Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2009. - 5. dio

22 lis 2015, 18:05

dallas, dobrodošla ovdje. Bitno je samo kako vi to sve prihvatite. Onak u sebi.
Sveće se ostalo posložiti. Dobro je da idete na terapijske aktivnosti.
Da se nije slučajno epilepsija pojavila nakon cijepljenja?

latica je napisao/la:hej svima

krenuo je na gimnastiku i tata ga je uspio i na engleski odvest. ide sve svojim tokom, čak i kad ja nisam tamo :lol ne znam šta sam ja očekivala :lol :ajme

Vidiš, mi žene imamo izuzetnu sklonost da mislimo da ništa neće funkcionirati kako treba bez nas.
Moje najduže izbivanje od obitelji je bilo 3 dana ,i sve je bilo ok. Čak su se i otuširali u ta tri dana :lol .
A Vita mi dan danas ( to je bilo prije god dana) ponekad spomene kako nije mogla spavati kada me nije bilo :roll

22 lis 2015, 20:23

ja sam mislila da je danas predstava tinu ali je u ponedjeljak. sve sam pomiješala
odvela njega i damjana na šišanje. nema mog frizera pa sam išla u salon gdje idem na nokte i zadovoljna sam kako je ispalo. točno je slušala što sam joj rekla, i više od toga :yess

radili smo tin i ja muffine za sutra
pojela sam jedan i sad umirem
nisam toliko dugo jela slatko. :nesvist

23 lis 2015, 19:13

ja ću sa sekinog kopirat jer bi i tako isto napisala:

ja sam danas na izlet, bilo je diiivnooo :joy Estonija je stvarno lijepa, bila sam na obali mora, u nekim dvorcima, sve onako srednji vijek, tamo smo i ručali i sve, ma baš prekrasno.
ja sam se spakirala, joj toliko sam nestrpljiva da ujutro krenem doma ne mogu vam opisat. bitno je da u pokloni spremni! još sam im danas kupila pregače s pilićima - od neke male lokalne firmice koju smo posjeti - žene imaju strojeve za tkanje platna i sve prave tako, ma baš preslatko za moje male piliće!

sutra idu na rođendan kod sekine vrtićke prijateljice, a njezin brat ide s M u grupu, poslala sam MM-a danas da kupi poklon i sve dogovorila. a navečer su moji, ima da polude od pusa :luv :luv :luv

24 lis 2015, 10:04

Od mene ukratko, zvali me jučer oko 14 sati iz vrtića da R. ima fibru 38.5, dok sam ja došla po njega i doma on na 39.4, dobio dalsy i nakon tri sata od dalsy-a on na 40.2. Cila noć nam je bila takva, evo sad je na 38 pa ćemo viditi što će se događati tokom jutra.

24 lis 2015, 13:52

Pozdrav!

dallas, dobrodošla. žao mi je što vas je snašla epilepcija i teške posljedica :(. svaka čast što se hrabro nosite s time, sretno :hug.

latice, svjetska putnice, nije ti loše ;). ja još uvijek ne znam što ti točno radiš :conf.
sad sigurno uživaš sa svojima, sigurno su se i oni tebe zaželjeli :luv.

ena, uf, bome visoka temp :(. nadam se da je danas bolje :jadnimi.

ja sam isto bolesna mada mislim da nemam sad temp. preksinoć 38,4, pa jučer cijeli dan samo oko 37, a navečer opet 38,4. neću niš drugo pisati, da se ne ureknem :lebdi.
mm bere masline s mojima. jako loše su urodile, sve će pobrati danas, a nekih godina su brali tjedan dana...
Davida i Jelenu je sinoć odveo babi i dedu (svekrvi i svekru), nek se oni malo s njima bakću ;), a ja sam doma s Jakovićem koji trenutno spava.
:mah

24 lis 2015, 16:40

Evo i ja ti se pridruzujem u klub bolesnih. Jedva gledam koliko mi je lose. Sva sreca da su decki dobri pa mi je odmah malo lakse. Ali svejedno jedva cekam da mm dodje s posla da malo sklopim oci.
Latice welcome back, sad se posteno pomazi sa svojim andjelcicima
Odoh dalje pit caj, pa opet mjerit temp, i tako u krug :ajme

25 lis 2015, 20:11

ena- kako je?

latice- jeste se nauživali za vikend?

ana - jel gotova temp kod tebe?

tin ide u kazalište sutra. zaboravila sam koja je predstava u igri.
bili smo u kinu danas.
hotel transilvanija 2 dio. odličan je. dobar kao i prvi dio.

26 lis 2015, 11:11

ja sam na poslu, nakon tri tjedna ravno :ajme jedva sam jutros našla ključeve od ureda, nisam zanal au kojoj torbi sam ih ostavila :nesvist jutros sam djecu na vrijeme dovezla do vrtića, da bi skužila da M id ena izlet u neki voćnjak brat jabuke, tata zaboravio napomenut, a on se naravno sjetio kad smo došli u vrtić - i ništa adje nazad doma mama po čizme, drugu robu, košaru. kaže meni teta: ali ja sam tati napomenula baš jer znam da vas nema, a on je rekao: ma nema problema, mama se sutra vraća, to će ona preuzet :ajme

jučer smo se namazili i naigrali. u subotu su bili na rođendanu kod prijatelja, ja sam ih išla pokupit navećer, M je bio toliko zaigran da me nije imao vremena ni pozdravit, tek kasnije :lol zadovoljni su poklonima ;) i tak, jako su mi falili, ali nevjerojatno koliko sam ja tamo posla sebi napravila u odnosu na ono što napravim dok sam tu. evo i jutros, prvo sam zakasnila zbog tog razvažanja, onda sam sa šefom imala tekućih poslova i gluposti, sad dok riješim papirologiju od dva tjedna na putu, dok u pauzi odem do dućana za ovaj tjedan, popodne poslije vrtića na engleski, ideš, radiš u krug, a ništa konkretno ne napraviš :lebdi imala sam ravno 6 mašina veša za oprat, zadnja je programirana da bude gotova kad dođemo s posla.

gaga, kako si ti?
neve, joj mi još nismo pogledali ni inside out, a to mi je na vrhu liste prioriteta!
ana, ena, kako je kod vas?

e da, ana ja radim u znanosti na jednom našem institutu, inače nisam puno putovala od kad imam djecu, 1-2 puta godišnje na neku konferenciju, ali sam sam se uključila u neke međunarodne projekte, oni zahtijevaju dosta tih sastanaka i dosta putovanja, ali je to zapravo toliko intenzivno u pozitivnom smislu, toliko se toga dobije tamo da je neprocjenjivo!

26 lis 2015, 12:53

Kod nas vikend bio katastrofa, njega fibra rokala samo tako.
U subotu sam ga odvela dežurnom pedijatru koji je rekao da je upala grla, dao antibiotik bez pitanja za godine i kile ( nažalost to sam već sa dotičnim prošla), pa se teta u apoteci šokirala kad je skužila da mu je napisao duplo manju dozu nego njemu treba.
Jutros sam ga odvela njegovoj pedijatrici koja je rekla da je grlo užasno upaljeno i promijenila antibiotik jer je od ovoga dobio proljev. A za dozu koju mu je dežurni propisano se šokirala kako oni ne misle i ne vode računa o ničemu, i eto problema di ne treba.

26 lis 2015, 17:17

da, nažalost. tako su dali i damjanu manju dozu pa mu je crp padao jako jako sporo :ajme :gaah

latice- inside out mi je super. nije mi za malene skroz ali jako jako lijepu poruku ima

ena :hug

26 lis 2015, 19:21

Ja dobro,hvala na pitanju. Vec drugi dan sam bila ko nova. Ali ubilo nas mijenjanje sata. Sad se budimo u pola 6 :ajme
Svim bubanima saljem ozdravilice

26 lis 2015, 19:31

gaga0305 je napisao/la:Sad se budimo u pola 6 :ajme
i kod nas isto :lol

27 lis 2015, 12:58

evo me malo, grcam u poslu i obavezama :(

Ena, kako se ponaša urtikarija kad R ima temp, tj. kad je bolestan? Kakvo je stanje nakon novog atb?

Latice, neka si se ti proluftala, naradila, naputovala i zaželjela klinaca. Ovo s neprenošenjem informacija iz vrtića je valjda opće poznato pravilo. MM je jednom pol godine među svojim stvarima nosio neku uplatnicu koju je dobio u vrtiću. Jedno bar deset puta se zakleo da ne zna ništa o tome :roll no da...

Ana, kako mali braco? Pomaže li ti J oko njega?

Nama je završilo plivanje, dobila je diplomu. Nažalost nismo mogli doći na ogledni sat - a kako da izađem u 10 s posla da bih dijete išla gledat kako pliva. Mislim, da je baš proplivala sad na tečaju, možda bi i iskemijala, ali kako već pliva od ljetos, nisam silila.
Sad se vraćamo starom ritmu - ritmika, njemački, integrirani sport iliti tjelesni - to sve u sklopu vrtića dva puta tjedno i dodatno još logoped.
Uz sekine obaveze na kraju tjedna izgledamo ovako :nesvist :lebdi :znoj

Sljedeći tjedan idu s vrtićem u posjet knjižnici.

27 lis 2015, 13:07

nama je pomicanje sata super došlo jer se sad lakše bude ujutro nego inače, jer moji su u tom pogledu spavalice :lol

M jučer došao doma s punom košarom jabuka, super im je bilo, cijeli dan u voćnjaku, tamo su i ručali u restoranu, oduševljen je bio. u busu je našao primjerak nacionala, ne znam od kad je to, ali ima neka reklama s kaubojem i njega je to toliko oduševilo da mi je jučer prvo to pokazivao kad sam došla - kak je on našao novine i kak su super :hahaha

danas ima gimnastiku, a sutra engleski, bit će Darth Veder naravno, to mu je sad totalno in.

sreco, super za plivanje i diplomu ;)
ena, kako nam je prijatlej danas? jel počeo antibiotik djelovati?

danas idemo pješice doma iz vrtića, da se prošetamo odmah dok je sunčano. ručak imamo - kak sam ja nakuhala prije puta svega i smrznula, a na kraju je sveki kuhala i bili su u vrtiću, sad imam malo lufta za ove dane :mrgreen

27 lis 2015, 14:20

latica je napisao/la:Darth Veder naravno, to mu je sad totalno in.

kako je došlo do toga da mu je in?

27 lis 2015, 14:42

ma nije toliko bitan Darth nego cijela star wars priča. uz tatu je malo gledao zvjezdane ratove još od prošle godine i to mu je bilo fora i onda je prošle godine, ali nakon maškara dobio taj kostim na poklon i sad je naravno svako malo u njemu. a legićima se igra star warsa, iako nema baš te legiće, nego si on slaže neke letjelice i tako to. seka je nedavno prošla kraj TV-a kad je bio master Joda, kaže ona njemu u hodu: ti šuti mali majmunu! :hahaha ona bi mogla bit R2D2, to bi joj mogla riješit na brzinu kostim ;)

27 lis 2015, 14:51

ja sam mislila pustiti tinu isto star wars ali nisam bila sigurna bilo napeto.
osobno više volim Zvjezdane staze :lol
baš budem našla i pustila. krenem od sredine.

27 lis 2015, 15:28

Kod nas napokon sve dolazi na svoje, novi antibiotik bolje prolazi. Čak je i sam rekao "napokon tvrdo go....". Jučer tokom dana je imao laganu fibru ali je nije bilo potrebno spuštati tako da se nadam da je kod njega gotovo.
Ali da sve ne bi bilo u redu pobrinula se seka koja je od noćas u rigoleto i proljev điru....

27 lis 2015, 15:41

joj ena vas kad uhvati, uhvati vas :hug jel joj praviš onaj umekozunešto. nama je to odlično!

27 lis 2015, 19:07

Moja Latice, kad nju uhvati to je živi užas, ona ne želi ništa približiti ustima. Dovede nas do totalnog ludila, teži mi je današnji dan nego vikend s njegovom visokom fibrom koju nikako spustiti.

27 lis 2015, 19:16

ma nije problem što je latičin M lud za Darht Veder
ALi kad moja balerina/mažoretkinja/Frozenica kaže kako obožava Darht Vedera i svuda, ali svuda ga zamjeti, onda je to malo smiješno.
No, ja kao veliki obožavatelj SW, sam preponosna :luv :lol

28 lis 2015, 19:28

nama je nakon damjana rigoleto sinoć bio na dvije fronte. u jednoj sobi riga tin a u drugoj nikša :ajme :lol
obojica u minut razlike. sve prošlo ok. 3x povratili i sve ok. danas sve prošlo ok. nikša je čak i jeo dosta. tin i ne baš

sutra idem frizeru. ostajem u istom tonu :lol do proljeća a onda bi valjda bila plavuša il nešto. nemam pojma više.

uzela sam damjanu neke loptice na e-bay. mogla bih skurit plaću samo tako :zub

star wars pustila. nitko ništa. nije im zanimljivo
mm me špota da sam trebala stavit star trek :hahaha

29 lis 2015, 12:33

latica je napisao/la:dallas dobrodošla!pročitala sam tvoju priču na predstavljanju, jako mi je žao zbog tvoje djevojčice, ne mogu ni zamislit kako je nosit se s tako nečim i jako mi je drago čuti da ste vi pronašli način da se brinete o njoj i da i dalje normalno živite

Potpis. Dobro nam došle!

Ena i kako je kod vas?

srećo vi baš u sklopu vrtića imate dosta ponuđenih aktivnosti. To mi je baš super.

Latice velkam bek!

NAdam se da neće biti više novoblesnih.

Mi smo isto bili u virozi od vikenda, sad samo prehlada hara.

29 lis 2015, 12:50

evo i nas u klubu :lol
M jučer popodne dobio laganu temperaturu i tako i sad ima oko 37.5, žalio se da ga grlo boli. bio je u vrtiću ravno tjedan dana :lebdi ne kužim šta je sad nastalo, cijelu prošlu zimu smo bili zdravi, računala sam da će ove godine seka bit bolesnija, ali na kraju njega već drugi put uhvatilo nešto :dunno mislim da ćemo kasnije do doktorice da mu pogleda grlo, pa da kaže šta je. seka je jutros isto bila 37.5 pa će i ona do dr.

sveki me jučer toliko naživcirala da sam htjela plakat od muke, ali to ću drugi put pisat, sad sam u žurbi...

29 lis 2015, 20:28

M ima opet strepotokok :gaah išli smo do dr i na bris. kaže da njega antibiotik štiti dok ga ne popije, poslije naravno ne, a netko je u vrtiću kliconoša i to se sad može vrtit u krug do ne znam kad. ja ću poludit. opet 10 dana antibiotik, 10 dana doma, a ja iskreno ne znam šta ću od posla. ne sjećam se kad mi je bila ovakva gužva i kad mije bilo ovako bitno da budem gotova na vrijeme :ajme seka je isto dobila antibiotik kao i on jer sad moramo i nju pokrit. dijete nije u životu antibiotik popilo i evo sad drugi u mjesec dana :lebdi
sreća u svemu je da su oni super :mrgreen malo temperaturice, ništa strašno, sad će i to proć kad lijek krene djelovat i to je to.
jooooooj, ljuta sam ko pas na sve ovo, a nemam se kome žalit!

kako ste ostali? neve, kako tvoji dečki?

29 lis 2015, 21:14

idi do ravnatelja vrtića i traži da se testiraju sva djeca. ako svako malo imaju te koke onda se to može prijaviti i dolazi im inspekcija

29 lis 2015, 21:57

i šta onda bude? ja sam pitala pedijatricu. kaže ona da to nema smisla jer se oni mogu svi testirat i popit antibiotik i onda nakon tjedan dana opet netko može donijet novu klicu koju je dobio od nekog drugog van vrtića? s druge strane, nisam stvarno pametna, ako ovo tako nastavi, mislim šta da ja radim, da ispišem dijete iz vrtića?!

30 lis 2015, 09:32

Pozdrav!
Nadam se da su prosle sve spominjane bolestine :jadnimi.
Latice, nadam se da ce i tvoji uskoro bit bolje. Mogu mislit kako vam je, stvarno sranje s tom bakt koja se vraca. Mozda bi stvarno trebalo ovo sto neve kaze.
Sto se tice tvog posla, cini mi se da te bas ispunjava, lijepo :).

Ja sam imala temp prosli cet i pet, i onda opet jucer. Izgleda da mi je imunitet los. Bolje ja nego djeca... Drzite fige da se ne razboli jos netko. Mm je otisao odvest D i J u vrtic pa ce se vratit doma, nece na posao.
s djecom uglavnom nista nova, i dalje se D i J cesto svadjaju i tuku :roll, mada ima i mirnijih dana :).

30 lis 2015, 09:49

Latice samo odi i vidi što će ti reći. Mogu dovesti nekog da testira svih
Ipak je to previše puta. Nama bude 1-2x godišnje. Ako i toliko

Ja sinoć odradila rigoleto
Mene očito zadnju uhvatilo
Prvo sam mislila da sam se prevježbala ali kad je krenulo bilo je jasno da je to viroza

30 lis 2015, 09:49

Latice samo odi i vidi što će ti reći. Mogu dovesti nekog da testira svih
Ipak je to previše puta. Nama bude 1-2x godišnje. Ako i toliko

Ja sinoć odradila rigoleto
Mene očito zadnju uhvatilo
Prvo sam mislila da sam se prevježbala ali kad je krenulo bilo je jasno da je to viroza
Tema je zaključana