Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2012. - 4. dio

15 ruj 2015, 20:55

neve pa ti dojiš tako da ne brini za cice dok to ide glatko. kasnije ćeš napraviti detaljan pregled. sad je sve drugačije.
tako su barem meni rekli s obzirom da sam ja neuspješno dojila prvo dijete i završila na operaciji apscesa koji mi se napravio kada se zaštopala cica. Od onda moram na redovite uzv preglede ali dok sam (uspješno) dojila drugu dvojicu rekli su mi da nema potrebe ići na uzv jer se tijekom dojenja mijenja struktura.

Mi smo danas bili malo u vožnji biciklića. moj mali motorist koji je dakle pred 2 mjeseca za rođ dobio like a bike rastura. totalno uživa, juri ko lud. pogodili smo poklon svakako.

15 ruj 2015, 21:32

Ana a duša mala, nije lako malim glavicama nositi se s toliko stvari, nadam se da će čim prije to doći na svoje :hug

snowwhite je napisao/la:neve pa ti dojiš tako da ne brini za cice dok to ide glatko. kasnije ćeš napraviti detaljan pregled. sad je sve drugačije.

Tako i meni rekli :dada

S je super, mogla bi sutra nazad u vrtić, večeras nam je seka prošmrcala ;)

Zaboravih spomenuti da je konačno osvijestila R u govoru, sve ga više koristi i ispravlja sama sebe. A i bilo je vrijeme jer ima već više od godinu dana kako ga je progovorila :mrgreen

16 ruj 2015, 11:59

Sve ok s cicama. Nije toga bilo prije. Budem išla opet za 8 mj. Tako mi reče

Zvali su me iz vrtića da je damjana ubola pčela pa da provjere jel alergičan.
Tin je jučer imao temperaturu, sad je na granici. Valjda neće se dodatno komplicirati
Sutra ima logopeda a u petak latica a i ja imam predavanje
Ako je jedan bolestan ne mogu nigdje

16 ruj 2015, 21:16

Uh pčela :ajme

Nevenera nadam se da će vas zdravlje poslužiti :lebdi

Super za laticu :yess Koliko često će raditi s D?

17 ruj 2015, 09:04

Dobro jutro!

Hvala, cure :grligrli.

David ovih dana bez problema ostaje u vrtiću. Doduše, jučer se popišao ondje u hlače, krenuo je prekasno u wc i nije stigao na vrijeme... Bit će bolje :lebdi.

Iš, iš, boleštine! I sretno s adaptacijom u vrtiću.

Neve, kako je podnio taj ubod pčele? Je li jako oteklo? :hug

erina je napisao/la:Zaboravih spomenuti da je konačno osvijestila R u govoru, sve ga više koristi i ispravlja sama sebe. A i bilo je vrijeme jer ima već više od godinu dana kako ga je progovorila :mrgreen
ma da? svaka čast :).
David dosta "šuška" tj. govori š umjesto s, ž umjesto z i itd. Mislim da još nema razloga za brigu, ima vremena da to dođe na svoje.

snowwhite je napisao/la:Mi smo danas bili malo u vožnji biciklića. moj mali motorist koji je dakle pred 2 mjeseca za rođ dobio like a bike rastura. totalno uživa, juri ko lud. pogodili smo poklon svakako.
super :)!

Danas je lijepo vrijeme, ne puše kao prošlih dana - mogla bih možda prvi put izvest Jakova u šetnju :srca.

17 ruj 2015, 09:25

ništa nije oteklo. samo je danas imao monolog oko toga kako je pčela bila zločesta i ubola ga.

tin je dobio nekog zmaja od svekija. jučer ga je rastavio na proste faktore i ostavio na balkonskom stolu
ujutro damjan tražio da ide popraviti zmaja
i pustila sam ga
zove me nakon pola sata- zmaj sastavljen. svi dijelovi, osim vijaka :shock

damjan će ići u laticu 2x tjedno. i jedno ide i dalje privatno. dakle 3 dana jtedno ga treba vozat okolo.

18 ruj 2015, 09:18

nevenera je napisao/la:ujutro damjan tražio da ide popraviti zmaja
i pustila sam ga
zove me nakon pola sata- zmaj sastavljen. svi dijelovi, osim vijaka :shock .

Ha, ha, odlično :bis
P umjesto S govori H, al zna reć S a te sa kvačicama baš i ne izgovara. Rečenice isto ne slaže baš bajno, negaciju stavi na kraj rečenice. Recimo, ja igrati policije ne ( ja se neću igrat policije). Moram pitat tete u vrtiću dal će im doć logoped ( mi smo podružnica)

Neki dan nas zaustavila policija, događaj samo takav :mrgreen bacio pogled unutra i pustio nas ća, kažem ja, vidiš kako je barba policajac pogledao dal smo svi vezani i onda nas je pustio, nije nas kaznio.
Kod nas nema noćnih nezgoda u krevetu, a više ga niti ne silimo da ode na wc prije spavanja jer ne želi, i vidimo da se stvarno ne popiša. I ujutro ne želi pišat....tek kad mu dođe ode, nekad i sat vremena nakon šta se probudi. Preko dana mu zna pobjeć ako se prezaigra i ode kasno ali nije to baš često.

edit: složili im sobu, problem nam je malo dislociranost od naše sobe, mi u prizemlju a njihova soba na katu. Pitam ga ja ćeš ić ti spavat u svoju sobu, a on daaaaa, a ja govorim, a kada? Kad budem veliki :mrgreen
:hahaha a ima mali i pravo :p ma glavno da je soba tu, puno igračka sam odnjela gore, rasteretila dnevni pa će doć vrijeme kad će se htjet odljepit od nas ;)

18 ruj 2015, 09:26

nama su sad rečenice totalno gramatički točne. sve na svom mjestu. no slova nisu još sva tu. umjesto nekih slova govori neka druga.

odveo ga je mm do pedice. kašlje. ima samo prehladu. inhalirala sam ga fiziološkom jučer. budem tako i preko vikenda isto.

ja sam danas planirala oprati zimsku robu. broj 110. čisto da bude pripravna. čini se da neće trebati još

18 ruj 2015, 09:30

Iva15 je napisao/la:edit: složili im sobu, problem nam je malo dislociranost od naše sobe, mi u prizemlju a njihova soba na katu. Pitam ga ja ćeš ić ti spavat u svoju sobu, a on daaaaa, a ja govorim, a kada? Kad budem veliki :mrgreen

:hahaha umireeeeeem :hahaha

18 ruj 2015, 09:36

bravo za vezanje :mrgreen

mi smo jučer rastreretili sobu od igračaka i odnijeli dio u vrtić. neke su odvojili za izbjeglice :luv ali na kraju nisam to nosila jer kako se čini samo su na proputovanju, ne prikupljaju se igračke. već sam prije slala za BG a sada u uredu ponovo skupljamo pa sam uzela nešto toplije odjeće i higijenskih potrepština.
Koma mi je to gledati.

18 ruj 2015, 10:05

Uh neve dobro je on podnio tu pcelu. A za sklapanje umaja nemam rijeci. Bravo D! :yess

Sto se tice robe, ja sam im vec pripremila sve ali isto je jos preveuce za duge rukave. Tako da i moji jos uvijek idu u kratkome, u japankama.

Iva odlican mu je odgovor. Samo je bio iskren. Hehe
Moji imaju sobu ali isto dolaze nama nocu. Nekad se zeznu pamprespavaju cijelu noc u svojim krevetima pa se ja onda budim jer mi nije jasno di su. :lol

Snow supwr za biciklic i voznju.

M govori sva slova, sve prica. Ali, kad je tuzna ili losijeg raspolozenja, onda krene tepati. U njenoj grupi djeca jos dosta tepaju ali za sad vidim da na njubto ne djeluje. G je bila unazadila govor tako jer joj je polazak u vrtic bas bio stresan.

18 ruj 2015, 16:50

mi smo evo uglavili kad se ide u laticu. utorkom 2x po pol sata :ajme jer su defektolog i logoped u suprotnim smjenama :zub i petkom jednom, termin jedna iza druge
četvrtkom je privatno
popunjen raspored :lol

snow - ja sam raskrčila igračke njihove. radim to svako malo. ali sam mislila da bih mogla eventualno robice poslat (56-74). samo ne znam gdje.

18 ruj 2015, 20:58

Bome neve rasprodan je!

20 ruj 2015, 17:42

pozdrav!

neve, super što ti D ima toliko "obaveza" - bome treba se dobro organizirati za razvažanje djece...
iva, dobar je tvoj P. ;)!

Moj D se stalno nešto nateže sa sekom :/. Bit će bolje :lebdi.
Ne sjećam se jesam li pisala da smo i njega upisali na dječji zbor na koji ide seka. Ionako ide obično s mm kad vozi seku na probe 2 puta tjedno pa smo odlučili probat i njega upisat. Vidjet ćemo koliko će mu to odgovarati. Dečkića ima baš malo, ali sad mu ide i jedan frend iz jaslica (sin moje sestrične) pa bar ima društvo. Ovaj tj je išao prvi put i to bez seke (koja je bila bolesna) - kaže da mu je bilo lijepo, ali ne da mu se baš sudjelovati u svemu što rade (među ostalim, u nekoj igri). Pohvalio se da je svirao nekom šuškalicom.

Za njegovu dob postoje još neke sportske igraonice, ali ne da mi ga se još uključivati u to. Ovo pjevanje smo odlučili pokušati samo zato što seka ide. Ako mu to ne bude "to", možda dogodine pokušamo sa nekom sportskom aktivnošću, ima vremena...

21 ruj 2015, 15:06

Nama sportska ide od 4 god ali mogu i mladji ako trener moze s njima suradjivati.
J je uzivao tamo. Mislila sam i M upisati ali sad se premisljam jer joj vrtic jos nije sasvim legao pa da ne pretjeram. Moram jos viditi i s njom i s trenerom bi li je primio.

21 ruj 2015, 15:19

meni bi bilo super da svi idu na isto mjesto. da je lakše razvoziti. :lebdi

mene menga slomila
predložila mi je ginekologica mirenu jer imam jako obilne i bolne menstruaciju. ili dijete. da biram :lol
jučer sam i vježbala. danas je lakši dan, 30 min pliometrije :lebdi
ubilo me i ovih 7 sati nastave. 4 sata su kombinacije pa me baš umori. Danas je jedan učenik dobio asistenta. :yess Odmah je lakše. Ali ne dovoljno lakše :lol

roditeljski tinu u vrtiću je u četvrtak u 17. a ja imam seminar u 16.30
mm bi mogao na roditeljski ali netko mora čuvat dečke
još mi sjednicu stavili u petak u 10.30, kad ne radim :gaah
za damjanov vrtić još ne piše ništa

22 ruj 2015, 15:23

bok cure :kavica
mm je odveo sve dečke sa sobom. nikša malo šmrca ali valjda bude ok.
ja sam trebala vježbati ali kako je mm noćna budem kad dečki zaspu.
prehladila sam se i ja

gledam svaki dan i sve se mislim da je vrijeme da spremim kratke hlače ali nikako. navodno je od četvrtka hladnije. možda tad
oprala sam sve i spremila. ima 110 i 104. on nije kooperativan ko tin da može isprobati sve jel mu veliko/malo/taman pa ću čekati da obuče i maknuti ako je malo sa strane.

22 ruj 2015, 16:06

NA isto mjesto i u isto vrijeme. Al' nemere. :lol

M isto malo prehlađena, promukao joj je glas ali ona je super. Idemo kasnije do plaže na igru. Baš se veselim.

22 ruj 2015, 19:38

mi smo zdravi svi (pu pu pu :mrgreen )
tomina teta je na nekom dužem bolovanju i danas im je došao striček :luv baš se veselim da vidim/čujem kak će to biti.

ja sam kratke spremila za slijedeću godinu (ak budu još dobre) ostavila svakome 2-3 komada.
Mi smo na 98-104 veličini

22 ruj 2015, 21:57

I mi smo na 98-104, al ustvari ovisi o marki, ma čak i ne, svaka roba za sebe. Jučer sam mu isprobala zimsku jaknu, mislim da će mu bit dobra još ove godine, eventualno pred kraj kupit neku veću. Imamo nešto nasljeđene robe, za sad sam sve to stavila na jedan kup pa sam rekla mužu da malo pripazi kad ga oblači jer da tu ima možda i nešto šta mu je preveliko/premalo/za oko kuće....teško mi procjenit, vidjet ćemo to u toku.
trudim se da mu ipak ja složim robu za u vrtić jer MM svašta iskombinira :nesvist
U kući nam je 25 stupnjeva, a ujutro vani 12, taman za se prehadit :strah iskoristili smo još prošli tjedan za ić na more jer je bilo lijepo vrijeme, na plaži uglavnom strenđeri sa malim klincima, i svi imaju one spejs plivalice ;)
Mi još nismo uključili P u nikakve dodatne aktivnosti. On mi je baš bebast, i za sada tek nešto malo, malo pjevuši, nikako nije za zbor :mrgreen . Imamo u vrtiću ponuđen engleski i sportsku, al u starijoj grupi i naravno ako je dovoljan broj zainteresiranih. Otom potom... sad bi ga volila odvest u kino, makar mi se i za to čini da nije spreman nego da to ja ne mogu dočekat da krenemo sa kinom. A vidjet ću još, možda probamo.
snowwhite je napisao/la:tomina teta je na nekom dužem bolovanju i danas im je došao striček

baš sam si mislila kako zovu "muške tete" :p znam samo jednog tipa, al on radi u talijanskom vrtiću i on je
maestro, kod nas sigurno nije striček, al eto, neznam kako ih zovu.

23 ruj 2015, 07:54

kod viga je svojevremeno bio dečko/striček koji je stažirao kod njih pa su ga zvali samo imenom. Bez teta, bez stirček.
toma ne prepričava skoro pa ništa pa će trebati enko vrijeme da dobijem koju info :mrgreen.

što se tiče kina on sigurno još nije za to pa nisam sigurna ni za Paula al ti vidi. možda njemu bude zanimljivije. ovaj bi nakon pol sata htio prošetati :lol sve aktivnosti su od 4 godine a on svaki put kad maks ide na taekwondo veli da bi i on išao.
vigo mi pak nije za sportske stvari, njega sutra vodim na probni sat na likovnu radionicu pa ćemo vidjeti.
toma će onda tek iduće godine ako bude želje, vremena i para :zub

23 ruj 2015, 12:42

Pozdrav!
Iva15 je napisao/la:I mi smo na 98-104, al ustvari ovisi o marki, ma čak i ne, svaka roba za sebe.
(...)
On mi je baš bebast, i za sada tek nešto malo, malo pjevuši, nikako nije za zbor :mrgreen . Imamo u vrtiću ponuđen engleski i sportsku, al u starijoj grupi i naravno ako je dovoljan broj zainteresiranih. Otom potom... sad bi ga volila odvest u kino, makar mi se i za to čini da nije spreman nego da to ja ne mogu dočekat da krenemo sa kinom. A vidjet ću još, možda probamo.
snowwhite je napisao/la:tomina teta je na nekom dužem bolovanju i danas im je došao striček

baš sam si mislila kako zovu "muške tete" :p znam samo jednog tipa, al on radi u talijanskom vrtiću i on je
maestro, kod nas sigurno nije striček, al eto, neznam kako ih zovu.

Ma nije ni D baš za zbor, izgleda ;). Jučer je i J prvi put nakon bolesti išla s njim pa znamo kako to izgleda - oni su pjevali i plesali, a on ni u čemu nije htio sudjelovati, samo je sjedio. Teta ga pita želi li se pridružiti, a on kaže da ne bi :mrgreen. Ali ne radi probleme, sjedi i gleda ostale. I kaže da mu je bilo lijepo. Što se mene tiče, neka ide, pa će se s vremenom pokazati hoće li se pridružiti ili ćemo odustati od toga... Sutra - ako ne bude padala kiša - imaju nastup na rivi. Baš me zanima na što će to ličiti. Ti maleni znaju samo stajati s ostalima i niš ne raditi, to nije problem, samo me zanima hoće li uopće htjeti stajati tamo. Ne znam hoću li se uspjeti i ja s Jakovom pridružiti...

U kinu je Jelena bila 2 puta, a David jednom. Tako je to kad nam je kino daleko... Ali on je bio ok, odgledao je crtić sa zanimanjem.

Apropo "muških teta" - mislim da ih u našem vrtiću nema, ali ima jedan "barba" u jednom drugom vrtiću u blizini.

Idem kuhat ručak dok najmlađi spava (stariji su u vrtiću).
:mah svima!

23 ruj 2015, 20:23

I mi smo isto razmišljali o nekoj aktivnosti za S, seka je krenula na gimnastiku pa ona dosta s njom ponavlja što oni ade tamo, voli gledati trening, mislim da bi se ona super snašla tamo ali oni isto primaju tek od 4.g a obzirom da bi njeni treninzi bili u suprotne dane od sekinih gimnasticirali bi svaki radni dan. Problem mi je u smjenama na poslu, mogla bi ju voditi svaki dr tjedan pa mi to nije fora :/

Ona je na 104 što se tiče robe, neke stvari su joj i 110 ali to je do kroja. Mi smo još dosta u kratkome, ali ovaj vikend moram se zavući u ormare i presložiti ih, mislim ostaviti samo kratke rukave a ostalo spremiti. Ona ima 99% naslijeđene robe, i previše svega :ajme
Ovih dana se kuha u dubokim patikama, nove su joj i obožava ih, nema šanse išta dr obuti :ajme

I ja igračke moram raskrčiti opet, svašta treba, samo da je vremena.

S je super, u vrtiću se super uklopila, ove godine se grupa "pomladila" i curice su manje više njene dobi, baš su se lijepo skompale.

24 ruj 2015, 11:11

M je prošla promuklost i grlo, očito neka trenutna zavrzlama. samo nek i ostane na tome.

Ona je na 104 veličini ali ima nešto i 110 dok joj je kratko i 98 ok. Samo mi se čini da je jutros zadnji put išla u kratkim rukavima u vrtić.

Ja bi muškogu vtriću zvala tetak. :nata
Ali vjerujem da se oni dogovore. I baš ih je rijetkos viditi.

M je bila dva put u kinu i bilo joj je ok. Prvi put je stalno tražila na wc, bilo joj je fora šetkati okolo. Drugi put mi je zaspala zadnjih pola sata ali očekivala sam to tako da mi nije bilo problem.
I nije skidala naočale za 3D tako da im se može objasniti bez problema.

Mi bi radije u kazalište samo sezona nije još počela. Kraće su predstave pa mislim da bi im se isto svidjelo jako.

24 ruj 2015, 15:12

I ja se radujem kazališnoj sezoni :) baš sam nekidan gledala da ove godine na repertoaru imaju više 3+ predstava :yess

Ovaj vikend kreću činimise s Knjigom o džungli, gledala sam je, vrlo efektna predstava ali za starije klince, 5+.

Stigla nam jesen, baš joj se radujem :)

24 ruj 2015, 15:17

Meni je koma što pada kiša. Jutros pokisla kad sam išla predavati papire za subvenciju za vrtić.

24 ruj 2015, 15:23

I ja mislim da je danas zadnji put u kratkima u vrtiću. Ja sam danas i sebe obukla u duge po kući. Pogledala sam kolko traje taj crtani na koji sam ga mislila vodit....sat i pol, mrvicu predugo, da je barem sat. Uglavnom, kako to ja u biti želim u kino odlučila sam da ću se strpit još malo :mrgreen. Ma bit će kina ;) predstava nemamo, al znaju im doć u vrtić napravit predstavu.

Jako ga zanimaju slova, često nas pita kako da napiše mama (misli samo na slovo M), tata....zna napisat svoje P, T, H...a recimo A mu je slično ko H al su mu problem kose crte :) uglavnom drago mi je kako pita, da ga zanima.

24 ruj 2015, 19:51

uzela sam si fitness sat s pulsmetrom na rate, nije baš da mogu, ali sam se "nagradila" za rad i trud. i budući rad i trud.... :lol
zadovoljna sam za sad
samo kad sam vidjela koliko (ne)spavam sam se malo lecnula
ima aplikacija u koju se prenose svi podaci s sata.
iznenadilo me i koliko koraka dnevno radim, oko 14000. no to je valjda na dane kad radim i idem negdje. čekam dane kad ću biti samo doma.

mislim da ćemo danas spremiti i kratke rukave
nama je u stanu toplo
svi smo još "goli" ali vrijeme je da se spremi. strah me da ih mm ne pošalje u vrtić u kratkom :lol

predala sam danas papire za subvenciju plaćanja vrtića. koliko sam shvatila damjan bi trebao ići besplatno. ali nemam pojma, nije neka žena od riječi bila.

24 ruj 2015, 22:40

Neve di staviš pulsmetar, iznad ili ispod cica? Ja sam ga imala za trčanje pa su mi cice previše skakale i jako mi je divljao puls-mislim da mi nije baš dobro očitavao. Koji si točno sat uzela? Svih koje sam čula da imaju tu aplikaciju za brojit korake se iznenade sa brojem koraka. Jedan dečko koji trči, stavio si jedan dan na poslu sat da mu mjeri kilometražu(radi u skladištu) ispalo da je prošo 20 km :strah

25 ruj 2015, 07:22

Vivofit 2. Stavim ispod cica. Dosta se stisne i bude ok. Treba dobar grudnjak da se ništa ne mrda
Tema je zaključana