Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
28 ožu 2003, 01:02
Sa 11 mj.Nikakvu pomoc nije htjela.Nije bilo pokusaja hodanja da je ja drzim za ruke tako da onu fazu na koju sam se pripremila da cu biti kao upitnik dok bude pokusavala hodati nisam ni prosla.Jednostavno je htjela sama , svaki pokusaj danas da je uhvatim za ruku pa da setamo traje i danas cca 5min <i></i>
07 tra 2003, 23:56
Hana je danas prohodala, a za 6 dana ce imati godinu dana. Prije 2-3 tjedna je napravila prvih par samostalnih koraka i onda dugo nista i eto je danas se opet ohra
ila i napravi 6-7 koraka pa izgubi ravnotezu, doceka se naprijed na ruke, sama digne i krene dalje. Sva je ponosna, a mama tek .<
>Inace, propuzala je prije 10-tak dana, ali jos uvijek jako lose puze, tako da se obistinilo da ce prije prohodati nego propuzati . Hana 13.04.2002.<
><i></i>
10 tra 2003, 12:32
Moj Nino jucer, sa 13 mjeseci. <
>Inace, puze vec od 9. mjeseca, i prije nekih mjesec dana je napravio prve korake, prosao bi metar-dva, pa se spustio na guzu. Jucer je prosao sam nekih desetak metara, od sobe do kuhinje. <i></i>
10 tra 2003, 22:23
A ja tih metar-dva racunala kao prohodavanje, a korak-dva kao prve korake. Sada mi se cini kao da svaki dan prosece 2 koraka vise, tako da ne znam koji bi onda datum racunala kao prohodavanje. No niti nema veze, sve je to tu negdje Hana 13.04.2002.<
><i></i>
11 tra 2003, 08:09
Ma ja sam se pitala kako cu prepoznat trenutak, ako bude islo postepeno. Naravno, zapisala sam datum kad je prvi put napravio par koraka i racunala da je to, valjda, to. A zapravo, neki dan se razlika jasno vidjela. Kao da se probudio ujutro i odlucio: "e, bas cu danas prohodat". <
>Sva sreca, nece sutra odmah pocet trcat. Mozda preksutra, nema veze, ionako trebam skinuti jos 2-3 kilice. Sve je to stvarno tu negdje. Mozda tvojoj Hani treba jos par dana da se rashoda i onda krene iz niskog starta. Cini mi se da i ti i ja trebamo pripremit tenisice. Ah, nije li to predivno... <i></i>
11 tra 2003, 18:36
lu sa 9 i pol mjeseci.prije toga bila u hodalici.a taj dan se lijepo dignula i otisla.sama od sebe.mi se nismo usudili progovorit od straha da ne padne.<
>sad kad padne,po
isemo prasinu s nje i idemo dalje. <i></i>
23 tra 2003, 08:36
Ne mogu izdrzat da ne napisem jer smo otkrili novu zabavu. <
>Jucer smo, sa hodackim stazom od nepuna dva tjedna, odlucili setati pokraj kolica, ne u njima. Tako je prosao nekih 150 metara, niz ulicu, dok se nije umorio. A umorio se jer je zagledao svaki auto, htio skrenuti u dvorista susjedima i valjda se deset puta zarotirao i krenuo u suprotnom smjeru, sav sretan. Do
o, jednom smo pali na kamencice i zaprasili se, ali nema veze. <i></i>
18 lip 2003, 22:27
Lorena je prve korake napravila s 8 mjeseci i 9 dana, a onda je nastupila pauza. Skoro dva tjedna ni koraka, a onda se odvažila (8 mjeseci i 14 dana) i cura krenula u "život". Od onda ne staje. <i></i>
19 lip 2003, 14:30
Andrej je prohodao sa nepunih 10 meseci. Prvi put je samostalno stao sa tacno 9 meseci. Nismo ga nikada forsirali, ni "vodili" za rukice, u šetalicu je možda seo 2-3 puta. <i></i>
24 lip 2003, 22:58
Dominik je prohodao sasvim samostalno na duzu relaciju danas,24.6. sa punih 13. mjeseci i dva dana!!!Izvan sebe sam! Dominik (22.05.2002.)<
><
> <
><
><i></i>
25 lip 2003, 20:12
cestitamo bebama hodacima...moja Irma jos nije prohodala ,nikako da skupi hra
ost,a kad joj dam ruku onda trci ...valjda ce uskoro...drste nam fige. <i></i>
25 lip 2003, 22:34
Leon je prohodao s 10,5 mjeseci. Nikad ga nisam silila, niti je bilo onog grbljenja, čak sam nabavila i onu "lajnu" za držati dijete dok hoda i nije mi trebala. Leon (04.02.2000.)<i></i>
26 lip 2003, 15:04
Fran je prohodao s godinu dana!! Evosada ima skoro 14 mjeseci i to je više trčanje nego hodanje. kako da ga prisilim da smirenije hoda, on bi najradije poletio....ll <i></i>
26 lip 2003, 15:06
Fran je prohodao s godinu dana!! Evo sada ima skoro 14 mjeseci i to je više trčanje nego hodanje. kako da ga prisilim da smirenije hoda, on bi najradije poletio....ll <i></i>
14 ruj 2003, 12:37
Točno tri dana iza prvog rođendana <
>Još uvijek je malo nesiguran, pa kad hoda izgleda ko minijaturni Frankenstain <
><
>Sad ga zovem frankie Ga
ijel - 27.08.2002.<
><
><
><i></i>
14 ruj 2003, 20:58
s godinu i 13 dana.... <i></i>
15 ruj 2003, 08:15
7 dana prije nego što je navršila godinu dana. Lara 13.07.2002.<i></i>
15 ruj 2003, 12:37
Ivan nekoliko dana prije prvog rodendana, a Lea nekoliko dana nakon. Oboje su vec puno prije toga hodali pridrzavajuci se za namjestaj i pustili bi se koji korak. i smo isto preskocili fazu vodanja za ruke - moze se na prste na
ojati - u biti samo ako su bili vani, pa da ne pojedu nesto s poda Lea i Ivan, 22. 08. 2002.<
><i></i>
15 ruj 2003, 21:09
Kira tjedan dana nakon prvog rođendana s tim da uopće prije toga nije pokazivala neke velike znakove da će skoro prohodati, niti je sama pokušavala praviti korake, a nedugo prije toge se počela dizati na noge. I onda odjednom - hop, bez upozorenja. I proces od 2-3 koraka do pravog hodanja je trajao manje od tjedan dana.<
>Za usporedbu, curica moje prijateljice se počela dizati na noge već sa 8 mjeseci, sa 10 je već naveliko radila korake uz maminu pomoć a prohodala je mjesec i pol nakon Kire. Znači-nema baš nekog pravila.<
>Opet, jedna druga moja poznanica ima kćer koja je prohodala sa 16 mjeseci, ali je već tada imala respektabilan fond riječi.... <i></i>
25 ruj 2003, 09:21
Evo i nas prijavak, tjedan dana prije rodjendana je napravio prvih 8 koracica nasred sobe, a sve to ponovio i poceo cjelodnevno hodanje dan iza rodjendana, znaci nedavno Matija, 22. rujna 2002.<i></i>
30 ruj 2003, 11:00
Evo (da kažem KONAČNO?) i nas. Danas/sutra bit će 14 mj., a prekjučer se uspio frajer pustiti mog prsta!<
>Duuugo je hodao za jednu ruku, pa za prst i sad se konačno oslobodio. Strašno je bio oprezan i pažljiv: čim nije bilo nečije ruke u blizini odmah bi govorio plačnim glasom:"paaal....paaal!" tj. da bude pao!<
>Al s druge strane jako puno priča-usvojio je već pozamašan spektar riječi, a i kuži o čem mi pričamo i kad se ne o
aćamo direktno njemu!!! <
>Negdje sam čitala da se kod jednih
že razvija motorika, dok se kod drugih
že razvijaju govorne vještine!<
>Zbog toga se nisam
inula oko toga što nije već prohodao! <
>Luka,31.07.2002.<i></i>
30 ruj 2003, 11:22
dakle, ja ne računam prvih par samostalnih koraka nego ono - pustiš a ona ide.<
>i po tom principu sa 10,5 mjeseci<
>bauljamo, još dosta padamo ( najgore je pri promjeni obuće - tj. bosa - pa u cipele i o
nuto) ali se diže i nastavlja<
>da, i super je slatka bila na početku kao mali zombi s rukama ispred sebe... <
> Lena 21/10/02<
><
><
><
><i></i>
30 ruj 2003, 16:30
Prohodala 20 dana poslije prvog rodjendana. <
>I to je sve bilo tako jednostavno. Prvo je pocela sa 10 mjeseci da puzi nekim cudnim stilom na guzi. Sa 11 mjeseci propuzala normalno. Sa 11,5 mjeseci pocela je da hoda uz namjestaj a dan prije rodjendana napravila prva nekolika koraka. Nisam je uopste vodila za ruku jer niti je trazila niti joj se svidjalo da me drzi za ruku. Nazalost, ni sada mi neda ruku, hoce sve sama. Jos uvijek pada ali svakim danom sve manje. Nadja 21.08.2002. <
><
><i></i>
03 lis 2003, 21:49
Za razliku od Nadje, Davidovo "prohodavanje" je trajalo i trajalo i trajalo. SA naversenih 8 mjeseci je pokazivao zelju da bude na nogama. Trazio je da ga vodamo drzeci za ruke i nesrecno plakao kada ga smjestimo da sjedi. Svima su nam kicme pootpadale. Nakon mjesec dana poceo je da hoda drzeci za jednu ruku nekog od ukucana. Izgledao je kao trbusna plesacica njisuci nesigurno kukovima. Naredna faza je bila da hoda sam po kuci ali samo drzeci se za stvari. Potom je pao nekoliko puta pokusavajuci da se "otisne" bez oslonca i prepao se. Uslijedila je jos jedna pauza i ponovno drzanje za rukicu da bi pocetkom septem
a poceo sigurnije i samostalnije ici. Sada (dva dana nakon prvog rodjendana) ide sasvim sigurno s tim sto jos nije "spustio ruke" i drzi ih ispred sebe kao mali mjesecar. David 01/10/2002<i></i>
06 lis 2003, 14:06
luna s 11 mjeseci i 20 dana 2-3 koraka as 12 i tjedan dana odjednom full 16 koraka. zara je sad s 14 pocela uz namjestaj pa se nadam da ce i ravno uskoro Luna & Zara 23.07.02.text <i></i>
06 lis 2003, 15:31
Sve isto kao i Kris2, Kan 10-tak dana prije prvog rodjendana (samostalno i sigurno) a Anur par dana poslije, sad se skoro i ganjaju. I mi smo preskocili fazu cuvanja za rucice, barem sam malo postedila ledja. <
>KAN I ANUR <
>25.09.2002<i></i>
09 lis 2003, 12:50
otprilike 1 godina i 20 dana<
>hodala je otprilike mjesec dana ranije, ali uz namjestaj. u roku od tjedan dana se toliko opustila da sada prede sama cijelu kucu bez da stane <i></i>
22 lis 2003, 08:57
Sa 14 mjeseci, kao i mama Sara 23.06.2002.<i></i>
22 lis 2003, 10:46
Karla je dosta dugo solidno hodala oslanjajući se na namještaj ili držeći me za ruku. Nikako se nije htjela sama pustiti. Sa 13,5mjeseci jedan dan je krenula, i od tada sve sama! I to prilično stabilno i sa vrlo malo padova (kuc-kuc)! Mala mamina ziherašica <i></i>
01 stu 2003, 23:41
sa jedanaest mjeseci. ja sam bila uvjerena da će puno prije jer se počela dizati sa 8, a sa osam i po je hodala po krevetiću. no ariana se pustila tek kad se skroz ustabilila. <i></i>