Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
06 ožu 2016, 23:55
M isto prijavi kakanje, al kad je u tijeku.
No ja ne mislim prije ljeta ni pokušavati, a onda budem na moru cijelo vrijeme tak da bude lakše, tamo smo skoro stalno vani pa ne moram niš brisati

samo zalijem šlaufom...
07 ožu 2016, 01:30
Meni ovo fakat spada u kategoriju "nije normalno"
07 ožu 2016, 08:49
Što to?
Ja neću prije ljeta jer mm uvijek "loše" reagira kad se treba nešto tako raditi. Prebacit u drugu sobu, skinuti iz pelena.... njemu je uvijek "nisu spremni"
07 ožu 2016, 09:19
Jelo

Odgovorila sam Sonji,a nisam vidjela Inin post nakon....nocni sati

Mi cekamo samo malo toplije vrijeme.
Ah moj muz prepusta meni takve odluke odnosno slaze se.....
Stariji je bas tesko skinuo.pelenu.A ljeto pred 3.rockas.
07 ožu 2016, 09:39
D. već dugo javlja kad se ukaka, nekad prijavi i pišanje. Ali uvijek nakon što je već gotovo. Dođe i kaže "kaka". Njemu je sve to "kaka", i guza i pišonja, i pelena

Ali obično nije baš oduševljen sjedenjem na tuti ili wc-u. Kad vidim da je duže suh, ili nakon spavanja, pitam ga dal hoće na wc, stavim ga ako želi, zna se dogoditi da i obavi nešto, ali puno češće se brzo digne i ode, valjda mu je to dosadno. Isto ćemo kad dođe toplije vrijeme probati skinuti pelene. Ovak preko zime problem mi je sušiti zapišane hlače, nemam ih toliko

A nije mi žurba. Nadam se da neće noćna pelena biti problem, on se do sad možda 2x probudio suh. Inače je pelena skroz naskroz natopljena ujutro. Al dobro, on se toliko puta budi kroz noć, može ići i pišat kad je već budan.
07 ožu 2016, 21:34
Meni muž čuva djecu pa mu je koma kad krene akcija jer mora paziti na te stvari.
A ne da mi se početi nešto da bi on za 4 dana sve vratio nazad

Nikši je najdraža nova riječ jo (još). Sve je još. Još hrane još cice još kockica
08 ožu 2016, 00:08
Zara vjerujem da ce doci na svoje sa jelom...a da te izludi, da brines, pitas se...je
Imala sam takvu i 3 god. luda bila. Ped. joj svaki put krv, zeljezo provjeravala kad bi je vidila kako je mrsava. A ona zdrava i vesela samo eto, bez apetita. Isla sam i sa ignoriranjem i sa nakuhavanjem 3 vrste jela. Ostajala bi za stolom dok sve ne pojede ili bi je pustala da dode jesti kad ogladni...ma sve nacine sam probala, ona uvijek isto.
Dala bi joj da jede samo cokoladu, samo bonbone ili sto god hoce...nece ni to,, njoj svejedno da li imamo pomfri ili kupus.
Dok se nisam pomirila sa tim. Sad je ok. iako je u prvi raz. krenula sa 17 kg.
Drzi se
08 ožu 2016, 17:17
Mrs eastwood kako misliš ima treći kapak , ko moja ?
Širi korjen nosa? Kozica ?
08 ožu 2016, 18:28
Sunci sad smo se cijepili za mpr, a sljedece je docjepljivanje za polio i hib. Onda do pete godine nema nista vise.
Mi brbljamo sve vise, ponavljamo, spajamo, izgovaramo novo.
Prijavljuje kakanac, izrazava zelju za ici na wc ali u stvarnosti se zaboravi kad nema pelenu na sebi. Na piskenje mislim.
Popravila je jelo i san.
Cak joj jeni kosica malo narasla pa sad bas ima mali bobic od frizure.
09 ožu 2016, 11:35
Nama se smiruje slinavost pa se nadam da nece biti komplikacija.
Bili smo u nwdjelju na djecjem rockasu, a tamo svi odreda bolesni dosli. Ne kuzim te ljude.
09 ožu 2016, 12:46
To ti je sve individualno. Nekome nije bolest ako nema temperature. Nema veze ako slini ili kašlje
Nekima čim kihne je bolest.
Meni je Tin u prvoj skupini. Damjan je dugo bio u drugoj. Čim kihne- gotovo je. Ali sad već neko vrijeme nije tako.
Nikša je do ovih upala uha bio ok
Nastojim ne ići nigdje ako su prehlađeni il bolesni ali vidim da nije baš tako kod mnogih
09 ožu 2016, 14:35
Neve kako je sa uhom sad?
Da ne ureknem mislim da polako popusta faza mama će sve
Tata preuzima uspavljivanje i sretna ona a i on...ne vidi je puno pa im ovo dođe da se ispričaju u miru.
09 ožu 2016, 18:37
Da li netko zna nešto o citomegslovirusu?
Zbog limfnih cvorica radili smo pretrage na viruse, torch, dobila sam nalaz da je malena pozitivna na cmv tj igg , znaci prebolila, nemam pojma kada ,
Čitajući o tom virusu svasta pise, od oštećenja sluha bla bla
Ja sam ga isto prebolila , ali odkud njoj ?
Da li sam je ja zarazila preko dojenja? Čitala sam da može,
Zna li tko sta o tome ?
09 ožu 2016, 19:30
Pitaj na pdf bubini
Uho je sad ok. Stalno ga dira ipak
09 ožu 2016, 23:46
Ista stvar je bila samnom.
Limfni po glavi su mi.jako natekli i testovima isto cito pozitivan.
Meni je dr. rekla da mogu biti samo nosioc, da je vjerovatno pozitivan zbog tog.
S vremenom se sve smirilo.
09 ožu 2016, 23:50
Zna tko mogu li dati curi šparoge, friške ubrane oko kuće?
Sad kad krenemo sa njima jedemo ih puno a neznam da li su prejake...
Probala je vec u minimalnim dozama.
10 ožu 2016, 09:44
Hvala
10 ožu 2016, 20:22
Sonja tebi ili bebi ?
11 ožu 2016, 09:59
Kažu iza 1 GOD djeca trebaju 500 ml mlijeka ili ml proizvoda na dan
Hm,, moja doji cca 6 x u 24 h
Jogurt pojede tek jedan u 24 h
Sira nista skoro
Sumljam da dodjemo do tih 500 ml
Da joj počnem davati km za doručak ili sta ?
Da li onda zbog toga ona ima slab rast zubiju tj sa 18 mj ima samo 8
11 ožu 2016, 10:12
to s mlijekom ti je stara parola, nije tako.
KM radije nemoj uvoditi prije 2 g. pogotovo što ne moraš (kao npr djeca koja idu u jaslice)
topik o uvođenju kravljeg -
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=40&t=67188&p=3099092&hilit=kravlje+mlijeko#p3099092jedan jogurt i 6 podoja je i više nego dovoljno.a računaš da kalcij dobiva hranom, ne samo mlijekom (kelj, brokula, kupus, bademi...)
11 ožu 2016, 10:19
Sunčica meni
A za mlijeko nemam pojma.
Jede jogurt sa voćem 1x dnevno, smiksam joj što imam od voća i onda možda dvije žlice jogurta u to.
Jede abc sir ponekad i mladi domaći gricka...i to je to od naših mliječnih proizvoda.
11 ožu 2016, 11:20
Slabo jede kelj, kupus nikako
Bademe nije probala nikad
Tako da hranom slabo slabo
S tim da noćni podoji su kratki , ne znam jel tu sta uzima to je vise ko Duda da zaspi
11 ožu 2016, 11:29
doji i pojede jogurt, ne brini. oni su bolji od mlijeka.
kravlje mlijeko je nepotrebno, teško probavljivo za tako malene.
uvedi zeleno lisnato povrće tu i tamo, orašaste mljevene možeš dodati u npr jogurt
11 ožu 2016, 11:32
suncica77 je napisao/la:S tim da noćni podoji su kratki , ne znam jel tu sta uzima to je vise ko Duda da zaspi
ona je veća i brže pocica. moguće da se samo tješi ali to ćeš vidjet tek kad prestaneš dojiti
ja sam mislila da se tin samo tješi jer je dojio par put i to kratko
kad je prestao sam mislila da ću umrijet. skoro 2 tjedna sam bila na rubu mastitisa
11 ožu 2016, 12:01
Sunči, jedna mala zličica parmezana ima kalcija kao 2 dl mlijeka. To je najlakši način za dostić kalcij.
11 ožu 2016, 12:37
Ja se uopće ne bi brinula oko mlijeka i mliječnog, posebno dok još doji. Iskreno, ne kužim kako bi dijete moglo pojesti 500 ml mliječnog na dan. Dok doji, ok, možda, ali moj stariji je prestao dojiti sa 14 mjeseci, a u prosjeku je dnevno imao možda jedan mliječni obrok - ako sam dala nešto na mlijeku ujutro, to je bilo to za taj dan. Ili ako sam planirala jogurt za užinu, nije imao druge mliječne obroke. A to je onda bilo oko 2 dl mliječnog.
11 ožu 2016, 12:51
ni ja nisam brinula dok sam dojila o količini mlijeka. ali kako IINa kaže - nije da moraš pojesti pola litre sira. nego neki ekvivalent mliječnih proizvoda.
Fino se vidi u vrtičkom jelovniku kako se može - jedan mliječni obrok ujutro pod obavezno, a skoro svaki drugi dan i za užinu. pa ti namakni zalihe željena u takvim uvjetima
trudim se kad smo doma da mlijeko, jogurt piju samo ujutro i navečer
11 ožu 2016, 14:27
ni ja nisam gledala dok su dojili. jeli su i jogurt. 1x dnevno obavezno. kad je bilo ljeto i 2x jer mi je to bilo najlakše za ponijeti na plažu
11 ožu 2016, 14:35
mrs. eastwood je napisao/la:Fino se vidi u vrtičkom jelovniku kako se može - jedan mliječni obrok ujutro pod obavezno, a skoro svaki drugi dan i za užinu. pa ti namakni zalihe željena u takvim uvjetima

Baš to. D. je sa 9 mj. na vađenju krvi imao željezo na donjoj granici. Rekla pedijatrica da ćemo ponoviti kontrolu s godinu dana, do tada dajemo šansu prehrani. A željezo i kalcij ne idu skupa kad se pokušava dići željezo... Tak da više od jednog obroka dohrane je meni previše, uz dojenje. Nije da sad striktno pazim na to, ali prosječno mi ispadne tako.