Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2012. - 6. dio

04 ožu 2016, 13:10

Iva - hoćete ići logopedu? nek skače po krevetu, to je dobro za razvoj mozga

mi imamo knjižnicu u sklopu vrtića. možemo uzet knjigu pa vratiti.

moj je skužio da će mu rođendan
on će imati čokoladnu tortu na betmena. odakle to njemu, ne znam. ali eto. budem pravila :hahaha

bravo ana- samo napred s vježbanjem. bar 3x tjedno je super.

04 ožu 2016, 17:08

Bok cure!

I moji se doma najradije zaigraju legicima, lutkama ili grade od stolica i deka neka svoja skrovista i kule. Poligone od jastuka s kauca i fotelja. A neka samo razbacavaju igracke bez ikakvig smisla. :lol
Jako vole igrati uno, igre pogadjanja rijeci na odredjeno slovo, gluhih telefona, okos bokos i slicne. I cesto se rastrce po kuci kasnije predvecer kad im fali to gibanje vani kad nam kisa ne dopusta vanjske aktivnosti.

Ana super za vjezbanje, neve je bas super motivator.

05 ožu 2016, 01:12

Kad krene nova vrtićka godina dođe njihov logoped pa preporuči ko je za logopeda. Mislim da kreću od 4 godine na dalje.
Meni djeluje da lijepo napreduje iz dana u dan tako da ne vidim ni ja neku ekstra potrebu.

Mi smo imali "knjižnicu" u vrtiću samo jedne godine kad su si tete to zamislile kao neki projekt. Ali imaju jako malo slikovnica. I mi smo cijelu godinu skoro pa svaki dan vukli jednu te istu slikovnicu doma :whew mogli smo je komotno i kod nas držat.

Da i ja pohvalim Anu za vježbanje ;) i dobro je rekla Liv....Neve je pravi motivator. Ja se više ne usudim reć da ne stignem, jer kad ona sa troje stigne, a još i radi, a stigne pisat i na forum....valjda mogu i ja. i nemoj sad Neve reć da je sve stvar organizacije jer je i do karaktera. Ja sam oduvijek bila sportski tip i volim vježbat al brate volim i kauč :hahaha

Ja još ne znam na šta ćemo ove godine tortu. Sad je sav u shauniju (janko-tek nedavno skužIla da su ga naši tako preveli) pa sam mu sugerirala dal bi njega na torti.

07 ožu 2016, 21:28

Bok cure

Danas sam posudila plastifikator iz škole pa su dečki se igrali s onim što sam pripremila
Imam dosta toga za napraviti a rekla sam ga vratiti sutra :znoj

08 ožu 2016, 00:36

haj cure!

Evo i nas malo.

Ko nas sve ok, cure mi neki gadan kašalj uvatio, nikako ga se riješiti, prvo S pa N, sad je puno bolje. Vratile su se danas u svoje školsko/vrtićke obaveze.
Ja sam skroz kratka s vremenom u zadnje vrijeme, zadnja dva tjedna me okupirala predavanja autoškole, nadam se sada lakšem ritmu kad krenu vožnje jer imam osjećaj da sam sve zapustila :ajme

S isto voli društvene igre,bez problema prati pravila, i puzzle, zadivi me koliko dugo joj drži pažnju slaganje i koliko zapravo može mirovati jer ona niti u jednoj drugoj igri ne miruje.
I sve više se zadržava u crtanju.
Stalno je ufurana u neke igre doktora, mama, beba itd, u svom svijetu.

I njih dvije se pokače, kako to obično biva oko gluposti, nikad do sada se nisu pofajtale, samo se deru jedna na drugu, a to mi koma, nekad mi dođe pa pomislim da bi radije da se potuku i riješe to, ovako nema kraja deranju :mrgreen :lebdi

08 ožu 2016, 08:43

je koma je to kad se klinci svađaju. moji se isto podbdaju i namjerno provociraju jedan drugo. Grozno mi je to. A mali kad se ljuti viče ti si beba, onda stariji polude i tak u krug. :znoj

08 ožu 2016, 14:00

Ja sam danas dobila crtež cvijeta. :lol vidi se da je cvijet. Jedva ali se vidi

Vrijeme je grozno

08 ožu 2016, 18:32

I ja sam dobila papirnati cvijet od M. Rastop!

A i da se malo pohvalim i usput pridodam nevi jos malo zasluga, krenula sam i ja s kucnim vjezbanje. Doduse, jos sam u povojima ali krenula sam. :yess

08 ožu 2016, 20:37

Ja nisam dobila ništa iz vrtića i baš sam ostala iznenađena da ništa nisu radili...niti crtež, ništa. Pa sam ga onda pitala da mi nacrta cvijeće na ploči. Eto i tete odustale od obilježavanja dana žena.

Bravo svima za vježbanje, stvarno te tako potakne kad čitaš da drugi vježbaju. Ja vježbam onako povremeno kad mi paše, nisam dosljedna i nisam si još zacrtala neki cilj.

08 ožu 2016, 20:55

i ja sam dobila cvijet od sina :srca, a kod J isto nisu radili ništa na u temu.
bravo, liv :zivili!

09 ožu 2016, 11:34

M je jucer sama bila u vrticu, inace bi nesto stiglo i od J.

Danas imaju lutkarsku predstavu, a prihod ide za humanitarku. Skupljaju nivac za socijalnu samoposlugu u Zadru.

09 ožu 2016, 12:49

Moram češće govoriti da vježbam :lol pokrećemo forum :zivili

Ja danas imam radionicu a mm radi. Dobio smjenu pa mora doć Sveki. Koma mi je, pogotovo ako se zadrži do 21 ko inače :zub

09 ožu 2016, 16:22

Iva15 je napisao/la:Da i ja pohvalim Anu za vježbanje ;) i dobro je rekla Liv....Neve je pravi motivator. Ja se više ne usudim reć da ne stignem, jer kad ona sa troje stigne, a još i radi, a stigne pisat i na forum....valjda mogu i ja. i nemoj sad Neve reć da je sve stvar organizacije jer je i do karaktera. Ja sam oduvijek bila sportski tip i volim vježbat al brate volim i kauč :hahaha

Hvala :kiss. Ma vi ste super sportska fameja :srca. I P je već trkač :klanja.

09 ožu 2016, 16:25

nevenera je napisao/la:Moram češće govoriti da vježbam :lol pokrećemo forum :zivili
bome da :)
liv, sram me pitati, ali kako se zove tvoja najmlađa cura?

10 ožu 2016, 22:25

Damjan ima laringitis i upalu grla :znoj
Otišli smo samo do neuropedijatra. To je bilo tako neugodno iskustvo da mi se ne da ništa pisati

12 ožu 2016, 13:36

kupila sam dečkima bebu ćelavicu. s dudom. plače, smije se, hrče, nešto melje...
oduševljeni. damjan pogotovo.
posudila sam jednu, i bila je superhit. njoj su se zatvarale oči. ovoj ne. ali ova priča.
a duda je hit. hit. nitko ne predlaže da dam cicu. odmah dudu stave. i sad da duda ne izaziva konfuziju bradavice. :hahaha prije sam staru lutku morala dojit bar 3x u danu. :hahaha

12 ožu 2016, 19:50

E da, duda je hit i mojima bila, i boca, meni se činilo kao da je to zato što je one nisu imale pa im fora.
Moje cure imaju moju ćelavicu, ima joj preko 30g :luv

Kako je D sada?
Žao mi je zbog neuropedijatra :(

Mi standardno jedva dočekali vikend, još jedan naporan tjedan iza nas hB.
Danas smo uživale u suncu i buri, prošetale do grada,otvorili sezonu sladoleda, sutra ćemo malo družiti se sa životinjama dok seka jaše i tako...liponamje :proljece

12 ožu 2016, 20:46

Damjan jako kašlje. Osim toga je ok.

Ja sam opet mijenjala raspored u stanu. Ne puno ali dovoljno. Bude se muž iznenadio kad dođe

13 ožu 2016, 09:45

Neve bas i pokretac! I zasto sveki pises velikim slovom? :lol
I nasa celavica je bila pricalica ali se G jako bojala tog glasa kad je bila mala. Dobila ju je negdje za prvi rockas. Morala sam joj izvaditi to van jer joj je bas bila frka. Tako kasnije ni nismo vracali glas, a u medjuvremenu se izgubio taj zvucnik.
Zato je M svoju dobila kad se B trebala roditi i ni ona ni B nisu imale problem s tim.

Ana ona je Brigita.

Erina mi jedemo slaju cijelu godinu. :dunno
Doduse ne istim intenzitetom zimi kao i ljeti ali pojedemo ga.

Mi se jucer isto izgustirali po gradu vani, kod mojih doma, a kasnije popodne kod nas na dvoristu. Role i bicikle su nam isto u pogonu cijelov rijeme, a jucer je bas bio dan za iskoristiti ih. Igralo se i lovice, skakavca i s loptom.

Danas trebali na rockas ali slevljenik je bolestan pa cemo vrijeme iskoristiti drugacije.

13 ožu 2016, 13:31

moji isto jedu sladolede cijele godine
nekad im ja radim, nekad kupimo.

bili smo do dućana, uzela sam tinu donje majice i nešto gaćica

sebi prvi put ikad sunčane naočale. nemam pojma što mi paše, uzela sam neke jeftine

13 ožu 2016, 14:25

pojedemo i mi, nije nikom zabranjeno, samo nam se ne traži nešto posebno zimi, al Donat ne radi zimu pa su nam ovo posebni gušti u gradu pojesti slaju. :liza

13 ožu 2016, 14:39

Lidl ima jako poseban i odlican sladoled kad zimi ne radi Donat ali ti to i sama znas. A i mislim da rijetko koja slasticarna zimi kod nas i drzi uopce slaju, osim poneki restac i to oni najprometniji. Ali taj je ledov najcesce i meni nije dobar. Marexov je vec drugi par postola.
Svatko istjeruje svoje guste.

13 ožu 2016, 15:02

Jako rijetko idemo do grada. Ljeti pogotovo.
Najčešće ako idem nešto obavljamo pa idemo. Na kraju bude samo par puta da idemo u Donata
Budu prljavi od curenja do laktova :zub

Moji jedu twice s 3 okusa
Grozan je
Njima je odličan

13 ožu 2016, 15:57

Mi odemo s vremena na vrijeme jer cure baš vole prošetati gradom, rivom, Nazorovim parkom...pogotovo ovako u proljeće i jesen, odmah poslije ručka prošetamo do grada, poigramo se, ljeti najrjeđe odemo zbog vrućina i gužve.

Ja S uzmem u čašici kuglicu pa ostane manje-više čista jer ona ionako ne smije dok joj se ne otopi malo.

14 ožu 2016, 17:34

Mi se danas izgustirali vani unatoc vjetru. Neki su jos vani, zabavljaju se.
Bas jedva cekam duze dane i bolje vrijeme, ma proljece i ljeto.

14 ožu 2016, 18:10

vani je orkan. nismo bili nigdje
ja sam došla s posla, mm išao na posao

stavila sam mijesiti pogače u pekaču. neće bit za danas, nego za sutra. nadam se da će se dignut, nisam imala dovoljno kvasca :ajme

damjan je doma, mislila sam ga poslat sutra u vrtić. ali nemam pojma još

15 ožu 2016, 19:01

pogače su ispale super
nema ih više pa sad radim turu br 2
sutra radimo i mm i ja ujutro pa mora doć sveki
mm-u su smjene promijenili a ja sam promijenila svoj raspored prema tome i sad :gaah

sutra ću poslat damjana u vrtić. spreman je

danas su on i tin igrali kamen škare i papir
damjan je stalno bio kamen :ajme
njemu se to sviđa, reče mi

15 ožu 2016, 21:25

moji sutra imaju uskršnje radionice u vrtiću pa smo poharali ofertisimu i kik :ajme

Kod maloga je u 15i15 :conf :shock svaki put se šokiram tim vremenom. ajde kod starijeg je u 16.30 to mi je ok ali ovo u 15 i 15 nema šanse da dođem.
moram smislit kaj ću

15 ožu 2016, 21:32

Čudna ura stvarno. Ljudi rade do 16 inače. Ne znam kako misle

15 ožu 2016, 21:47

Zar vi kupujete materijale za radionicu :conf
Čudna ura svakako, kod nas bude ili nakon radnog vremena ili u sklopu nekih aktivnosti ujutro, ako tko može i želi.

Nevenera jesi radila lchf pogaču ili klasik?

S ovih dana sva kreativna, stalno nešto crta, reže, lijepi, smišlja, izrađuje
Tema je zaključana