Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2012. - 7. dio

31 svi 2016, 21:58

Meni je Damjan bio kod oftalmologa
Sve 5, navodno

Za sluh najbolje specijalisti :hug

Mi smo bili danas na vještačenju
Nisam raspoložena za komentiranje
Ali sve je prošlo u najboljem redu

Ljepila sam plakate za prosvjed sutra
Izgorilo mi lice i vrat
Imam sad pol prsa crveno i pol lica (zbog cvika)
Ko bauštelac sam :ajme

01 lip 2016, 07:50

i ja ću na prosvjed danas, klinci su s tatom :zivili

pretakala sam sinoć tu bazgu do ponoći :cigle nije to za mene :ajme

ali Maks je presretan i jaaako mu je fini :luv dapače najbolji koji je ikad pio :lol

01 lip 2016, 10:08

Pozdrav!
Snow, :hug.
Mm radi sok od cvjetova kusa (kadulje), isto je jako fin :dada.
Mi smo na igralistu dok ne upece sunce. D se igra, a J spava u kolicima. Seka je u vrticu, a D je ostao doma jer ga je onu proslu noc izbo komarac. Na rukama ima 2 uboda koji su malo natekli, a jedno uho mu je ogromno, triput vece i deblje nego inace :ajme. Mazemo fenistilom, a dala sam mu i neki sirup antihistaminik.

02 lip 2016, 17:54

I mi radimo bazgu, a lani smo probali još i od cvijetova kadulje, nije mi baš bio dobar sok, možda mi nije baš uspio. Probali smo i od cvijetova bagrema, ni to mi nije baš, menta mi je super, ali treba puno za nabrat, radili i od drenula, taj mi je super i muž probao napravit od grožđa. Ne pamtim kad smo zadnji put kupili sok...ovaj za temperirat ;) i nama se to rastegne do kasno u noć jer krenemo kad riješimo klince...al ja sam malo i MM-a upregnula da mi pomogne sa tim...inače se on ne zadržava u kuhinji :p

03 lip 2016, 09:15

ja sam nedavno uzela sok od mente i koprive kod jednog covjeka sto se bavi eko uzgojem, malo je reci da je sok fin. od bazge sam jednom pravila djeca ne vole,samo vocne kad napravim tako da sam odustala,al ja bazgu bas volim.

jel neko od vas imao problema sa ispucanim usnama kod djece?
kod A sad ce skoro godina dana da su ispucane. vodila sam ga kod 3 dr i svi rekli dermatitis,al ovo je vec postalo dosadno i za vidjeti,od neki dan mu pucaju i u kutovima,sto do sad nije bio slucaj. mazemo mi to stalno kremama,rijetko potegnem za korticem samo kad je bas,bas ispucalo,al mi je bas bezveze da nisu radili nikakav nalaz krvi da se vidi jel mozda anemija ili nedostatak necega. po tijelu nema nigdje dermatitisa,iako mi imamo sve predispozicije za isti,jer od troje djece vec dvoje ga imaju,rodjeni s njim.
imate li kakve preporuke za kreme,dalje pretrage?

03 lip 2016, 10:57

MamaMu probaj melem. Imaš i u stiku. mom bratu kao malom je pucala koža na dlanovima i mazao je melemom. ok to je bilo pred 20 godina i vjerojanto se i melem promjenio ali trebao bi biti ok.
Pokušaj.

Napor oko bazge je pao u zaborav :lol
Klinci uživaju pijući ga, ja sretna :zub

Mali je jučer slistio skoro cijelu onu malu posudicu borovnica dok mu nisam rekla da otavi malo za braću. Skoro se rasplakao što ih mora dijeliti :lol

Upravo sam poslala upit za narudžbu kod oftamologa a sad ću i za otorinca. Da krenemo i s tim pretragama.

Vikend je. Jeeeeee :zivili

03 lip 2016, 11:24

Mama mu pogledaj na bubini. Ako nema topik s tom temom, ti ga otvori

Meni je došlo rješenje da je Damjan dobio invalidninu. Noći vještačenje tek 2020. Ne znam što je onda s vrtićem a nisam ni dobila rješenje za SRV

Moram u dućan a sama sam s njima :lebdi

03 lip 2016, 11:28

snow isprobali smo i melem i Bog zna koliko jos drugih krema,nijedna nije dala neki velik pomak. malo zaraste,al nikad u potpunosti.

neve sad cu otvoriti ;)

05 lip 2016, 14:10

meni, čini se damjan ima alergiju na ubod komaraca, nije prije ali evo sad je.
cijeli je natekao. :zub

jučer tin pozvan na roćkas, vrtićki, a on ne. nikako objasniti da ne može ići.
dobio je kad mos došli komad pizze. pojeo ju je.
ako nisam na guzicu pala :shock
doma nadobudno napravila sama pizzu. ni pogledat
:lol

rekao je da bi išao na kupanje
a javili su nam se i za tečaj plivanja
nadam se da će se to rješiti pa da možemo ići na more lakpe

06 lip 2016, 13:53

pozdrav!

mamamu, nemam pametan savjet, ali se nadam da ćete riješiti uskoro taj problemčić.
neve, :jadnimi za komarce. meni se čini da je D isto alergičan na ubod komarca, užasno natekne ako se odmah ne namaže uljem nima http://www.tvornicazdravehrane.com/ducan/nim-ulje/. to mi je super otkriće koje mi je rekla jedna homeopatica prije par godina. smrdi ko kuga :lol, ali super je kad se namaže na ubodeno mjesto, prestane svrbjeti i ne natekne. bočica nam traje već treću godinu.
a klopa je uvijek bolja drugdje, a ne doma ;).

mi smo imali zanimljiv vikend. u sub je mm isao na druženje s deckima s faksa. oni inače kampiraju od petka do ned, ali ne budu svi sva tri dana ondje. D je išao s njim i zabavno im je bilo. a ja sam bila doma s J i J :). isto smo lijepo proveli dan, prosetali do plaže, umočili malo noge... J bi se isto kupala, ali nije još baš pravo zagrijalo. valjda hoće uskoro. u biti je puuuno lakše kad nema doma jednog od ovo dvoje starijih :mrgreen.
a jučer smo imali cjelodnevno druženje kod nas. neki su došli već ujutro, neki popodne - 2 obitelji s malom djecom + moje 2 sestre s muževima. tata Jelenine najbolje prijateljice je prije dosta godina radio ljeti pizze u jednoj dobroj pizzeriji. mi imamo krušnu peć, a on ima znanje i volju, pa smo uživali u odličnim home made pizzama :liza. djeca su u biti malo jela. neki su radili svoje male pizze. uglavnom su jurila po dvorištu cijeli dan. svima je bilo lipo :dada. ali izluđuje me što se D jučer opet popišao malo u gaće i to triput :gaah. ne da mu se prekidati igru i otići na wc. gaće su mu već malo mokre i na jedvite jade tek onda ode na wc :roll.

08 lip 2016, 21:37

Ja sutra idem do czss rješiti što imam oko invalidnine
Čini se da je Damjan ipak spušio plivanje
Mi smo danas bili na moru
Hladno za kupanje ali je bilo ok vani

Meni se damjan popiškio prije 2-3 dana. On to zna noću. Eh

10 lip 2016, 23:42

Evo me, ako me se uopce vise sjecate.;-)

Kao prvo cestitke svima koji su proslavili rodjendan umedjuvremenu.

I kod nas su se nocne nezgode jaaaaako prorijedile. Ali ostaje nepisano pravilo da ga, nakon sta zaspe (kad ja odem spavat) u snu odvedem jos jednom na wc.

Prekjucer smo se prvi put okupali u moru i bas sam zbog njega i najmladjeg smisljeno za prvi put isla na Bacvice (pjescanu plazu gdje je dugo, dugo plitko more) iako tamo ljeti gotovo nikad ne idemo. Ali sad sam i zakljucila da je tamo najtoplije. I bila sam u pravu jer se i malac okupao, a A uzivao - trcao, prskao se, bacao na valove. Cak i veci nisu isli bas dalje jer je tamo bilo hladnije. A sutradan sam dobila dodatnu potvrdu moje dobre logike - malo je puhalo pa je izmijesalo more i bilo je mrvicu hladnije nego prethodni dan. Najmanji je i dalje uzivao, ali A - grimasa i pred suze, da on nece dalje, da izadjemo, da mu je hladno. Na kraju je ipak malo ostao i poigrao se, ali samo uspravno i vise pazeci da se ne smoci.

I dalje je nas mali mudrac - brz na jeziku i domisljat. Sad idem poslat post - vec sam jednom zaspala dok sam pisala ( zatvaraju mi se oci)

11 lip 2016, 21:43

Putnice :kiss

Mi smo odradili šišanje
Sad zna brojati do 10 i sve boje
Grafomotika sve bolja.
:joy

12 lip 2016, 09:24

Bravo D! :joy

Podsjetila si me kako mi je komicno kad A ponekad najnormalnije kaze Jesi li vidila onaj braun auto?
:)

13 lip 2016, 08:01

počeli su školski praznici :yess
odveli smo školarca baki i dedi pa je Tomi jutros bilo čudno da di je Maks i zašto nejde s nama ujutro :D Kak su oni smješni kad malo promijeniš uobičajeni raspored.

sad će nama biti lakše, jedan manje, odmah je mirnije u kući.

U vrtiću nam je još ovja tjedan "normalni" a onda kreću spajanja i prelazak u centralni objekt. ne volim to jer nam je dalje iako je centralni objekt veći i ima puno lijepše dvorište. I klinci ga vole pa lakše prebrodimo ljeto u Zagrebu. Idemo slijedeći tjedan kratko na more, srediti kuću i pripremiti sve za ljetovanje krajem srpnja. Vidim da nam vrijeme neće baš biti bajno ali samo da ne pada kiša i sve ć biti ok.

13 lip 2016, 09:37

duplici upisani u vrtic :joy
juce kad su po danu spavali ustao O i onako u snu govori:vitic,idemo u vitic :mrgreen

mene ovih dana ceka veliki servis gospojice da vidimo kakvo je stanje i jesu li se vratili cin-cinovi :nesvist
tacno mi je muka vise od ginica,pocela sam ga sanjati :mrgreen

otkad sam pocela raditi djeca jedva cekaju vikende i doslovno me drze za nogu i cijeli dan ponavljaju: jel da mama danas neces nigdje. :( a A je u skoli uciteljici stalno isla za stol i pricala joj o mom poslu i pitala je:sta li moja mama sad radi.

13 lip 2016, 09:37

moji su u vrtiću do 1.7. pa se vraćaju 1.9.
ja radim negdje do 5.7. i onda opet 22.8. pokrijemo nekako tih 7 dana.
vrijeme je nikakvo, nema mora, nema kupanja
ljeto samo takvo :whew

13 lip 2016, 17:50

Kod nas s vrticem kao i kod neve.
Zapravo, kako sam doma mozda ga izvucem i prije 1.7., ali kako vrijeme nije za kupanje bolje mi je da se poigra jos malo sa svojim vrsnjacima, a da istovremeno i ovi stariji imaju malo "svoga" vremena (citaj: da ih mogu pokusat malo dovest u red).

Sve ispituje do kada mu je vrtic jer racuna da cemo nakon toga na vikendicu. A danas je nakon vrtica ostao direktno vani s bratom (sad se vec izadje sam s njim igrat oko kuce - ili ravnopravno sudjeluje sa starijima u igri loptom i ostalim igrama ili vozi trokolicu)

14 lip 2016, 21:15

Mi smo dogovorili termin u centru za djecu s teškoćama
Pošto ne ide u vrtić na terapije
2x60 min tjedno-450 kn mjesečno
Termini su jutarnji pa neće stići u vrtić za 2 dana

14 lip 2016, 23:24

To vam je sad do kraja 6. mj. ili?

(Sta je sa 7. i 8. mj. i nastavlja li se tako i u 9.?)

15 lip 2016, 22:42

Pozdrav cure, pročitam svako toliko pa nešto pohvatam al ne stižem baš komentirat. Mi smo za sada čuli, al nije još službeno da će nam vrtić bit zatvoren u 8-om mjesecu. Meni je to baš problem jer ću ga morat uvalit svekrvi a neznam dal će do onda izdržat ni sa ovim malenim :( ima problema sa kičmom pa se naravno odmah ukočila od hendlanja ovog malog. Ja sam računala da bi ja mogla bit bar 2 tjedna na GO u 8-om al sad kad vidim situaciju na poslu ako dobijem i jedan tjedan godišnjeg mislim da ću bit sretna :zub
Odradili smo prvi vrtički rođendan, bio je jako sretan i uzbuđen i naigrao se, došao doma i zaspao u sekundi ;)
E da i velika novost kod nas je da je počeo spavat sam u svojoj sobi. Nekako mu kliknulo i sad spava sam. Ne znam dali je to baš konačno al nema veze...kako želi, nitko ga ne sili. Najnezgodnije je šta je njegova soba na katu a mi smo u prizemlju pa ono...nije da ga baš čujemo....al veliki je, i dođe dole kad želi...

16 lip 2016, 06:16

putnica je napisao/la:To vam je sad do kraja 6. mj. ili?

(Sta je sa 7. i 8. mj. i nastavlja li se tako i u 9.?)

15.6.-15.8.

20 lip 2016, 13:14

jedva čekam ić na godišnji jer je činjenica da radim svako jutro mojima nepojmiljiva :ajme
neorganizirani su i ništa ne stignu :whew

23 lip 2016, 14:07

ja sam sa svojim jučer bila na kupanje i mogu reć da neće biti lako
nikša bi sjedio u plićaku
moraš ga stalno gledati da ne stavi nešto u usta
damjan se bacaka po plićaku, par put je išao kontra vala, progutao mora i ispovraćao se.
mislim mu možda uzeti pojas za spašavanje, ali ne znam jel ima da drži 30kg
tin koji pliva već 2g je otišao s nekom ekipom i nije ga bilo sat.
mm radi, kao i inače. ili čekat njega ili ne vidjet mora
nemam pojma.

23 lip 2016, 14:19

Pozdrav!
Ja zadnjih dana jedva stignem skicnut sto pisete :/.
Iva, kako je svekrva? Super za spavanje u posebnoj sobi. Pa da, velik je vec, nije problem da dodje sam do vas.
Neve, ja necu na kupanje sama s djecom. Srecom mm je slobodan popodne uglavnom. Bili su samo jednom mm, D i J. Sad je lijepo vrijeme, a meni se ne da na plazu. Kao ima vremena. Jucer su bili u napuhanom bazenu na dvoristu.

23 lip 2016, 14:24

Prekjucer je D imao rodj. Probudio se s malo nateklim jednim obrazom. Opet ga je nesto ubolo - cak smo isli doktorici jer se ubod nije odmah jasno vidio pa sam mislila da je mozda od zuba ili nesto drugo. Dobio rinolan sirup i fenistil gel. Do popodne jaaaaako nateklo, bas je pehist, na svoj rodj. Malo ga je svrbilo povremeno, ali nije mu to omelo proslavu. Unajmili smo dvorac na napuhavanje, to je bilo super, mada nije potpuno bezopasno kad ih puno istovremeno skace :/. Danas je trebao slaviti u vrticu, al smo odgodili dok mu to ne prodje. Danas je malo bolje, ali je ostao doma.

23 lip 2016, 14:30

da sam u unutrašnjosti ne bih išla. ovako, na moru. a mm radi sljedeća tri dana popodne. dakle, eventualno bi išli u nedjelju
išla sam i do sad. prošle godine nikša nije hodao pa je bilo ok. on je bio vani, damjan u plićaku. sad svak na svoju stranu :zub

ana nadam se da će biti čim prije bolje :hug
meni je damjan ove godine počeo naticati kad ga ubode nešto

23 lip 2016, 17:52

Hvala. Imao je D i prije dosta jake reakcije na ubode, ali sad je jos gore :(. Ali ako odmah skuzimo ubod, i namazeno uljem nima, onda ne natekne jako. Morat cu ga imat stalno pri ruci. Ili to ili fenistil gel. Mm je otisao kratko na plazu s D i J. Moram ic, Jakov me grize :lol

23 lip 2016, 22:30

Na našoj je plaži sve bilo bolje. :joy
Bili smo 2h. Nikša nije izlazio iz mora. Sjedi i baca kamenje
Damjanu sam kupila nešto ala pojas s rukavicama. Jako mu se svidjelo.

25 lip 2016, 09:02

i jučer sveok na plaži
nagovorila damjana, koji se nije dao, da idemo do pupka u more. kako ej sveki bila tu na kraju sam ga odvukla.
do kraja ljeta.... tko zna. možda i ode dalje od plićaka
Tema je zaključana