Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2009. - 4. dio

28 ruj 2015, 21:27

Ajme cure blago vam se na kupanju, posebno ena vama na moru.

Latice super za putovanja, opusti se, sve će biti dobro.

Moji su ipak išli kod mojih u grad samo M nije htjela prespavati ali sve ostalo vrijeme je bila tamo. Uzeli smo im kuhinjicu iz Ikee i kad su stigli i primjetili je bilo je histerično oduševljenje. Svi se igraju s njom, da je stvarno ono što su mi sve spremali i zvali me na degustacije imala bih 150kg. :lol

29 ruj 2015, 09:37

Liv Tyler je napisao/la:Ajme cure blago vam se na kupanju, posebno ena vama na moru.

:lol ovo zvuči kao da živite u planinama :) al znam da ti je teže se organizirati s njih 4, ja ponekad grcam i sa dvije.

Nama se klima zuuuuuub :joy :joy :joy
Jučer je par put rekla da je boli zub, ali ja nikako pogledat. I onda kad je sinoć kod pranja jauknula, odmah mi je palo na pamet. I stvarno je, donja jedinica. Rekla je da joj je to najbolja večer u životu :hahaha Nije to još za ispast, ali bitno da se klima.

29 ruj 2015, 09:46

sreco, jel to prvi klimavac?
ena, jel prošlo sad?
neve, genijalna pitanja, genijalna!

o stresu neću uopće govorit :lol

liv, super za kuhinjicu!

cure kod nas je jučer bio poseban dan ;)
bratac Jaglenec i sestrica Rutvica prvi puta zaspali svatko u svom krevetu u dječjoj sobi :srca za njega je to standard, on je sam s nekih 2.5 godine odlučio da seli u svoju sobu, nikad ga nije trebalo uspavljivat, ni ko bebu, nije se dao štoviše držat na rukama, dok je seka neka druga priča, otprilike suprotna :mrgreen i tako smo mi jučer konačno sredili da nam odvezu stare kauče iz dnevne sobe, mislim koje je to uzbuđenje bilo, ne mogu ni opisat. i onda smo kutnu iz dječje sobe prebacili u dnevnu, privremeno, dok nam nova kutna ne stigne. i sekin krevetić iz naše spavaće prevezli u dječju. i to je bio to.
ne znam tko se više veselio - Jaglenec ili Rutvica. braco joj je govorio: beba oćeš ti sad kod bate u sobu, oćeš ti sad tu bit zauvijek? :luv a ona sva sretna, ide kod brace u sobu.
duuugo im je trebalo da zaspu, prvo u njegovom krevetu, pa svatko u svoj, pa mama sjedi tu kraj kreveta, na kraju ja otišla objesit veš jer sam se pokočila i oni ostali sami u sobi, svatko u svom kutu i ono - tišina :shock

joj kako mi je soba bila prazna noćas, kako mi je bilo čudno. do prije pola godine nije bez sise zaspala, a sad otišla u dječju sobu, jako sam bila podvojena - i sretna i malo sjetna :ajme zato se u noći bila probudila nešto je sanjala i ja otišla po nju i donjela je k nama u krevet, da je malo izgrlim i izljubim, joj grozna sam :p

a bratac, joj on je ista ja, isti smo, isti ... svekiji su nam pomogli to premiještat i ja im govorim kako ću maknut ormariće iz dječje sobe i kupit nove ormare za igračke i tako. i kasniej u krevetu, on mene pita da hoće li stvarno njegovi ormarići otić u garažu, sav u suzama. ja kažem - ma nećemo mi ništa odmah maknut, ne brini se ti. a kaže on: ali već smo nešto maknuli što ja nisam htio. ja pitam - jel kauče - daaaa i suza suzu goni :ajme i tako sam ja onda pričala kako će naši kauči otići djeci koja nemaju na čemu sjedit dok gledaju televiziju i mi smo im poslali kauče i oni su obećali da će pazit na njih, bla bla.. jako se veže za sve, za stvari, tako sam i ja uvijek, dugo mi je trebalo da to sve nadvladam...

29 ruj 2015, 09:51

latice- o tome koliko shvaćam tvoje podvojene osjećaje govori činjenica da sam mm-u rekla da se nikša neće seliti do treće godine iz naše sobe sigurno. kao, radi tina školarca, i damjana koji je jako glasan. kao. :lol

29 ruj 2015, 09:55

:lol
ne bi je ni ja najradije dala, ali ona hoće ići, pa si mislim- pa neću valjda ja bit da joj ne dam :ajme
prebrzo mi je ona narasla, prebrzo. ne samo zato što je druga po redu, nego je prebrzo postala velika, M je takav bio s godinu dana više. jučer mi nabraja djecu iz vrtića, imenom i prezimenom, a nekima zna i kak im se tata zove :shock ja slušam i ne vjerujem :lol

29 ruj 2015, 10:34

ja već vidim da ćemo imat malu predsjednicu za koju godinu. molim lijepo da se sjeti nas :lol i podijeli koji posao mm-u koji je još uvijek zaštitar :p

ja jutros stala u predtrudničke hlače- mogla sam u njih nakon poroda ali mi je trbuh bio problem. onda više nisam mogla u njih. a onda sad mogu i to posve lijepo izgleda :yess

29 ruj 2015, 21:40

zvala sam školu košarke. kreću u četvrtak. u 17. trebaju im kratke hlače i majica kratkih rukava. i patike. taman sam uzela dva para. valjda bude ok
liječnički će biti kad se formira grupa.

30 ruj 2015, 09:07

latice tvoj M me podsjetio na mog Dalija. Neki dan smo prodali stari auto, a posto je covjek dosao po mraku, on nije vjerovao da smo ga prodali. Kad je ujutro dignuo roletnu, bila je panika samo takva. Jedva sam ga smirila :ajme
Odgodile tete polazak u predskolu, ipak nece sutra krenuti nego tek u ponedjeljak. Sad i oko toga drami.
Neve super za kosarku. Javi obavezno dojmove

30 ruj 2015, 10:44

neve super za košarku, iako imate još vremena do tada. baš me zanima kako že mu se svidjeti. od plivanja je onda odustao definitivno?
gaga, šteta što su mu odgodili predškolu kad se veselio :hug

mi smo jučer bili na gimnstici prvi put, malo nam je termin kasno, ali nemamo izbora. ide s mrgudicom od minime, etiketići znaju o kome pričam ;) ona je isto sad krenula!
inače, mislim d amalo tko iz njegove stare grupe ide u tom terminu što mi je isto neobično, ali dostas u se svi pretumbali po grupama...

30 ruj 2015, 12:07

Ne može na jedno i na drugo a ovo bi trebalo biti besplatno

01 lis 2015, 09:26

kaže moj sinko sinoć seki kad je došla k njemu u krevetu kad smo išli spavat: oćeš se ti kod mene uvalit? ja bi rado htio da se ti malo uvališ kod mene! :srca

01 lis 2015, 09:46

Latice :luv
Tako i moje znaju često zajedno leći i zaspati. Obično onda preselim Ivonu jer Paola dosta nemirno spava pa je cijelu istuče.

Nama danas kreće ritmika, a za njemački još nema rasporeda.
Jučer je bila u Suvagu, pohvalila ju je logopedica.

Neve, javi kako je prošla košarka. Fora su mi ti mali kikići kad igraju. Baš neki dan bili na nogometnoj tekmi, godište 2008/2009. Još su i dvije curice igrale. Ful slatko.

01 lis 2015, 11:13

ja svoje još stavljam svakog u svoje vrijeme spavati. inače mislim da ne bi zaspali do ponoći. :ajme nikša je u našoj sobi pa njega ni ne računam.
ali damjan ide prvi, pa kad zaspe ide tin.
nemam pojma kako ćemo kad prebacimo nikšu. računam da će za 2g možda damjan malo odrast :hahaha

01 lis 2015, 11:26

ali kad moji nema šanse da jedan ide spavat, a drugi ne :dunno valjda smomi krivi jer je od početka bilo tako da idu u isto vrijeme spavat i to se ne da promijenit, to bi bio rat da kažem da jedan ide prije, a drugi kasnije...

01 lis 2015, 11:28

ma ne, ja bih htjela da moji mogu skupa. al ne ide :lol
ovako tih pol sata što su ostali u krevetu sam sama s tinom. pročitamo nešto, pričamo, komentiramo. jer je inače uvijek još netko tu.

01 lis 2015, 22:21

LAace :srca
Super što će sad biti skupa u sobi. Tako je meni M prešla prošle godine kod J u sobu. Moji odu svakako spavati, nekad u isto vrijeme, nekad različito. Jedino kad odu skupa zaigraju se pa se razbude. A probala sam svake načine ali i oni su valjda različito raspoloženi svaki put. G ode sama kad joj se spava, bez obzira na druge. A njih dvoje bi bili u stanju mene čekati do jutra. :lol

Neve javi dojmove.
J jučer išao na lječnički.

U vrtiću im je tema jesen pa nose voće iz vrta koje se može odmah jesti. J sutra nosi žižule.

02 lis 2015, 10:34

Hello.
U užasnoj sam gužvi ovih dana .
Prvo je bio i štrajk, i Vita nije išla u vrtić, pa mi je tata nešto u bolnici , pa ajde i tamo , pa furaj mamu simo tamo, pa furaj klince svukuda, pa ponekad malo i spavaj :coffy

Uspjela sam skužiti da srećica ide u Pariz. Eto velim vam ja kak ona voli putovati. :)
Samo nisam zapamtila da li svi idete?

I da vam se pohvalimo, pošto više nema balet, sad smo, od jučer, mažoretkinje :nokti
Jako je sretna zbog toga a i ponosna na svoj štap.
I već ih priprema za neke nastupiće za dane grada Zaprešića sad u 10 mj i nešto u West Gateu u 11 mj.
Već ga je naučila i vrtiti :shock
I još uz sve, to mi je najjeftinija opcija :yess

02 lis 2015, 10:50

Bella, bravo, super su mi mažoretkinje :dada baš i na našem vrtiću visi poziv na audiciju za zagrebačke. I mojim se curama jako sviđa, ali jednostavno nemamo kad.
Brz oporavak tati ~~~~~~~~~~~

A što se tiče putovanja, prvo sad idemo u Berlin sljedeći tjedan na 4 dana. Svi.
A Pariz idemo isto svi, ali tek na proljeće.
Bitno da se ide :)

Jučer počela ritmika, klasično super joj je bilo, baš je jedva dočekala da opet pleše ciljano.

02 lis 2015, 10:57

trening je bio ok, samo ga skoro nije bilo :zub
kad smo došli, ja sam ostala s nikšom ispred dvorane da ne idem kolicima unutra. damjan uletio za njima. i onda je ti skužio neku ekipu iz vrtića i krenuo divljat. damjan skupa s njim
mm se skupio, pokupio i njih i ode. :roll
pa sam se ja vratila s tinom. liječnički je drugi tjedan. 2x tjedno 17-18. termin paše, nadam se da se neće mijenjati puno.
besplatno je, za djecu 5-6g.

ja sam prodala kauč na kojem spavaju mm i tin. pa je tin sinoć spavao s damjanom u krevetu a mm u dnevnom
čekamo flexu :lol

02 lis 2015, 16:44

Bella, zao mi za ttatu i sto si toliko rasprodana sve porjesavati. Ali, drago mi za mazoretkinje.

Sreco, ti to nsma vadis mast, ha. Samo vi putujte, lijepo kad se moze skupno kompletna femili.
Slike cekamo, naravno.

Neve sto T kaze za prvi dojam?

Moji nekako sinoc bili njunjavi, balavi, ukasljani, sljepljenih i crvenih ociju. Juros dobili kesu ljekova za inhalator i sad moram svakom po nesto. Nema nam mrdanja ovaj vikend.

02 lis 2015, 17:26

Liv Tyler je napisao/la:Neve sto T kaze za prvi dojam?

nije on od komentara nekih :lol

02 lis 2015, 18:10

KAo ni moj J, sve moram izvlačiti. A najčešći komentar mu je "što moram opet o tom vrtiću!" jer ja pitam i nekoliko puta dnevno dok ne kaže sve. :lol

05 lis 2015, 08:52

dobro jutro!
malo se stignem javljati zadnjih dana, J mi je dosta budan, mislim da je jučer imao neki skok u razvoju. čim sklopi oči, ja jurim napravit nešto (veš, suđe...).
S Jelenom sve po starom. Ide u vrtić, na zbor, a sad i na engl. Engl joj se sviđa, zabavno joj je, ima ih samo 6 u grupi (čini mi se) od kojih neke zna otprije. i dalje bi mazila i držala malog brata :luv. moja sestra, koja živi u susjedstvu, ima neku novu mladu macu pa J ponekad ode igrati se i maziti s njom. mi nemamo kućnih ljubimaca, nisam spremna posvetiti vrijeme još i tome... al je zgodno da ima u susjedstvu/obitelji koja životinjica da se malo izguštira. rekla sam da možemo nabaviti macu kad J bude imala 10 g tj. kad se bude mogla sama brinuti za nju.
jučer su ona i David bili cijeli dan u điru :). ujutro ih je moj tata odveo na slodoled i u šoping. ona je još doma rekla da ne želi robu i stvarno si nije htjela ništa izabrati, ni jaknu, ni haljinu ni niš. prodavačice su se čudile. u dućanu s igračkama je izabrala neke set za šminkanje barbie. kutijica s puno različitih sjajila za usta je veličine ko iphone pa se sad igra da joj je to mob.
a popodne je mm sa starijom djecom išao na dječji rođendan kod kumova u senj.
i tako...
pozdrav svima :mah!

05 lis 2015, 09:51

hej cure,
ana nadam se da je skok gotov, ali super da se seka zabavlja!

mi smo danas doma. ja sam u petak išla volontirati s izbjeglicama, naravno da je M to popodne kod bake dobio temperaturu, jel moglo bit drugačije?! :ajme ali dobro, u noći mu je dala sirup i bio je ok, nije ni bila visoka. u subotu je cijeli dan bio od 37.5 do 38.3 tako da nije ništa pio od lijekova, malo se grlo žalio, ali ništa posebno, doma se mazili i malo bili u dvorištu i odmarali. i onda je noć bila ok, jučer smo onda išli kod prijatelja na roštilj, u dvorištu cijeli dan, pazila sam ga, ali nije mogao da ne potrči koji put. tako da je navečer opet bio malo vruć poslije kupanja, ali isto do 38, i onda sam ga danas ostavila doma, i seka je isto tu. a mene čekalo posla preko glave, ne znam kad ću sad to odradit, ali dobro. nadam se samo da će danas bit definitivno gotovo, ili ćemo otići do dr. ako ne prođe.

05 lis 2015, 19:40

nadam se da su mali bolesnici već sutra bolje

kod nas ništa pametno
danas sam uzela dvije crtančice za vrtić. rekli nam da donesemo.

u subotu smo bili na roćkasu. dobro je bilo. slavilo se skupa 4 i 7 roćkas jer su dečki 7 dana razlike samo.
damjan je pojeo more hrane, na sveopće oduševljenje svih prisutnih bakica :lol
nikša šarmirao i plakao kad me ne vidi.

pljusak danas ali je stao do popodne. nadam se da će sutra bit slično jer u 16.30 damjan ima logopeda, a tin trening u 17.mm radi pa ih moram vozat okolo

05 lis 2015, 21:04

M ima streptokoknu upalu grla :shock gotovo sam pala na pod kad sam čula. temperatura mu nije prešla 38.5, dakle nije ni sirup popio od petka, jučer nije ni imao temperaturu, normalno jeo, igra se cijeli dan, danas cijeli dan tak od 37.5 do 38. ali ja sutra ujutro moram ne teren, a doktorica radi ujutro i ja njega ipak odvedem danas popodne da ne čekam srijedu, samo što je usta otvorio odmah je rekla šta je i eto, antibiotik 10 dana :ajme
ma dobro, šta je tu je, popit će ga i mir. bitno da se on osjeća dobro, niti šmrca, niti kiše, niti išta, i bolje da je tako, jer jučer smo bili s drugom djecom, zaista misleći kako je to bila jednodnevna viroza, bili smo vani i šanse da se netko zarazio su kaže vrlo male, ali opet, uvijek mi bude krivo :dunno

u četvrtak ih vodim na selo s mojima, jer ja imam posla preko glave prije ova dva puta. onda smo sljedeći tjedan dva dana skupa i ja odoh, a oni ostaju s dadiljom tri dana. pa sam doma jedan dan i onda me nema 6 dana. to će isto bit s dadiljom i zadnjih dana mogu i u vrtić, nek ih tata odvede. bitno mi je da izbjegnemo vrtić tih prvih dana dok me nema, baš zbog bolesti...

eto, sad sam se malo izjadala. danas su me sludili, ova mala beštija samo šefuje, ne spava popodne, nije se dala s dadiljom dok ja ovog odvedem doktorici, išla je s nama, srećom pa nije bila gužva i ona je još urlala jer nije ušla u ordinaciju s nama :lebdi :lebdi

06 lis 2015, 12:57

streptokokna upala grla :znoj zna to bit zeznuto. meni damjan tako često ima upale grla, sad kako je manje bronhitičan. samo dođeš do dr i iznenadiš se. :ajme

latica je napisao/la:eto, sad sam se malo izjadala.
:hug

ja danas testiram svoju brzinu i ogranizaciju
logoped je damjanu u 16.30-17 a tinu trening u 17-18
plan je ići po tina u vrtić oko 16. pa onda odvest damjana kod logopeda i onda odvest tina na trening, vratit se po damjana do 17 i onda opet po tina.
najgore bi mi bilo da zakasnim po damjana :znoj
budem vidjela jel bi išlo. ako ne ide, morat ću se nekako drukčije organizirati

danas sam tinu dala da odnese neke stvari za frizerski salon u vrtiću
2 prazna mini šamponića, jedna okrugla četka, jedan onaj češalj za bojanje, onaj plašt da se ne isprljaš i ukosnice i špangice za kosu.

06 lis 2015, 14:36

Ja ću samo brzinski jer sutra letimo, a na poslu ludnica. Neću večeras doći doma prije osam, a pakirat nisam ni počela.

Ivona danas na izletu u Krašogradu, jaaaako se veselila, jučer je s tolikim uzbuđenjem slagala ruksak. I maramice ako moram kakat, i labelo ako mi ispucaju usnice, i grickalice koje ću dijeliti s najfrendicom, i voda kad budem žedna.
Njemački kreće sutra tako da ćemo propustiti prva dva sata, ali nema veze, budemo mi u Berlinu vježbali njemački ;)

Logopedica je jako hvali, kaže da se vidi velika razlika u koncentraciji i suradljivosti u odnosu na prije. Nije da je onda bilo loše, štoviše, nego da se baš osjeti to sazrijevanje. Moja mala postaje velika :srca

M šaljemo veliku :kiss ozdravilicu

Neve, stvarno je teška ta logistika ponekad :znoj al ne sumnjam ja u tebe :)

Ana, super za eng. A jel ti sad radiš s njom njem kad pauzirate? Miješa li joj se?

06 lis 2015, 19:17

Budući da su mu sestre na inhalacijama od petka i J im se pridružio. Njega jedino nije zapao ni jedan lijek, samo fiziološka. Ali uspjeli smo se vratiti u tračnice preko vikenda i danas je normalno išao u vrtić. E baš mu je falilo.

Odustao od treninga, možda je trenutno, vidjet ću još.

06 lis 2015, 20:27

Nadamo se da se bolesni pomalo došli sebi.
Latice kad se samo sjetim naših pustih streptokoknih upala grla i streptokoka u nosu odmah me jeza hvata. Bitno da nam je lega dobro i bez visoke fibre.
Mi smo još među zdravima iako su svi oko nas izbačeni iz sustava od nekih prehlada. R. se kroz prošli tjedan žalio malo na grlo ali kako je normalan i nema fibre tome nismo predavali na važnosti.
Ali zato nas još nije alergija-urtikarija pustila na miru, još nam se javlja svakodnevno ali kratko traje. Odlučila sam ga odvesti u Zagreb na malo detaljnije pretrage, da bar probamo otkriti uzrok toga. Najbitnije je da njemu to ne ometa njegove svakodnevne aktivnosti ali muka mi ga više gledati kad se ospe, a još kad mi sam dođe reci "mama, vidi, opet mi izlazi urtikarija, znam da ovo nisu točkice od komaraca. " Njegova pedijatrica će nam dati uputnicu za pretrage, iako mi i dalje govori da je najbitnije da se povlači samo od sebe ali isto tako smatra da je potrebno otkriti uzrok toga.
U vrtiću je klasika, samo što mene buni što još nije bio roditeljski.
Ja sam ovaj vikend (a baš sam izabrala pravi) preslozila ormare, sad mi je kupatilo kao da je pala atomska bomba od robe, a vani kiša pada li pada.
Tema je zaključana