Sada je: 01 kol 2026, 23:48.

Generacija 2012.

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2012.

PostPostao/la snowwhite » 11 svi 2015, 10:03

Ajme neve tvoj tempo je ubitačan!
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nevenera » 11 svi 2015, 10:10

ma to je samo onaj dan kad je mm 7-19 (svaka 4 dana), kad nije, on voza okolo damjana i tina, ja sam doma s nikšom :mrgreen
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 11 svi 2015, 12:13

Snow i ja se veselim kao i ti jer sam se i ja odvikla od živosti. ČAk mi je i malo neobično, samo čekam kad ćete prestati pisati. :lol

Neve što ne pitaš ozbiljno za to, ovo je već previše, nisu se držali dogovora.

Za kratke rukave su se moji svi u početku bunili i potezali ih dolje tako da ja to više ni ne registriram. To mi je normalno.

M danas cijelo jutro provela u zemlji s lopaticama, kanticama i malom karijolom za prevoz toga svega. A spremila se kao da ide na kakav party, u najmanju ruku. :ajme
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la snowwhite » 11 svi 2015, 12:35

A Liv sad si me sjetila, ja kad u vrtu čupkam travu onda je Tomin "zadatak" da uzme tačke i to sve trpa unutra i onda prebacuje u neku vreću.
I jučer se zaigrao s dečkima i ja čupkam i imam već hrpicu trave a on dođe do mene sav u čudu Mama a di su tebi tačke? i odmah po njih i odradio svoj dio posla :lol

Jest da napravi više posla nego što je bilo iz prve ali nema veze. Vole nam pomagati i osjećati se važni.
Kako je naše dvorište maleno nemamo mi puno ičega i više manje im je sve dozvoljeo. Mislim u granicama normale, npr. znaju da ne smiju gaziti dajzeke (paradajze) ali beru ih kada bude sezona, otkrivaju tikvice gdje jesu, zalijevaju i tako.
Vrijedni momci
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nevenera » 11 svi 2015, 13:03

Liv Tyler je napisao/la:Neve što ne pitaš ozbiljno za to, ovo je već previše, nisu se držali dogovora.
pitala sam, bilo je, više manje- dobro da ste i ovo dobili :roll
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la crna ofca » 11 svi 2015, 16:05

Baš me veseli da se toliko piše :joy

Da predstavim bivšu expresičku. Gospodična Marta ili kako sama sebe zove, princeza Marta visoka je 97cm, teži 15 kg nemirne vage i nosi obuću br.24. Izuzetno je brbljava, slaže rečenice ko velika,s veliki čuđenjem gleda svijet oko sebe i postavlja milion pitanja. Najviše voli prijavljivati tko je što napravio u vrtiću, tko je bio u kazni, tko je koga lupio, gurnuo, uštipnuo, jednom riječju prava cinakrošica :p Ako se nju pita kakva je ona bila u vrtići, samo kaže da je njoj teta J rekla da je bila super :)

Srčana je, pravi mali emotivac. Često se naljuti, ali još brže odljuti. Kad zapne da nešto želi u stanju je izliti potoke suza dok isto ne dobije ili zaboravi da je željela. Voli se maziti, ali samo onda kad njoj odgovara :mrgreen

Pelene se riješila s dvije i pol godine, ali je nakon rođenja brata odlučila da je super zapišavati se u gaće. Sva sreća ta je faza iza nas.

Pokušava biti šefica, a kako su mama i tata tvrdi orasi, šefovanje vrlo dobro prolazi kod baka i tete, koje mota oko malog prsta. Točno zna od koga što može dobiti i očekivati i to vrlo dobro iskorištava. Brata je super prihvatila i svo nezadovoljstvo njegovim dolaskom u njezino kraljevstvo usmjerila je prema mm i meni.

Ako se nju pita, mogla bi živjeti na juhi, heljdi i tjestenini tako da često vodimo bitke oko toga što će jesti.

Obožava proučavat bube, kukce, mrave, paukiće tak da svaka od navedenih živina kod nje izaziva salve oduševljenja i opčinjenog promatranja. Mamina buduća bubologinja :luv

Trenutni životni uzor joj je Maša :strah Po uzoru na tu malu nevaljalku na sve odgovara hmmm? i kad joj nije po volji stavi ruke na bokove i tapka nogom u mjestu te okreće očima :roll To bude prekomično.
Expresička 2012 slika zimski mirišljavko 2015 slika
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la putnica » 11 svi 2015, 19:20

nevenera je napisao/la:
Liv Tyler je napisao/la:Neve što ne pitaš ozbiljno za to, ovo je već previše, nisu se držali dogovora.
pitala sam, bilo je, više manje- dobro da ste i ovo dobili :roll

Ajme, stvarno su :roll
A ove akcije kad vuces jadnog najmladjeg i budis ga jadnog taman kad zaspe su mi jako poznate.
Ja sam se samo tjesila da je bar N i R skola blizu pa ih nije trebalo voziti, a i sto lijepo A "ide u setnju" zahvaljujuci odlascima starijih na treninge, ples, preglede i sl. :nata

crna ofca je napisao/la:Pelene se riješila s dvije i pol godine, ali je nakon rođenja brata odlučila da je super zapišavati se u gaće. Sva sreća ta je faza iza nas.

Ovo sam ja imala s N :ajme
Ostavila se pelene, na svoje inzistiranje oko svog 2. rodjendana i to u jednom danu, a onda je sljedecih, skoro dobrih 6 mj. znala zezat, pisit kroz hlace u raznorazne posudice i sl.
(isto mislim da ima veze s rodjenjem mladjeg brata (oni su 21,5 mj razlike) - osim ovoga ga je bas super prihvatila (i danas su izrazito bliski - od zezanja, igre, tuce do prvog pitanja kad dodju na vrata - di je onaj drugi.)
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la nevenera » 11 svi 2015, 19:33

meni damjanu zna pobjeć nekad. prije neki dan smo išli do nekog igrališta. nije nikad bio. i doletio mij e reći da mu se piški ali dok sam otkopčala hlače mu već je krenuo. :ajme
nikša spava, damjan je otišao u krevet
još samo jedan :lol
pa idem i ja u krevet :p
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la erina » 11 svi 2015, 22:00

Nevenera a što kaže rana intervencija i ostala stručna služba s kojom surađujete, jel to opravdano od njih ili po njima on može pohađati normalnu satnicu? Jesu povezani oni uopće sa vrtićkom stručnom službom?

Moja S lako prihvaća kratke rukave, makla sam i potkošulju, baš se jako znoji... ona imala do sada problem sa skidanjem čarapa i hodanjem bosa, jako su joj osjetljiva stopala, ne podnosi niti dlaku na njima pa to bude zanimljivo :lol Vidjet ćemo sada jel se štogod promijenilo na tom planu kad dođe do toga.

Jao komaraca navala krenula :ajme Muka mi je od njih već :gaah
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la Liv Tyler » 11 svi 2015, 22:14

I moja M je imala tubregresiju kad joj se mladja sestra rodila. Ali zajednickim snagama smo i to prebrodili. Bilo je tesko. Nadam se da se nece ponoviti ni zbog cega.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la snowwhite » 11 svi 2015, 22:34

Ja se spremam na skidanje pelene a nikako da se uhvatim u koštac s tim. :znoj
Sad ću da ću.
moram odličiti i krenuti pa da se riješim pelena do unuka :gace
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Iva15 » 11 svi 2015, 23:42

Ja samo isčekujem šta će naš izmislit sad kad dobije brata :zub
A počeo je bit sve teži, sve veće njurgalo i izvoljevalo. Svaki dan bi išo kod none ( jer je tamo naravno sve po njegovom), mislim da ga pustim tamo 3 dana da uopće nebi žalio zamnom :(
Danas krenemo prat ruke i odjednom odluči da ipak ne želi, i počne dramit oko toga :ajme i onda si mislim ma šta mu to sad treba?!?! Baš nam je lijepo kad je dobar, tješim se da je to neka faza :lebdi
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Liv Tyler » 12 svi 2015, 08:40

Snow samo kreni. Upusti se.

Iva on se prepao sto ce biti kad atigne prinova. Njima su to drame teske. Moja najstarija je mislila da cemo mi nju dat nekom ili slicno. :nesvist

M mi jos spava jutros, ostali otisli na svoje radne obaveze. Dojim najmladju pa mozda i ona zaspe da se stignem baciti pod tus.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la putnica » 12 svi 2015, 09:22

snow - ja ti o tome obicno ni ne razmisljam dok ne odemo ljeti na vikendicu. Doma, kako radim, ipak moram ukljuciti i ostale (npr mmamu), a to mi je samo dodatno opterecenje). A tamo kad dodjem znam da je sve manje-vise na meni (i mrvicu na mm ili u ovom slucaju i starijima koji bi znali uskociti) i onda jednostavno (naravno, nakon sto ih malo pripremim pricom) skinem pelenu i... pratim. Nekad se dogodi da odmah upali, a ako ne ide ustrajem par dana i onda ako bas-bas ne ide vratim pa pokusam nakon nekog vremena.
Ali uglavnom je islo jednostavno jer su bas bili spremni.

iva - ma to je samo faza. Mene ti je inace preporodila spoznaja, jos s prvom, da se djetinjstvo opcenito sasatoji samo od prelaska iz faze u fazu. Jer bi u suprotnom covjek mogao zivjeti u iluziji da ce jednom sve biti idealno - kad se izadje iz trenutne faze :lol
A ono - prvo im zna biti faza grceva, pa onda ide faza izbijanja zubica, pa izmedju skokovi u rastu, pa onda puzanje ili oni strahovi od napustanja, pa kasnije TT...
I onda bi se covjek mogao isfrustrirati - ako ceka da faza prodje.
A ovako lijepo samo prihvatis da je vrijeme za novu fazu - pokusas im pomoci koliko mozes i - znas da ce (jednom) zavrsiti. A usput uzivas jer znas da je to jedan normalni dio njihovog odrastanja i da su svaki dan sve veci :luv

btw. i moj je bas jucer bio iznenadjujuce tvrdoglav i s ispitivanjem granica - cak je zavrsio i na hladjenju. Sto je za mog razumnog djecaka ravno :nesvist
Ali nisam imala iluzije da se to nece bas NIKADA dogoditi. Ali ipak me iznenadi.

Idem dalje - (oprat kosu, ispitujem R pid, trebala bih i N na primanje pa na posao) :mase
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la snowwhite » 12 svi 2015, 09:29

dosadašnjim iskustvima (a imala sam ih jel :mrgreen) zaključila sam da skidanje pelena nije nikakav bauk. Samo moraš imati volje i vremena.
A ja toga nemam. Treba mi više od vikenda za početak. Ne da mi se počinjat pa vraćat ili vikendom skinut pelenu pa u ponedjeljak opet stavljat.
Razmišljam o tome intenzivno. Volim planirati pa tako i to :zub
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nevenera » 12 svi 2015, 11:57

erina je napisao/la:Nevenera a što kaže rana intervencija i ostala stručna služba s kojom surađujete, jel to opravdano od njih ili po njima on može pohađati normalnu satnicu? Jesu povezani oni uopće sa vrtićkom stručnom službom?

nisu povezani
jednostavno ga vrtić nije htio upisati. jer sam na procjenu došla trudna i to s trećim. pa su rekli da ionako nije bitno da dobije vrtić pošto sam ja doma. :roll no pilala sam i dopilala ta dva sata
sad sam opet pokrenula to pitanje pa nas čeka individualni razgovor s psiholog i logopedom u vrtiću. svi kod kojih smo bili su rekli da je on za regularni vrtić.
no teško je dijete, pa još taj govor. možda nas iznenadi na tom razgovoru. tko zna. kod psihologa je bio predivan. čudo jedno.
s druge strane na suvag je bio :znoj

povuklo je par puta pitanje među rodbinom i prijateljima što sam uopće predavala ikakve papire za njega, gdje se vidi da ima problem. trebala sam se pravit blesava i dobit vrtić.
no ja to gledam s strane da bi ljudi koji će bit s njim trebali znati nešto o njemu. da ima celijakiju bi predali papire, zar ne?

putnica je napisao/la: Jer bi u suprotnom covjek mogao zivjeti u iluziji da ce jednom sve biti idealno - kad se izadje iz trenutne faze :lol

to sam ja rekla za tina. čekajući da prođe ovo il ono, prođe godina i shvatila sam da sam se samo brinula i strepila i čekala a ništa od uživanja
zato s nikšom totalno uživam. nije da se ne brinem, valjda sam rođena takva, ali je lakše dosta.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Iva15 » 12 svi 2015, 12:44

putnica je napisao/la:
iva - ma to je samo faza. Mene ti je inace preporodila spoznaja, jos s prvom, da se djetinjstvo opcenito sasatoji samo od prelaska iz faze u fazu. Jer bi u suprotnom covjek mogao zivjeti u iluziji da ce jednom sve biti idealno - kad se izadje iz trenutne faze :lol
.
A ovako lijepo samo prihvatis da je vrijeme za novu fazu - pokusas im pomoci koliko mozes i - znas da ce (jednom) zavrsiti. A usput uzivas jer znas da je to jedan normalni dio njihovog odrastanja i da su svaki dan sve veci :luv

Točno tako ;) Vrijeme mi je da prihvatim faze. Nama je ovo prva, nismo osjetili ni grčebe, ni zube, ni skokove ;)
muž mi stalno govori, ma dobar je on, samo da je po njegovom ;)

Neve, a koji je točno problem sa Damjanom? Osim kašnjenja sa govorom?

Snow, sad ćeš i ti brzo na ljetovanje pa odradit pelenu ;) makar meni se čini da ti to malo otežeš jer ne želiš da ti ovaj najmanji odraste, to je tvoja beba :luv
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la nevenera » 12 svi 2015, 12:54

Iva15 je napisao/la:Neve, a koji je točno problem sa Damjanom? Osim kašnjenja sa govorom?

samo kašnjenje. ali to je izgleda velik problem
jer on, kako ne priča je iznimno pokretan i izražava se dosta fizički (dira, gura).
ima problema s senzorikom također.
nikakvu dijagnozu nema- čak ni za govor
samo nespecificirana astma zbog čestih bronhoopstrukcija
moramo za rijeku uskoro :lebdi tamo se vodimo jer imamo divnog pulmologa pa nije teško povuć ali kako ide toplije vrijeme bit će zanimljivo putovati
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la crna ofca » 12 svi 2015, 13:04

Krepo komp pa moram s moba, a to mi je tlaka samo takva :znoj
M na hladjenju zavrsi skoro pa svaki dan. Kad ne zavrsi nama je to :nesvist bas je u nekoj inatljivoj fazi. Jucer joj kupim sladoled i nakon tri liza zakljuci da bi onda lizalicu. Moram li reci da je nakon negativnog odgovora uslijedilo revanje i potoci suza. Nakon sto smo ju izignorirali smirila se i ko da nista nije bilo pojela sladoled do kraja :lebdi Kod nje bas vrijedi ona puno vike nizasto.
I dalje je problem odlazak u krevet. Te joj se pisa, te bi kakala, pa je zedna, i tako u krug :roll
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la mazilica » 12 svi 2015, 13:09

Ja duuugo nisam pisala na forumu, ali dosla sam pozdraviti generaciju :srca

Mislav je dijete broj tri, rodjen 25.8.12, nedonosce u 35 tjednu. Ima 13 kg, oko 92 cm, nogu 24/25. Prica sve, slaze recenice, puuuno recenica, melje non stop. Crta krugove, ribe i mamu :)
Voli jesti sve kad je raspolozen i nista kad nije.
Voli vlakove i konje, broji do 10, prepoznaje neke brojeve i slova, ali ne zna sve boje. Slaze 16 puzzli sam, 20 uz pomoc. Obozava pjevati i plesati i voziti bicikl. Bio bi nahsretniji da smo citav dan na cesti, ali kad vec nismo, uziva u pecenju kolaca sa mnom.

Ima i dva velika brata od skoro 9 i skoro 14 godina koji su mu centar svemira i najveci uzori. Ide u jaslice, od druge godine i uziva tamo, samo je dosta cesto doma u virozama.

Eto, ukratko, svima :kiss
03.08.2001 kroz život hrabro , dalje udvoje
19.09.2006 stigao sa prvom jesenskom kišom
25.08.2012 kad je već nestala nada, došao kao najljepše iznenađenje
mazilica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Liv Tyler » 12 svi 2015, 14:15

Tocno tako iz faze u fazu i o nama ovisi hocemo li im i nama to sve skupa olaksati ili pregoriti.
Samo teze je s djecom koja imaju svoj karakter i vrlo rano znaju sto hoce, a sto nece.
Prije sam mislila da je to veliki problem ali takve karaktere je teze nagovoriti na nesto lose dok je ove lake za odgoj i ooslusne lako nagovoriti na svasta.
E tog se ja bojim kad ce uci u pubertet. :ajme
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 12 svi 2015, 14:22

Liv Tyler je napisao/la:Prije sam mislila da je to veliki problem ali takve karaktere je teze nagovoriti na nesto lose dok je ove lake za odgoj i ooslusne lako nagovoriti na svasta.

o jes
s tinom može svatko što želi. damjan je drukčiji

mazilice :zivili i moj voli puzzle, stvarno ih slaže, sad oko 40 komada, bez pol frke. ako ga zanima. ako ga ne zanima mogu imat 3 komada, ćao- ide on dalje :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la crna ofca » 12 svi 2015, 14:36

Liv Tyler je napisao/la:Samo teze je s djecom koja imaju svoj karakter i vrlo rano znaju sto hoce, a sto nece.
Prije sam mislila da je to veliki problem ali takve karaktere je teze nagovoriti na nesto lose dok je ove lake za odgoj i ooslusne lako nagovoriti na svasta.

Nadam se da je tak jer onda necu imat problema

Puzzle su i kod nas bile hit. Sad joj vise nisu toliko zanimljive jer je u fazi crtanja
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la snowwhite » 12 svi 2015, 15:16

meni se svi vaši tak čine napredni.
Valjda dovbro Iva kaže, meni je moj još velika beba. :luv

puzzle ne slaže, ne crta nikakve prepoznatljive oblike, iz kazne izađe za manje od minutu :ajme
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la erina » 12 svi 2015, 15:20

Nevenera meni je to neshvatljivo, ja nikako da to probavim i prestanem se čuditi :ajme :lol
Stvarno si svašta dopuštaju.

Ooo faze i fazice, što bi mi bez njih :lebdi S je milostivija po tom pitanju od starije seke, s njom je zbilja do sada bilo lako, nije inatljiva, dok je starija možda mirniji i povučeniji tip od S ali u sebi ima taj inat koji te iz cipela izbaci, jaooo :ajme

S je nedavno prvi put završila na kauču na hlađenju, i pitam je ja jel zna zbog čega sam je sjela tu a ona će: Zato da me naučiš kako da budem dobla :lol I gleda me svojim okama ogromnim ka bambi, za krepat s njom :gace

Iva15 je napisao/la:muž mi stalno govori, ma dobar je on, samo da je po njegovom

Tako i moja sveki, ne može se načuditi kako to da nama djeca prave probleme, njoj su zlatna... a sve po njihovom :lol

Mi smo već skoro godinu dana bez pelene, isto sam odugovlačila jer je meni trebalo više vremena za psihičke pripreme a ne S, ona je to u dva dana sve povezala na kraju. ;)
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la Beppa Joseph » 12 svi 2015, 15:22

crna ofca je napisao/la:M na hladjenju zavrsi skoro pa svaki dan. Kad ne zavrsi nama je to :nesvist bas je u nekoj inatljivoj fazi. Jucer joj kupim sladoled i nakon tri liza zakljuci da bi onda lizalicu. Moram li reci da je nakon negativnog odgovora uslijedilo revanje i potoci suza. Nakon sto smo ju izignorirali smirila se i ko da nista nije bilo pojela sladoled do kraja :lebdi Kod nje bas vrijedi ona puno vike nizasto.
I dalje je problem odlazak u krevet. Te joj se pisa, te bi kakala, pa je zedna, i tako u krug :roll

Ajme, i kod nas je tako u zadnje vrijeme. Imali smo čak i istu priču, samo s kinder pinguiem i lizalicom.

Muka mi je što je i sama svako malo počela brojiti pa nas tjerati u kaznu jer očito joj je to stalno u glavi. A ne znam kako izaći iz tog kruga.
Danas na povratku iz vrtića (išli smo predati papire) ona svako malo čučne i ne želi ići dalje. Stalno sam je nagovarala i na kraju sam se spustila do nje i pitala želi li to ona malo mamu zezati. Samo se nasmijala, rekla da želi i poslije nastavila hodati. A ja sam uživala u trenutku bez rasprave :lol

snow, i moja je velika beba i malo je toga zanima od ovoga o čemu cure pišu. Zapravo, zanima je samo kretanje i skakanje. Spore igre tu i tamo, uglavnom kad smo s drugom djecom, ali nasamo treba biti baš nagovaranje.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Iva15 » 12 svi 2015, 15:37

Ma odmah mi je lakše kad vidim da su mu i ostali iz generacije mali tvrdoglavci :kiss
Samo sam ja žalosna da me bezveze naljuti, a lijepo se družimo i onda on odjednom nešto doslovno izmisli. Nisam bila spremna na to, mislila sam da će uvijek bit divno i krasno, i po naše :hahaha
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Beppa Joseph » 12 svi 2015, 15:42

Mene zapravo najviše izludi ono kad ništa ne želi. Ni naprijed ni nazad, niti jedno majicu, igračku i sl.

I to je mala skužila pa točno vidim kad se namjesti u tu neku pozu i gleda u neku točku u daljini.

Ili pak npr. u subotu. Ideš li s mamom pješice 5 minuta ili će te tata odvesti? - tata.
Idem je staviti u auto i onda - ne,ne, ne, idem s mamom.
Tata ode, a ona do kraja puta plače za njim. :roll
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la nevenera » 12 svi 2015, 16:49

meni sveki isto objašnjava da su moji dečki super. zlatni. divni.
pa se čudom čudi kad se klepaju :lol

erina je napisao/la:Nevenera meni je to neshvatljivo, ja nikako da to probavim i prestanem se čuditi :ajme :lol
Stvarno si svašta dopuštaju.

skužila sam da je sistem koma. kad dijete ima problem ili je gdje ste do sad, il što ste došli, ili zašto je to naš problem il što vi hoćete od nas :whew

beppa- kod nas je isto. mama bade, tata bade. ja pored njega ali tata će ovo il ono. mm pored njega ali ja ću iz sobe doć mu npr obrisati nos.
a plakanje za onim kojeg nema smo rješili dramatičnim ljubljenjem i glasnim pozdravima. dakle tko odlazi najavi da ide jako glasno i pozdravlja se sa svima. i onda bude ok. no nekad ni to ne pomaže :zub
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Beppa Joseph » 12 svi 2015, 17:01

da, i meni se čini da je puno manje drame kad su dramatični odlasci. S time da smo skužili da sve što joj se ne sviđa treba prije najaviti. Npr. za spavanje, odlazak od prijatelja, odlazak nekog od nas. Onda ide kratki, ali žestoki njen intermezzo u kojem viče i buni se, a poslje kad dođe neželjeni trenutak, puno bolje prihvaća promjenu.

Neve, i kod naših bude "što vi govorite, pa M. je jako dobra, samo sve treba blago", dok nisu vidjeli sad kad smo puno bili s njima da unatoč blagosti, nekad jednostavno ne ide. Bude mi gušt kad bake ili dede tvrde da što ja pričam, sve će ona jesti ili "ako joj se pokaže, i ona će lijepo spremati igračke". Onda se samo lagano povučem i pustim ih da se sami bore.
Pobjednik u toj borbi uvijek je mala zujalica od 3 godine :yangel A ja tada malo likujem u sebi :lol

Neve, baš mi je žao zbog tog odnosa stručnjaka zbog Damjana. Točno je tako, ne valja ako dođeš, ne valja ako ne dođeš :dunno
Zadnja izmjena: Beppa Joseph; 12 svi 2015, 18:28; ukupno mijenjano 1 put/a.
Beppa Joseph
normalna mama

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 31 gostiju.