Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2009. - 9. dio

04 sij 2017, 18:57

Potpisujem neve
:hahaha

Odmori latice dok ti je mama tu, i brzo ozdravi

04 sij 2017, 19:26

aj gaga odmah mi je lakše
ja ko da imam krdo divljih bivola a ne djecu :hahaha
makar, lijepo se igraju, ali često je to guranje, ganjanje, trčanje i urlikanje
s razlogom, naravno. napad svemirca npr :hahaha
i sad- picture this - ulijeće tin krupan i velik trčećim korakom, sve odzvanja i viče sveeeemirciiiiiiiiiiiiii
evo za njih damjana koji je gibak i leta svugdje ko hobotnica te vrišti - o neeeeeeeeeeeeeee semilciiiiiiiiiiiiiiiiiiii
i evo malog trola, prasca maminog koji s visokim c naglašava sve živo - jesi tuooooo (čuo) mamaaaaa, milciiiiii (svemirci)
:lebdi :hahaha :hahaha :hahaha

05 sij 2017, 18:44

Ajme, cure, svasta kod vas :grligrli. Zao mi je zbog ozljeda, bolestina...
Mi smo od pon na Losinju u hotelu, s jos 1 obitelji. Svd ok osim sto David povremeno povraca. Dio dana bude super, a onda se pocne zaliti da ga boli trbuh, bude bezvoljan. Jedino jucer nije povratio, a danas opet je. Nema temp. Nema volje za bazen, ni maleni nije odusevljen, a i pogorsao mu se atopijski dermatitis od kratkog kupanjca... Samo seka uziva, druzi se s djecom od kumova, ide na mini club, pliva. Ali me i izludjuje povremeno, naravno :gaah. Dobro joj je doslo ovo usred praznika. sve u svemu, lijepo je. Planiramo sutra doma ako nam vrijeme dozvoli.

09 sij 2017, 19:20

nego, da ne bi mislili da su moji uvijek predobri, isto imaju svojih momenata itekako, ali ovo prošli tjedan je bilo totalno ludilo. stalno smo se svi svađali. očito im je bilo dosadno, ali očito im je to trebalo. i evo danas smo krenuli malo aktivnije i odmah su drugačiji, ali već su jučer bili malo nadošli.

M sam sad uhvatila svaki dan da ima sat vremena čitat ili nešto malo pisat pa se opet uhvatio dnevnika. malo ćemo ovaj tjedan ponavljat tako za školu. čujem od nekih priajtelja da im djeca svaki dan rade i uče, a mi ništa pod bogom milim :roll

danas smo bili u knjižnici, na ručku i u Shoppingu. sutra moja mama ide doma pa smo opet solo.

vani je odvratno hladno, ali oni svaki dan lete van ko divljaci, njima ne smeta :lebdi

ana, super za Lošinj!

mi smo mislili ići u toplice u Mađarsku preko praznika, jer naši bazeni su prehladni za djecu zimi, ali iskreno po ovoj zimi mi se s malenom nikamo baš ne putuje. pa sinoć je bilo -18 :shock

11 sij 2017, 10:48

latice- idete negdje? jeste odustali?

praznici su gotovi, sutra škola
hladno je za poludit
ono- hlaaaaaaaaaaaaaadnooooooooo
navodno će biti snijeg u ponedjeljak
pšto je za dalmaciju kolaps. kolaps samo takav
iskreno se nadam da neće
ali vidim da se snijeg polako pretvorio u prognozi u kišu, što je još gore, sve će poledit :znoj
na posao imam 50 kn, seoske ceste, često bez dometa mobitela, divlje životinje (najozbiljnije :lol ) i uzbrdica ponekoliko :nesvist

11 sij 2017, 11:35

sutra :conf
kod nas u ponedjeljak pocinje. Jos ovaj tjedan uzivamo, jucer je palo opet snijega pa jedva cekamo van :dada
Ostavila sam i srednjeg kuci, pai on pocinje u pon, neka mi se oporavi.
Vani je prekrasno, pravasnijezna idila, cak visei nisu veliki minusi, zasad je samo -8 :baja

11 sij 2017, 12:23

da, sutra. početak polugodišta je sutra ali su škole odlučile u ponedjeljak. i kod nas u zadru, osnovne većinom(ne sve) sutra a srednje (zbog kojih se i zbog mature i počelo sutra da imaju dovoljno sati!!??!?!? :gaah ) počinju u ponedjeljak

11 sij 2017, 19:59

ja ne vjerujem da vi sutra počinjete?!?! kod nas isto u ponedjeljak hvala Bogu, to mi je tako naopako u sred tjedna :dunno

joj neve sretno s putovanjima, bome nije to za zezat se, a vrijeme je koma...

moji uživaju doma još par dana. evo danas smo solo do maloprije kad su otišli na engleski, bakica je jučer odgibala doma. išli smo seku vodit na gimnastiku pa smo Mi ja klizali i baš nam je bilo super. lijepo on kliže, brz je ful. budu svaki dan vani prijepodne u dvorištu i nećemo na bazene jer mi je zbog najmlađe sve nekako nezgodno po toj zimetini. kad bude oko nule onda možda odemo, sad dok bude -15 ujutro ipak nije za takve pothvate.

sutra ih vodim na šišanje, a popodne imamo goste i onda petak i subota rođendani i eto, nedjelja odmor i ponedjeljak krećemo. bili smo neki dan u knjižnici, M si je posudio neku knjigu koju sad mora svaki dan pročitat jednu priču od nekih 5-6 stranica. kuku lele, ali nema milosti, mora čitat :lol

16 sij 2017, 09:47

evo ja sprašila napokon svoje na radna mjesta - vrtić i škola, a mala još spava :joy :joy :joy

na kraju se pokazalo da čim su ovaj zadnji tjedan nadošli i da su bili ok, onak stvarno nam je bilo lijepo zadnjih dana, bez puno natezanja. bili smo i dosta vani, sanjkali se i šetali po snijegu, baš smo uživali. sinoć mi je tako nekako bilo čudno opet mislit o školi, ono - di je torba, knjige, šta sve treba, posteljina za vrtić, totalno smo se pogubili ovih praznika :lol

mene sad čeka i dio posla za odradit, ali Ok, valjda će bit nekako. samo da budemo zdravi, sad je ovo najgori dio godine za izgurat!

16 sij 2017, 14:53

dobila sam poruku na viber da učiteljica moli da se djeca koja imaju uši ne dovode u školu. zar je moguće da je netko poslao dijete u školu ako zna da ima uši?

šta da sad radim, šta da kupim da ne pokupi uši? čitam neke sprejeve, šampone, jel znate možda vi šta bi bilo dobro? meni se gadi sama pomisao na to. srećom pa ima kratku kosu, taman se ošišao neki dan :lol

16 sij 2017, 18:34

nakon najezde ušiju svojima perem kosu isključivo s antiušnim šamponom
eco kid za prevenciju https://www.biobio.hr/proizvodi/marke/ecokid_427/?gclid=Cj0KEQiA-_HDBRD2lomhoufc1JkBEiQA0TVMmso5uMxy5fqb1g4KW0l2Uaof-rumy9RzfRW6tR0-rlMaAp048P8HAQ
stalno uši negdje pa samo s tim peremo

kod nas gripe ima puno
i dalje nema pola djece u vrtiću
tina sutra konačno vodim u zubara :nesvist stvarno me može biti sram :ajme
nikša slini pa ide u slanu sobu i nikako se organizirati. :zub

danas je pao snijeg gdje radim :baja
kolaps, naravno, dobro sam se vratila doma na vrijeme :drink
sad je i kod nas trč trč pahulja ali neće to bit ništa

18 sij 2017, 09:48

pozdrav!

evo, i moji su na "radnim mjestima", a maleni još spava... J se rado vratila u školu. jedva čeka da počnu učiti pisana slova, a i da padne koja ocjena... očekujem da će uskoro biti i kakav roditeljski sastanak. sad u drugom polugodištu će biti novosti, npr. moći će izabrati neku slobodnu aktivnost, imat će lektire... jučer im je rekla da nauče abecedu. ona je zna otprije iz neke pjesmice pa nema problema. malo mi je čudno što se (bar po njenom udžbeniku - pčelici) slova ne uče abecednim redom. čini mi se da bi je tako lakše zapamtili.

kod nas nema snijega, ali bura dere pošteno. krčki most zatvoren već drugi dan. trebala sam jučer na neki pregled u rijeku, ali niš od toga...
spominjala sam neke dermatološke probleme. dermatologica me slala raditi neke pretrage pa su osvanuli neki zdravstvani problemčići. niš strašno, ali svašta nešto :/. moram na pregled za štitnjaču, pa kod otorinolaringologa, rješavam neki fistulu kod zuba... imam posla s time, a kad ja nešto obavljam, mm mora uzeti slobodan dan i čuvati malenog... i jučer smo tako napravili jer sam vadila dvaput krv za glukozu (natašte i 2 h poslije jela), to je hB ispalo ok (nedavno mi je glukoza bila malo snižena pa se ovime trebalo to malo bolje istražiti). oprostite na oftopičarenju ;). nekako imam potrebu bar spomenuti to što me zaokuplja u zadnje vrijeme.

18 sij 2017, 10:03

evo treci dan skole,aon opet poceo kasljati :ajme Naime, jucergaje neki pas vijao do skole pa je upao u brdo snijega, dok se vratio kuci bio promrzao i mokar, pa ga je dida odvezao autom. Sva sreca da se sjetio vratiti kuci da neide takav u skolu :dada Danas imaju dan na snijegu,a ko neide ima organizirano u knjiznici.On je odlucio da bi ipak ostao u knjiznici, a ja se nisam puno bunila s obzirom na kasalj. Ionako nije ljubitelj snijega, bude svega 5 min vani, a ovu dvojicu nemogu utjerati u kucu.
jucer nam je cijeli dan padalo, zasad jos pada ali slabo, sad ima nekih 30 cm snijega, a oni se valjali i kopali tunele :mrgreen

Kod nas vec druga lektira odradjena, prva su bile bajke, a sada je Hrabri Perica.
Ni kod nas nisu slova po redu, ostala im jos đ i dž za nauciti. Kaze da je spomenila da im treba biljeznica neka druga, pretpostavljam pisanka b za pisana slova :conf
ana :hug i ja sam na pretragama, pocela mi strasno kosa opadati, a izgleda je krivac stres, nalazi uredni. E sad jos da dokucim kako se stresa rijesiti :lol
Nadam se da ce ti i ostali nalazi biti uredni

18 sij 2017, 11:54

ana samo se ti nama pojadaj :hug nadam se da će i dalje svi bit kak treba s pregledima!
gaga, nadam se da će kašalj przo proći.

kod nas snijega ko u priči, moji uživaju. jučer su bili vani, preskočili smo sekinu gimanstiku jer se ja nisam usudila vozit do tamo a i bolje joj je vani na zraku nego u dvorani. danas pak preskaču engleski jer idu na sanjkanje. vidi se šta su nama prioriteti, obrazovanje ili zabava :lol

M u ponedjeljak dobio kao neku četvrorku iz engleskog za prepisivanje s ploče. ne kužim šta je to - u e imeniku ništa ne piše, a koja je to kategorija prepisivanje s ploče? morat ću na informacije i kod te učiteljice, već vidim.

dobio je pjesmicu iz hrvatskog za naučit napamet i sad je sinoć vježbao. i onda odjednom počne pjevat onu pjesmu: ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj. mm i ja ostali nekako zatečeni i razdragani, a on na kraju doda: HEP, više od struje :hahaha e mi smo riknuli od smijeha :hahaha

inače lektiru je imao prošlo polugodište Crvenkapicu i Male priče o velikim slovima, a sada će imati Kako sanjaju stvari, to je sad pročitao preko praznika. Slova se ne uče abecednim redom nego nekim malo logičnijim da mogu sklapati kratke riječi i rečenice od onih učestalijih za početno čitanje. zato ona najrjeđe korištena slova idu na kraju.

18 sij 2017, 16:36

latice - to je globalno čitanje i pisanje. oni u prvom ne moraju znati pisati iz glave ali moraju znati pravilno prepisati i povezati pojam s npr slikom istog. jako je bitno za strani jezik- ako je dobio 4 da vidi što je bilo. mora shvatiti da mora prepisati kako se piše. a ne kako se kaže. jer u ispitima dobiju napisane riječi moraju je prepisati točno. ako je prepiše krivo, makar na pravom mjestu to će biti krivo.

latica je napisao/la:EP, više od struje :hahaha e mi smo riknuli od smijeha :hahaha
:hahaha :hahaha :hahaha

tin je odradio zubara

tin je imao lektire koje je učiteljica čitala njima i radili su na satu
a sad je dobio nešto da doma čita. ima 14 dana da pročita. u školi je knjižnica pa su uzeli.

ana- nije ti to oftopičarenje, to je sve život jedne majke, samo ti piši

19 sij 2017, 10:09

hvala ti za objašnjenje :luv vidim zašto je dobio četiri - jednu riječ je prepisao krivo, ali nisam znala zašto se to ocjenjuje odnosno koja je to kategorija...

jučer nisu išli na engleski nego na sanjkanje.

malo smo još čitali, svaki dan mora malo čitat. još uvijek mu dosta sporo ide, mislim napredak je vidljiv, ali još je to daleko od onog da on uzme i čita na glas tečno. sad još uvijek neke riječi slovka, neke razvlači na slogove, a neke i dalje okreće slova, baš se vidi da je tek počeo čitati...

nevenera je napisao/la:[ana- nije ti to oftopičarenje, to je sve život jedne majke, samo ti piši

baš to

19 sij 2017, 13:07

Evo izdrzao je 3 dana skole, od jucer popodne je pod temperaturom. :gaah
Kaze uciteljica da ih 7 fali.

20 sij 2017, 07:56

gaga, :(. nadam se da nije jako loše i da će brzo proći.
latice, i ja sam se baš nasmijala na pjesmu o HEP-u ;).

neve, hvala na pojašnjenju u vezi s eng. J danas ima prvi ispit iz eng, baš me zanima kako će izgledati. ona je učila kako se pišu riječi koje ima u bilježnici, tj. prepisivala ih je. očito to niti ne mora još znati, ali neće škoditi, tako je i ponavljala značenja jer uz većinu riječi ima i crtež - što je to.
jučer je dobila prvu ocjenu, baš je bila sretna. peticu iz dz iz vjeronauka (crtež). baš lijepo za dizanje samopouzdanja na početku drugog polugodišta.

hvala na podršci, cure :kiss. moram na daljnje preglede, ali već znam da imam 2 autoimune bolesti :/. vitiligo (početni) i autoimunu bolest štitnjače (jako visoka antitijela, ali hormoni su - bar zasad - u redu)... obje sestre mi imaju hipotireozu... guglajući i čuvši neka iskustva poznanika, odlučila sam prije par dana da ću uz ostalo izbaciti gluten iz prehrane (bar neko vrijeme) jer je to problem i okidač kod mnogih autoimunih bolesti. a i inače se nastojim zdravije hraniti, prvenstveno izbaciti rafinirane šećere. moram napraviti i test na candidu (iz krvi), to se radi samo u Zg, to me isto šalje dermatologica. ako se ispostavi da i nju imam, morat ću ionako na puno drastičniju dijetu... i tako... rekla mi je frendica da sam ja slučaj za dr. Housea :lol. ništa strašno, ali svašta nešto...

20 sij 2017, 15:01

ana - imaš na facebook grupu - to nisam ja, to je moja štitanjača ili tako nešto. ima dosta o prehrani i što i kako. dosta ih je na paleo, neki na lchf. javi se tamo i dobit ćeš korisne info
crtež slika je dobar način povezivanja. tako radim 1 i 2 razred.

gaga - :hug pa kud već :gaah

tinu je danas roditeljski
ne da mi se ići :nesvist

21 sij 2017, 09:55

na prvi roditeljski je bio muž
dakle, ništa se ne sjeća što je rečeno :ajme :whew
na teške se muke sjetio da je pričala da ima par djece koja još nisu savladala diktat ni čitanje, ali da je ostatak ok
prosjek razreda bi bio 18 petica, par četvorki i par trojki.
trebaju nositi pisanku b za 2 tjedna

muž je samostalno i nasamo pitao da li se može ispisati iz vjeronauka. on nije za to da ide, ja jesam, pa ide :p
i učiteljica je valjda pred cijelim razredom pitala tina želi li ići
baš moram ići od nje
još ona ocijena iz engleskog

:faca

23 sij 2017, 11:08

Neve, hvala na informaciji.
J odusevljena - pocele su padat petice ;).

23 sij 2017, 12:20

jutro, odnosno podne,
evo moji su oboje danas doma. seka je u petak navečer bila malo vruća, ali drugi dan je bila ok, malo šmrca pa se inhalira i tak. a M je sinoć pak isto malo bio vruć, ništa posebno srećom i samo je prošlo, ali nisam ga danas htjela slat u školu da vidim šta će bit da ne dobije tamo temperaturu. ok je, inhalira se jer malo šmrca i eto, daj Bože da to bude to. uživaju sad doma, igraju se ko da nije bio vikend upravo :hahaha

od ocjena, samo petica iz pjesmice iz hrvatskog, ono iz engleskog još nije upisala, valjda je to bila samo vježba?

čitamo pomalo svaki dan. ide mu sve bolje, ali moram otić na informacije da vidim šta učiteljica kaže.

24 sij 2017, 09:34

evo moj školarac danas svojim putem :luv ali čujem da ih je u razredu jako puno bolesno, ali s visokim temperaturama i na antibiotiku, tko zna šta ga još čeka...

i dalje piše knjigu i mogu vam reći da to jako lijepo radi. čitamo tu knjigu o zmajiću kokosu i onda on to sebi nekako prepriča i to napiše i ispod nacrta nešto. stavit ću jednu fotku da vidite kad stignem, smiješno mi je kako i dijaloge piše :lol

24 sij 2017, 10:08

tin ima lektiru u četvrtak i u viber grupi sam s samo 2 mame (ne mogu podnijet više :hahaha ) i žene u čudu da on to SAM čita. naime, one čitaju svojoj djeci lektiru
jesam li u krivu da je on to morao sam čitati? stvarno mi nije jasno. :conf

i kod nas je dosta bolesnih
damjan mi je doma, dobio je konjuktivitis.

24 sij 2017, 10:14

ja sam sad u čudu da one čitaju djeci lektiru :lol :roll

M ima dosta strogu učiteljicu i na zadnjem roditeljskom je rekla: jel vi znate da neka djeca još slovkaju? ja sam ostala naravno malo zatečena, moje dijete je tek počelo čitat i ne može tečno čitat u roku par mjeseci. i sad čita tu knjigu i nekad pročita cijelu riječ odmah, nekad slovka, a nekad razvlači na slogove, kako mu je lakše. ali ide to, i najbitnije je da kuži što je pročitao, dakle razumije to što je pročitao. a jučer je čitao kod slova nj iz početnice i to je pročitao super, samo je par puta nešto zaslovkao, a drugo sve lijepo tečno iz prve. onda sam skužila da je naravno ovo u početnici puno jednostavnije nego knjiga i baš sam bila sretna jer se vidi da se trud isplatio i najbitnije - on je bio sav sreta i ponosan, da može i da vrijedi vježbat. to naravno ne znači da neće opet dramit kad danas bude čitao, ali neka, ipak sad vidi i tu drugu stranu...

mi smo svi u grupi, ali nije mi strašno, ne šalju ljudi neke glupe poruke, pitaju za zadaću i što se radilo i ako je nešto nejasno rečeno u školi, nitko ne dosađuje!
dok recimo vrtićka grupa - tu ljudi šalju i slike sa skijanja :ajme

24 sij 2017, 10:51

ajme vrtićka grupa. tamo nisam
i ovo mi je s školom previše

ne znam zašto čitaju
reče učiteljica na roditeljskom da se treba prestat računat na prstiće i slovkat
meni tin isto nekad slovka, nekad slogovi, nekad sve

25 sij 2017, 18:13

sinoć sam gledala arrival
očekivala sam neku akciju
volim SF. stvarno volim
ali mi se nije gledalo nešto tog tipa
pa sam ga preskočila
iako su recenzije dobre
trailer je zapravo "kriv".
ne mogu spojlat ali nisam mogla spavat
razmišljala sam o glavnoj junakinji i njenom izboru
i baš mi nije dalo spavat
onda se digao nikša i ode sve u kiki :p :hahaha
preporučam

tin ima roćkas od neke iz razreda
u mc donalds
cijeli je uzbuđen
nije nikad bio
uzela sam neki TOP MODEL set, nešto za crtanje i modni izričaj te natpis za sobu, ono što se na vrata stavi. to skupa 200 kn :znoj valjda će joj se svidjeti

27 sij 2017, 15:01

danas sam radila pa nisam stigla na primanje roditelja i prvi put ikad zvala učiteljicu
i žalila se na engleski :zub
konačno vikend
ili kako ga ja zovem "druga smjena" :hahaha

27 sij 2017, 15:33

da baš druga smjena. ja sam već 6 mjeseci doma i i dalje si sanjam kak ću nešto za posao nadoknadit preko vikenda, how yes no :hahaha

mi smo ovaj tjedan malo proslavili moj rođendan, ja sam dakle pala s nogu nakuhavajući. i tak. sutra nam tek dolaze gosti, ali za sutra sam naručila kiflice, platu i bok.

klinci su ok. M je dobio danas dvije petice i njemačkog, slučajno sam vidjela u e-dnevniku, čekam da dođe doma pada ispriča. jučer sam išla po njega u produženi, njega nema. kaže učiteljica da je otišao na kat u učionicu glazbenog jer imaju talent audicije. ja dođem gore, a on - ja ga časna riječ nisam na hodniku prepoznala, stoji među nekim starijim dečkima, nešto glumata, ne kužim jel se on s njima svađao, tj. nadmudrivao nešto, ili šta, ali iskreno vidim da su oni nešto nabrijani, sjede uz zid, a on u sredini stoji i ima gard ko da im popuje, dakle ništa - mišić mali, nego ono - stao ko frajer i neke fore izbacuje :shock :shock :shock :shock
a ja se bojala kak će se snać u školi, fakat nekad ko da rođenu djecu ne poznam :ajme

neve, ja ništ ne gledam, ništ ni ne čitam. imam posla, a navečer mi se užasno ne da to radit i onda sjedim i buljim u bilo što jer kao neću gledat film ni čitat knjigu - nisam zaslužila, a neću ni gubit vrijeme, radije ću se odmorit, a vrijeme prođe, a majko mila, sva sam neka nikakva :ajme

27 sij 2017, 15:38

to ti je to. teško je roditeljima objasniti da djeca nisu ko doma kad su u školi :hahaha
Tema je zaključana