sreco, jel to prvi klimavac?
ena, jel prošlo sad?
neve, genijalna pitanja, genijalna!
o stresu neću uopće govorit
liv, super za kuhinjicu!
cure kod nas je jučer bio poseban dan

bratac Jaglenec i sestrica Rutvica prvi puta zaspali svatko u svom krevetu u dječjoj sobi

za njega je to standard, on je sam s nekih 2.5 godine odlučio da seli u svoju sobu, nikad ga nije trebalo uspavljivat, ni ko bebu, nije se dao štoviše držat na rukama, dok je seka neka druga priča, otprilike suprotna

i tako smo mi jučer konačno sredili da nam odvezu stare kauče iz dnevne sobe, mislim koje je to uzbuđenje bilo, ne mogu ni opisat. i onda smo kutnu iz dječje sobe prebacili u dnevnu, privremeno, dok nam nova kutna ne stigne. i sekin krevetić iz naše spavaće prevezli u dječju. i to je bio to.
ne znam tko se više veselio - Jaglenec ili Rutvica. braco joj je govorio: beba oćeš ti sad kod bate u sobu, oćeš ti sad tu bit zauvijek?

a ona sva sretna, ide kod brace u sobu.
duuugo im je trebalo da zaspu, prvo u njegovom krevetu, pa svatko u svoj, pa mama sjedi tu kraj kreveta, na kraju ja otišla objesit veš jer sam se pokočila i oni ostali sami u sobi, svatko u svom kutu i ono - tišina
joj kako mi je soba bila prazna noćas, kako mi je bilo čudno. do prije pola godine nije bez sise zaspala, a sad otišla u dječju sobu, jako sam bila podvojena - i sretna i malo sjetna

zato se u noći bila probudila nešto je sanjala i ja otišla po nju i donjela je k nama u krevet, da je malo izgrlim i izljubim, joj grozna sam
a bratac, joj on je ista ja, isti smo, isti ... svekiji su nam pomogli to premiještat i ja im govorim kako ću maknut ormariće iz dječje sobe i kupit nove ormare za igračke i tako. i kasniej u krevetu, on mene pita da hoće li stvarno njegovi ormarići otić u garažu, sav u suzama. ja kažem - ma nećemo mi ništa odmah maknut, ne brini se ti. a kaže on: ali već smo nešto maknuli što ja nisam htio. ja pitam - jel kauče - daaaa i suza suzu goni

i tako sam ja onda pričala kako će naši kauči otići djeci koja nemaju na čemu sjedit dok gledaju televiziju i mi smo im poslali kauče i oni su obećali da će pazit na njih, bla bla.. jako se veže za sve, za stvari, tako sam i ja uvijek, dugo mi je trebalo da to sve nadvladam...