Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2013.- 7. dio

01 ruj 2015, 14:30

Moj je i danas plakao, ali njegova teta me utjesila da ce se za 3 dana priviknuti.
Isao je cijelu proslu godinu, ali sada je ko da krece za prvi put.
Mi smo u Zagrebu, netko je pitao, ali ja nisam iz Hr, pa smo bili moje posjetiti.
Mame zagrebcanke, jel znate jel ima neku gimnastiku, neke aktivnosti u zapadnom djelu Zagreba?
On je meni 2 puta tjedno nakon vrticica sa tetom cuvalicom, ali bih ga htjela upisati na nesto, da idemo skupa.

01 ruj 2015, 14:32

mariachi braaavo za prvi dan u jaslicama i vama!!! :joy
U Zg-u je stvarno jako vruće, maloprije izašla na kratku pauzu i prevruće je vani! Joj da mi se sada dočepati mora :)

01 ruj 2015, 14:37

Teona gdje si u Zagrebu? Mi smo isto iz zapadnog dijela grada ;)
Evo ono što ja znam je ovo: http://www.olimpici.net/
A mi od subote krećemo na gimnastičku početnicu: http://www.sokolzagreb.hr/program.php

01 ruj 2015, 16:35

Tinice, hvala.
Blizu smo Pointa, pa cu zvati Olimpice, i tamo imaju program. Jedino je od 2.5 godine, mozda nas prime iako je mladji.

02 ruj 2015, 08:52

Dobro jutro... još tri dana do početka škole :lebdi :lebdi :lebdi :lebdi :lebdi
Vidjet ćete vi koje još nemate školarce o čemu sam ja govorila :lol
Dakle još samo tri dana godišnjeg :lebdi :lebdi :lebdi :lebdi

02 ruj 2015, 09:32

jutro i od mene!

danas suze opet u vrtiću, a i bilo je: mama ja ne bi išla u vutić, S će me čuvat (dadilja) :ajme ostala je s bracom u grupi, ali kad sam išla je ipak počela plakat. ali mislim da će to brzo proć i da će s njim bit lakše dok se malo ne navikne. puno joj je to sve odjednom, ta silna djeca i taj plač u njezinoj grupi. ona je htjela u vrtić, bila, vidjela, isprobala i to je to, onda bi doma sa svojom dadiljom :lol
ma dobro, bilo mi je jutros grozno kad sam vidjela da kreću suze, ali iskreno, ako sam prošle godine preživjela ono odvajanje i ostanak s dadiljom, onda ću i ovo. jer ono je bilo neopisivo, ja ako nisam zapsihozila tad, ne znam, valjda ni neću, da se ne ureknem :lol baš sam i s njom sinoć pričala, kaže ona isto da je to bilo prestrašno, da je falilo još dan-dva da mi kaže da odustaje, ali srećom, koliko god burno bilo, koliko god je urlala, zapravo je to trajalo nekih tjedan dana i još ponedjeljak i onda je stalo. tako da čekam još malo :kima
s druge strane već je puna vrtićkih fora i proziva djecu imenom i prezimenom dok se igra, oponaša tete :shock i to uz čisto R, onako ko velika cura!

jučer smo bili na kupanju na Dravi, pa kod prijatelja na večeri, baš je bilo lijepo. zadnji dani ljeta rekla bih. osjeti se da i mrak ranije pada, i nema noću vrućine, usprkos dnevnoj žegi ... danas ćemo malo vrtlarit po dvorištu, navečer imam jedan sastanak i to je to. jako smo puno skupa ovih dana popodne, sve sam ostavila po strani, igrmo se, mazimo i tako. i sinoć kad smo došli od prijatlej akući, ona izlazi iz auta i raširi ruke i kaže: ja sam se zaželila svoje mame, mama mogu te zagulit? :srca

02 ruj 2015, 09:42

O srce malo slatko :luv :luv :luv ma šefica će biti ona svima njima :luv :luv :luv
Moja niš i dalje ne klafra...samo ti si mala beba...to joj valjda svi govore u grupi jer je najmlađa :lol

02 ruj 2015, 09:53

tinice, jel vi onda na engleski, na plivanje i na gimnastiku? pa kad ćete to sve stić?
ja nikako da se polovim s obavezama. ona ima engleski jednom tjedno, veliki že isto tako plus njegova gimnastika dva puta tjedno. i sad ako nju upišem na gimnastiku, a vćeinom sam sama s njima, ne znam kako da to sve izvedem časna riječ s razvažanjem i svim :ajme to da bi ja išla vježbat mogu samo sanjat, jer nemam kad i to ubacit...
ja se pitam kak mame s više djece? ja s dvoje jedva rasporedim. da mi je barm mm na raspolaganju, ali ovako ne znam kako bi se organizirala...

02 ruj 2015, 10:13

Ma ja isto na mm ne mogu računati :faca (osim što je on angažiran oko Franovih turnira po Hrvatskoj i Europi) :liza ali sa Franom u Zagrebu nemam apsolutno nikakvih obaveza tako da sam samo posvećena njoj nakon posla. :joy
Utorkom i četvrtkom ima plivanje od 18-19, petkom engleski od 17,30-18,15 i subotom gimnastika od 17-18.
Ja pak ponedjeljkom, srijedom i petkom idem na zumbu od 20-21. Bitno mi je samo da mi je u tom terminu netko doma ili Fran ili mm da ja mogu malo otplesati.
To sam si namjerno stavila ponedjeljkom i srijedom jer Fran utorkom i četvtrkom ima od 19-20 engleski pa ne mogu računati na njega da je može čuvati. ;)
Subotom od 14-16 imam tenis ali ona u tom periodu ionako spava tako da taj dan prespava u kolicima ta dva sata dok je mama na treningu. :lol
Fran sve svoje aktivnosti odrađuje sam, ujutro u 6 sati trener dolazi po njega, popodnevni trening na terenu i kondicijski trening u teretani odrađuje sa biciklom, na engleski se predvečer prošeta, profesor iz njemačkog mu dolazi doma ponedjeljkom od 17-18 tako mislim da sam sve super posložila :hahaha
Nedjelja nam ostaje za jutarnju misu, odlazak na turnire, kina, ili druženja :joy

02 ruj 2015, 10:14

Moje idu same na aktivnosti tu u kvartu. Odbojka je u skolskom dvoristu a vatrogasci u DVDu, sve na 10 min. pjeske. Najveca zna otici busom do Sesveta i obaviti jednostavnije stvari. Za ostalo je tu tata :nata

IPu se sviđa "jutić". Sutra smo tamo 10 minuta s njima i onda van... baš me zanima našta će to ličit :ajme :nesvist

02 ruj 2015, 11:36

Tinica je napisao/la:O srce malo slatko :luv :luv :luv ma šefica će biti ona svima njima :luv

potpisujem! bude ona uskoro bez suza... :hug
tinice svaka tebi čast s tom organizacijom :shock Bude skoro i Ančica probrbljala i tada se neće gasiti ;)
Mi smo jučer bili na slatkaču i u parku poslije posla plus se zaletili kupiti poklon za dječji ročkas na koji idemo u subotu. L je tako pažljiv prema malenoj sestrični koja je napunila godinu dana, daje joj svoj igračke, diže je kada padne dok uči hodati :srca ... Danas je meni i mm-u godišnjica braka pa me navečer vodi na večeru :luv

02 ruj 2015, 11:41

Sunči, sretna godišnjica! :buket

02 ruj 2015, 12:22

Sunčeko sretno i neka ih je barem još 70 :srca :srca :srca :srca :srca :srca

03 ruj 2015, 09:45

sunči sretna godišnjica!

jutros bez suza :joy ostala je kod brace, a sutra će braco ostat kod nje da se ona navikne na novi prostor koji je njezin! ali sutra je petak - slatki dan! petkom se nosi neki slatkiš u vrtić pa djeca podijele poslije užine slatkiše među sobom, a nosi se i igračka koju žele pokazat drugima ;) od malena ih uče da je petak opušteniji - dan pred vikend! sunčeko da nisi ti išla u takav vrtić :lol

a onda sutra poslije vrtića idemo u Zagreb ;) Idemo mm i ja u IKEAu vidjet za taj namještaj što nam treba, a klinci će bit s mojima. imam puno toga za obavit, nadam se da ću se vratit s rješenjima. doduše, ne mogu sve odmah kupit, jer kauče trebam dofurat kombijem, ali ove sitnije stvari mislim sve uzet ...

tinice, F ti je genijalan :luv čitala sam članak!
ti si si super posložila raspored. pazi moj - pon sekin engleski, utorak - bracina gimnastika, srijeda - bracin engleski, četvrtak - radim cijeli dan, petak -bracina gimnastika ;) ja sam odlučila da ću se ujutro dizat ranije i pola sata trčat na traci doma, jer vježbanje ne stignem ubacit. ja ih ugalvnom sama razvozim i to je to. vikendi su nam slobodni, nikad si ništa tad ne stavimo, ali vikendom ćemo na bazene ove zime, tako sam odlučila - i zbog sebe i zbog njih!

mariachi, kako je danas bilo s ostankom?

03 ruj 2015, 10:13

Evo, i mi smo ostali bez suza prvi put na 30 minuta. Digla sam ga na foru da mu idem napraviti dorucak dok se on poigra. :nata
Bilo je drecavaca, a on je samo nijemo doso k meni i zaljepio se. Valjda si je mislio kad ovi tolko tule, mora da se nekaj gadno kuha! :lol

03 ruj 2015, 10:15

da, ja isto misim da kad vide druge kako plaču imaju osjećaj da je nešto grozno u događanju, iako možeda ne kuže šta, pa da moraju i oni oplakat ...
super za prvo ostajanje :luv

03 ruj 2015, 10:16

inače mene moja počela pitat jel mora ona spavat u vrtiću :ajme :lebdi mislim, dijete ima 2 godine i 4 mjeseca, tek je krenula i već pita jel može ona da ne spava!?!?! a zaspe dok legne kaže teta :lol ali sigurno je čula da stariji ne spavaju, mustra jedna!

03 ruj 2015, 14:28

latica je napisao/la:od malena ih uče da je petak opušteniji - dan pred vikend! sunčeko da nisi ti išla u takav vrtić :lol

:hahaha izgleda da jesam!
Hvala cure na čestitkama, baš smo uživali jučer mm i ja, prošetali po gradu, otišli pogledati na Europskom trgu festival svjetskih kuhinja, sreli frendove, popili piće/sok i otišli nas dvoje na večeru koja je baš bila fina :)
Danas nam dolazi frendica sa svoje 2 curice (jedna je moje kumče) u moja kuma s malenim na igranje, samo da ne padne kiša...

03 ruj 2015, 20:59

sunčeko sretna godišnjica! Nek ste se lijepo proveli ti i mm.
tinice dobar ti je raspored, a i tebi latice, ja planiram K upisati sa tri godine u sportsku školu ili gimnastiku, ništa prije 3 ne primaju. Za bazen se moram opet raspitati jel bi nas primili jer prošle su mi godine rekli da nemogu tako mala djeca.
Ja isto mislim da oni plaču jer misle da moraju kad vide druge da plaču, a inače nebi. Ma želim vam svima što manje suza.
mariachi super za prvo ostajanje, svaki dan će to sve bolje i bolje.
Mi krećemo u ponedjeljak, jedva čekam i baš me zanima kako će to ići.
latice ugodan provod i dobar shopping u zg, joj i ja bi u ikeu ;) nadam se na jesen napokon da stižemo do zg I u zoo i u ikeu i za kavu se javim, ma sve ;)

Mi se još kupamo, vruće je jako, najavljuju neko pogoršanje vremena, a nadala sam se još koji dan kupanja, valjda će biti još toplih dana kroz deveti. Iskreno na plaži nam je najljepše, K se ne čuje, uživa, pliva, roni, igra se s kamenčićima, pijeskom, totalno opušteno, kad smo doma, vruće je, nervozan je. Sad na kraj ljeta se skroz opustio u moru i baš uživa.

04 ruj 2015, 08:54

Evo i ja se bilježim. Moji klinci uskladili buđenje u 7 ujutro. Ana je neko vrijeme bila nemoguća i malo malo je plakala i vjesala se po meni ali sad je super. Odemo oko 9 na igralište i u park i zabavljamo se dok braco spava u kolicima. Popodnevno spavanje je skratila na sat i pol ali zato navečer ide u 9. Ja sam krepana j neispavana ali me zato Anci svakodnevno uveseljava i nasmijava svojim pričama. Naveliko pjeva na engleskom i pleše,koristi zamjenice,sama traži što god joj treba,sama navlači čarape i obuva tenisice i u zadnje vrijeme dosta sama jede. S bracom je divna,ako on plače ide k njemu s igračkom i zabavlja ga i pjeva mu. Samo što ga pokušava dignuti ili ga navlaci za ruku a on ima već više od 8kg pa ih moram stalni pod nadzorom držati

04 ruj 2015, 09:33

Biljkas vidim da vam je veselo doma :joy :joy
Diana nemoj nam mast vaditi sa tim kupanjem u 9. mjesecu :liza
Tko je to još vidio da uživaš dok se mi ovdje patimo :lol
Ja sam jutros budna od 5 sati, Fran je išao na momčadsko sa klubom i sad ga nema do kraja tjedna.
Ančica je i dalje divna mala djevojčica koju toliko obožavam da vam ne mogu opisati.
Upravo ONA nam je bila potrebna i stigla je u najbolje moguće vrijeme :luv :luv :luv

04 ruj 2015, 10:26

petaaaak!!

biljkas, kod vas to super ide. baš mi je čijepo čitat kako seka mazi bracu :luv :luv s vremenom će bit još lakše, samo tako nastavite :luv
tinice, sretno Franu :luv

ja sam jučer imala ludi dan, duže sam radila, a onda je popodne neplanirano došao jedan bracin prijatelj iz vrtić ana igranje. super mi je ispalo jer je mm ostao s njima doma i tata od tog dečkića, tako da sam odletila do emmecete kpit otirače nove, jučer je bio još popust od 30%. mala se igrala s njima ko velika :luv
inače, kupila sam maloj jučer u Borovu sandalice za iduće ljeto za 56 kn, kožne, fine mekane, bijele s jagodicom naprijed, bas su slatke i papučice za vrtić još jedne, za 109 kn! imaju stvarno svašta - odite si cure pogledat ako stignete, sve je jako sniženo.

danas idemo za zg, vikend shoppiing i onda nazad ;)

04 ruj 2015, 14:17

kak znate koji ce biti broj sljedece ljeto?

sunceko sretna godisnjica :up
vrticari su u punom mahu... bas lijepo :) jedva cekam sljedecu jesen da i mi krenemo.
vjerojatno cu do tada biti toliko luda da cu ja biti podobnija za upis u jaslicarsku generaciju , nego povratak medju radne odrasle ljude :ajme

ne znam jesam prijavila da je starija zakurila (imala je i 40 u uhu), dosao nalaz urinokulture e.coli 10na5 i 10na6
tako da je sada na atb.
evo pala temp drugi dan i nadamo se da nece biti kronican slucaj o kakvima slusam na sve strane nego da ce ju sada pobjediti i protjerati tu bestiju iz sebe :(
mi nikako da stanemo na noge.... imunitet nam je ocito svima jako pao. uzela sam joj brusnicu s betaglukanom i c vitaminom, a bome cu uzeti i sebi i mm nesto. iako oboje izbjegavamo umjetne vit i jedemo puno voca i kvalitetno, izgleda da nam treba inekcija snage :/

04 ruj 2015, 15:06

šok držim fige da se što prije riješite beštije i da se više nikad ne vrati :hug šaljemo puse ozdravilice :kiss
latice sandalice za 56 kuna? :shock stvarno dobar ulov.

Ja sam danas baš jako ponosna, mom dječaku 2 ipo godine i prvi put je tražio da ide leći u svoj krevetić :shock šok i nevjerica, dosad nije htio ni u ludilu u svoj krevet nego bi zaspao na našem pa bi ga prebacili. I fino on uzeo Mickeya i legao, dosta se vrtio i pričao, al on to tako uvik, jednostavno se neželi smiriti da zaspe i nakraju je zaspao u svom krevetu :shock
Kuži on da ide u vrtić za dva dana i da je odrastao i da sad mora u svoj krevet :lol

07 ruj 2015, 09:52

hello!

šok, nadam se da ćete iskorijeniti beštiju i da se nikad više neće vratit! bude to s imunitetom nekad tako, jednostavno moraš uzet još neku pomoć sa strane, uz zdravu prehranu da se izvučeš što prije :hug ljubi nam caricu :luv
a za cipelice ja nekako procijenim - sad je između 22 i 23, pa sam za ljeto uzela 24 i mislim da će bit taman do tad ;)

diana, jeste krenuli? kako je?

kod nas danas samo malo brada podrhtavala, joj zlatokosa moja, kako mi je teško vidjet je takvu, ali onda si mislim, koliko se ona trudi i suzdržava, onako baš se trudi bit hrabra, divna moja djevojčica, onda sam i ja hrabra :luv bit će to super. danas imaju grah i hrenovke za ručak, vidim da će se sad i doma navaljivat na sličnu kombinaciju :lol
danas nam počonje i engleski, baš se veselim!

tinice, čestitke Franu!!! tebe sam se sjetila jučer sto puta. imoj stariji je za vikend kod mojih našao teniski reket. e ljudi moji, ko da nikad reket nije vidio. nosi ga, grli i ljubi, kupao se s njim (kod bake je stvarno svašta dozvoljeno), spavao s njim, kad smo jučer došli doma pokazuje mu kuću: reketiću, tu je kuhinja, tu je dnevna reketiću, a tu je još jedna soba..." :hahaha i sad bi on na tenis, ali bi on i na gitaru jer je i svirao na tom reketu ko da svira gitaru :ajme ma mislim da ništa od toga, gimnastika će bit po starom, samo mislim da ćemo krenut od 10. mjeseca jer sad želim još iskoristit dok možemo bit na zraku da se vozimo biciklima i tako...

07 ruj 2015, 10:23

A srce malo :luv :luv :luv sad ti je idealno vrijeme da krene ako želi. :up
Osijek ima jaki klub ;)
Nama je vikend prošao onako nervozno jer sam bila u iščekivanju rezultata sa momčadskog prvenstva.
Nisam išla namjerno tamo da se ne živciram nego sam svoju nervozu stavila na krpe i oprala podove i cijeli stan.
Jučer sam valjda cijeli božji dan molila Svetu Ritu :luv i kad su mi javili da su opet prvaci prva riječ mi je bila "Sveta Rita garant igra tenis" :luv
Kao što je Mamić izjavio "Bog je Hrvat" :lol
Jučer navečer sam bila na svom babinjaku sa frendicama. Bile smo na večeri u Bobanu i odlučila sam da ćemo jedan dan u mjesecu samo Franči i ja otići na klopu tamo. Malena je bila kod mojih pa sam je oko 10 sati vozila doma. Feštu u klubu smo dogovorili za petak jer se ekipa kasno vratila.
On u subotu putuje za Umag i drugi tjedan neće ići u školu odnosno sve ovisi o njemu dokle bude u turniru. To je međunarodni turnir i nema on tu baš nikakve šanse no mora se čeličiti za drugu godinu kad će igrati u kategoriji do 14 godina.
Ančica je krenula na gimnastiku u Sokol i u subotu je prvi put u životu napravila kolut naprijed :kiss

07 ruj 2015, 10:39

bravo za kolut!!! tinice sad se pripremi za kolute na svim mogućim mjestima i situacijama. moja je prošle godine s bracom to vidjela na gimnastici i od onda stalno to radi - u igraonicama, na kauču, na strunjačama, na travi u dvorištu, samo se sagne i prebaci kolutom naprijed. nekad mi teško gledat šta radi :ajme
tinice, s obzirom da ja nisam obavila shopping jer sam još u premišljanjima, drugi put kad dođem, obavezno kavica, a ti sunčeko isto! naravno da su i drugi dobrodošli :luv

07 ruj 2015, 10:43

latica je napisao/la:kod nas danas samo malo brada podrhtavala, joj zlatokosa moja, kako mi je teško vidjet je takvu, ali onda si mislim, koliko se ona trudi i suzdržava, onako baš se trudi bit hrabra, divna moja djevojčica, onda sam i ja hrabra :luv bit će to super. danas imaju grah i hrenovke za ručak, vidim da će se sad i doma navaljivat na sličnu kombinaciju :lol
danas nam počonje i engleski, baš se veselim!

hrabrica naša :srca joj i ja bi grah i hrenovke za ručak :lol
tinice čeeestitke Franu!!! :1
Nas za vikend bilo posvuda. U subotu ujutro je bilo odvratno vrijeme pa smo se zaletili u shopping (iako mrzim shopping centre općenito, a kamoli vikendom) kupiti mu nove tenisice - L ima nogicu 26 :shock :shock baš mi je izrastao ful! Imao je veliku nogicu otkad se rodio ali sad mi je baš dečkić. Dobio je i čizmice za kišu za šljapkanje po lokvicama, nekoliko donjih dijelova trenirki, kapu i čarape. Mm i ja smo se dogovorili s frendovima da ćemo jednu subotu nas četvero bez djece otiću u shopping u Pandorf kraj Beča :joy Za sebe ništa ne kupujem do daljnjega nego da obučemo L i mm-a, meni je obećan veeeliki shopping kada smršavim nakon poroda :lol
Uglavnom kratki info, svi nalazi u trudnoći su mi ok osim što mi je TSH (štitnjača) povećan pa sutra idem endokrinologici u Vinogradsku. Nikada nisam imala problema sa štitnjačom pa mi je ovo :ajme

07 ruj 2015, 10:46

Glavno da sam ja krenula pisati o vikendu i skrenuo mi tijek misli :lol uglavnom, u subotu popodne bili na dječjem ročkasu (ajme kak je uživao, uglavnom onaj vatromet na torti mu je totalna špica)! U nedjelju ujutro išli kupiti špeceraj za tjedan, šljuknuli kavu i otišli na ručak kod mojih. L obožava biti tamo, divlja s ujakom i tak :lol popodne s biciklom se zaletili do grada u šetnju i na sladoled...
Joj koluti, mene štrecne svaki puta kada ga pokušava napraviti. Do sada još nije uspio nego se okrene sa strane.

07 ruj 2015, 10:56

Naravno draga :joy
Evo sad me zove dragi da me večeras izvodi van u HNK na neku feštu valjda klape ili pojma nemam :lol
I onda za par minuta šalje poruku "Častim i frizurom" :hahaha Zbilja bi se trebala zapitati :rolf
Bila sam u subotu na manikuri i pedikuri, stavila sheellac ali frizuru nisam jer mi to drži par sati i onda odmah postanem frčkava ko ovčica, a sa peglom si svu kosu skurim :ajme a još k tome u bazenu ma nema šanse da mi izdrži frizura...
Ali evo danas idem na peglanje :liza
Sunčeko ne brini i meni je bila povećano to ali nisam dobila nikakvu terapiju.
Pandorf obožavam :kiss Ana Marijina krsna kuma živi u Beču pa se svako malo zaleti do tamo pa ni ne čudi zašto Ančica ima takvu kolekciju svega i svačega u ormaru
Prošli put mi je kupila ručnike od Ralph Laurena one velike, debele, kvalitetne za plažu po 9 eura :lol Uzela sam zeleni, tamno plavi, svijetloplavi, roza, ciklama i zeleni.
Takav isti je u Zagrebu bio oko 600,00 kuna :lol
Tema je zaključana