Sada je: 03 kol 2026, 19:52.

Vrtirepke i Vrtiguzi (11. dio)

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Vrtirepke i Vrtiguzi (11. dio)

PostPostao/la Dudley » 03 svi 2013, 20:52

Helouuuu :proljece
Samo da nas utefterim, slicno sve kod nas...identicno...puno se radi, puno smo vani, malo odbolovali prosli tjedan, puno se ljubuje :srca milina :)
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ancica » 04 svi 2013, 08:19

dobro jutro :proljece
moji nisu trenutno u fazi zaljubljivanja. dora nikad nije ni bila. njoj se sviđa jedan edan erik iz vrtića oduvijek, dijete koje je preslatko, ali koje je nekoliko puta dnevno u kazni. vrag živi. nadam se da će joj s vremenom postati draži ovi mirniji :p

ona je jučer išla na cjepjenje, a neka curica iz vrtića joj je napričala grozote o tome. nikad je nisam vidjela da se nečeg toliko boji. sat vremena smo bie u ordinaciji. sat vremena je vrištala, histerizirala... strašno je bilo. pričaj, moli, prijeti, viči.... ma nikako. ja sam bila mokra, ona je bila mokra... užas. do sada je vadia krv, bušila uši...sve normalno, a ovo jučer je bilo :nesvist
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Dudley » 04 svi 2013, 15:31

Uf, to je zato sto je bila pod dojmom tih prica...
Mi vani, imamo izlozbu legica na klupi ispred zgrade :mrgreen
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja2208 » 04 svi 2013, 15:37

super mi je ta vasa izložba! :dada
ideja i da klinci budu mirni neko vrijeme, pokusat cu to izvestio kad polude ispred zgrade.

o dora, sunce slatko, :hug
da si znala za tu pricu iz vrtica pa da to obradite prije vakcine..
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la olja2208 » 01 lip 2013, 11:45

da ne odemo u arhivu. :mrgreen

gdje ste komadi?
kako izdrzavate ovo ruzno i hladno vrijeme?

mi smo malo bolesno, Sofija pije atb, začepljen nosić i temperaturu je imala al' sad je ok.

obavili smo pedagoga u školi, uradila brzinski test pa rekla da bi sad neki teži. :lol
dakle i formalno smo se upisali u prvi razred.
ona je sva hepi a mamu svako malo opere nostalgija za onom bebicom koja je trčkarala kao zvrk okolo, sad je već prava djevojčica,
brijem da će mi iskliznuti vrijeme i da će samo reći da želi u svoj stan. :mrgreen
fakat je ovih 6 jako brzo prošlo.
slika
olja2208

PostPostao/la Stefanova_mama » 01 lip 2013, 12:13

Mi smo zakacili krpelja i za tri nedelje radimo krvni test na antitela (da vidimo je li bio zarazen, a molim se da nije).

Predobar je, u vrticu mu je super, crta neprestano. Brblja kao navijen.

Masemo :mah
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la ancica » 02 lip 2013, 19:12

šta toliko su često zaraženi krpelji kod vas, SM? Istra je dosta dobra po tm pitanju.

moji su kod tate, sad bi trebali svaki čas doći.
čekam rezultate iybora, baš sam radoznala :)
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la lara.b » 05 lip 2013, 12:41

Samo :mah

Nadam se da su bubani bolje.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 05 lip 2013, 12:53

Jesu ancice u Zavodu za zdravlje su rekli da ih ima 30% zarazenih, ali kako ne prskaju protiv krpelja ja mislim da ih je i vise. Ja nisam krpelja videla 20 godina, prenerazila sam se.

Sad cekamo test, na mestu uboda je kao da ga je ujeo komarac crvenilo, ali se ne siri. Nadam se nije bio zarazen.

On je veseo, u vrticu mu je predobro, ja pocela da radim :zivili

Raste kao iz vode, brblja i neprestano crta (sa trilion detalja, cele sage).
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la lara.b » 18 lip 2013, 08:13

Sm, kako je kod vas, kako dječak?

Ja čestitam rođendan Sofiji, Dori i Matiji :rodj
neće me biti mjesec dana, a bez interneta, tako da se neću moć javit.

Nadam se da ste svi ok..da se pripremate polako za odmor.
Ja sam bila malo duže bolesna pa mi nije bilo do nekog javljanja.
Umjetnik je odlično, veseli se moru...
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Dudley » 18 lip 2013, 22:03

Lara :mah
Nadam se da si bolje :hug i zavidim ti na mjesec dana odmora :)
Mi mozemo dobiti max 2 tjedna u komadu...

Cestitke za Dori, Sofiji i Matiji i od nas :rodj

Micek je dobro, brbljav je, brz kao uvijek i obozava legice i dalje.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 18 lip 2013, 23:00

21.06. idemo da mu vade krv. Juce je imao temperaturu, a ja odmah panicim je li od krpelja, nije :ajme

Cini mi se da je bilo od suncanice koju je zamalo dobio u vrticu. On jednostavno nije navikao na ove temperature i vrucinu jako tesko podnosi (od kad se rodio ziveo je na 10-15C skoro cele godine, osim na godisnjem). Moram da im skrenem paznju, jer ih izvode bas kad je najtoplije, posle rucka.

Lara kako si sad?

Ja sam pocela da radim i zongliramo sa babama i dedama i to me malo psihicki umara, ali funkcionisemo.

Sretan rodjendan i od nas! :rodj Lara kako cemo sad bez tebe zivog kalendara cestitati svima na vreme? :lol Salim se, samo se ti odmori i dodji k sebi. :hug

Sutra imamo prvi sistematski u ovdasnjem zdravstvenom sistemu, pa cu verovatno imati mere.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la ancica » 25 lip 2013, 10:17

Lara - nadam se da si bolje
Sm - i kako stojite sa mjerama?

MAtija danas ima rođendan. Kod tate je, navečer sam mu obečala da idemo na pizzu.
Jučer je zadnji put ove godine imao judo, pa su imali revijalni trening za roditelje i na kraju borbe. Pobijedio je, sa toliko žara se borio da mislim da bi i neme srušio koliko želje je imao da bude pobjednik. Dobili su svi medalje, a trenerica je rekla da će ga primiti slijedećegodine u judo školu iako je još uvijek vrtićanac, jer da je jako dobar. I, naravno, nestabilna majka se rasplakala :mrgreen

NEgo, jučer i danas spremam iz arhive 0-1, da mi ostane za uspomenu. Sva sam se raznježila, al mogu vam reći da čitam kako sam ja to hendlala njih dvoje, posao i sve skupa i sve mi nekako sebe žao :mrgreen

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Stefanova_mama » 25 lip 2013, 21:28

ancica je napisao/la: al mogu vam reći da čitam kako sam ja to hendlala njih dvoje, posao i sve skupa i sve mi nekako sebe žao :mrgreen

Jao anci :lol potpuno te razumem.

Ja sad uz pomoc baka i deka i tetaka (mojih sestara) ne stizem sve, a kako li sam sve to sama (jos su bili mali) stvarno nemam pojma.

Mere su diskutabilne. Sestru je mrzelo da ga meri, pa je odokativno oduzimala za cipele i odecu, ali rekli su 110cm i 20kg. Jos me onda napala doktorka kako ima 1,5kg viska i da je pretilo dete (znate Mikija sa slika, nema grama sala i tanak je kao glista). Odslusala sam je, klimala glavom (samo da izadjem) i premericu ga sama.

Ja sam toliko cekala da sa 16kg (koje je imao celu vecnost) malo odskoci :ajme zamalo da joj se histericno nasmejem u lice. :lol

Od sutra idemo kod logopeda, nema r, u stvari izgovara ga nemacki. Ima ravne tabane. Upisala sam ga na plivanje preko leta.

Ja radim i cuvamo sestrinu kucu (koja od njega jedva prezivljava, stalno je gnjavi) dok su na letovanju.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Dudley » 26 lip 2013, 11:18

Ajme SM
Ja sam toliko cekala da sa 16kg (koje je imao celu vecnost) malo odskoci zamalo da joj se histericno nasmejem u lice.

:lol vjerujem i razumijem skroz na skroz

Mislim da je Tin isto oko 110 cm i mozda ali mozda 19 kg...nisu mi ove kucne vage bas pouzdane a dugo se nije kod pedice mjerio.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ancica » 26 lip 2013, 21:17

ne znam koliko je matija visok, možda malo preko 110, a ima 21-22 kg. Taman je, nije niti malo debel tako da, SM, ne kužim o čemu ona to priča :ajme
dora zato ima 130 cm i 31 kg i jede ko mećava.

preko ljeta nemaju aktivnosti organziranih, idu u 8 mjesecu na krk sa bakom, tako da to će biti to.

dora se opet žali na uho. ja sam se nadala da će sa godinama te upale prestati :/

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Stefanova_mama » 27 lip 2013, 20:39

ancica je napisao/la:dora se opet žali na uho. ja sam se nadala da će sa godinama te upale prestati :/

Ancice uradi joj bris grla i nosa, S. je vukao upale uha dok nismo ustanovili da ima pneumokok i to je trajalo mesecima. Od sveg srca vam zelim da ipak nije upala uha i da vas preskoci. :hug
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la olja2208 » 18 srp 2013, 13:21

ja krenula da vas ribam sto ne pisete kad ono (za nase standarda) ima ohoho poruka. :mrgreen

mi smo dobro, Sofka je neumorna, to dijete ima toliko energije da je to nevjerovatno,
na nogama je po cijeli dan, a dok odmara, boji ili crta, čita, piše ili nešto treće...
zbilja je dinamična i intenzivna, nadam se da će jednom nešto od te energije koristiti za sređivanje svoje sobe, jer to joj baš i nije omiljeni hobi,
ali zato uživa u vrtu sa mojima, oni imaju baštu pa uzgajaju povrće i voće i ona im zdušno pomaže u tome.

od aktivnosti je ostao još folklor, sutra ima drugi po redu nastup i prilično je dobra,
s baletom je na ljetnoj pauzi,
od jeseni želi sto stvari, da vam ih sad ne nabrajam, vidjet ćemo šta će biti od svega toga.

nadam se da je lara bolje, i da Doru više ne buba uho, slažem se sa SM, treba uraditi bris.

i ja sam si spremila arhivu 0-1 i raznjezila se sva. :luv

SM, ma vraga ti je pretilo dijete, bas je sasava dok.,
po meni su te mjere bas taman...
S. je 129 visoka i ima 25,5 kg, možda sad već i 26, pretila nije (ni po doktorici), ali mislim da bi sa kilom, dvije više mogla biti na granici,
super jede, sve po redu, slatkiše doziramo, ali isto tako, aktivna je i potroši sve što pojede pa je to u nekakvoj ravnoteži.
slika
olja2208

PostPostao/la lara.b » 02 kol 2013, 11:18

:pee
Vidim zatišje je totalno.

Vratili smo se s mora i sad skroz radno.
Bilo je divno! mali je veliki frajer ..
pisale ste o mjerama...noga 33, kg 27, cm 128 a još nema ni 6 god. :ajme
Filozof na neznamnisama koju potenciju.
Piše jako dobro, čita, računa..a crtanje ko i uvijek :luv
Auti su stalno in ali padne i za mamu i baku neka kučića, cvijetić, more, brodovi...

Bolje mi je, hvala svima na pitanju.

Nadam se da su rođendani lijepo proslavljeni i da su djeca bila sretna..
Mi ćemo u igraonici ove god., njih 20..a doma ostalo.
Ali poč. 9.mj. jer sad nikog nema tu.

Budući mi posao ne da da tipkam kao prije,
čestita ću sad Tinu rođendan jer je za koji dan a meni se lako može desiti da se ne stignem javiti.
ŽELIM MU SVE NAJBOLJE OD SRCA I NEKA UŽIVA U PROSLAVI! :rodj

Sm, i moj ima ravna stopala, ali nosi uloške već više od 2 godine + mu je Dr. pokazao kako da vježba.
Obuća mi je najbitnija kod kupovanja stvari za njega..
Majice, hlače i kupim što jeftinije mogu, to i tako sve prebrzo preraste ali na obuću pazim jer je on rekao da je jako važna čvrsta peta. Nema japanki, kroksica itd...eventualno one neke, za do plaže, 'anatomske' natikače.
Tako su mi već dvojica rekli i držim se toga pa možda nešto i pomogne.

Mogla bi pisati ohoho ali nemam vremena...
Mogu vam samo reć da pliva fantastično, roni, skače u vodu sa skakaone gdje nitko od djece mlađe od 10, 12 god. nije skakao..
ja osobno ne bi :lol
Od kad smo se vratili moja m ga čuva, 3 tjedna otprilike pa će u vrtić. Dio škvadre neće bit jer kreću u školu sad na jesen
pa je malo tužan (najbolji prijatelj mu je u toj ekipi) ali ne sumnjam da bu njemu loše.

Dud, za godišnji...
sve ti to ima svoje prednosti i mane.
ja sam imala tjedan dana starog godišnjeg i spojila sam sa 3 tjedna novog pa je ispalo mjesec dana kao i prošle i pretprošle god.
ali zato imam bijednu plaću pa moram raditi i drugi posao nakon ovih 8 sati. I onda je to po 12 sati buljenja u monitor
a već sad razmišljam o cvikama jer mi se očito vid pogoršao. Neću da zakidam Tea pa kad on obično ode spavat ja radim i onda možeš pretpostavit koliko spavam ako se budim u 5 po novom jer zbog leđa i svega što me s njima zadesilo moram vježbat svako jutro...
No, neću kukat, sreća pa ima posla i leđa su sad bolje...

Bježim..

Pozdrav svima gdje god bili!
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 02 kol 2013, 13:04

I mi cestitamo Tinu od sveg srca. :rodj I ostalima ako smo propustili. :kiss

Juce je proplivao na bazenu bez ikakvih pomagala, bio je jako ponosan na sebe. U nedelju idemo na more, pa cemo jos usavrsiti. Njegov vrtic ne pravi pauzu, tako da je celo leto isao u vrtic.

Rodjendan cemo slaviti isto pocetkom devetog meseca, jer nikog nema, svi su na odmorima.

Ljubimo vas puno :kiss :mah
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Dudley » 03 kol 2013, 22:41

Heeej :)
Hvala puno cure na čestitkama :joy
Mi čestitamo svima kojima smo propustili :rodj

Stigli danas na more, uživamo ko praščići.
Tinac pliva kao riba, proplivao na bazenu jer smo intenzivno išli od proljeća, prvenstveno radi ruke.

Bit ćemo dva tjedna i onda nazad na posao. Kratko mi to malo, tri tjedna bi mi bilo optimalno, ali hvala Bogu što ima posla i što je ok tako da se ne smijem žaliti :)
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja2208 » 13 kol 2013, 09:51

I Sofija je odličan plivač, skače i roni, stoji na rukama u vodi,
ma ja nikad nisam bila tako spretna kako je ona vec sad.

cure moje, ja imam školarku, pa je l' vi to mozete vjerovati,
uzbudljivo nam je sve skupa ali ja imam i tremu i obuzima me nekakva sjeta, pa zar to tako brzo prođe,
kišu suza ću izroniti kad je vidim da prvi put odlazi put učionice jer više neće biti sasvim isto, to jeste jedna važna prekretnica, manje ćemo se viđati, za nju počinju obaveze koje nikad više neće prestati, da, sve je to normalno i lijepo i u tome treba uživati, ali, znate već, nostalgična sam, pa to je moja mala Sofi, moja prva beba, mamin mali pupoljak.
tak da znate, za 20 dana smo školarci.
slika
olja2208

PostPostao/la Dudley » 17 kol 2013, 15:43

olja2208 je napisao/la:I Sofija je odličan plivač, skače i roni, stoji na rukama u vodi,
ma ja nikad nisam bila tako spretna kako je ona vec sad.

cure moje, ja imam školarku, pa je l' vi to mozete vjerovati,
uzbudljivo nam je sve skupa ali ja imam i tremu i obuzima me nekakva sjeta, pa zar to tako brzo prođe,
kišu suza ću izroniti kad je vidim da prvi put odlazi put učionice jer više neće biti sasvim isto, to jeste jedna važna prekretnica, manje ćemo se viđati, za nju počinju obaveze koje nikad više neće prestati, da, sve je to normalno i lijepo i u tome treba uživati, ali, znate već, nostalgična sam, pa to je moja mala Sofi, moja prva beba, mamin mali pupoljak.
tak da znate, za 20 dana smo školarci.

Olja :kiss
sva sam se najezila i potpuno te razumijem...mi cemo tako za godinu dana, ali vec sad sam nostalgicna...ponosna naravno i sretna, ali i sjetna :)
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ancica » 27 kol 2013, 07:56

Olja - prvo sretan rođendan sa zakašnjenjem :kiss
A za školu te potpuno razumijem. Još uvijek pokušavam ignorirati tu činjenicu :ajme Muči me na emotivnoj i psihičkoj razini u smislu da mi je sad ona velika, pa sam sama sebi stara... takve i slične lamentacije o prolaznosti života su mi konstantno u glavi :kima Ne znam ni kako ću se organizirati. ali nema veze, samo polako i bez nervoze i sve će biti u redu :lebdi

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la lara.b » 29 kol 2013, 09:02

Svima pozdrav
a našem MILANU SRETAN ROĐENDAN!! :proljece :rodj
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 29 kol 2013, 10:20

Danas nam je divan dan, divan dan, divan dan...

Mnogo je sladak i vazan bio jutros kad je ustao i konacno je dosao njegov rodjendan, broji dane vec dva meseca.

Torta mora biti na Spajdermena. Kad dodjem s posla jos ga trebam nacrtati, tako da mi drzite fige.

Komentarise u poslednje vreme kao matorac, moje predvidjanje je da ce biti direktor svemira. :mrgreen Siguran je u sebe milion posto. Ne znam na koga je. :gigl

Kad se samo setim kakva je kiflica bio kad se rodio. :srca

Na moru mu je kosa poplavela mestimicno, tako da izgleda kao da se satirao.

Od septembra krecemo kod logopeda da osvojimo slovo r i onda smo spremni za skolu sledece godine.

Ljubim vas sve puno, kome nismo cestitali rodjendan cestitamo :rodj

Vi ste nam kao neko rodno pleme, sve ste prosli sa nama jos od dok je bio u stomaku. :kiss (Totalno sam se raznezila, ne i ne vidi se iz aviona.) :grligrli
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Dudley » 29 kol 2013, 22:54

Sretan rođendan nasem Milanu :rodj :joy
I prakticki blizancu po kilama i jurcanju ;)

Mi vec 3 tjedna muku mucimo s upornim kasljem, bez drugih simptoma...svugdje smo vec bili, inhaliramo ovako i onako, i ne prolazi :dunno
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 31 kol 2013, 11:50

Dudley da nije veliki kasalj?
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Dudley » 03 ruj 2013, 10:19

Hej, tek sad vidim pitanje, sori.
Krenulo je na moru, po noci, kasalj jaki i hrkanje...prva doktorica, s otorine u Klaicevoj (bas smo dan nakon mora bili naruceni kod nje, otprije), odmah rekla da je to treca mandula :dunno

Pedica na zamjeni rekla isto, rekla da inhaliramo fizioloskom i pulmicortom par dana, nakon toga samo fizioloska. Od tog pulmicorta kasalj momentalno prestao, ali nakon njega se vratilo, ali hvala bogu ne vise po noci nego kroz dan.
Brisevi negativni, krv super osim poviseno nesto sto ukazuje na alergiju...

Nasa pedica kaze da nije treca mandula nego da inhaliramo ventolinom i flexotidom :dunno

On i dalje zakaslje, inace ni jedan dan nije imao temperaturu, apetit super pljucpljuc.

E sad, prije jedno tjedan dana pocela i ja kasljati, samo sto se ja generalno osjecam ko da me vlak zgazio, pa je mozda ipak viroza....nem pojma :faca
Zadnja izmjena: Dudley; 04 ruj 2013, 08:41; ukupno mijenjano 1 put/a.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ancica » 03 ruj 2013, 11:59

Samo da zabilježim ovdje da smo živi i zdravi i u veeeelikog gužvi :nesvist

ancica
Čudo od žene

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.