23 stu 2015, 22:45

IINA je napisao/la:Prati osip da li se možda pojačava nakon kupanja.
Moja starija je imala alergijski osip i jedva smo ušli u trag u čem je problem.
Nakon šest mjeseci kojekakvih pretraga dermatologica do koje smo konačno došli rekla je da je alergija na klor iz vode.
Zabranila kupanje svakodnevno, samo tuširanje tri puta tjedno i mazanje aderma exomega mlijekom tri puta dnevno. I prošlo.
Osip se pojačavao nakon kupanja, no ja sam to skužila tek kad mi je ona rekla da pratim...

Iina, otvorila si mi oči :shock
Već neko vrijeme sumnjam na vodu, ali sam mislila da bi to ipak bilo pretjerano... sad kad si mi rekla svoje iskustvo gotovo sam 100% sigurna da je voda. Ja sam inače protiv svakodnevnog i općenito čestog kupanja iz više razloga, a najviše zbog utjecaja na kožu. Malog smo uglavnom kupali 1-2 puta tjedno i nikad nije imao nikakve reakcije. No u zadnjih cca mjesec i pol počeli smo ga kupati svakodnevno jer smo prevlačili kožicu na piši pa kao da ga navečer malo stavimo u toplu vodu da koža omekša pa prevlačimo kožicu, a mali je uživao u igranju u kadi i eto ja sam nevoljko zbog tog piše pristala na kupanje svaku večer.
I točno mu se osip javlja po nogama i do struka, dakle na mjestima koja su najviše u vodi kad sjedi u kadi. Nevjerojatno. A poklopilo se sa cjepivom i ja cijelo vrijeme sumnjam na to...
:nesvist
Od sutra strogo pratim razvoj situacije i nema vode do daljnjeg.
Ja nemam nikakvog iskustva sa alergijama ni sa osipima, imam mediteranski ten, ali zato mm ima dosta osjetljivu kožu...

Da se dotaknem aktualne teme spavanja: moj zaspi oko 19:30, malo pocica i okrene se i zaspe, pa ga prebacim u krevetić i to je to. Sad otkad radim budimo se oko 5:30 ujutro, spremimmo se i vodimo ga baki na čuvanje, a mi na posao. Tako izbjegnemo jutarnje gužve u prometu, dođemo na posao ranije pa se ranije i vratimo doma. Mali popodne odspava kod bake po 2-3 sata u komadu, a po noći se budi jednom ili nijednom. :) Od cicanja nam je ostalo jedino to noćno i malo pred jutro.

24 stu 2015, 09:06

Hm, ja ti mogu potvrditi da se te crvene fleke pogoršaju nakon kupanja (u smislu da se zacrvene i jače svrbe) pa ih izbjegavam močiti u vodi kad se pojave, ali kod mene nije sama voda razlog. Ali u svakom slučaju manje vode bi trebalo biti od pomoći. Kad smo kod toga, moj se jako često kupa. U zadnje vrijeme je hit da se on i brat kupaju skupa, pa je to puna kada (i kupaona) vode. Ako ne napunim kadu, onda ga istuširam i pustim još neko vrijeme da pušta vodu na slavini i pretače ju iz čaše u čašu. I kupa traktore i druge radne strojeve :lol Dok je bilo toplije i kako smo puno bili vani, bilo je nezamislivo da ga navečer ne okupam (nakon što se uvalja u pijesak ili nešto slično). Sad se više ne prlja toliko, ali navika je tu - nema kod nas brzinskog tuširanja.

24 stu 2015, 09:17

Tješim se da kad ovi što sad izlaze, napokon izađu, onda ostaju još petice koje bi trebale ići iza dvije godine. Tako da se u međuvremenu ipak možda malo naspavamo. Ili da se ne nadam puno ?

Kao da čitam svoje riječi, ali kod mene nije bilo utjehe, dvije donje petice stigle :ajme :nesvist I to u najhororističnijem izbijanju ikada. Deset dana prestrašnih noći.
Sad su im probili samo vrhići s jedne strane tako da će to trajati još, ali spavanje se bar popravilo. Sad samo čekam gornje. Kako smo krenili, do ljeta će i umnjake imati :hahaha

24 stu 2015, 11:23

Sinoć je bez popodnevnog spavanja zaspala u 20.00 :lebdi
I to je legla na jastuk i zaspala...i sad nemam pojma što bi. Da ne spava popodne mi je puno prerano (iako joj je i brat sa 2 god. prestao), ili što?

Imate li kakav savjet za petljanje kosice?
Otraga joj se kosica petlja, od spavanja i to izgledaju kao mali tanki dredloksi...pa ih je svaki dan više i nemože se to isčešljati nego jedino ošišati, ostati će ćelava za koji dan :lol
Neka krema, šampon...nemam pojma?

24 stu 2015, 21:01

kod nas nema ni K od kose :lol :ajme

zubi nas muče stvarno. ima dolje i trojke i četvorke. gore ima jednu trojku i jednu četvorku
danas nije odspavao kako treba, ja sam nešto šuškala u hodniku točno ispred sobe :lebdi

24 stu 2015, 21:15

eh, da poharala sam lidl danas. drvene igrače. uzela sam prugu. dvoje 3d puzzli i dvoje običnih puzzli. budem rasporedila po blagdanima.
računam da će se nikša sa svim tim moći igrati.
sad je dobio za roćkas drvenu kutiju u koju idu oblici, isto drveni. imamo to u plastičnoj varijanti još od tina (5g staro). a dobio je i lončić sveznalica
skužio je da moraju oblici uću u to, ali ne kuži koji ide gdje. pa gura, ako ne ide digne poklopac i rješi stvar :lol

24 stu 2015, 21:32

Joj ni moj nije spavao skoro uopće, u zgradi nam nešto bušeeee i bušili su naravno i u vrijeme spavanja... tako da je čovjek ''spavao'' niti pola sata :nesvist . Sad ravno od 20 spava, vidjet ćemo kakva nas noć čeka hahaha, sinoć opet kaos, više ni ne brojim niti gledam na sat pa ni ne znam koliko se budim :ajme zubi, zubi, nadam se da je samo to u pitanju... jer me svi (koji ne doje i ni nisu) uvjeravaju da mi se budi zbog sise.... ovisan je...ne zna spavat bez nje...budi se radi maženja...sama sam si kriva.. blablabla.... i tako to. A ja odbijam to vjerovati. Utješi me frendica čiji mali ne sisa već preko pola godine, pa kad idu zubi, budi se i po 10 puta. Pa evo Ivy isto kaže, kaos po noći a ne doji, dakle....ne bude se samo dojena djeca. Iako, moram priznati da u okolini imam stvarno dosta djece koji spavaju ko veliki cijelu noć, i manji a kamoli u ovoj dobi. Pa ispada da se samo naši forumski klinci bude? :hahaha

Uuuu, u Zagrebu opasno zahladilo. Ujutro idemo van oko 9-10 kad je baš hladno, oko 3 stupnja. A popodne isto nije toplo. E a moj mudrijaš neće rukavice, ni blizu. Prošle godine ko beba nosio bez beda. Sad kad ih vidi, ruke iza leđa. I što ću mu, ne ide to na silu. Računala sam da kad skuži da mu je zima, da ću ga moći uvjeriti. Ali ma kakvi, sve me kuži što mu kažem, ruke mu poleđene skroz, ali neće rukavice. Pa smo onda jutros doma ih oblačili i medi i svašta, pa je malo manje sumnjičav bio. I dođe popodne dida i krene mu obući, i on dozvoli, sve ok. Pa smo se onda cijelu šetnju hvalili kako nam je toplo (doduše mama se slabo obukla i smrzla :roll ), kako sad sve možemo dirati... ajd nek smo to riješili, već sam ga zamišljala kako ih neće htjet ni po snijegu :p

24 stu 2015, 21:34

E, jel im dajete da gledaju televiziju?

24 stu 2015, 22:11

Emmalia je napisao/la:E, jel im dajete da gledaju televiziju?

ne
no teško je kad radi da ne gleda. najčešće, kako do sad nije gledao ne kuži tj ne zanima ga. eventualno ako ima nešto glazbeno, onda se okrene i gleda, pleše
Tema je zaključana