preaktivne ste! ne mogu vas popratiti!
sunceko29 je napisao/la:Joj jucer na tom ctg-u obzirom da je bila grozna guzva prikopčali me na onaj u predradjaoni. Ajme cega sam se naslusala obzirom da su boksovi soba do. Nije mi to bas trebalo pred porod

nisu normalni
ja sam oboje rodila u
vinogradskoj i moram reći da je 2015. iskustvo bilo svjetlosnim godinama bolje nego 2013., iako bi i 2013. rekla da je bilo skroz ok.. jelte, pa ne bi se vraćala da nije
novi doktori, nove babice... neka smjena se dogodila...na porodu su bili izvrsni! bila mi je neka mlada doktorica (valjda mlađa od mene!) i sestra marija

jedino doktori/sestre za bebe (valjda primalje? nemam više pojma tko se kak zove) me nisu oduševile. još uvijek malo staromodni pristup stare garde sa komentirama koji započinju sa "slušaj zlato..."

a mlade sestre ulaze u sobu kad beba plače i odmah nude umjetno mlijeko "oćemo malo da se najede da se smiri?", a beba mi je plakala jer se nije podrignula tako da bi baš bilo super da sam ju još našopala s bočicom
spavanje
mi smo se uspavljivali tako da sam ja ili mm legla s njom i onda cirkus dok ne zaspe. znalo je proći isto vremena za uspavljivanje koliko bi i odspavala... onda je došla #2 i sve je otišlo k*ragu jer ako sam bila ranije luda s uspavljivanjem i njezinim zaigravanjem i penjanjem po meni, možete misliti kako mi je bilo kad sam ih paralelno pokušavala uspavati. mislim da smo se 2 tjedna svađale svaki dan, nekih dana nije niti spavala, plakala se ona, plakala sam ja i plakala je #2. užas živi.
i onda sam shvatila onu rečenicu: "nekada treba napraviti ono što je najbolje za obitelj."
long story short - ostavila sam ju da plače

dva dana je plakala iz sobe, ja bi ju dolazila tješiti, dragala pokrivala i pjevala joj, ali gle draga ideš sama spavati i to je to. treći dan je sama skupila svoje plišance i rekla da ide nunati. kad se ide spavati, kažem joj da se sada ide tiho igrati u krevet, a ako će biti umorna nek si odspava.
malo se poigra i odspava po sat i pol.
navečer je još borba, voli da mm ili ja budemo s njom, ali i to rjeđe. kažemo da ćemo brzo doći, samo da pospremimo stan i otuširamo se i ona se legne na moju ili njegovu stranu kreveta i zaspe.
#2 smo instalirali kinder u jednoj od dječjih soba tako da nju tamo uspavljujemo, a kad mi idemo spavati, preselimo i nju s nama u "obiteljski" krevet.
mm i ja smo se preporodili. to uspavljivanje je bio ogroman stres za sve nas!
pelene je netko pitao za piškenje. mi smo koristili alarm... svakih sat vremena je zazvonio alarm na pećnici i onda bi išli na tutu. nema ispitivanja trebaš li na tutu (odgovor je uvijek bio ne), nego samo reći zvoni alarm i eventualno pitati jel oćeš sama ili da idem s tobom. i obavezno sam uvela da ona gasi alarm jer je zapravo njima najteže se zaustaviti igrati i otići piškiti, a ovo kad već ide gasiti alarm onda može nastaviti i na tutu. ide ide, nejde nejde. ako nejde, onda naštimamo alarm na pol sata. ako se popiškila, alarm na sat vremena i nagrada kiki. a hebi ga. znam da nije dobro, al kaj sad da radimo. cilj opravdava sredstva.
a i zato pitam za zubara
al sad već dugo ne koristimo alarm, sama ode. i sama se oće brisati. djizs daj mi snage.
sofija se probudila! odoh ekipa, čujamos!
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica