Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2014. - 6. dio

29 svi 2016, 11:51

Slozbeno smo poceli s tantrumima Ozbiljne vrste. Dere se dok mu ne dosadi derati se.
Danas bio bez pelene neko vrijeme i upiskio se bez da je skuzio da je mokar. pitala ga svaki tri minute treba li piskiti, ne treba, a cini mi se da uopce ne shvaca.

29 svi 2016, 20:46

I moja danas štrajka sa piskenjem, kao da odjednom ne kuzi nosta a super joj je islo ovih dana.
Nadam se da je sutra bolji dan.

A ona se pocela ljutiti opako i onda lupa rukom o pod/kauc i place. Za sad ignoriramo pa traje niti minutu.

29 svi 2016, 22:02

bok cure
konačno smo skinuli se za pravo. čak u kratke hlače. i kratke rukave. bez čarapa. nikša oduševljen
danas se neplanirano kupao. pokušao je sam ući u kadu pa smo to shvatili kao znak

mi smo bili do zemunika jučer - dani otvorenih vrata.
za zemunik moram reći da je sve napredovalo otkako smo bili prije 2g.
ovaj put smo došli već pri otvaranju, u 9. i bila je već gužva. odlazili smo oko 10.15 i nismo mogli van već smo morali čekati. kolone su ulazile.
organizacija super.
prošli smo sve avione. vozala sam nikšu u kolicima.
jeo ej pecivo i bio miran.

29 svi 2016, 22:35

I mi od jučer u kratkim hlačama i rukavima. D. je svako malo navlačio hlače i rukave i ljutio se što ih ne može spustiti :lol Inače je osjetljiv na te stvari, čim mu se digne nogavica ili rukav, on to odmah spušta, ili kad mu nogavica zapne za stopalo dok ga oblačim, panika. Ali čarape i tenisice još nismo skinuli, bio bi mu to prevelik šok :hahaha Posebno zato jer on nosi jedne papuče i jedne tenisice za van, ako mu probam obuti nešto drugo, ljuti se i plače, viče "Ne to!! Ne to!!" Imala sam gadnih problema kad sam kupila nove tenisice jer je stare prerastao :roll

30 svi 2016, 08:08

Ajme Morena, ISTA stvar kod nas :ajme :hahaha kad pere ruke, oooodmah nakon se brzo moraju spustit rukavi, sad kad su kratki morala sam ga uvjerit da je to tako i da se ne spuštaju. A kad zapne nogavica, panikaaaaaa :strah o kupovini novih tenisica neću ni pričat, kupila sam na kraju bez probavanja, pa mu doma jednom obukla dok je gledao crtić (skužio je tek vani da ima nove, a onda je već bilo gotovo :p ). Moram ovih dana po sandale pa me sve strah :lol

Kod mene noćas veselo, mali je super spavao zadnjih tjedan dana otkad je ozdravio, a noćas ga je baš nešto mučilo. Od ponoći do 2 je trajao taj nemir, prevrtanja, sjedenje, plakanje... baš nisam mogla skužit što je. Taman zaspe, pa za par minuta opet. Sve me strah petica kad krenu, da se ne bih taman navikla na normalnije spavanje pa onda kaos :nesvist

Kakva iskustva imate sa starijim klincim-kad su jednom počeli bolje spavat, jel su ih poremetili onda zubi koji su nakon toga izlazili, tipa petice?

Mi drugu subotu planiramo feštu za veliki 2. rođendan :srca plan je na vikendici roštilj kao i prošle godine, ali sve se bojim da nas vrijeme ne zezne :baja jer ako bude kiša, onda sve propada, ne stane nas toliko u stan... I mama će slavit s njim jer je par dana nakon sineka rođendan, pa da objedinimo.

E i moj je počeo ozbiljnije ispitivat granice, dosad nije baš. Ono, neki dan smo otiši doma iz parka jer je gađao djecu pijeskom. Tooočno sam vidjela da me testira jer kad sam ga nosila doma, nije ni plakao samo govorio u nevjerici NEEE, NEEE...ono, mislio je da blefiram. Pa kad smo ušli u zgradu i skužio da se ne šalim, onda tuga velika. Dobro je što zasad funkcionira ok, drugi dan kad nešto takvo radi samo ga podsjetim kako smo jučer morali ići doma zbog toga jer nije slušao mamu, i onda se skulira. Nemam iskustva iz prve ruke, ali držim se onoga da je najbitnija dosljednost, i muž i ja. Ali bake i dide, ajmeeee, ništa mu nee mogu odbit :ajme

30 svi 2016, 08:25

Emmalia je napisao/la:Kakva iskustva imate sa starijim klincim-kad su jednom počeli bolje spavat, jel su ih poremetili onda zubi koji su nakon toga izlazili, tipa petice

Ja sa starijim imam super iskustvo, ali ne očekujem ni blizu takvo s mlađim :hahaha Kod J. ni ne znam kad su mu petice izašle. Općenito ne znam kad su mu koji zubi izlazili osim prvog, njemu to nije smetalo. Ni za spavanje mu to nije smetalo, on je spavao cijelu noć od kad je prestao dojiti sa cca 14-15 mj, i ništa mu to nije remetilo. A sa D. jao, pomagaj, svaki zub smo osjećali mjesecima unapred.

Tantrume nekako izbjegavamo, umor je okidač No.1 (glad nije, on ne stigne biti gladan nikad). Tako da pazim da na vrijeme idemo spavati. Vikendom mi je to malo teže, u subotu sam zaribala popodnevni odmor pa je jedva zaspao od plača. Žicao je crtiće jer je već bio umoran pa mu se ništa nije radilo, i skužila sam to, ali ipak sam mu pustila crtić da si završim suđe u kuhinji. I onda krš i lom kad sam ugasila TV :znoj Više ne ponavlajmo takve stvari, drito u krevet na prve znakove umora.

05 lip 2016, 14:05

ah tantrumi
najveći nam je sad kad smo vani i treba dati ruku

konačno se više ne boji kupanja
sam ulazi u kadu i tušira se

još malo i krenut će kupanje
e to će tek biti zanimljivo

05 lip 2016, 18:53

Ajme kupanje nam je nocna mora postala...ma i tusiranje.
Cim skuzi da se ide tusirati pocne plakati i ponavljati "necemo kosu" i place dok nije gotovo.

A nekidan na plazi se kupala do pasa i skoro uletila cijela bez problema.

05 lip 2016, 21:51

Ja se sve bojim plaže. Njih je troje.
Nismo još krenuli
Rekla sam samo mm-u da nađe šator i opremu

06 lip 2016, 08:49

Budna je bila od 2.30 do prena :shock
Do 5 je u sobi skakala, pjevala, smijala se...i onda smo sišli dolje jer nije više bilo smisla.
Neznam što joj je bilo, osim da je zaspala nešto ranije (20.30) što uopće nije rano s obzirom da popodne ne spava.
Nemoram ni govoriti koliko sam koma :roll
I uredno je tražila na wc po noći.

06 lip 2016, 15:23

Ej cure :)

Mi smo ok, pelene nismo skinuli a ni pokušavali , nikad vrijeme lijepo ...
Dojimo jos , sada jos intenzivnije nego prije :ajme :nesvist :roll
Ne znam sta joj je sada, možda izbijaju 3 ( jos one fale ) , a ruke Non stop u ustima
Zna brojati do 20
Zna se svadjati, ljutiti ,
Doji samo jednu cicu majko mila pa totalno su mi različite :ajme
Nece desnu ni vidjet, samo kaže pokrij mama :D

Nije mi jasno ovo cijepljenje
Mali od prije pokupio zausnjake a redovno cijepljen ?? Kako je to moguce

06 lip 2016, 15:29

Moja se voli kupati ali kosu ne , uvijek place, mi kosu peremo 1x tj
Kupamo se 3x tj

Vi nemate tute? Vec vam idu na wc ? Imate nastavak i odmah tako ?
Ja imam oboje ali nastavak za wc ne koristim ili je to zgodnije , nisam o tome razmišljala ...
Moja je ispočetka htjela na tutu a sada nece ,kao da je Žulja kao da joj neudobna vidim zacrveni se guza dok sjedi na njoj,

06 lip 2016, 18:32

moji imaju stepenicu i nastavak za wc

SonjaV je napisao/la:Mali od prije pokupio zausnjake a redovno cijepljen ?? Kako je to moguce

koliko je star?

06 lip 2016, 19:00

Mislim da je ucinkovitost tog cjepiva za komponentu zausnjaka najniza, tipa 70 %. A oboljeli uglavnom onda imajupuno blazu verziju bolesti.

06 lip 2016, 19:17

Moj je imao hripavac-redovno cijepljen-nimalo blazu verziju ;) Nama su rekli da s godinama slabi ucinkovitost cjepiva,pa eto.
Ja u njih vise ionako ne vjerujem.
Sonja sekina ima te nocne epizode da ustane u 2 i igrala bi se.....ne cesto,ali desi se.
Moja se tusira i pere kosu bez problema.
Vise ne sizi toliko,al sad isto ne da ruku vani,a trci kao bez glave.
Zivahnija je od brata u toj dobi ajme :nesvist
Opet urin nije ok.A nikakvih simptoma.Cekamo uk.
Mi isto imamo nastavak za wc.Tutu samo ako je wc zauzet.

06 lip 2016, 22:21

5 GOD je star

07 lip 2016, 08:28

Yap, i kod nas tantrumići sve više dolaze do izražaja... u subotu napunili dvije godinice :rodj :joy doma tortica mala i tako to, a u nedjelju veliki roštilj na vikendici. Skoro nas je kiša zeznula, ali ajde nekako smo izgurali.
Drame su inače oko pranja kose, tuširanja ko da ga kipućom vodom polijevam :ajme i stalno viče da hoće hladnu vodu, ne kužim. Oduvijek ga perem u toplo-mlakoj vodi zbog kože kako je prije imao ekceme... i frajeru je izgleda i to pretoplo :shock bar će mu u moru biti taman haha, nadam se.

Jučer velika tuga oko mijenjanja pelene. Ja stavim suhu, on urla i pokušava ju skinuti...ode do kade gdje sam ubacila popišanu pelenu, i vapi tamo za njom kroz jecaje i suze, ''ovuuuu, ovuuuuu, pišanuuuuuuu''... bilo mi je smiješno istovremeno i žao malo :) tu sam baš vidjela da je van kontrole koliko je bio jadan za svoju pišanu pelenu. A probavanje sandala, ajme drame. Ako je počeo dramit tek malo prije 2 godine, kad da očekujem da će to prestat, neće valjda do 3 :mrgreen ?

Dajte mi recite, što klincima kupite od obuće za kupanje na plaži? Voljela bih da bude bos koliko je moguće, ali me frka da se ne poreže na nešto. Mislilm ja sam se već toliko puta porezala na kamen pri ulasku u more, tako da nešto od obuće mora imati. Da li one sandale otovrene, ili gumene one, ili zatvorene kao papuče...? Nisam pametna, osobno što god sam ja imala od toga za sebe, sve mie neudobno i smetalo.

Inače, mali melje ko navijen. Je da većinu riječi samo ja razumijem, ali s obzirom da je do prije mjesec dana koristio svega par riječi, a sad sklapa rečenice od 4 riječi, odjednom samo. Presmiješan je. Uopće nije imao fazu da je slagao po recimo 2 riječi. Nego od korištenja riječi ''ujo'', odjednom počne pričati ''jooooj. Opet. Ujo. Došo. Sobu.'' Ali riječi skrati maksimalno. Kamion je najčešće ''on'', vatrogasci su ''asci''. I ono što sam primjetila, sve govori skoro u umanjenicama i još ih umanji sa -ćićići-, tako da mu sve riječi zvuče slično. A to smo mi krivi jer mu sve tako govorimo, ulovim se često- hoćemo sada presvući hlačice, pa uzeti ruksakić i lopticu, vodicu, pa idemo u parkić. Ono, nisam normalna :ajme sve iz navike mu tako govorim u umanjenicama i naravno on isto :roll

07 lip 2016, 08:33

Za plažu imam ovo- nike slika
Nije bilo skupo
I crocsice

07 lip 2016, 10:32

I D. je počeo slagati rečenice, po nekoliko riječi. Koje, doduše, isto samo mi iz obitelji razumijemo. Ima neke čudne skraćenice, i zanimljivu formulaciju rečenica. "Ba, ne, ne, mama, pemu, ne, ne, ba." U prijevodu, "Brat ne, ne, pjesmu, mama, ne, ne, brat." E sad, ja bi iz tog trebala razumijeti da li uspavanku moram pjevati ja, ili brat :hahaha Ko proročica Pitija :lol

Nemam pojma kakve bi mu sandale uzela za more... sviđaju mi se ovakve kakve je Neve stavila, ali svi slični modeli koje sam ja gledala su jako uski i nema šanse da Damjanova noga uđe u to. Možda nađem nekakve krokse, stariji obično tako nešto ima za plažu jer se lako obuje/izuje. A i inače su uglavnom bosi.

Kuc, kuc, nema puno tantruma... rijetko... i nekako se brzo smiri... stignemo još :mrgreen

S kupanjem imamo problema jedino kad treba izaći iz kade. Kupanje, tuširanje, sve voli. Čak i pranje kose pregrmi. Jedino je problem oprati zube, ali izborimo se u zadnje vrijeme i oko toga. Do nedavno su bile drame svaku večer.

07 lip 2016, 14:12

Zara što bakterija u mokraći?

A neznam koja je to fora sa noćnim tulumima...em je totalni mrak em mi u polusnu a ona 6 sati kao navijena.
Pa spava manje od nas, to mene muči.
I sve manje jede...kako je super krenula sad se skroz pokvarila. Mislim se uzeti nesto za apetit a neznam sto.

Mi koristimo i tutu i wc. Kad god stignemo vodim je na wc jer mi je jednostavnije. Tuta nam je kad žuri.
Danas smo bili i u gradu i šetnji i sama traži wc.
Noćas je bila i bez pelene i tražila dva puta ali bila je budna pa ne računam.

07 lip 2016, 14:23

Sta sa cicama kad prestane dojiti?
Kako izbjeći upalu, kako ih prazniti
Kupus? Izdajalice? Sta je najbolje

07 lip 2016, 14:58

vidjet ćeš kad staneš. predlaže se ukidanje polako. ne naglo.
ja sam prestala u dan i nije bilo ništa.
kupus, peršin. izdajanje samo malo da popusti.

07 lip 2016, 14:59

Danas idemo u 19.pa cemo vidjet.Raste da bakterija,ali kako nema nikakvih simptoma valjda ce ponavljat nalaze.
Ja iskreno mislim da to za apetit nista ne pomaze,bar iz iskustva ovih oko mene.Ja nisam davala....
Mi smo u ok fazi (ok u nasim okvirima),sto se tice jela.
Suncica ja nisam nista od toga vec sam postepeno smanjivala podoje,pa se sukladno tome i produkciha smanjivala....
Za more smo uzeli neke zatvorenih prstiju kao crocse samo u chiicu jer su joj crocse jako siroke.Nike smo imali prosle god.Super je model bio ali se jaaaaako sporo suse.

07 lip 2016, 15:06

Sta znaci ukidanje naglo ili polako ?
Pitam jer me sinoć satrala, jutros opet čim sam sjela daj daj daj daj
Meni pukne film i namazem cicu paprikom , proba i nece ,
Tužnog pogleda cijeli dan i pitanja svako malo jel ima " meka" mlijeka
Ja kažem nema vise mlijeka, gotovo, sada je ružna cica , tužno pogled cijeli dan ali ne place
Srce me boli , želim to ali je teeeeskooo :(
Mislila sam samo probat vidjet njenu reakciju a sada kaže muz nemoj opet dati , guraj do kraja ,
Cice me vec bole , sta ću , izdajati ?
Zaspala je jedva nekako sada a trebala je davno
Kako ce biti večeras ne znam , zaspat ce u ponoć od umora vjerojatno
Ja ne mogu ono , muz s njom u drugoj sobi pa NEK place ovo sa paprikom djeluje ali sada je problem zaspat
Da ne govorim koliko sam ja tužna :(
Ali moram, psihički me Dojenje počelo umarati vec odavno a bome i fizički

07 lip 2016, 15:09

A kužim to , smanjiti podoje da jasno ali imamo problem sto ona po noći opet napumpa cice
Počela je po 5-6 x opet noći
A dan nije problem s nečim je zaokupis
Noć ako je nesto muci samo vrišti i traži za utjehu
Onda ujutro vidim pune
.... Sada ako joj večeras za spavanje dam opet zbunit ću je jel da?

07 lip 2016, 15:14

Sa starijom sam probala sirupe za apetit i nij pomoglo, tu se slažem...a nemam pojma. Nije mi zbog kilaže iako ima jedva 11 nego sam baš primjetila da manje jede.

Prošlo ljeto smo imali plastične Ipanema sandalice za more. Iako je ona većinom bosa bila pa ih nismo ni koristili puno.
Ali su joj pasale za nogicu, nisu široke toliko bile.
Evo ove slika
Ove što je Neve stavila sam imala sa starijim i stvarno se dugo suše.

07 lip 2016, 15:17

Sunčica, teško je pogotovo po noći...ali probaj bar to noćno smanjiti a dnevno skroz izbaci.
S vremenom bi trebala ond ai noćno.

Da se pohvalimo i suhom noći i suhim danom :mrgreen
Taman za sutrašnji rođendan da smo definitivno bez pelene.

Emmalia sretan rođendan sa malim zakašnjenjem :rodj

07 lip 2016, 16:36

Nemoj joj više dati
Izdoji samo da popusti pritisak

Stavi kupus

07 lip 2016, 17:00

A jel trebam njoj pravit bočicu ? Mlijeko kravlje da ili ne
Navečer ? Kako ste vi

... Listove svj kupusa na cicu ?