Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
20 svi 2011, 10:00
od sad ću se svaki put doć požalit tu!
inače dok perem suđe, nema šanse da on nije u blizini, i sad maloprije sam bila u čudu kad je odjurio iz kuhinje u boravak. i za koju sekundu čujem lonkicu kako svira, okrenem se ležerno misleći da ju je upalio mokrim rukicama, kad ono - puna lonkica! čovjek je odlučio pokakat se!
edit: evo, upravo mi je zapišao nogu
20 svi 2011, 10:14
danijela, nemoj odustajati, super za kakanac
Mi smo doručkovali, ja taman da ću ga pitati jel treba na nonu, a on viče baki ,,Piškim'', ona nabržbolje s njim u wc, opet je piškio stojećki ali mu je, kako je tiskao piškenje, i kakanc pobjegao po robi i podu, ali smo se nas dvije veselile što je i piškio i kakao u kupatilu (nema veze što nije u wc, bitno da je van pelene, noseći gaće. Otuširala sam ga, obukla mu gaće i sad je s bakom išao na igralište svojoj vršnjakinji i njenoj baki ispričati o svom uspjehu. Btw, ja sam ga gledala s prozora dok je radosno pričao, ma miš moj slatki, baš mi je meden. Eto, nezgode se dešavaju ali sad kuži da se nešto dešava i prijavljuje to.
20 svi 2011, 10:15
mrava je napisao/la: a on viče baki ,,Piškim''
ovo je jako dobar znak
mi nismo još ni blizi toga
20 svi 2011, 11:21
vidim da su mame mojih jesenjaka ovdje
pridruzit cemo vam se i mi u 6. mjesecu, iako se nadam da vas vise necemo tu zateci
iako mislim da ce nama jako dugo trebati da se odviknemo...zasada ne zeli ni probati u kahlicu
20 svi 2011, 11:54
Ja nekoliko dana nisam pisala jer me vec bilo sram stalno po istome kako ne zeli ni cuti za pitati.
I odjednom mu se desio klik. Od ponedjeljka sve cesce pita.
Stavim mu pelenu za popodnevno i nocno spavanje jer jos uvijek jako puno piski dok spava. Mislila sam mu je skinuti kad vidim da je suha.
A da znate da mi radi probleme kad treba staviti pelenicu za spavanje. Kaze da mu se vise ne svida, da mu je ljepse u gacicama.
Jedino jos ne zeli kakati ni u tutu ni u skoljku. Pokaka se cim stavimo pelene.Ne znam kako taj problem rijesiti.
danijela-meni je D. proslo ljeto bio bez pelene 2 mjeseca, ali nije uopce pitao za piskiti. Nakon dva mjeseca pokusavanja, ja sam mu vratila pelenu. Al on nije uopce pitao. Rekao bi mi da se popiskio kad je to vec obavio. Ako tvoj mali radi to isto, onda je bolje da mu vratis pelenu. Tako neces ni sebe ni njega muciti. Al ako ima imalo naznaka da bi pitao, a ima jer je jednom sam obavio sve, onda nemoj odustajati. Za skidanje pelena se mi roditelji trebamo obruzati strpljenjem vise nego oni.
mrava-to je super napredak!!!!
20 svi 2011, 12:42
jučer sam stavila p. na nonu kad se probudio eto tek tako da vidim da li će sjedit, i sjedio pol sata i ništa se nije dogodilo i čim sam mu obukla pelenu ukakako se
danas opet kad se probudio i fino se upiškio u nonu, i poslije prvog spavanja je piškio i kakio... i šta ću sad, ja sam mislila da neće nništa biti al sad je krenulo a opet malen je, sutra mu je godina i komunikacija nam je uuu-uuu
jedino što kuži kad ga pitam "kako patrik kaka" A ON KRENE STENJAT hehe
recite mi šta da radim sad pliiizzz
20 svi 2011, 14:53
Danijela daj malo pozitive, krenulo vam je, a kad krene ide
mi smo prek dana ko veliki. L sve prijavi skroz na vrijeme i sad su nam nezgode rijetkost (recimo jednom tjedno kad je baš u nekoj prezabavnoj jurnjavi). dnevno spavanje smo skoro od početka u gačicama, i nije joj ni jednom pobjeglo. a što se noći tiće to nisam ni pokušavala još jer puno siše noću. ali zadnjih tjedan dana se prestaje buditi za sisati pa se dignemo skoro svaki dan skroz suhe pelene
Mrcinela, probaj i dalje tako polako, pa vidi. ima djece što su sa godinu dana skinuli pelene.
20 svi 2011, 17:26
piškio je piškioooooo, u lonkicuuuuuuuuu
jest da se dogodilo nakon sat vremena sjedenja na njoj, i nakon što je popio 2 čaše vode.... al piškio je u lonkicuuuu
mrcinela, ja bi probala laganini, ionako dolazi ljeto, bolje je da se guza malo lufta
20 svi 2011, 17:34
mi imamo problem
mali se boji tute i wc školjke
sa tute se odmah diže, a na zahodu se sav jadan ukoči.
šta da radim
20 svi 2011, 20:04
Madir, ja bih ga ostavila još neko vrijeme u pelenama i ne bih forsirala ali bih stalno stavljala nonu blizu njegovog pogleda i pričala mu o tome kako veliki dječaci piške i kakaju na nonu, pričala i pričala... Tako je isto moj Hrvoje reagirao
Kod mene ovako: Hrvoje je naučio piškiti stojeći, ,,zalijevao'' je danas drvo 2x za vrijeme igre na dječjem igralištu, kod kuće u wc isto stojeći. Nonu neće ni blizu sebe. Da onda nudim samo wc? Imam nonu kod sebe, jednu nonu koja svira dolje kod dide i bake, i nastavak za dasku na wc školjku. Šta mislite?
Cure, super je svaki vaš napredak, nemojte odustajati.
20 svi 2011, 21:16
bravo na napretku cure!
Kandy
ja sam se sa svojim glupirala, kad bih ga stavila na tutu ja bih sjela na wc do njega i pravila se da nešto obavljam (nemojte se smijat

).
Rekla bih mu "joooj vidi kolko je mama piškila, vidi, ajd sad da vidimo koliko ćeš ti" i sl.
Kad bi obavio nešto primili bismo tutu ja s jednog kraja on s drugog i na 1-2-3 hooo-ruk ubacili sadržaj u wc, onda bi gledali sadržaj, pa bi on pustio vodu i gledao kako sadržaj ide pa-pa.
To mu je bilo jako zanimljivo i svaki put je jedva čekao da zajednički bacamo dekec u wc.
21 svi 2011, 20:28
Hrvoje se odvikava od pelena 3. dan, kaka u gaće, piški u nonu ili wc. I dalje viče da kaka kad treba piškiti. Ali dobro je što je danas išao i na nonu i na sjedalicu za wc.
21 svi 2011, 21:22
kod nas danas opet jedan kakanac, i jedan pišanac u lonkicu
za kakanje je opet tražio sam

ali pišanje nikako
21 svi 2011, 21:28
Super za Vjerana!
21 svi 2011, 22:34
super mi je citati da svi napredujete
21 svi 2011, 22:49
prijavak
neki dan je sjela na tutu i popiskila se isti tren
reko ajde obucu joj gacice
i stalno je napominjala da ne popiski helo kitty gacice

i tako od tada ona piski tutu
bez problema izlazimo vani bez pelene
sama trazi tutu
samo me muci nocna pelena
ja joj stavim, eto vise radi sebe,jer nisam kupila podmetac za krevet pa kad i to kupim skinut cu joj i nocnu
22 svi 2011, 14:23
ide to ide
bravo svim velikim curama i dečkima.
kod nas jučer cijeli dan bez nezgode

čak smo bili i u prirodi, piškio je za drvo. nije tražio ali ja kad ga skinem on piški

danas je čak i tražio tutu ujutro i piškio
a kad smo bili u parku vidim da će krenuti kakati i brže bolje ga skinem i pokakio se za drvo

i usput piškio
ma ja prezadovoljna.
razmišljam da i ovu za spavanje skinem. dnevnu svakako a noćnu još ne znam. kako to ide po noći? budimo ih da piške ili kako?
22 svi 2011, 14:31
mi smo krenuli sa skidanjem, no kako ja radim a tin ide u jaslice, to je zasad samo stavljanje na wc, da se navikne. kupili smo tutu, jer nije htio na wc, no kako smo uzeli i stepenicu za wc sad mu je zanimljivo penjati se. sjedi na wc-u ali ne radi ništa osim da se igra dok sjedi.

11.7. bi trebala konačno na godišnji pa ćemo krenuti malo ozbiljnije, ali kako god čim još malo zatopli skidamo pelenu po stanu.
22 svi 2011, 14:39
ja sam isto čekala da zatopli ali njegovo moljakanje da bi on gaće me potaklo da to malo ranije učinimo.
i sada gledajući možda je i bolje

kad ima manje odjeće na sebi veća je vjerojatnost da će procuriti po podu jer inače hlače upiju

. veša imaš za prati ali nije ni to tako strašno (ako imaš veš mašinu

)
plus po ljeti si puno više van kuće a mislim da je na početku dobro biti doma da stalno imaš tutu/wc na raspolaganju.
22 svi 2011, 22:03
Kakao je pola u gaće, pola u wc
23 svi 2011, 16:06
mrava
23 svi 2011, 16:17
Danas uopće nije kakao, sad smo ručali, nadam se da hoće.x sam ga stavljala na nonu zbog kakanja, misleći da ću potrefiti trenutak, a on ništa, samo piški
23 svi 2011, 17:10
Evo me i mi smo ostali bez pelena od petka i dobro već danas sam ide u wc-e popiški se i pokaki bez problema.
nemamo nekih većih problema katkad se popiški u gaće
ali kad se zaigra pa mu pobigne popodnevnu sam mu skinila
a večeras se mislim i noćnu ja imam na krevetu navlaku da ne promoći na yogi ali isto ču stavit šugoman ispod njega tako ako se popiški da se popiški na šugoman i da ne smoći mene i mm jer spava sa nama.
23 svi 2011, 23:04
Nije kakao cijeli dan
24 svi 2011, 08:57
Hm.. mi imamo problem 4 i 7, ne želi uopće pomisliti na tutu ili na wc, zna da tamo treba ići piškiti i kakati ali radije se pokaka na tepih....
Ne govori da mu se piški a kad ide kakati u pelenu govori da se maknemo jer mu smetamo..Ima 3 godine, prošle godine smo htjeli pelenu skinuti ali nije htio biti gol ni u gaćicama pa nismo forsirali. No sad je stvarno vrijeme da se toga riješimo ali ne znam više kojim trikovima se poslužiti
24 svi 2011, 15:03
...još nije kakao. Neće ni u pelenu, jel ga stvarno ne tjera ili se boji...uh!
24 svi 2011, 15:08
mrava je napisao/la:...još nije kakao. Neće ni u pelenu, jel ga stvarno ne tjera ili se boji...uh!
moj nećak je punih godinu dana nakon što je skinuo pelene, kakao isključivo u pelenu.
nije ilo šanse negdje drugdje, toliko se ispraksirao zadržavati da bi to bilo i po tjedan dana nekakanja, i "naštimao" si je da ne kaka u vrtiću, nego doma, gdje znao da će mu obući pelenu.
pelenu je sam tražio, i obavio bi to ekspresno, ostatak dana bio normalno u gaćicama.
ne znam zašto je to bilo tako, ali čujem da nije rijetkost. možda je djeci teško promijeniti naviku
V. je savladao kakanje u lonkicu, ali još uvijek sve zapišava. ne znam što misliti o tome
24 svi 2011, 15:11
A ovaj moj neće ni u pelenu. To je onda ekstremna rijetkost.

Ma moram se i smijati više od muke.
Kažem ja njemu nek kaka, on kaže: ,,Kad mi bude sila.'' Ja: ,,A kad će ti bit sila?'' On: ,,U pola petnajst!''
24 svi 2011, 15:29
mrava pričekaj malo. pa tek jedan dan nije kakao. još ćeš vidjeti danas tijekom dana. ni maks jučer nije kakao ali je zato prekjučer 3x
1 u tutu, 1 u parku i 1 u gaće
danijela mislim da će se sve skoro posložiti. ja bi mogla reći da s piškenjem više nema problema ali sve me strah to napisati. mislim da se u petak zadnji put popiškio u gaće. ali ja ga stavljam svakih 2h na tutu i u vrtiću isto tako i tada se popiški. tražio je par puta ali uglavnom ga ja preteknem odnosno vidim kad bi mogao i kad ga stavim popiški se. e sad kako bi bilo da ga ne stavljam na tutu, ne znam. neću još isprobavati

ali evo jednu večer stavili pelenu, obukli piđamicu, pogleda crtić, priča, gasimo svjetlo a on veli mama moram piškiti. i ništa onda skinula mu pelenu stavila na tutu, fakat se popiškio. ponovno obukli pelenu i spavanac. ali ujutro je opet bila mokra a i piški u tutu čim se probudi. čini mi se dapiša dosta po noći ali nisam sigurna. moram još vidjeti kako to ide sa skidanjem noćne. jel ga moram buditi po noći da ga stavljam na tutu?
24 svi 2011, 15:32
on sjedi na tuti, nekad i po sat vremena, ili dva sata.
tu i tamo ustane da si uzme neku igračku ili nešto, pa me davi da mu polijevam vodu (ne pitajte

), i onda ustane, i popiški se negdje u roku 15 minuta.
nekad se popiški ujutro, i do popodne uopće ne, tak da mu ne mogu ulovit neki ritam
ne znam zašto tako malo piški, pije dosta vode, ali se dosta i znoji