Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Slatke male guze-bez pelena :)

25 svi 2011, 13:28

a ništa onda. treba još malo pričekati i bude i to.
probaj kad se upiški u gaće idući put ga staviti na tutu za sat vremena. i nemora sjediti dugo. ak nejde nejde. onda opet za pol sata ako nije. ako je onda za sat. tako sam ja radila. i onda je počeo piškiti svaki put kad bi ga stavila na tutu a razmak smo povećavali.

da znate kak ja budem sretna kad dođem po njega u vrtić a on je u istim hlačama u kojima je i došao. sad imam pripreme za skidanje noćne ovaj vikend. ova za dnevno spavanje mu je suha već par dana. ali dobro to njegovo spavanje je ionako kratko :ajme ali za ovo noćno sve me strah. sutra kupim u lidlu plahtu i krećemo....

26 svi 2011, 10:03

Evo ponovnog izvješća:
Jučer kupila 7 gačica + 3 koje ima doma = 10 gačica uvrh glave.
I u pravu ste, zašto ne bi oprala na ruke?? ;)

Jučer sam došla s posla u 16 h i odma sam mu skinula pelenu i ajmo van.
Svako malo sam ga pitala da li mu se piški, stalno je govorio NE.-
I kaže MM da ga pita, on kaže ne i piški u hlače, al je zaustavio pišanje i rekao da želi travicu zaljevati, pa se ispraznio do kraja na travicu.
Hlače smo svejedno morali mjenjati jer su bile mokre.
Za pola sata ista stvar.
Onda smo otišli na kafu u selo i nisam mu stavljala pelenu, nego uzela rezervne hlačice.
Bili smo 20 min u selu i on se već zapišao, al nije uopće ništa rekao.
Za 10 min opet, samo mu je teklo između nogica.
Onda je počeo negodovati jer ga je zeblo očito, a ja nisam imala više suhih hlača, pa smo na kraju išli kući u rozim tajicama sa leptirićma i cvjetićima od curke gdje smo bili na kavi. :ajme :hahaha

I kupila sam mu nastavak za wc školjku, s obzirom da nonu ne želi ni pogledati, i odma je tražio da želi on to isprobati,frajer.
I zvao je i tatu i baku da ga vide kako on ponosno sjedi.

Uglavnom, mislim da smo na dobrom putu.

26 svi 2011, 11:31

Zwerkice, trebas se naoruzat strpljenjem.I to kakvim!

Ja sam odlucila prije 2 tjedna skinut D. pelenu po danu. Meni je to bila nocna mora jer sam si svasta zamisljala (cak sam si kupila i torbu za na leda da mogu natrpat u nju rezervne hlace, kanotjere, gace, carape i majice jer moj sin bi se sav popiskio). Al mogu ti reci da je malecki super. Rezervne hlace nisu nam trebale ni jednom. Al mi smo prije potpunog skidanja pelene imali mjesec dana treniranja kod kuce i u vrticu ujutro. Ja sam se u tih mjesec dana naprala robe ko u prici, al mi je to dobro doslo da uhvatim njegov ritam sto se piskenja tice.

Ipak, zadnja dva dana je postao nediscipliniran kad je kuci. Sve mi popiski, uopce ne pita. Samo lijeno kaze piskim kad vec obavi. Al cini mi se da time samo pokusava vidjeti da li ce mi dignuti zivac. To sam jucer shvatila kad je moj muz dignuo glas nakon sta se 4. put popiskio u 20 minuta. Malecki mu se samo nasmijao i nakon pet minuta ga zazvao i rekao " Vidi tata ja sam ti se opet popisao" umiruci od smijeha. :ajme

26 svi 2011, 12:22

kandy, meni se čini (iako nemam iskustva s time) da njima u početku to sve bude fora jer vide da je to nešto oko čega se mi trudimo i stalno tome pridajemo pažnju, a sve novo je naravno jako cool. a onda nakon nekog vremena, posebno ako sve ide dobro, kao da im prođe interes za to pa se malo opuste i zaborave. ali vama baš lijepo ide, proći će ga sigurno ta faza da mu je fora popiškit se pa će se opet vratit na stare staze.
inače, stigle su nam one gačice i mogu ti reći da su OK, iako mi se čini da sam trebala uzet veću veličinu, al dobro ...

26 svi 2011, 13:37

kod nas kakanje šteka. jučer se 2x pokakao pol u gaće pa pol u tutu :/
a jutros je pelena bila toliko popišana da je procurilo. to se ne sjećam kad je zadnji put tako bilo. doduše jučer je pred spavanje popio pol litre vode...bumo vidli.
plahta iz lidla ide u mašinu i sutra u pogon

26 svi 2011, 14:30

mi smo imali cijelu strku prije popodnevnog spavanja :znoj
silom je htio popiškit se u lonkicu, i nema šanse da ode spavati prije nego se popiški, jer je "vejiki dečko, i neće pejenu više, neće ni spavat s pejenom"
sjedio je sat vremena, sve nervozniji, sve žešće protestirajući, urlajući uz krokodilske suze, dok mi nije pukao film, i dok ga nisam na silu strpala u pelenu i u krevet :ajme
piškio nije, vjerojatno će to obavit sad dok spava, u pelenu.
jutros je bio jedan pišanac na terasi, al pozitivno je bilo to što sam ja bila unutra, i frajer mi je došao reći da se popiškio, i čak me odveo do lokvice da ju pobrišem jer ne može preko nje do lopte :lol

i mi ćemo vjerojatno u lidl po tu plahtu...

26 svi 2011, 15:23

Evo me nama dobnro ide pupupu da se ne ureknem.
Jutros se diga sam otiša u wc-e popiškia se i pokakia nije ga straj i ima onaj nastavak za wc-e školjku.
jučer je bia popodne pišanac¸u gaće zaigra se pa zaboravi ali neće ni da skine to mokro sa sebe kao ne smeta mu.

27 svi 2011, 09:20

A mi mi smo jučer opet bili bez pelene i zapišali dvoje hlača, Ista stvar kao i prošlih dana- krene pišat i kad se već zapiša, viče da želi zaljevati travu.
I kad smo pošli zaljevat travu, bome ju je zalijao pošteno :yess
A drugi put se opet zapišao u gaće, viće ponovo - trava i kad smo izvadili pišulinca, stoji, stoji, stoji i onda veli - MAMA, NE RADI :hahaha

A nastavak za wc školjku mu više nije zanimljiv.. :/

27 svi 2011, 16:16

kod nas danas totalni preokret! skoro niti jedna nezgoda :joy

a i za ovo "skoro" sam ja kriva, nisam djetetu objasnila da kad sjeda na lonkicu, da mora skinuti hlačice. tak da je jadničak sjeo obučen i obavio piškanje dok sam ja bila u kupaoni :lol
došao mi sav ponosan reći da je piškio u lonkicu, a ja ga skoro optužila da laže, jer su mu hlačice bile mokre :ajme
a kad ono, lonkica puna, svira, lokvice nigdje :bis

27 svi 2011, 16:17

eh, da, dnevna pelena za spavanje mu je bila suha.
konačno mi se čini da smo na dobrom putu!

27 svi 2011, 16:57

ja sam od danas na bolovanju, vani ne smijemo pa mislim da ćemo sutra opet pokušati. :znoj

27 svi 2011, 16:57

Pozdrav svima! I mi smo se upustili u veliku avanturu skidanja pelena. Ide nam za sada i predobro(da ne ureknem), već dva dana nije zmočila gačice, čak i pita kada joj se ide. Ja ne mogu doći k sebi od šoka :hahaha Sada prvi put i spavamo popodne bez pelena pa čemo vidjeti kako će to završiti. Mene malo brine kakanje. Od ponedeljka kada smo prvi put službeno skinuli gačice kakala je samo jedanput (i to u četvratk :conf ).I inače zna imati problema sa stolicom, dosta pazimo da joj ne dajemo hranu koja stišće,tako da mi se čini da je ovaj put to stvar isključivo odvikavanja od pelena. Moji mi govore da joj stavim pelenu bar da se pokaka, ali meni se čini da bi je samo dodatno zbunila. Naime, sada i kada stavimo pelenu ona pita da ju skinemo i stavimo na tutu i čini mi se da bi je totalno zbunila da ju krenem uvjeravati da to ipak može napraviti u pelenu. Ima li netko iskustva sa tim problemom na dulje staze, koliko dugo to zna potrajati?

27 svi 2011, 17:29

:mah
u nas katastrofa, katastrofa!! :ajme
wc niti da pogleda, dasku i tutu drži na glavi, kao šešir.
danas je jutro proveo u gaćama, svakih pet min. sam pitala jel hoće pišat, kaže ne mogu.
ode u kut, raširi noge i popiški se. :ajme
odmah traži da ga se presvuće.
vodila ga van da zalijeva travici, ništa.
popodnevno spavanje odradili s pelenom, koja je bila ful puna.
sad sam ga mislila opet u gaćice bez pelene, kaže da neće, u biti urla. :dunno
nije spreman jel da?

27 svi 2011, 18:46

Madir, cini mi se da nije. Moj D. je imao istu reakciju proslo ljeto kad smo dva mjeseca se mucili. Ovaj put nam ide bez problema. Tako da stvarno mislim da tvoj malecki nije spreman.

27 svi 2011, 19:36

pokahontas, ja joj ne bih stavljala pelenu za kakanje. probaj neku drugu metodu. mi smo se znali glupirat i prije nego smo krenuli sa skidanjem pelena. sjeo bi na lonkicu, uhvatio za moje ruke, i vikao iz svega glasa "Haaaaaans" :lol
baka ga to naučila, i to tako da viče kao da tiska, i još si pomaže tako da čvrsto stišće moje ruke. čini mi se da je to presudilo, jer se znao i prije tako pokakat.

Madir, ne znam što bih ti rekla. i kod nas je početak bio sličan, i mislila sam da nije spreman, a sad ima napretka, ali V. je stariji :dunno

snow, kakva je ona tvoja gumirana plahta iz lidla? danas sam kupila, ali ne izgleda kao na onoj slici. napravljena je tako da se u nju može obući klasični madrac za jednu osobu (a mi spavamo na velikom krevetu) pa mi nekako djeluje nepraktično, tj. čini mi se da će ta plahta na kraju završiti svuda samo ne ispod njega, jer jako nemirno spava.

27 svi 2011, 21:21

Moram priznati da plahtu još nisam ni otvorila...:ajme

Danas opet jedan kakanac u gaće. To još ne kuzi na vrijeme al ja uglavnom po njemu skuzim kad kreće pa ga stavljam na tutu.

27 svi 2011, 21:32

Mi smo malo ,,zamrznuli'' odvikavanje do poslije operacije, svaki dan mu stavim pelenu, ali ga pitam jel treba na nonu, nekad ga sama stavim, nekad sam traži.

27 svi 2011, 21:36

Nevenera niski start znaci? Ajmo ajmo :cheer

mrava kad je ono operacija? Bas vam je super krenulo. A da ga pustis skroz bez? Ionako ide odma sutradan doma zar ne?

27 svi 2011, 21:38

Ma ići će to i dalje ali ova 3 dana sam s njime cijelo prijepodne po pretragama pa sma mu stavljala pelenu.

Na operaciju ide u utorak

27 svi 2011, 21:51

mrava, lako za pelene, mislit cemo na vas u utorak :hug
drzite se.

27 svi 2011, 21:52

Evo ad se i mi ajvimo na temu . Moj miško jan renato već tjedan dana bez noćne pelene i do sada nije imao niti jednu nezgudu po noći .
Jednostavno je sam odlućio da ne želi više imati noćnu pelenu . :joy :up

28 svi 2011, 22:48

mrava mislimo na vas :hug

danijela, imaš pravo, plahta je za 1 madrac i lijepo piše 95cm al uopće nisam gledala. mi smo isto na bračnom, zapravo još i gore, na kauču na razvlačenje tako da ako probije :ajme
danas je prva noć bez pelene.
prvo sam stavila neku gumiranu podlogu koju mmama ima još od mene i brata :dada
onda obična plahta, pa preko njegovog dijela još ova lidlova i na njoj ručnik ispod guze. ako pobjegne i pogodi ručnik to će biti najlakše za promijeniti. ali naravno da moj malac spava tako da grli jastuk cijelim tijelom :ajme budemo vidli. popodnevni psavanac je prošao suho :up

i kupila danas u c&a 7 komada gaća na spidermana, koji je njemu ludnica jer je dobio jednu majicu s njim iako nema pojma tko je spiderman :hahaha =80 kuna -20% popust znači ispalo me 65 kuna :5
sad definitivno imamo dosta gaćica :zivili

28 svi 2011, 23:02

prijavljujem katastrofu. piškenje i kakanje u gaće. bez pol pardona. na kraju sam ga stavila u pelenu jer nisam imala više gaćica.
mm je kupio 5 pari pa čim se sve to osuši, idemo opet.
bitno je da je on meni lijepo sjedio i po 15 minuta svako malo na wc ali ništa nije napravio. :ajme

29 svi 2011, 10:04

Mi smo rješili problem sa stolicom, ali radimo to isključivo u noninom vrtu. :hahaha Čini mi se da joj je i noćna pelena suha pa čemo noćas probati odspavati noć u gaćicama.

29 svi 2011, 14:00

Mi smo jučer skoro cijeli dan bili u gačicama i čak je tražio sam pišati :drink .

Kakanac je danas pobjegao kad je MM bio s njim, pa ga je lovio po patikama, hlačama... :ajme

Al mi je najbitnije da traži piškiti, iako kad se popiša, i dalje kaže - MAMA, NE RADI! :ajme

Bome nas sve muče ta odvikavanja... :bidan

mrava, :jadnimi

29 svi 2011, 14:12

Izgleda da je kakanac veliki problem svima.
Nama su nesrece u piskenju postale prava rijetkost, recimo kad se toliko zaigra da se zaboravi (ili bolje receno, ja ga zaboravim podsjetiti :oops: ), ali kakanje ne dolazi u obzir nigdje osim u pelenu. :dunno

29 svi 2011, 15:01

mi u akciji.cijeli tjedan se borimo sa pelenama.preko dana je bez pelene,nekad mu pobjegne ali sve u svemu zadovoljna sam.
sinoć se i pokakio prvi put u školjku.sad mi je problem šta se igra sa pišulincem.jutros su se i posvađali,pa mi viče da mu ga maknem
da ga neće..
kad spava još je na njemu pelena..nisam sigurna da li da i nju maknem

29 svi 2011, 15:14

MMI je napisao/la:mi u akciji.cijeli tjedan se borimo sa pelenama.preko dana je bez pelene,nekad mu pobjegne ali sve u svemu zadovoljna sam.
sinoć se i pokakio prvi put u školjku.sad mi je problem šta se igra sa pišulincem.jutros su se i posvađali,pa mi viče da mu ga maknem
da ga neće..
kad spava još je na njemu pelena..nisam sigurna da li da i nju maknem

:hahaha :hahaha
svađaju se?
i u nas ima nekih pomaka, danas na plaži piškio kao muškarac :lol

29 svi 2011, 16:13

Evo i mi pokušavamo ali bezuspješno. Sam najavljuje da će piškiti ili kakati ali ne da se ni na tutu ni na wc-e. Kad je u pitanju kakanje, recimo jutros rekao je kuga(to njemu znači da će kakati), otrčao u špajzu, ja ga uzela odnila na wc-e, on lipo sidi,odmara, uživa, priča i naravno nakon 15-tak minuta sjedenja na wc-u ja ga oblačim i nosim u dnevni, nije prošlo 5 minuta on se pokaka u pelenu. Isto se događa i sa piškenjem, nadam se da ćemo nešto uspiti napraviti ovo lito.

29 svi 2011, 19:54

Mi smo počeli pa što bude. :sealed
Tema je zaključana