Sada je: 01 kol 2026, 23:19.

Skinula pelenu i nece vise da kaki

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Skinula pelenu i nece vise da kaki

PostPostao/la Sandra77 » 01 lip 2009, 12:54

Godinu dana??? Kod nas traje 2 meseca i vec sam luda! Kako izdrzati toliko? Sta ste radili tih godinu dana, kako ste se ophodili prema problemu?

I cestitam na kakanju!!!! :zivili
SARA....14.09.2006.
ALEKS...30.09.2010.
Sandra77
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ancica » 01 lip 2009, 14:40

Ja sam bila sretna sto uopce hoce da kaka, pa makar i u gace. Pokusavali smo o tome lijepo pricati, objasnjavati itd... ako bih vidjela da sam ja iznervirana ili ljuta sto je kakala u gace onda opet danima ne bi htjela i nastao bi cirkus (izbezumljeno trcanje po kuci, place da je boli guza a nece da se pokaka... :place ). Godinu dana. Nadam se da je sad gotovo. Jedino sto mozes je da budes strpljiva, peres je i pricas, pricas, pricas... Drugo rjesenje nisam nasla. :jadnimi
Ovo ljeto krecem u akciju skidanja pelena ovom mladjem. Nadam se da ce biti manje traumaticno.
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Sandra77 » 01 lip 2009, 16:16

Pa i ja sam najsrecnija kad kaki, uopste mi nije bitno gde....

Moram priznati da je ovo jedna prilicno stresna faza, i za nju a i za mene...Prvih mesec dana je bilo najgore, verujte da sam plakala zajedno sa njom....E onda sam se malo sabrala i vise u kuci nismo pricali o problemu kakanja...Izmisljali smo razne price o kaki, ali nikako nismo to predstavljali kao problem...Onda je ona postala opustenija...Sada kada vidim da je hvata ludilo, samo joj kazem "Ako hoce kaki, ako neces - nema veze...."
I ovako za sada funkcionise...Nakon toga zovemo pedijatricu (kao) i hvalimo joj se da smo kakili, i da guza vise ne boli, a onda posaljemo kaku da pliva do mame, koja je ceka u moru :lol
SARA....14.09.2006.
ALEKS...30.09.2010.
Sandra77
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Pticica » 02 lip 2009, 06:25

Sandra super da kaka pa makar i u gace. Ja bi bila presretna da moja kaka svaki dan i da je i u gace samo da kaka a ne da se onako skriva i stisce :place ali ako je pustim i ne govorim nista ona smireno kaze da hoce ici i to je najcesce drugi dan ili pak treci :dunno .Vise je nervira sto mm nema kontrele pa dok se ona pocne napinjati on odma skace i ja mu vec skoro godinu tulim pusti je ona ce reci sama a na kraju krajeva neka kaka u gace ja cu cistiti neces ti.I ona mu je danas rekla "ides mi na zivce ostavi me na miru" :lol

Za sada kamilica pali jeste da na jadvite jade je popije ali idemo naprijed.

Ancica super da idete naprijed :zivili
I. 12.05.06
Pticica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Sandra77 » 10 lip 2009, 16:21

Opet smo usli u fazu da nije htela da kaki.. :roll: .Izdrzala je 3 dana!!! :roll: I onda je kakila, a sve vreme je vristala i plakala..Uzas! Kada ce kraj ovome??? Ja cu da poludim!!!! :ne :ne
SARA....14.09.2006.
ALEKS...30.09.2010.
Sandra77
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ancica » 12 lip 2009, 10:12

Sandra, sve sto mogu je poslati ti :hug
sjetila sam se da mi je jedna mama u vrticu pricala da je i ona imala takav problem sa kcerkom (kad sam se ja zalila na dorino kakanje) i da su otisli kod homeopata i na taj nacin regulirali stolicu. Ja nisam probala pa ne znam, ali mozda ne bi ni to bilo lose, barem da joj ne bude tako tvrda i da je ne boli, misicu malu :/

edit:pravopis
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Sandra77 » 12 lip 2009, 15:44

Nije njoj kaka tvrda, ali naravno posle 3 dana nekakanja ona se osusi....Lekovi joj omeksaju totalno stolicu, ali ih izbegavam u zadnje vreme, kako bi se sama potrudila da kaki. Juce sam joj dala lek, kako bi je malo ocistila, danas nisam, pa cu tako...po potrebi samo da joj dajem....Taman kad pomislim da je sve u redu, ona opet strajkuje! :/ :roll:

Bitno mi je da kaki makar 2. dan, ako kaki nakon toga- onda je cirkus.... :roll: A vidim da je pocela i tutu da trazi, ali tek kad odradi posao.... :lol

Pocela sam i da joj dajem sojino mleko za dorucak.
SARA....14.09.2006.
ALEKS...30.09.2010.
Sandra77
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 30 gostiju.