Postao/la Crvena » 17 lis 2009, 01:28
Sa mnom je u Petrovoj cca mjesec i pol ležala trudnica s trojkićima. Sad, je, naravno, mama. Ležala je u Petrovoj jer je iz okolice Požege, i čini mi se da je bila rekla da njihovo rodilište nema 3 inkubatora ili tako nešto, pa su je poslali u ZG da se dogovori, a ovi je pogledali i zadržali. Na kraju je rodila nekoliko sati prije mene. Tri dečka, jedan oko 2200, drugi oko 1900 i treći mislim oko 1700. Rodila je u 34.tjednu, pri kraju je dobijala kortikosteroide da malcima dozore pluća, a najviše mu je mučio jak svrbež kože - nekim trudnicama - neovisno jesu li višeplodne ili ne - žučne soli se talože u koži i to strašno svrbi, a ne smiju se (zbog trudnoće) uzimati najučinkovitiji lijekovi,...
Kad je rodila, svrbež se sredio. Znam da je nakon cca 2 tjedna uzela dva dečka doma, a treći je otišao u Slavonski Brod u inkubator. Pod kraj trudnoće je stvarno bila ogromnog trbuha i dobila je dosta strija iako je visoka skoro 180 pa bi se očekivalo da će se dečki nekako "rasporediti". Više nije imala ni apetita, a noćna mora joj je bila leći na leđa (recimo na ginekološki stol radi pregleda) jer bi ostajala bez zraka.
Inače, moja dobra prijateljica također ima trojke, dečka i dvije cure. On je bio preko 2kg, cure 1750g, rođeni u 34.tjednu. Sad imaju godinu i tri mjeseca, hodaju i sve jedu, veliki su i u potpunosti su stigli klince iz jednoplodnih trudnoća. Ona se dosta napatila jer je imala visok tlak i jako je oticala pa je rano završila u bolnici, ali ne znači da će kod tebe biti tako - ona je ipak bila trudnica "u godinama".
Da sam na tvom mjestu, požurila bih s opremanjem dječje sobe, jer kad postaneš big mama - a ti ćeš to doista biti - neće ti biti lako, a i SIGURNO će ti već u drugom trimestru savjetovati što više mirovanja da se ne počneš otvarati.
Sretno!
Principessa 11.03.2000., 3450g /54 cm
Vrlo Mali Princ 13.10.2008., 1690g / 39cm