Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Desant na pelene dio 2

07 kol 2013, 10:28

joj V&M kako je danas? jutros?

ako sumnjaš na upalu, definitivno javi se ped!

07 kol 2013, 13:19

evo sam zvala ped. da pošalje uputnicu za urin i obavili smo to i sad čekamo, nalaz bi triba biti za nekih pola sata... javim se!
tnx cure za savjete ;)

07 kol 2013, 14:44

čekamo, javi nam! držimo fige da nije ništa.

07 kol 2013, 15:20

uh jedva sam došla do ped., ali ono najbitnije - nalaz je uredan! :) za svaki slučaj ćemo sutra još napraviti i urinokulturu da budemo mirni. Izgleda da je ipak stvar psihološke prirode :p

07 kol 2013, 16:47

v&m drago mi je da je nalaz uredan! barem ste tu sumnju otklonili! :yess

moja curka popodne spavala, probudila se suha i išla na wc :yess
baš sam zadovoljna njenim napretkom, još samo to kakanje da naučimo nekako....

08 kol 2013, 12:49

mi otkako smo se vratili s g.o. opet je počela piškiti na pod, od 5x jednom se obavezno popiški na pod i naknadno pita za tutu, inače traži, i u vrtiću tako,kakanja se još boji tako da je počela već 2-3 dana nekakati pa se u snu dok popdne spava pokaka u pelenu.inače obavi u gaćice pa traži tutu :lol ,,al nadam se malo po malo da će to sve doći na svoje mjesto mislim da je i za njih to veliki šok ,jer ona meni kaže-mama ja sam tvoja maja beba :hahaha

13 kol 2013, 11:41

Fresh report - piški ka veliki u tutu :yess
Tata ga poveja par puta sa sobom u wc i pokaza mu kako se to radi :lol onako muški, s nogu :lol i dite usvojilo lekciju!
Sad redovno kaže piški mi se, ajmo na tutu! pomognemo mu skiniti hlače i mudantice i onda mačak cilja tutu i sve pet!
Kakanje i dalje s nogu u mudantice, ali ne brine me to jer i tako ima tvrdu stolicu pa nered lako riješimo :mrgreen
Valjda ćemo uskoro i to dovesti u red - i stolicu i položaj za kakanje :nokti

13 kol 2013, 14:16

v&m, imaš u ljekarnama sirup od šljive i smokve, jako je dobar za vaš problem i bezbijedan za upotrebu.
bravo za tutu! :yess

19 kol 2013, 08:54

olja2208 je napisao/la:v&m, imaš u ljekarnama sirup od šljive i smokve, jako je dobar za vaš problem i bezbijedan za upotrebu.

e ovo cu ja primijeniti..... gazda svjesno odbija kakanje u tutu... cak je poceo stiskat guzu i u peleni...... ja trpim u sebi shizu dok ga gledam napuhnutog ko balon kako na podu sjedi i oci mu iskacu dok stisce i stenje a drekec ne moze van jer je pritjesnjen em guzom na tvrdom podu em sam od sebe dok ceka da ga izbaci van...... nikakvo objasnjavanje da na tuti ima prostora i da lakse ide niti price s njegovim omiljenim likovima o kakanju i slicnom nit naljepnice na jurica ne pomazu...... naravno pod utjecajem toga i pms sindroma prasnem ne na dijete vec na stariju osobu koja se nadje blizu mene dok sam u toj fazi... pa jos kad mi idje solit pamet...... malo fali da mu/joj ostavim zube na ekstremitetu....

al gazda i dalje tvrdoglavo nece... pa ga pitam zasto a on ce meni "zato jer mi se ne da" :nesvist ..... pokusali smo mu objasnit da zadrzavanje nije dobro i da ce morat u dr (ka sta su neke od vas morale ici po onaj neki sirup)... al zaludu... i u doktora ce radije nego poslusao i sjeo..... ma lakse cu magarca nauciti balet.....

zna i sjest piskit..... al kakanje...... takve je scene radio i za piskenje (napisala sam da smo imali "probni period" od tjedan dana kad je mokrio posvud a guzu stisnuo...) pa sve dok mene nije vidio da od jada placem... pa je onda odlucio ipak piskiti u tutu.... daklem definitivan dokaz da liliput malo z****.... na svoju stetu..... al s obzirom da znam kolko je bolno i lose za zdravlje zadrzavanje kakice vec mi je palo napamet da odglumim "napadaj" u nadi da ce gazda od-prgavit svoju narav i probat kaknut na tutu.....

21 kol 2013, 11:38

nama je tako super išlo i sad kad je zahladilo, opet ide sve u gaće! :gaah :ne

27 kol 2013, 12:50

imala je crijevnu virozu pa smo vratili pelenu zbog proljeva, u vrtiću je idalje bez pelene,doma joj opet pobjegne,vraćamo se na početak,,,,,,,

31 kol 2013, 18:32

:gaah ...... dodje mi da ga ko spuzvu zmikam..... totalno nedokazan.... sjedne al ono sjedne na guz... tako ni prdnit nemozes... i onda beci oci upiruci i stenjuci a drek nemoze van i da oce...... rezultat.... malo izadje ostalo uvuce unutra meni naocigled i cvili..... posljedica - vratili nam se tantrumi.... jos zesci i grozniji....... ne pomaze niti cotidierbe sirup...... u pon krece vrtic a ja ne znam kako ce to ici...... iako nisam pobornik razmisljam o nekom psihicu cisto da mu tako neka treca osoba koja nije mama tata dida baka lipo pricicom crtanjem il cime vec objasni..... jer sam vec luda..... podnijet cu cekanje svih ostalih klikera da mu dodju kad se njemu oce al za kakanje nemam namjeru... posljedice svega mogu bit hemici... bruh od naprezanja.... a da ne govorim o ponasanju......

daklem cure..... ideje na sunce.... a ako je koja u st i ima volje moze i osobno da si poprica s gospon zatvorenim.... ma prihvacam da mu i pelena ostane samo da pocne kakat normalno bez zadrzavanja.... i u pozi u kojoj se moze kakat - cucanj.... stajanje..... na sve cetiri.....

01 ruj 2013, 07:39

rucho - samo :hug
nadam se da ćeš naći odgovore

02 ruj 2013, 17:37

reci mu da se sakrije iza zavjese pa da kaka,,bar je moja tako radila ili ispod stoila pa se namjesti kao mali pas i kakala je :hahaha
a nama za sada ide dobro,totalno sam joj skinula pelene, noćne su joj suhe čak me 1. probudila da ide piškiti. za kakanje ju nagovorim da je velika cura i da kaka u tutu ili na wc šolju.nadam se da će potrajati i ostati,i da nećemo zaraditi opet neku crijevnu virozu pa da joj moram opet stavit pelenu zbog proljeva..

03 ruj 2013, 19:28

i danas je kakala na wc-šolju :yess :yess :yess ,
moram priznati da sam se naslušala priča da djeca trpe i do par dana pa da nežele, ona je dosad trpila najduže2 dana,,,,samo da se ovako nastavi.......

04 ruj 2013, 11:24

magdalenaa je napisao/la:reci mu da se sakrije iza zavjese pa da kaka,,bar je moja tako radila ili ispod stoila pa se namjesti kao mali pas ..

ma nece nista nit da cuje..... sad se samo nadam da ce interakcija s djecom u vrticu dat ploda.... da ne kazem dreka..... :mrgreen ..... i teti sam rekla da ako uspije nek ga na zahod stavi...... da izmisli stagod hoce sam da izadje van....

eh da malo smijesna situacija bila prije neki dan na plazi..... ono malo se okupali i mm i ja sjeli u kafic popit kavu a gazda prebacuje sljunak iz supljeg u prazno... pa dodje do nas pa nazad i tako to.... u jednoj takvoj "setnji" stane merak na po puta vidim ja napinju se ramena i malo se sagiba i ....... samo vidis zguza kako se kupace gace lagano spustaju ko skartoc kad u nju ubacis kiflu..... i okrece se gazda u pozi ko john wayne i vice "mama mini meee" i kao navedeni john otetura do sugamana legne i digne noge u zrak...... da prostite izbacio posten komad srecom kompaktan pa mogah sve uredno pospremit...... al da si ga pitao reko bi nece... da si ga vodio u grm il na wc borio bi se protiv..... i aj sad budi normalan..... :gaah

04 ruj 2013, 11:48

rucho, jeste li bili kod doktora?, da ga za svaki slučaj pregleda, da se eliminira sumnja na npr. hemoroide, itsl., pa bi ga to inhibiralo, ne velim da je to u pitanju ali od takvog pregleda se kreće (ako već niste, nisam upratila).

05 ruj 2013, 14:41

olja2208 je napisao/la:rucho, jeste li bili kod doktora?, da ga za svaki slučaj pregleda, da se eliminira sumnja na npr. hemoroide, itsl., pa bi ga to inhibiralo, ne velim da je to u pitanju ali od takvog pregleda se kreće (ako već niste, nisam upratila).

nismo bili na pregledu.... al kolko ja vidim nema hemeroide oko otvora niti malo unutra... a to znam jer jelte da prostite moram izvlacit dok cistim ono napola.... da prostite malo gadljivo al eto da vam je jasno....

ma glava je njegov problem.... glava...... nedokazano tvrdoglavo i svojeglavo ne zeli cut nikakav savjet nit pitat nit trazit nit barem stat da obavi..... taj kliker u glavi nikako da se iskljuci..... kad mu stavim navecer onu "nocnu" onda pocinju porodjajne muke jer gazda sjedne na pod il krevet daklem fizicki zacepi guzni otvor i beci oci stenjuci a drekec neidje jer i da hoce nema di..... i onda ga on vrati nazad i sutra opet izipocetka...... prdne pa opet prdne pa pitam oce li tutu zahod pelenu... neeeee... zacepi guz i odeee..... pa onda bar u gace ali tad nece idje jer se stvrdlo..... il nema vremena...... ja bi u tim trenucima najradije kozu parala sa sebe od muke slusajuci i gledajuci ga.... a lipo prica kako je seka u vrticu isla kakat...... danas braco..... al on nece pa nece....... ja vec doslovce udaram se sakama u glavu..... i kao slag na kraju kaze mi mama da sam i ja tako odbijala kakanje pa je ona meni morala stavljat cepice...... a ja ne bih njemu jos te cepove gurala..... radije cemo gurat sljivama smokvama jogurtom i jos ponekim sirupom...... narafski u ponediljak il utorak otici cemo i do pedijatrice....... ne voli ju nikako pa kad ga zaista odvedem kod nje i kazem da ne zeli kakat mozda se opameti.....a ako ni to ne upali preostaje mi onda samo vratit mu opet pelenu na cjelodnevno pa sve do skole a i to mi je uzas jer lipo zna piskiti (evo vec misec dana) a kad ima pelenu nece ni to pitat paaa..... iz pampersa u simbex...... :drink

05 ruj 2013, 15:05

Moj sin je zadrzavao stolicu, i kao posljedicu je navukao zadebljani mjehur i nocno mokrenje.

06 ruj 2013, 11:11

eh..... osla u miler..... kupila pelene-mudante...... odlucila se vise ne natezat s time...... nek ih nosi ako hoce i do fakulteta...... i nek kaka ako zeli i na trepavicama...... a ja cu u medjuvremenu oprat ove puste kahlice sta su skupile prasinu po kuci i podijelit ih potrebitima koji ih zele koristiti te povremeno zapalit koju svijecu uz molitvu da mu se napokon prosvijetli.......

06 ruj 2013, 11:37

i hoće Rucho! hoće!

06 ruj 2013, 21:30

rucho, samo polako, neka ne primijeti da se stresaš oko toga,
idite sve ponovo, slikovnice, prigodne pričice, razgovor, nagrade na određeni rok, itd.
kliknut će on.
a sa pedijatricom obavezno porazgovaraj, imat ćeš još koji savjet više.

06 ruj 2013, 21:48

Sas vidim da sam gore napisala 'zadebljani mjehur' a naravno da sam mislila na stjenku mjehura.
Rucho, ako u pelenu kaka onda super. I javi sta pedijatar kaze.

09 ruj 2013, 17:36

moja malena ima proliv već 5 dana tako da sam joj vratila pelenu :/
a tako mi i triba kad se hvalim da je super naučila kakati na wc šolju,lupilo me proklestvo foruma..........
opetćemo krenuti iznova,,sreća pa sam imala još 1 paket pelena.u ovih 5 dana potrošila je skoro cili paket :ajme ,,nije meni do pelenanego .čisto tako mi je žao da opet moramo opet sve prolaziti jer virujem da je i za nju to stresno.jer bila je tad velika cura,kako sama kaže :hahaha

09 ruj 2013, 21:41

Eh da si mi tu prijavimo.
Curka već dva tjedna piski u wc, ima onu pomoćnu daskicu, i to bez ikakvih problema.
Ali stolicu uredno obavlja u gaćice.
I vise nisam pametna ne znam sta da radim.
Glupo mi je joj vratit pelene s obzirom da je piskiti savladala a opet nije ni neko rješenje da svaki dan kaka u gaćice.. :dunno
Da dodam da je stolica normalna i da ju ne zadržava i kad obavi zna da je trebala u wc obaviti i kaže da ce drugi put kakti na wc ali nikako da dodje taj drugi put.

11 ruj 2013, 09:39

magdalenaa je napisao/la:a tako mi i triba kad se hvalim da je super naučila kakati na wc šolju,lupilo me proklestvo foruma..........

sumnjam u to... ja sam suza isplakala ovdje zbog sefove stolice pa se nije dogodilo to *prokletstvo* da se sredi....... ovaj vikend smo skupili neki virus ispovracao se on pa poslije ja danas sam tek sebi dosla a on je do tad bio u bake jer kako bi vidio mene da bljujem tako je isao i on..... pa da mu ne ostane taj refleks i da ne imadnemo nevolje jos vece poslala ga ja nani....... i kaze ona kakio u pelenu kako triba...... a jos mu kupila ona neke manji broj :lol ma nema veze bitno da mu je pelena makar i zuljala.... :nesvist

13 ruj 2013, 21:56

prijavljujem se i tu iako sam otvorila novu temu.

nama je baš išlo dobro, znala je reći , nezgoda skoro nikad

i onda malo nekih promejna i eto nje ko da ne zna reći i tražiti i gura nogom tutu

25 ruj 2013, 15:01

Laya, moja malena radi potpuno isto kao i tvoja, pa sam mislila da je to posljedica straha kad je imala dosta proliva, sad obavezno u gaćice pa sjedne na tutu da završi,,a već bude gotova :ajme

25 ruj 2013, 18:46

Ja se moram pohvalit da smo mi sve savladali.
Samo je jedan dan počela kakati u wc.
I u vrticu nema nikakvih problema što se toga tiče
:yess
Napokon smo se rjesili pelena :yess

26 ruj 2013, 06:59

izvrsno laya, taman u zadnje tople dane!
Tema je zaključana