morena je napisao/la: Kad se zainteresiraju, kao da se dogodi neki klik i odjednom im sjedne.
eto to je bit svega
samo mog sina to ne zanima. nikad nije htio u autu igrat te igre nabrajanja riječi s početnim slovom. nikad. neće ni sad ili jako kratko - ono dvije riječi za pokoje slovo i gotovo. on kaže sam da bi htio naučit čitat, voli kad čitamo skupa, ja kažem super ajmo svaki dan naučit jedno slovo i onda idemo dalje - e on ne bi učio slova
prije godinu i nešto sam obojala 4 kg riže i onda smo iz toga kao izvlačili slova pa da prepoznajemo koje je koje slovo ili kopamo bagerom i tražimo slova. nula bodova. kopa, ali ne da slova stavit unutra. magnetna slova na hladnjaku, nula bodova. Sunčicu sa slovima sam mu ljetos stavila na tablet i zapravo zato i uzela tablet. to je teška muka da zajedno nekad odigramo 5 riječi, da može igrat drugu igricu. sad radije ne bi igrao ništa nego da mora jednu sunčicu prije toga. nastavi niz
opet kažem, nije meni bitno da on nauči ni sva slova ili da nauči čitat, ja sam sigurna da će on to savladat u školi. ali bi volila da malo popusti u tom otporu i da malo kroz razgovor probamo s tim slovkanjem - da vježba taj slušni dio da razlikuje glasove, drugo će kasnije puno lakše doći... jer ako on dođe i školu i tamo skuži da mu ne ide, to će bit veliki problem...
morena, super za popravljanje izgovora!