09 lip 2011, 13:11
lara.b je napisao/la:Ne bih rekla da je to sa slatkišima zabranjeno voće, nego red.
Mora se znati da se nakon pojedene juhe ne mogu dobiti keksi, sladoled ili puding..
Kod nas npr. slatkiša uvijek ima dosta, ali moje ga dijete jede ograničeno (bar dok još mogu utjecati na njegovu prehranu).
Meni je to bolje nego da joj ja prigovaram je li ih pojela previše.
09 lip 2011, 13:12
09 lip 2011, 13:13
09 lip 2011, 13:18
09 lip 2011, 13:19
she je napisao/la:Ova deca ne žele jesti i dovijaju se na sve moguće načine da to izbegnu na razne načine - skrivanjem hrane, razvlačenjem obroka unedogled, treniranjem roditeljskih živaca...makar to bila i hrana koja im se u principu dopada![]()
09 lip 2011, 13:23
09 lip 2011, 13:30
bubsek je napisao/la:Stefanova_mama je napisao/la:konsultuj se sa pedicom i onda po njihovom savetu preduzmi korake.
/quote]
oavili smo pretrage kod pedice...sve je u najboljem redu...
09 lip 2011, 13:40
09 lip 2011, 13:41
bubsek je napisao/la: she -Koliko vidim tvoji imaju 7god. ...i malo mi je to too much da ih ti hranis...
meni moja vise ni neda da ju hranim jer ona je kako kaze "velika"
09 lip 2011, 13:50
pomikaki je napisao/la:lara.b je napisao/la:Ne bih rekla da je to sa slatkišima zabranjeno voće, nego red.
Mora se znati da se nakon pojedene juhe ne mogu dobiti keksi, sladoled ili puding..
Kod nas npr. slatkiša uvijek ima dosta, ali moje ga dijete jede ograničeno (bar dok još mogu utjecati na njegovu prehranu).
Ja nastojim kod nje razviti svijest o tome što je zdravo a što ne, a da ne popujem pri tome. Zgodna je igrica s Gricom i Grecom, njih sam počela koristiti da plaču dok peremo zuba, ali ona sama je tu igru proširila pa sad plaču kad jedemo juhu i predlažu da se odmah pređe na kolače, a vesele se kad jedemo slatkišeOsim toga s nama se druže i bakterijice koje se živciraju kad jedemo zdravu hranu i peremo ruke. Ali to ću prestati koristiti čim vidim da njoj nije zabavno, u međuvremenu mi se čini kao zgodan način da joj "podvalim" svoje stavove. Ona na taj način uči postaviti sebi granice - kad dobije od nekog bombone, uzet će jedan a Gric i Grec će plakati i nagovarati da ih pojede sve odjednom
Meni je to bolje nego da joj ja prigovaram je li ih pojela previše.
Što se tiče slatkiša u kući, nedavo sam čitala istraživanje po kojem su djeca koja su imala dostupne slatkiše bez ograničenja jela manje slatkog nego ona kojoj su slatkiši ograničavani (ali su ih ipak dobivali pa bih rekla da su ih morali imati kod kuće). Ne znam, ja i dalje mislim da svatko tko ima poremećaje u ishrani bolje da ih jednostavno ne drži doma. Počevši od mene same![]()
Malo ot, ali ajde
09 lip 2011, 13:56
09 lip 2011, 14:05
09 lip 2011, 14:19
09 lip 2011, 14:24
09 lip 2011, 14:30
she je napisao/la:Pomikaki, zašto dete automatski mora biti frustrirano nečim čim nešto ne radi onako kako rade ''normalna deca''?. Neće da jede, mrzi ga da sedi i tačka. Ili će jesti ali će nakon svakog zalogaja ustajati, piškiti, kakati, piti vodu, tražiti igračku izguzbljenu pre 2 meseca...Mislim, ako moj M nešto voli to je voće - sad je sezona trešanja i živa nisam dok ne pojede porciju, maltene ga čekam sa ključevima od auta u rukama za slučaj da košpica ode u krivu stranu. A naterati ga da sedi dok jede a on to ne želi (sedeti) je frustriranje deteta, jel
09 lip 2011, 14:42
09 lip 2011, 15:03
she je napisao/la:Ma ne ljutim se samo me napadoste sa svih strana![]()
zašto niko nije potegao pitanje zašto je postavljačica teme u jednom trenutku udarila dete?

09 lip 2011, 15:09
she je napisao/la:Ne bih da ulazim u kompleksnost cele priče oko našeg hranjenja ali kad smo već kod pogrešnog kuhinjskog pristupa zašto niko nije potegao pitanje zašto je postavljačica teme u jednom trenutku udarila dete? Da li je pogrešnije i da li će više loših posledica moja deca imati od toga što ih ja nahranim svaki drugi ručak od onog deteta koje je primorano da po 2h sedi i sluša pretnje i ucenjivanja dok ne pojede sve sa tanjira?
Svakako ne smatram da je deranje, ucjenjivanje i ostalo što je nabrojala, pa i najmanje nerviranje, dobar način da se riješto problem, odnosno uopće nije način. I kažem da mora prije svega napraviti rez kod same sebe.
09 lip 2011, 16:07
)
Još se sjećam "jedi! zini! jedi! jedi! jedi!
09 lip 2011, 17:54
10 lip 2011, 09:38
10 lip 2011, 11:09
. I šta raditi?
. I miksala sam. Ne do vojske ali do 18-19 meseci, malo pre nego je krenuo u jaslice računajući da će psihologija mase utisati na njega pa će početi jesti. I tu je bio kraj - prestao je u potpunosti jesti meso a samim tim i kuvana jela jer je provalio da u njima uglavnom ima mesa. Kuvano bez mesa mu nisi mogao podvaliti ni pod razno jer je oprezna dušica krenula podozrevati za sve novce 10 lip 2011, 11:26
she je napisao/la:Kad pogledam u budućnost vidim M-a sportistu sa jabukom u rukama i B-a programera sa sendvičem na grudima
ovo si dobro napisala..al bit će on zdrav, neće mu ništa faliti kao ni mom bratu koji jede valjda samo 8 vrsta jela.10 lip 2011, 12:31

10 lip 2011, 12:49
10 lip 2011, 12:53
10 lip 2011, 13:02
10 lip 2011, 18:23
10 lip 2011, 18:36
11 lip 2011, 11:44
Stefanova_mama je napisao/la:Bubsek presurova si prema njoj. Njoj ne treba plasenje zoharima, vec odmor od pritiska u vezi hrane.
).
, pakao u glavi. Završila je na pediasuru neko vrijeme.